-
user_mak,
Σε καταλαβαινω απολυτα. Και εμενα τα 2 προηγουμενα σετ Michelin ειχαν σκασιματα στο πλαι σε μεγιστο βαθμο. Οχι οτι ολα τα υπολοιπα ελαστικα δεν κανουν, αλλα εαν ειναι μαλακοτερο το ελαστικο θα αργησει λιγο περισσοτερο ή με μεγαλυτερη δυσκολια θα αποκτησει σκασιματα. Σκασμενο ελαστικο μεχρι στιγμης δεν εχω.
Τα Bridgestone ER300 τα ειχα δει και εγω και το σκεφτομουν σοβαρα, αλλα οπως προειπαν τα παιδια εχει βγει το Τ001 που ειναι η εξελιξη του σαν ελαστικο και αρα καλυτερο. Επισης ειναι λιγο σκληροτερα ελαστικα τα Bridgestone.
Τα προηγουμενα Michelin τα αλλαξα λογω παλαιοτητας γιατι γομα ειχαν ακομα. Με αυτο το σκεπτικο πηγα σε πιο μαλακο ελαστικο (Dunlop) για να εκμεταλευομαι περισσοτερο τις δυνατοτητες του ελαστικου. Και μεχρι στιγμης αισθανομαι απολυτα δικαιωμενος απο αυτο το σκεπτικο.
Τα Pirelli P1 Verde ειναι οντως φοβερο ελαστικο και αν το σκεφτεσαι τολμα το. Δεν θα χασεις.
edit:
Και οσον αφορα για τα μαλακα πλαινα των Dunlop και γενικοτερα ολων των ελαστικων συνειδητα τα επελεξα και αρα τα προσεχω περισσοτερο αποτι τα προηγουμενα ελαστικα μου. Για παραδειγμα στο παρκαρισμα προσεχω να μην ακουμπαω ποτε πεζοδρομιο. Και γενικως προσεχω να μην βρισκουν πουθενα τα ελαστικα για να μην εχω κανα ατυχημα. -
Παντως να σημειωσω πως ΟΤΙ λαστιχο και να βαλεις θα χρειαστείς διαφορετικες πιεσεις (η λογικη αυτό λεει αφου τα αλλα ηταν ρανφλατ)και πως ότι ακομα και λαστιχο μπαλονι όπως ενερτζι της μισελιν με +0,2-+0.3 (αυτό το βρίσκεις μονος σου με επιμονη και στο δρομο)γινεται ένα ανεκτο λαστιχο στις στροφες διχως να σε δυσαρεστεί από αποψη πλαινων.....Δεν βαζουμε σε όλα τα λάστιχα και όλα τα αμαξια το γνωστο 30αρι.....και μετα καθομαστε απογοητευμενοι 4 χρονια....
Αν λοιπον επιλεξεις μαλακο σκελετο ....μην απογοητευτείς λυσεις υπαρχουν μεχρι ένα οριο βεβαια και με συνεση. -
καλησπερα,, είμαι και εγω ενας που πρεπει να αλλαξει ελαστικα στο οχημα του και να ξεφορτωθω τα saver! 2 επιλογες εχω,,,1ον τα pirelli cinturato p1 verde και 2ον goodyear efficientgrip perfomance! προβληματιζομαι να καταληξω,γιατι επειρεαζομαι και βλεπω τα πινακακια με την καταναλωση,με τον φρεναρισμα σε βρεγμενο και τον ηχο! τα μεν πιρελλι εχουν καλυτερες κριτικες αλλα στα πινακακια εχουν C καταναλωση, Β φρεναρισμα,B ηχο! τα δε goodyear εχουν Β καταναλωση,A φρεναρισμα,Α ηχο με κριτικες εξισου καλλες αλλα οχι τοσο οσο τα πιρελι!! θα ηθελα την βοηθεια σας!! ds3 14ari βενζινι,,,με διαστασεις 195-55-16
ps: ειχα και τα ντουνλοπ αλλα αποκλειστηκαν στα σημεια νομιζω!!
-
Ο χρήστης paraskevas013 έγραψε:
καλησπερα,, είμαι και εγω ενας που πρεπει να αλλαξει ελαστικα στο οχημα του και να ξεφορτωθω τα saver! 2 επιλογες εχω,,,1ον τα pirelli cinturato p1 verde και 2ον goodyear efficientgrip perfomance! προβληματιζομαι να καταληξω,γιατι επειρεαζομαι και βλεπω τα πινακακια με την καταναλωση,με τον φρεναρισμα σε βρεγμενο και τον ηχο! τα μεν πιρελλι εχουν καλυτερες κριτικες αλλα στα πινακακια εχουν C καταναλωση, Β φρεναρισμα,B ηχο! τα δε goodyear εχουν Β καταναλωση,A φρεναρισμα,Α ηχο με κριτικες εξισου καλλες αλλα οχι τοσο οσο τα πιρελι!! θα ηθελα την βοηθεια σας!! ds3 14ari βενζινι,,,με διαστασεις 195-55-16ps: ειχα και τα ντουνλοπ αλλα αποκλειστηκαν στα σημεια νομιζω!!
οι κριτικές απο ποιά χώρα είναι;;;;
τα ταμπελάκια τα βάζει η κάθε εταιρία μόνη της,δεν υπάρχει ανεξάρτητος οργανισμός...... -
http://www.tyrereviews.co.uk/ ειναι το σαιτ!!οσον αφορα τα πινακακια,,,δν τα βλεπω μονο στην εκαστοτε εταιρεια,,,αλλα σε διαφορα σαιτ που αν πατησεις και ψαξεις θα βρεις!!
-
http://www.tyrereviews.co.uk/ ειναι το σαιτ!!οσον αφορα τα πινακακια,,,δν τα βλεπω μονο στην εκαστοτε εταιρεια,,,αλλα σε διαφορα σαιτ που αν πατησεις και ψαξεις θα βρεις!!όπως καταλαβαίνεις άλλης ποιότητας δρόμοι και άλλες θερμοκρασίες περιβάλλοντος.
τα ταμπελάκια παντού πλέον θα τα βλέπεις,απλά σου εξηγώ οτι η κάθε μάρκα βάζει μόνη της το ταμπελάκι για κάθε λάστιχο που παράγει https://www.elastikaleader.gr/elastiko- ... -94w-73548 σύμφωνα με το ταμπελάκι κορυφαίο,εσυ θα το έβαζες;;; -
Ρε παιδια μη τρελαθουμε. Ειναι αμελητεα η διαφορα του Α με το Β και δεν θα την καταλαβει καν κανενας χρηστης. Διαφορα θα ηταν η Β με F ας πουμε. Δεν σημαινει οτι θα βαλεις Α και θα το πηγαινεις 'κομματια' που λεμε και θα εχεις καλη καταναλωση...
Οποιο και να βαλεις φιλε μου ευχαριστημενος θα εισαι.. Μη κολλας σε τοσο μικρες διαφορες.. και τα 2 λαστιχα που λες ειναι τρομερα και εχω διαβασει και εγω τα καλυτερα. Προχωρα χωρις να το σκεφτεσαι.
Απο εμενα τα Pirelli.
-
Συμφωνώ σε ολα με τον πετραν.
Εγώ προσωπικά πήγα σε Pirelli cinturato p7 γιατι Dunlop και Goodyear (που επισης σκεφτόμουν) μου φάνηκαν τόσο μαλακα που θα είχα μόνιμο άγχος μην μου μείνουν στο χέρι σε καμία λακκούβα η πεζοδρόμιο. By the way τα Goodyear για μένα κερδίζουν το χρυσό στην μαλθακότητα των πλάνων πάνω απο continental και Dunlop. -
Επίσης τα ταμπελάκια δεν λένε τίποτα για το στεγνό, κάτι που είναι τραγικό.
-
καλημερα εχω ενα ford focus 1.6 115hp μοντελο του ΄08,φοραω λαστιχα sport contact 2 ημουν ευχαριστημενος εβγαλαν και χλμ..θελω να τα αλλαξω..τα premium contact 5 ειναι καλα..μου εχουν πει οτι ειναι αρκετα πιο μαλακά απο τα sport contact 2,ειμαι αναμεσα απο αυτα, το goodyear eficcient performance τι γνωμη εχετε..?Με κριτηριο την ασφαλεια, την προσφυση γενικα την υδρολισθηση που δεν αναφερουν?τα ta goodyear/dunlop ειναι μαλακά πλεον ελαστικα?τι προτεινεται..?τα ψροσσψλιματε michelin?
-
Ο χρήστης corser έγραψε:
καλημερα εχω ενα ford focus 1.6 115hp μοντελο του ΄08,φοραω λαστιχα sport contact 2 ημουν ευχαριστημενος εβγαλαν και χλμ..θελω να τα αλλαξω..τα premium contact 5 ειναι καλα..μου εχουν πει οτι ειναι αρκετα πιο μαλακά απο τα sport contact 2,ειμαι αναμεσα απο αυτα, το goodyear eficcient performance τι γνωμη εχετε..?Με κριτηριο την ασφαλεια, την προσφυση γενικα την υδρολισθηση που δεν αναφερουν?τα ta goodyear/dunlop ειναι μαλακά πλεον ελαστικα?τι προτεινεται..?τα ψροσσψλιματε michelin?Αφου ησουν ευχαριστημένος γιατι δεν βαζεις παλι τα ιδια κοντι?εχουν σταματησει να παραγονται?
-
Ημουν ευχαριστημενος τα 4-5 χρονια εχω κανει 50.000 θελω αλλαγη...δεν εχουν σταματησει να παραγονται αλλα λαστιχαδες μου ειπαν οτι η σειρα 5 της ψοντινενταλ ειναι ακομα πιο μαλακη...παραειναι δηλαδη..δε ξερω τα εχει δοκιμασει κανενας..?και οτι τα goodyear perfomance/dunlop blueresponce ειναι στο ιδιο επιπεδο σκληροτητας και εχουν βγει κορυφαα σε τεστ πχ προσφυση σε βρεγμενο-οικονομια καυσιμου..οι διαφορες στην τιμη που εχω συναντησει εινα 20-30 eyrv..Μηπως ειναι πολυ μαλακα και φθειρονται δε ξερω ειδικα σε δρομους που εχουν λακουβες δε ξερω...γμωνες ακουω τι αλλο χρησιμοποιειται απο παρομοια αυτοκινητα.
-
Εαν απο τα SC2 εισαι ευχαριστημένος στο βρεγμένο μην τα αλλάζεις. Αλλιως, ανάμεσα στα άλλα δυο θα επέλεγα τα goodyear.
-
Αν τα τωρινα ελαστικα σου, που ειναι προς αλλαγη, εχουν τακουνι ακομα τοτε μπορεις να πας σε κατι λιγο πιο μαλακο. Θα εκμεταλευτεις περισσοτερο τις δυνατοτητες του.
-
Οπως ειπα ειμαι ευχαριστημενος απλα λαστιχαδες μου ειπαν οτι η σειρα 5 της continental ειναι παρα πολυ μαλακο λαστιχο πιο πολυ απο SC2...τα goodyear/dunlop ειναι η ιδια ακριβως εταιρεια,με τα ιδια λαστιχα ιδιες επιδοσεις(το ταμπελακι τα δινει Β στην οικονομια καυσιμου και Α στο φρεναρισμα στο βρεγμενο...ενω πλεον το θεωρουν στο ημισκληρο προς μαλακο λαστιχο...Τα michelin ειναι κιαυτα πολυ μαλακα η περιοχη γενικα εχει λακουβες...Θα θελα να ξερω γνωμες απο ατομα που εχουν τα contact premium 5,goodyear,εντυπωσεις...το αμαξι ειναι ford focus...
-
Ε παρε τοτε ενα toyo proxes cf 2 να στανιαρεις. Με μαλακη γομα και σκληροτερα πλαινα απο αυτα που λες conti,good year κτλ ειναι η χρυση τομη και πιο φτηνο απο ολα τα αλλα. Τα conti premium 5 παρα πολυ μαλακα τα φοραω και ναι μεν ειναι ξαλα λαστιχα αλλα αμα πατησω σε χωμα παω με το ψυχη στο στομα. Πριν τρια χρονια που τα εβαλα το ενα λαστιχο σκιστηκε στο πλαι απο την μεσα μερια κιολας που δεν φαινοταν και ξαναπληρωσα σε ενα μηνα και αλλο ενα λαστιχο. Οταν αλλαξω με βλεπω προς τα toyo που σου λεω. Good year και dunlop ακομα πιο μαλακα οποτε τρωνε ακυρο απο μενα.
-
Eyxaristv...Δηλαδη θεωρεις ακομα πιο μαλακά τα goodyear...ποτε υπολογιζεις να χρειαστεις; καινουρια λαστιχα...τα premium σου εχουν βγαλει αρκετα χιλιομετρα σε τι κατασταση βρισκονται τωρα(φθαρμενα πολυ,λιγο) και αυτο που ειπες για χωμα επειδη μου συμβαινει να μπαινω ειτε σε χωματοδρομους ειτε γενικα ολιγον ανωμαλο εδαφος με τσιμεντο χωρτις ασφαλτο δεν κανουν καθολου για χωμα ειναι ευκολο να σχιστουν?
-
Οι περισσοτεροι που λετε ότι σας σκιζονται λάστιχα,κυκλοφορειτε με σωστες πιεσεις?Ενα ελαστικο μαλακο απο αποψη σκελετου θελει μεγαλύτερη πιεση σε συγκριση με ένα σκληροτερο.
-
Οι βιομηχανιες ελαστικων λενε οτι ειτε σκληρο ειτε μαλακο λαστιχο αν πεσεις σε λακουβα αν σχιστει το λαστιχο ή αν κανει καρουμπαλο ειναι θεμα τυχης..αυτο που λες για την πιεση του ελαστικου λογικα βαζουμε αυτο που λεει ο κατασκευαστης...Στην απορια μου ειχα sport contact 2 πλεον τα sc 5 βγαινουν για μεγαλυτερη ζαντα R17 και πανω εχω 205/55/R16 τα ta contct premium 5 ειναι πολυ μαλακά για επαρχια??αλλες προτασεις..τα michelin primacy 3,bridgestone?
-
καλησπερα,, είμαι και εγω ενας που πρεπει να αλλαξει ελαστικα στο οχημα του και να ξεφορτωθω τα saver! 2 επιλογες εχω,,,1ον τα pirelli cinturato p1 verde και 2ον goodyear efficientgrip perfomance! προβληματιζομαι να καταληξω,γιατι επειρεαζομαι και βλεπω τα πινακακια με την καταναλωση,με τον φρεναρισμα σε βρεγμενο και τον ηχο! τα μεν πιρελλι εχουν καλυτερες κριτικες αλλα στα πινακακια εχουν C καταναλωση, Β φρεναρισμα,B ηχο! τα δε goodyear εχουν Β καταναλωση,A φρεναρισμα,Α ηχο με κριτικες εξισου καλλες αλλα οχι τοσο οσο τα πιρελι!! θα ηθελα την βοηθεια σας!! ds3 14ari βενζινι,,,με διαστασεις 195-55-16ps: ειχα και τα ντουνλοπ αλλα αποκλειστηκαν στα σημεια νομιζω!!
Φιλε μου φοραω εδω και 1μηνα τα goodyear efficient grip perfomance και σε σχεση με τα Continental EcoContact 5 της μαμας του, αυτα που εχω δει ειναι:λιγο παραπανω μαγουλο goodyear(ιδιες πιεσης), βαθυτερα αυλακια goodyear (μετρηση νεα και τα δυο) πιο αθορυβο το goodyear.Tωρα δυνατη βροχη δεν εχω βρει για να σου πω.Ελπιζω να βοηθησα....
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]