-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
@lleonidas
Έχω την εντύπωση ότι η 'αποχώρηση' της Michelin αναφέρεται στο κέντρο logistics για τα Βαλκάνια ή τη ΝΑ Ευρώπη, το οποίο μεταφέρθηκε στην Ρουμανία.
Εισαγωγές συνεχίζονται κανονικά και στην Ελλάδα, μέσω Ρουμανίας πλέον....Ναι,αυτό ακούγεται πιο λογικό διότι η εταιρεία δεν έχει σταματήσει να δουλεύεται στην Ελλάδα.Αυτά τα θέματα τώρα απασχολούν λιγότερο τους καταναλωτές αν η τιμή και η ποιότητα παραμένουν σταθερές!
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Ψάχνω σε 175/65R15 (Honda Jazz CVT)
Μαμά φοράει Michelin Energy Saver με δείκτη ταχύτητας Η.
Ψάχνω και είμαι μεταξύ των Michelin σε Τ ή dunlop ή Yokohama ή Kleber ή Uniroyal ή Conti PC2 (αν και αρκετά ακριβότερα) ή ...
Απαίτηση να αποδίδουν κρύα καθώς γίνονται λίγα χλμ/έτος και ειδικά τον χειμώνα μικρές αποστάσεις. Απαιτήσεις για σπορ συμπεριφορά δεν υπάρχουν.
...Εγώ τελικά προχωράω μάλλον σε kleber ... παλαιά συμπάθεια, ελπίζω να είναι ακόμα όπως παλαιά, δηλαδή μαλακά στην γόμα. Αντίρρηση κανείς;
Πράγματι τα παλιά Kleber (προ Michelin εποχής) ήταν Τα Viaxer τελειώσανε σε ενάμιση χρόνο (~15000χλμ) και επιπλέον στην ίδια τιμή είναι τα BFGoodrich gGrip με πολύ καλυτέρα χαρακτηριστικά:
http://www.fokas-tyres.gr/index.php/tyres.html/ -
Μαμά φοράει Michelin Energy Saver με δείκτη ταχύτητας Η.Ψάχνω και είμαι μεταξύ των Michelin σε Τ ή dunlop ή Yokohama ή Kleber ή Uniroyal ή Conti PC2 (αν και αρκετά ακριβότερα) ή ...
Απαίτηση να αποδίδουν κρύα καθώς γίνονται λίγα χλμ/έτος και ειδικά τον χειμώνα μικρές αποστάσεις. Απαιτήσεις για σπορ συμπεριφορά δεν υπάρχουν.
...Εγώ τελικά προχωράω μάλλον σε kleber ... παλαιά συμπάθεια, ελπίζω να είναι ακόμα όπως παλαιά, δηλαδή μαλακά στην γόμα. Αντίρρηση κανείς;
φίλε μου δεν αξιζουν τα 20 ή 30 ευρώ παραπάνω για ένα καλύτερο λάστιχο? και εσύ θα ευχαριστηθείς καλύτερα το αυτοκινήτο σου και θα έχεις μεγαλύτερη ασφάλεια συνολικά. Διάλεξε ένα από τη λίστα σου εκτός kleber. conti pc5 βγαίνει τωρα όχι το 2.
-
Ο χρήστης Scrooge έγραψε:
Για λάστιχα 205/55R16 βρήκα τις εξής τιμές:
Bridgestone Turanza T001...................300
Dunlop Sport BluResponse...................310
Goodyear EfficientGrip Performance.....310
Continental PremiumContact 5.............320
Michelin Primacy 3.............................320
Michelin Energy Saver +......................320
Pirelli Cinturato P7.............................320
Κλίνω προς τα Primacy 3. Εσείς τι προτείνετε;Τελικά η επιλογή είναι PremiumContact 5, λόγω καθυστέρησης στην παράδοση των Primacy 3.
Απ' ότι διαβάζω, πρόκειται για εξίσου καλό λάστιχο με το Michelin, ίσως και καλύτερο (τουλάχιστον στο βρεγμένο).
Σύμφωνα με τις δοκιμές, παρουσιάζει αυξημένη φθορά όταν 'κυνηγάς' το αυτοκίνητο, τομέας στον οποίο χάνει καθαρά από το Michelin.
Όμως κάτι τέτοιο δεν παίζει στη συγκεκριμένη περίπτωση. -
Προσωπικά θα προτιμούσα τα Ρ7.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Προσωπικά θα προτιμούσα τα Ρ7.Γιατί;
-
Μαμά φοράει Michelin Energy Saver με δείκτη ταχύτητας Η.Ψάχνω και είμαι μεταξύ των Michelin σε Τ ή dunlop ή Yokohama ή Kleber ή Uniroyal ή Conti PC2 (αν και αρκετά ακριβότερα) ή ...
kleber dynaxer σε 185/60/14 σε ιαπωνικο 1050 κιλα στους πισω τροχους φορεμενα 100.000χλμ και δεν ειχαν φτασει στα σημαδια φθορας, εχω την εντυπωση οτι ειναι σκληρο ελαστικο τοσο στο πλαινο οσο και στο πελμα, δινοντας μου την εντυπωση οτι ακουγονταν τα πισω ρουλεμαν απο θεμα θορυβου
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
kleber dynaxer σε 185/60/14 σε ιαπωνικο 1050 κιλα στους πισω τροχους φορεμενα 100.000χλμ και δεν ειχαν φτασει στα σημαδια φθορας, εχω την εντυπωση οτι ειναι σκληρο ελαστικο τοσο στο πλαινο οσο και στο πελμα, δινοντας μου την εντυπωση οτι ακουγονταν τα πισω ρουλεμαν απο θεμα θορυβου
Σε καροτσι 1000 κιλων και πισω κιολας χωρις μπαντιλικια δεν φτανει στο σημειο φθορας ουτε σε 200.000χλμ.
Εγω φοραω τα viaxer σε 13 αρες και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος μετα απο 3.5 χρονια. Τα μπροστα τα εχω κατεβασει αρκετα γιατι το στραμπουλαω, τα πισω ειναι αθικτα αν και τσιμπαω χειροφρενα που και που! -
Ο χρήστης Scrooge έγραψε:
Προσωπικά θα προτιμούσα τα Ρ7.
Γιατί;
Διότι είναι πολύ καλά και επίσης δεν είναι γερμανικά.
-
+1 για τα Cint P7 γιατί είναι αθόρυβα, πολύ άνετα, προβλέψιμα σε ακραίες καταστάσεις, δεν καταλαβαίνουν από πλημμύρες και το κυριότερο επίσης δεν είναι γερμανικά
-
Ο χρήστης vasvo έγραψε:
Ψάχνω και είμαι μεταξύ των Michelin σε Τ ή dunlop ή Yokohama ή Kleber ή Uniroyal ή Conti PC2 (αν και αρκετά ακριβότερα) ή ...
Πράγματι τα παλιά Kleber (προ Michelin εποχής) ήταν Τα Viaxer τελειώσανε σε ενάμιση χρόνο (~15000χλμ) και επιπλέον στην ίδια τιμή είναι τα BFGoodrich gGrip με πολύ καλυτέρα χαρακτηριστικά:
http://www.fokas-tyres.gr/index.php/tyres.html/Τα εχεις δοκιμάσει; Δεν ειναι θεμα τιμής απλά ψάχνω κατι να ταιριάζει στις απαιτήσεις. Μήπως ειναι καλυτερα χειμερινά με μια νιφάδα; Θα εχω θεμα το καλοκαίρι ;
Dynaxer ειναι θερινά, μάλλον καλυτερα τα quadraxer.
-
...Από προσωπική εμπειρία σε δυο αυτοκίνητα, επειδή υπήρχαν δύσκολα δρομολόγια (χιόνια, πάγος στην Δ. Μακεδονία), τα πιο κοντινά στις απατήσεις σου για χειμερινά πιστεύω ότι είναι τα καινούργια Uniroyal RainExpert 3.
Τώρα ως προς τα χειμερινά, το καλοκαίρι με τους 40⁰C θα έχουν ακόμη χειρότερη απόδοση στο φρενάρισμα αφού ήδη από τους 16⁰C αρχίζουν να υστερούν σημαντικά, η επιλογή ανάλογα με τις ανάγκες -
Νομίζω ότι για τις απαιτήσεις σου ταιριάζουν πολύ τα νέα Michelin Crossclimate, αν βγαίνουν στην διάστασή σου
-
mesastou αφού είσαι εντός αττικής είναι άτοπο να βάλεις χειμερινά εκτός και εάν εκεί που είσαι έχει χιόνια, πάγους και θερμοκρασίες κάτω των 7 βαθμών, όπου αποδίδουν τα χειμερινά. Το καλοκαίρι που έχει 60 βαθμούς στην άσφαλτο θα σου λειώσουν. Στην χειρότερη εάν κινείσαι σε βουνό χειμώνα βάλε 4εποχών.
-
Απο CF2 σε 205/55/16 ειμαι απολυτα ευχαριστημένος και εγώ και ο πατερας μου , + οτι ειναι made in Japan
-
Βγαίνουν σε σχετικά καλές θέσεις ισορροπημένα , Σιγουρα τα αποτελέσματα ειναι πιο αξιόπιστα απο τα διαφορα τεστ ( tyre reviews κλπ )(που καθε χρονο βγάζουν διαφορετικά αποτελέσματα !
-
Ειναι ειναι , το γράφει και πάνω στο λάστιχο Με γειές συνλαστιχά !
-
Ο χρήστης shopoyk έγραψε:
Έχεις δίκιο Σπύρο-Φοίβο.
Στα τέστ που βλέπω είναι πιο πάνω από τα michelin primacy 3, τα οποία πωλούνται προς ..520 ευρώ(θα λιώσω απο τα γέλια).
Και τα dunlop blue πρέπει να είναι καλά, αλλά πρέπει να ανήκουν στην ίδια βάση με αυτά που έχω τώρα, οπότε απορρίπτονται.
Τώρα έχω τα conti eco 5...Στεγνό πολύ καλά, φρενάρισμα πολύ καλό αλλά στη βροχή, το ESP δουλεύει υπερωρίες (στην ευθεία) και έχουν αρχίσει και με εκνευρίζουν.
Εκτός αυτού μαγουλιάζουν απίστευτα (με σταματημένο όχημα) πράγμα που σημαίνει ότι για να κρατήσεις ευθεία, παλεύεις με το τιμόνι.Και free να σας τα δώσουν, μη τα βάλετε ποτέ.Αν είναι και made in japan τα toyo, οκ... με γεια μου!
Τα ΤΟΥΟ ειναι μονο made in Japan.........και απο εμενα αυτα να βαλεις!
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, τελικά απέφυγα τα kleber επειδή κατάλαβα πως μάλλον έχουν πολύ σκληρή γόμα, και εφόσον δεν είχαμε απαιτήσεις για φθηνά (θυγατρική εταιρία). Επίσης τα 4 εποχών δεν τα βρήκα στο κατάστημα (αν και τα είχα βρει γενικώς στο internet).
Έτσι πήγα σε Pirelli P1 που είναι κάτι καλό μάλλον (είδα και tyrereviews).
Άλλη ερώτηση: Όσοι έχουμε χειμερινά στο υπόγειο, είναι καιρός να τα βάλουμε ή είναι πολύ νωρίς;
Οι μέγιστες θερμοκρασίες φαίνεται να πέφτουν πλέον κάτω από τους 20 και οι διαδρομές μου έχουν διάρκεια 15' το πολύ.... -
Για Ελλαδα νωρις ειναι.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]