-
Δοκιμή ελαστικών 205/55R16 στο τεύχος 4Τ Απριλίου
Δοκιμάστηκαν τα παρακάτω λάστιχα :
Continental : PremiumContact2 (H) & SportContact2 (V)
Michelin : Energy saver (H) & Pilot Exalto (V)
Pirelli : P7 (H) & P Zero Rosso (V)
Bridgestone Turanza ER300 (H & V)Το συμπέρασμα το αντιγράφω όπως είναι από το περιοδικό :
'Στο δια ταύτα και με βάση τους αριθμούς που έγραψαν τα όργανα, το 1ο συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως τα σπορ ελαστικά δεν υπερέχουν γενικά των premium ή οικονομικών σειρών. Ανάμεσα στα σπορ ελαστικά της δοκιμής μας,
ξεχώρισε το P Zero Rosso της Pirelli με τις εξαιρετικές του επιδόσεις και το γενναιόδωρο feedback που προσφέρει μέσα από το τιμόνι στον οδηγό. Πολύ κοντά του το Pilot Exalto, το οποίο δεν υστερεί ουσιαστικά πουθενά, προσφέροντας
μάλιστα άμεση ανταπόκριση ακόμη και κρύο, σε αντίθεση με το Pirelli που φθάνει σε θερμοκρασία λειτουργίας κάπως δυσκολότερα.
Το SportContact2 μας άφησε ανάμικτες εντυπώσεις και είμαστε σίγουροι ότι το '3' θα τα πήγαινε σαφώς καλύτερα, άν η Continental μας έκανε το χατήρι να το βγάλει σε διάσταση 205/55/16. Το PremiumContact2 πάντως προτείνεται έναντι του ομόσταβλου SportContact2 όντας πιο ολοκληρωμένο. Από εκεί και πέρα το ζεύγος των Turanza ER300 κυμάνθηκε στον μέσο όρο των επιδόσεων, το P7 αδικήθηκε από την ηλικία του (αναμένουμε το Cinturato με εξαιρετικό ενδιαφέρον) και η αποκάλυψη μαζί και νικητής της δοκιμής μας το Michelin Energy saver. Οχι μόνο έχει καταφέρει να αποτινάξει την ρετσινιά του 'μή φρεναρίσματος' που είχε ο προκάτοχός του, αλλά σημειώνει και χρόνους ανάλογους με των κορυφαίων σπόρ ελαστικών σε αυτή τη διάσταση, όπως των P Zero και Pilot Exalto. Επιπλέον είναι το πιό ελαφρύ, το πιό ήσυχο και το πιό οικονομικό σε καύσιμο.'Διάβασα το τέστ με ενδιαφέρον γιατί την ίδια διάσταση φοράω στο Mazda και το φθινόπωρο θα αλλάξω τα Pilot Primacy και ήθελα να δώ τί παιζει αλλά απογοητεύτηκα από το αποτέλεσμα
Η δική μου άποψη είναι πως η όλη δοκιμή ήταν ελλιπής, με μια αίσθηση ξεπέτας διότι δεν καλύφθηκε ούτε η μισή γκάμα των διαθέσιμων ελαστικών.
Δεν υπήρχαν στο τεστ Yokohama, Goodyear, Toyo, Fulda, Avon, Dunlop ενώ έλειπε από την Michelin το Primacy HP που μαζί με το Exalto είναι οι δυνατές προτάσεις της Michelin. Και στο τέλος βγάλανε και νικητή τα Energy saver
Κρίμα -
καλα αυτοι περιμεναν να εχουν sport contact σε 16αρια? και τα 2 που υπαρχουν σε τετοια διασταση μου φαινεται περιεργο..
επισης τα sc πρεπει να συγκριθουν με τα pilot sport, τα exalto ειναι πιο 'μικρης' κατηγοριας και δε μπορουν να συγκριθουν με τα conti
βεβαια μιλαω εχοντας στο μυαλο μου exalto 195 45 16 και sc2 225 40 18 , τα οποια λογω διαφορετικης διαστασης και δεικτη (τα sc εχουν Υ) μπορει να εχουν τεραστιες διαφορες.
το οτι τα exalto παντως ακομα και τελειως κρυα ειναι 'ετοιμοπολεμα' ειναι μεγαλη αληθεια
πολυ καλο λαστιχο -
Επειδή το φθινόπωρο πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξω τα τρισάθλια Energy, έχω αρχίσει την έρευνα αγοράς ήδη.
Σήμερα πήγα στον Καλπάκη των Διαβατών και μου είπε 600 € για Michelin Primacy, και ότι τα Exalto δεν βγαίνουν για 205/55/16...(βγαίνουν σύμφωνα με το site της Michelin όμως). Τα energy saver μου είπε ότι βγαίνουν γύρω στα 300-350 € αλλά δεν νομίζω να τα πάρω. Θα βάλω είτε τα Exalto, είτε Sport Contact της Conti (μάλλον όχι όμως λόγω μαλακών πλαϊνών), είτε τα Zero Rossο. Ξέρετε κανέναν λαστιχά στη Θεσσαλονίκη με συμπαθητικές τιμές;
Έχει αναφερθεί ως καλός λαστιχάς ο Τσέτης, σε κάποιο πόστ βρήκα ότι είναι 'στο φανάρι της Σίνδου' (ποιο ακριβώς;), από αλλού άκουσα ότι είναι στα Διαβατά (που πάντως δεν είναι μακριά απ' τη Σίνδο). Ξέρει κανείς λεπτομέρειες;
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
το οτι τα exalto παντως ακομα και τελειως κρυα ειναι 'ετοιμοπολεμα' ειναι μεγαλη αληθεια
πολυ καλο λαστιχοΤο ίδιο θα έλεγα και για τα rosso (κρύα-ζεστά έχουν πολύ μικρές διαφορές) αν και εγώ μιλάω για 205/55/16 (διάσταση golf) και τα exalto τα έχω δοκιμάσει σε 205/45/16 (διαστάση ibiza).
Επιφυλάσσομαι πάντως για την επόμενη αλλαγή (μάαααλλον Σεπτέμβρη) μιας και δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα RE050 (όπως έχω ξαναγράψει και πιο παλιά).
Αν και τα Rosso παίζουν μιά κατηγορία πάνω, μπορώ να πω ότι τα exalto ήταν 'επικίνδυνα' κοντά στις επιδόσεις. (έτυχε και είχα πάρει κι εγώ αυτό το περιοδικό με τα λάστιχα και όντως κι εμένα μου φάνηκε ελλειπές το τεστ)
Αλήθεια...γιατί έχουν κόψει τα τεστ ελαστικών όλα τα περιοδικά?Δεν έχει μίζες και ψωμί από εκεί? (πλάκα κάνω για το τελευταίο έτσι? )
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Επειδή το φθινόπωρο πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξω τα τρισάθλια Energy, έχω αρχίσει την έρευνα αγοράς ήδη.Σήμερα πήγα στον Καλπάκη των Διαβατών και μου είπε 600 € για Michelin Primacy, και ότι τα Exalto δεν βγαίνουν για 205/55/16...(βγαίνουν σύμφωνα με το site της Michelin όμως). Τα energy saver μου είπε ότι βγαίνουν γύρω στα 300-350 € αλλά δεν νομίζω να τα πάρω. Θα βάλω είτε τα Exalto, είτε Sport Contact της Conti (μάλλον όχι όμως λόγω μαλακών πλαϊνών), είτε τα Zero Rossο. Ξέρετε κανέναν λαστιχά στη Θεσσαλονίκη με συμπαθητικές τιμές;
Έχει αναφερθεί ως καλός λαστιχάς ο Τσέτης, σε κάποιο πόστ βρήκα ότι είναι 'στο φανάρι της Σίνδου' (ποιο ακριβώς;), από αλλού άκουσα ότι είναι στα Διαβατά (που πάντως δεν είναι μακριά απ' τη Σίνδο). Ξέρει κανείς λεπτομέρειες;
Γιατί τόσο μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης? Ρώτησα για την ίδια διάσταση και exalto & primacy στα 420€! Πολύ παράξενο. Βέβαια από την άλλη για τα saver μου είπαν 400! Περίεργα πράγματα...
-
Υπαρχουν 2 μεγαλες κατηγοριες ελαστικων ανεξαρτητου μαρκας.Τα ευρωπαϊκης φιλοσοφιας και τα γιαπωνέζικης φιλοσοφιας.Τα πρωτα εχουν σκληρο πελμα και μαλακα πλαινα ενω τα δευτερα μαλακο πελμα και σκληρα πλαινα.Στην Ελλαδα επειδη οι δρομοι ειναι γυαλι τα πρωτα -και ειδικα σε οχηματα κατω των 1.300 κιλων- γλυτσιαζουν και δεν εχουν σωστη αποδοση μετα απο λιγες χιλιαδες χλμ.Εκτος αυτου επειδη εχουν μαλακά πλαινα καρουμπαλιαζουν απο τις λακουβες και τα πεζοδρομεια.Τα γιαπωνεζικης φιλοσοφιας ζεστενονται ποιο γρηγορα αντεχουν σε λακουβες και φθηρονται με αποτελεσμα να κρατουν τα χαρακτηριστικα τους για ποιο πολλα χλμ στους δρομους μας.Να μην ξεχναμε φυσικα οτι ολες οι εταιριες εχουν απο λαστιχα αγωνιστικων προδιαγραφων μεχρι και λαστιχα για να μην χτυπαει η βαρκα στην προβλητα καθως επισης το στυλ και το μεγαλυτερο ποσοστο χλμ που κανει ο καθενας.Αν καποιος κυκλοφορει 90% μεσα στην πολη δεν εχει λογο να ακριβοπληρωσει ενα σπορ λαστιχο επειδη ειναι ομορφο γιατι απλα δεν θα το ζεστανει ποτε για να αποδοσει.Ο καλος λαστιχας ειναι αυτος που θα κουβεντιασει μαζι σας θα σας προμηθευει φρεσκα ελαστικα και θα μπορει να σας προσφερει 1 λαστιχο και οχι υποχρεωτικα ζευγαρι αν χρειαστει.Οι αποφασεις δικες σας
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
...
πολυ καλο λαστιχοΠολύ σωστή κουβέντα αυτό!
-
Επειδή το φθινόπωρο πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξω τα τρισάθλια Energy, έχω αρχίσει την έρευνα αγοράς ήδη.
Έχει αναφερθεί ως καλός λαστιχάς ο Τσέτης, σε κάποιο πόστ βρήκα ότι είναι 'στο φανάρι της Σίνδου' (ποιο ακριβώς;), από αλλού άκουσα ότι είναι στα Διαβατά (που πάντως δεν είναι μακριά απ' τη Σίνδο). Ξέρει κανείς λεπτομέρειες;Πολύ καλός είναι και φθηνός-όχι πολύ για 20-30 ευρώ λέμε. Πέρνεις τη Μοναστηρίου, περνάς τα Διαβατά, συνεχίζεις, και στο φανάρι της Βιοχάλκο, στρίβεις αριστερά για να μπεις στη βιομηχανική περιοχή, προχωράς λίγο και στρίβεις αριστερά σε παράδρομο και σχεδόν έφτασες. Το μαγαζί φαίνεται από τον δρόμο με μεγάλα γράματα. Για αλλαγή ανάρτησης θέλει ραντεβού.
-
Στη Ν. Μοναστηρίου μετά τον (παλιό) Σαρακάκη είχα πάρει καλύτερη τιμή. Αν θέλεις ΠΜ.
Ο άλλος όμως (στο φανάρι της Σίνδου) έχει τεράστιο λαστιχάδικο.
-
Σήμερα πήγα στον Καλπάκη των Διαβατών και μου είπε 600 € για Michelin Primacy, και ότι τα Exalto δεν βγαίνουν για 205/55/16...(βγαίνουν σύμφωνα με το site της Michelin όμως). Τα energy saver μου είπε ότι βγαίνουν γύρω στα 300-350 € αλλά δεν νομίζω να τα πάρω. Θα βάλω είτε τα Exalto, είτε Sport Contact της Conti (μάλλον όχι όμως λόγω μαλακών πλαϊνών).
Αν είναι δυνατόν ο καθένας λέει ό,τι θέλει. Αυτός είναι ένας λόγος για να μην ξαναπάς σε αυτόν γιατί τα Exalto φυσικά και βγαίνουν σε 205/55/16V και παίζουν γύρω στα 400€ στην Αθήνα ενώ τα Primacy HP γύρω στα 450. Τα Sportcontact2 είναι παλιά πλέον και μάλλον καταργήθηκαν. Στο site της η Continental δεν τα αναφέρει καθόλου.
Να πας και να του πεις πως είναι άσχετος -
Τα Exalto σε 205/55/16 φυσικά και βγαίνουν όπως και αναφέρθηκε παραπάνω, τα τοποθέτησε δε ο ξάδερφός μου στο αμάξι του προ μηνός σε αυτή τη διάσταση...
-
Επειδή το φθινόπωρο πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξω τα τρισάθλια Energy, έχω αρχίσει την έρευνα αγοράς ήδη.Σήμερα πήγα στον Καλπάκη των Διαβατών και μου είπε 600 € για Michelin Primacy, και ότι τα Exalto δεν βγαίνουν για 205/55/16...(βγαίνουν σύμφωνα με το site της Michelin όμως). Τα energy saver μου είπε ότι βγαίνουν γύρω στα 300-350 € αλλά δεν νομίζω να τα πάρω. Θα βάλω είτε τα Exalto, είτε Sport Contact της Conti (μάλλον όχι όμως λόγω μαλακών πλαϊνών), είτε τα Zero Rossο. Ξέρετε κανέναν λαστιχά στη Θεσσαλονίκη με συμπαθητικές τιμές;
600 Ευρω για 205/55/16; Μηπως κανεις καποιο λαθος; Στον ιδιο ειχα ρωτησει τιμες για conti pc2 και μου ειχε δωσει 360 Ευρω την καλυτερη που εχω βρει. Γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο τον Καλπακη και οσοι εχουν παει μετα απο προτροπη μου (για αναρτησεις, λαστιχα).
-
Το λάθος είναι το εξής, μάλλον δεν πήγα στο ίδιο μαγαζί...Βρήκα ένα ΑΠ δίπλα σε μια Kaoil και υπέθεσα ότι είναι αυτό...όμως δεν ήταν πάνω στη Μοναστηρίου, αλλά στον δρόμο με τον οποίο η Μ. διασταυρώνεται μετά τα Διαβατά (όπως πας για Έδεσσα, στο φανάρι αριστερά).
Αυτή την εβδομάδα θα ξαναπεράσω από εκεί και θα κοιτάξω να βρω το σωστό μαγαζί...Πάντως 360 € για Conti Premium 2 είναι πολύ καλή τιμή.
-
Έβαλα πριν 1 βδομάδα Exalto II σε 205/55/16 για δεύτερη φορά, με 400€ σύνολο με τοποθέτηση.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Έβαλα πριν 1 βδομάδα Exalto II σε 205/55/16 για δεύτερη φορά, με 400€ σύνολο με τοποθέτηση.τοσο τα ειχα βαλει και εγω...
-
Το λάθος είναι το εξής, μάλλον δεν πήγα στο ίδιο μαγαζί...Βρήκα ένα ΑΠ δίπλα σε μια Kaoil και υπέθεσα ότι είναι αυτό...όμως δεν ήταν πάνω στη Μοναστηρίου, αλλά στον δρόμο με τον οποίο η Μ. διασταυρώνεται μετά τα Διαβατά (όπως πας για Έδεσσα, στο φανάρι αριστερά).Αυτή την εβδομάδα θα ξαναπεράσω από εκεί και θα κοιτάξω να βρω το σωστό μαγαζί...Πάντως 360 € για Conti Premium 2 είναι πολύ καλή τιμή.
Ο Καλπακης ειναι μετα τα ΚΤΕΛ και πριν το Κορδελιο στα δεξια διπλα σε ενα βενζιναδικο Kaoil, εχει και τεραστια πινακιδα goodyear-καλπακης (Ν.Μοναστηριου 124 για την ακριβεια). Αν πας απο περιφεριακο βγαινεις δεξια προς Εδεσσα και μετα στριβεις δεξια στη μοναστηριου και στα 20μετρα ειναι το μαγαζι. Εχει και ακομα ενα καπου στη βιπε Σινδου.
Τα 360Ε πιθανον να ειναι φιλικη τιμη, παρολο αυτα γενικα εχει τις καλυτερες τιμες νομιζω. -
ρωτησα και γω στον καλπακη...οι τιμες που εχει ειναι απο τις χαμηλοτερες χωρις προσφερει καποια φοβερη εκπτωση...απλως δεν ειναι κωλοπιαστης... σιγουρα μια ερωτηση για λαστιχα εκει ειναι ευκολη!
-
Καλησπέρα σε όλους
βλέποντας τα σχετικά θέματα, δεν είδα κάπου να αναφέρονται τα Kleber. Τα τοποθέτησα (Hydraxer) στο C3 της γυναίκας μου (που φορούσε Michellin Energy) και η διαφορά ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Αν και το έβαλα σε μία διάσταση μεγαλύτερη (175 από 165) ήταν πιο μαλακό από το Energy και η συνολική του συμπεριφορά αξιόλογη - μέχρι και σήμερα που έχουν διανύσει 30.000 χλμ περίπου συμπεριφέρονται άψογα. Μιλώντας επίσης με επαγγελματία οδηγό (taxi) η άποψή του είναι πολύ θετική και το επιλέγει για το αυτοκίνητό του αν και μαλακό και ας το αλλάζει γρηγορότερα από ένα άλλο σκληρότερο ελαστικό λόγω της δουλειάς του.
Στο Scenic II που οδηγάω έχω το Michellin (205/55/16) το οποίο μετά από 23.000 χλμ δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσιάζει και ότι μου μεταφέρει αίσθηση εμπιστοσύνης . Σκοπεύοντας να το αλλάξω, έχετε να προτείνετε κάτι για αυτοκίνητο τέτοιο τύπου? Είδα το test του Auto Bild στη συγκεκριμένη διάσταση - το θεωρώ αρκετά πλήρες - και με βλέπω μεταξύ Conti / Bridgestone / Kleber.Ευχαριστώ!
-
τεστ του car and driver . . . λεει λιγα λογια για το καθε ελαστικο σε ποιο τεστ υστερουσε κτλ.
http://www.caranddriver.com/reviews/com ... rison_test
-
Ο χρήστης leotas έγραψε:
Καλησπέρα σε όλουςβλέποντας τα σχετικά θέματα, δεν είδα κάπου να αναφέρονται τα Kleber. Τα τοποθέτησα (Hydraxer) στο C3 της γυναίκας μου (που φορούσε Michellin Energy) και η διαφορά ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Αν και το έβαλα σε μία διάσταση μεγαλύτερη (175 από 165) ήταν πιο μαλακό από το Energy και η συνολική του συμπεριφορά αξιόλογη - μέχρι και σήμερα που έχουν διανύσει 30.000 χλμ περίπου συμπεριφέρονται άψογα. Μιλώντας επίσης με επαγγελματία οδηγό (taxi) η άποψή του είναι πολύ θετική και το επιλέγει για το αυτοκίνητό του αν και μαλακό και ας το αλλάζει γρηγορότερα από ένα άλλο σκληρότερο ελαστικό λόγω της δουλειάς του.
Στο Scenic II που οδηγάω έχω το Michellin (205/55/16) το οποίο μετά από 23.000 χλμ δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσιάζει και ότι μου μεταφέρει αίσθηση εμπιστοσύνης . Σκοπεύοντας να το αλλάξω, έχετε να προτείνετε κάτι για αυτοκίνητο τέτοιο τύπου? Είδα το test του Auto Bild στη συγκεκριμένη διάσταση - το θεωρώ αρκετά πλήρες - και με βλέπω μεταξύ Conti / Bridgestone / Kleber.Ευχαριστώ!
Την Kleber την έχει αγοράσει η Michelin, σαν λάστιχα είναι σαν τα καλά μικρομεσαία Michelin, δεν είναι τίποτε ιδιαίτερο. Εσύ ποιό Michelin φοράς στο Scenic ;
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]