-
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
Ενημερωτικά τοποθετηθηκαν τα NEXEN NFERA SU4 225X45X17 στην καταπληκτική τιμη των 300ε με ζυγοσταθμιση ,βαλβιδες νεες κτλ( με παζαρι χοντρό βεβαιως...) ,Μαλακό γενικά ,αθορυβο ,ενιωσα διαφορά στο πατημα ...και με τις χθεσινες νεροποντες ανταποκριθηκε πολύ πολύ καλά ,περισσότερα στο μελλονΚοιτα ρε τι γινεται με τα Nexen. Και απο αλλον εχω ακουσει καλα λογια. Αν μπορεις καντο για το μελλον. Γιατι μπορει να σκληρηνει πιο γρηγορα η γομα, να πεσει η αποδοση κλπ. Δωσε φωτα γιατι φαινεται τελικα καλη εταιρια.
-
Αν δεν κάνω λάθος σε ξένες αγορές μπαίνουν πρώτη τοποθέτηση σε Αλφα.
-
Αν δεν κάνω λάθος σε ξένες αγορές μπαίνουν πρώτη τοποθέτηση σε BMW.
-
και στο Ελλάδα απο την VW
-
Σήμερα έκανα το πρώτο ταξίδι (175χλμ, Aθήνα - Πόρτο Χέλι/Κόστα Αργολίδας) με τα νέα λάστιχα, τα Bridgestone Potenza Adrenalin R002 σε διάσταση 225/45/17 και δείκτη 91W. Πριν φόραγα τα S001 σε ίδια διάσταση/δείκτη και είχα 43000χλμ στα μπροστά και 63000χλμ στα πίσω όταν αλλάχτηκαν. Τα νέα λάστιχα τοποθετήθηκαν πριν 15 μέρες και γιαυτό είχαν προλάβει να κάνουν γύρω στα 300χλμ.
Δυστυχώς οι πρώτες εντυπώσεις σε σχέση με τα 001 δεν ήταν τόσο ενθαρρυντικές. Τι εννοώ. Την διαδρομή αυτή την έχω κάνει άπειρες φορές τα τελευταία 7 χρόνια (έχω γράψει περί τα 40000χλμ σε αυτήν), οπότε ξέρω πολύ καλά ποιότητα ασφάλτου, ποιες στροφές έχουν θέμα και με τι ταχύτητες κλπ. Οι καιρικές συνθήκες σήμερα ήταν ιδανικές (στεγνό οδόστρωμα, θερμοκρασία αέρα σε όλη τη διαδρομή από 23 μέχρι 27 βαθμούς). Ε, λοιπόν, σε πολλά σημεία, όταν έμπαινα με τα ίδια πάνω κάτω χλμ σε σχέση με τα προηγούμενα λάστιχα, ακόμα και ως φαγωμένα, το αμάξι είχε την τάση να ελαφραίνει την ουρά και σε κάποιες περιπτώσεις να γλυστράει ελάχιστα και στους 2 άξονες, όταν με τα 001 πριν ήταν γενικά τραίνο...
Ομολογώ ότι δεν το περίμενα αυτό, και προβληματίστηκα έντονα. Υπόψη ότι αμορτισέρ αλλάχτηκαν πριν 4000 χλμ.
Η μόνη περίπτωση που δίνω περιθώριο να μην είναι τελικές οι κρίσεις για τη συμπεριφορά των 002 είναι λόγω λίγων διανυθέντων χλμ (μαζί με το σημερινό ταξίδι γύρω στα 500) ή/και ενδεχομένως λανθασμένης πίεσης αέρα (έμεινα στην πίεση που έβαλε ο λαστιχάς, νομίζω 30psi μπρος-πίσω). Μακάρι να παίζει κάτι από τα τελευταία ενδεχόμενα και όχι να είναι όντως ψιλομέτρια ελαστικά, γιατί σε τέτοια περίπτωση θα τα λουστώ, λόγω αφραγκίας, για τουλάχιστον άλλα 2,5 χρόνια... -
Οι συνθηκες αγγιζαν το ιδανικο για ταξιδακι και αν δεν ηταν τωρα βεντουζες,ποσο χειροτερα θα ειναι αργοτερα και με βροχη;;;
Οπως λες δες τις πιεσεις...... -
Θέλει να αλλάξει ο αδερφός μου τα τωρινά του λάστιχα 4 ετων (Continental Conti Premium Contact 2), διάστασης 205-60-16...έχουν αρχίσει λέει να του γλυστρανε. Του βρήκα άκρως φιλική τιμή τα Michelin Energy Saver+ στη διάσταση αυτή, στα 300 ευρώ. Αμάξι Fiat Sedici 1.6 (δυνητικά 4κινητο), που όμως κινείται κυριως εντος πόλης και καμια διαδρομή προς το εξοχικο, 4κινηση άντε να χρειαστει να βάλει καμια φορά σε αμμουδερη παραλια που πηγαινοφερνει το κανό του.
Τα έβαλα σε xsara 1600αρι (195-55-15) θειου μου πριν κάτι μέρες και λέει ειδε μεγάλη αλλαγή απο τα pirelli cinturato p1 που φορούσε πριν (3-4τιας). Για το Sedici και τις συνθήκες που χρησιμοποιειται είναι κατάλληλα; -
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Σήμερα έκανα το πρώτο ταξίδι (175χλμ, Aθήνα - Πόρτο Χέλι/Κόστα Αργολίδας) με τα νέα λάστιχα, τα Bridgestone Potenza Adrenalin R002 σε διάσταση 225/45/17 και δείκτη 91W. Πριν φόραγα τα S001 σε ίδια διάσταση/δείκτη και είχα 43000χλμ στα μπροστά και 63000χλμ στα πίσω όταν αλλάχτηκαν. Τα νέα λάστιχα τοποθετήθηκαν πριν 15 μέρες και γιαυτό είχαν προλάβει να κάνουν γύρω στα 300χλμ.
Δυστυχώς οι πρώτες εντυπώσεις σε σχέση με τα 001 δεν ήταν τόσο ενθαρρυντικές. Τι εννοώ. Την διαδρομή αυτή την έχω κάνει άπειρες φορές τα τελευταία 7 χρόνια (έχω γράψει περί τα 40000χλμ σε αυτήν), οπότε ξέρω πολύ καλά ποιότητα ασφάλτου, ποιες στροφές έχουν θέμα και με τι ταχύτητες κλπ. Οι καιρικές συνθήκες σήμερα ήταν ιδανικές (στεγνό οδόστρωμα, θερμοκρασία αέρα σε όλη τη διαδρομή από 23 μέχρι 27 βαθμούς). Ε, λοιπόν, σε πολλά σημεία, όταν έμπαινα με τα ίδια πάνω κάτω χλμ σε σχέση με τα προηγούμενα λάστιχα, ακόμα και ως φαγωμένα, το αμάξι είχε την τάση να ελαφραίνει την ουρά και σε κάποιες περιπτώσεις να γλυστράει ελάχιστα και στους 2 άξονες, όταν με τα 001 πριν ήταν γενικά τραίνο...
Ομολογώ ότι δεν το περίμενα αυτό, και προβληματίστηκα έντονα. Υπόψη ότι αμορτισέρ αλλάχτηκαν πριν 4000 χλμ.
Η μόνη περίπτωση που δίνω περιθώριο να μην είναι τελικές οι κρίσεις για τη συμπεριφορά των 002 είναι λόγω λίγων διανυθέντων χλμ (μαζί με το σημερινό ταξίδι γύρω στα 500) ή/και ενδεχομένως λανθασμένης πίεσης αέρα (έμεινα στην πίεση που έβαλε ο λαστιχάς, νομίζω 30psi μπρος-πίσω). Μακάρι να παίζει κάτι από τα τελευταία ενδεχόμενα και όχι να είναι όντως ψιλομέτρια ελαστικά, γιατί σε τέτοια περίπτωση θα τα λουστώ, λόγω αφραγκίας, για τουλάχιστον άλλα 2,5 χρόνια...- Πιεσεις
- Μπα και φαινοταν στεγνο αλλα ειχε βρεξει πχ την προηγουμενη μερα? Γενικα η διαδρομη ειναι υγρη.
Δεν αποκλειεται και τα λαστιχα να ειναι ενα κλικ πιο κατω. Κατε να πατησουν καλυτερα και τα ξαναλεμε.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
και στο Ελλάδα απο την VWΜια χαρα τοτε.
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Η μόνη περίπτωση που δίνω περιθώριο να μην είναι τελικές οι κρίσεις για τη συμπεριφορά των 002 είναι λόγω λίγων διανυθέντων χλμ (μαζί με το σημερινό ταξίδι γύρω στα 500) ή/και ενδεχομένως λανθασμένης πίεσης αέρα (έμεινα στην πίεση που έβαλε ο λαστιχάς, νομίζω 30psi μπρος-πίσω). Μακάρι να παίζει κάτι από τα τελευταία ενδεχόμενα και όχι να είναι όντως ψιλομέτρια ελαστικά, γιατί σε τέτοια περίπτωση θα τα λουστώ, λόγω αφραγκίας, για τουλάχιστον άλλα 2,5 χρόνια...Γι΄αυτό τα λένε Adrenalin
-
Καλησπέρα,επειδή θα αλλάξω τα dunlop blueresponse διάστασης 205/55 /16 91V που φοράω στο mazda 3 μου, θα ήθελα κάποια γνώμη για κάποια που έχω στα υπόψιν.Μεταξύ pirelli p7 cinturato με 280ευρώ,continental premium contact 5 300ευρώ και michelin primacy 3 με 315 τι θα επιλέγατε;
-
Ο χρήστης mithos1979 έγραψε:
Καλησπέρα,επειδή θα αλλάξω τα dunlop blueresponse διάστασης 205/55 /16 91V που φοράω στο mazda 3 μου, θα ήθελα κάποια γνώμη για κάποια που έχω στα υπόψιν.Μεταξύ pirelli p7 cinturato με 280ευρώ,continental premium contact 5 300ευρώ και michelin primacy 3 με 315 τι θα επιλέγατε;Πες σε παρακαλω εντυπώσεις από τα ντανλοπ....αναλυτικες αν μπορεις και οπωσδήποτε μια αναλυση για τα πλαινα τους(σκληρα μλκα κτλ.)
-
Αρκετά καλές και κυρίως μέχρι τα 20-25 χιλ χλμ μετά στις στροφές η εντυπωση μου ήταν ότι δεν κράταγαν το ίδιο καλά .Χειρότερα από Continental Premium Contact 2 , sport contact 2 αν και άλλου στυλ.Από τα Brig ER30 που φορούσε αρχικά και Brig Potenza που είχα βάλει το ίδιο καλά ίσως και καλύτερα.Τα πλαινά μαλακά θα έλεγα σε επίπεδο όπως και τα Premium Contact 2 αλλά δεν μαγούλιαζαν σε ενοχλητικό βαθμό ή τουλάχιστον δεν το καταλάβαινα τόσο έντονα στο τιμόνι.Ψάχνω να τα αλλάξω για κάτι το καλύτερο και όχι γιατί γενικά δεν ήμουν ευχαριστημένος
-
Αρκετά καλές και κυρίως μέχρι τα 20-25 χιλ χλμ μετά στις στροφές η εντυπωση μου ήταν ότι δεν κράταγαν το ίδιο καλά .Χειρότερα από Continental Premium Contact 2 , sport contact 2 αν και άλλου στυλ.Από τα Brig ER30 που φορούσε αρχικά και Brig Potenza που είχα βάλει το ίδιο καλά ίσως και καλύτερα.Τα πλαινά μαλακά θα έλεγα σε επίπεδο όπως και τα Premium Contact 2 αλλά δεν μαγούλιαζαν σε ενοχλητικό βαθμό ή τουλάχιστον δεν το καταλάβαινα τόσο έντονα στο τιμόνι.Ψάχνω να τα αλλάξω για κάτι το καλύτερο και όχι γιατί γενικά δεν ήμουν ευχαριστημένοςΜε τα continental premium contact σε αναστροφες ακουμπουσε κατω 2 δαχτυλα προφιλ....
Βεβαια το λαστιχο σε προσφυση είναι Η ΚΟΡΥΦΗ.Αν είναι ετσι και το ντανλοπ.......απελπισια -
Καλησπέρα,επειδή θα αλλάξω τα dunlop blueresponse διάστασης 205/55 /16 91V που φοράω στο mazda 3 μου, θα ήθελα κάποια γνώμη για κάποια που έχω στα υπόψιν.Μεταξύ pirelli p7 cinturato με 280ευρώ,continental premium contact 5 300ευρώ και michelin primacy 3 με 315 τι θα επιλέγατε;Ίδιο αυτοκίνητο και διάσταση έβαλα τα Pirelli προ λιγου, το μόνο που μπορω να πω τόσο σύντομα ειναι οτι ειναι πιο άνετα των Bridgestone Turanza er300.
Ποσα χλμ και ποσα χρόνια κρατήσες τα Dunlop. -
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Αρκετά καλές και κυρίως μέχρι τα 20-25 χιλ χλμ μετά στις στροφές η εντυπωση μου ήταν ότι δεν κράταγαν το ίδιο καλά .Χειρότερα από Continental Premium Contact 2 , sport contact 2 αν και άλλου στυλ.Από τα Brig ER30 που φορούσε αρχικά και Brig Potenza που είχα βάλει το ίδιο καλά ίσως και καλύτερα.Τα πλαινά μαλακά θα έλεγα σε επίπεδο όπως και τα Premium Contact 2 αλλά δεν μαγούλιαζαν σε ενοχλητικό βαθμό ή τουλάχιστον δεν το καταλάβαινα τόσο έντονα στο τιμόνι.Ψάχνω να τα αλλάξω για κάτι το καλύτερο και όχι γιατί γενικά δεν ήμουν ευχαριστημένος
Με τα continental premium contact σε αναστροφες ακουμπουσε κατω 2 δαχτυλα προφιλ....
Βεβαια το λαστιχο σε προσφυση είναι Η ΚΟΡΥΦΗ.Αν είναι ετσι και το ντανλοπ.......απελπισιαΤί να σου πω,εγώ έτσι δεν τα έσκιζα αλλά σε στροφιλίκια Μπράλο,Δομοκό είχα περίπου την ίδια αίσθηση.Απλώς τα Continental κράτούσαν μέχρι τέλους αξιοπρεπέστατα.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Καλησπέρα,επειδή θα αλλάξω τα dunlop blueresponse διάστασης 205/55 /16 91V που φοράω στο mazda 3 μου, θα ήθελα κάποια γνώμη για κάποια που έχω στα υπόψιν.Μεταξύ pirelli p7 cinturato με 280ευρώ,continental premium contact 5 300ευρώ και michelin primacy 3 με 315 τι θα επιλέγατε;
Ίδιο αυτοκίνητο και διάσταση έβαλα τα Pirelli προ λιγου, το μόνο που μπορω να πω τόσο σύντομα ειναι οτι ειναι πιο άνετα των Bridgestone Turanza er300.
Ποσα χλμ και ποσα χρόνια κρατήσες τα Dunlop.Τα έβαλα Μάιο του 13 και έχουν 41000 χλμ αλλά ακόμη πιστέυω θα βγάλω 2-3 χιλ χλμ άνετα.Όταν τα στρώσεις περιμένω εντυπώσεις και για κράτημα-φρένα.
-
Καλημέρα σε όλους.
Ερωτήσεις:- Για 205/50/17, πλην Pirelli P7 που το εκτιμώ ιδιαίτερα, έχετε κάποια άλλη αξιόλογη πρόταση, με τιμή έως 500€;
- Γνώμες για τον Φωκά στην Κωνσταντινουπόλεως στο Περιστέρι;
Ευχαριστώ.
-
τελικά τα Bluresponse αξίζουν για τους ελληνικούς δρόμους; γιατί σε ξένες κριτικές σκίζουν αλλά τα σχόλια εδώ με προβληματίζουν και δεν ξέρω αν θα βγουν καλύτερα από το Cinturato P1 Verde ή Energy Saver+ που βρίσκω στη διάσταση 195/50/16. Τα σχόλια του φίλου παραπάνω ενισχύουν τον προβληματισμό...
-
Ο χρήστης αλε έγραψε:
τελικά τα Bluresponse αξίζουν για τους ελληνικούς δρόμους; γιατί σε ξένες κριτικές σκίζουν αλλά τα σχόλια εδώ με προβληματίζουν και δεν ξέρω αν θα βγουν καλύτερα από το Cinturato P1 Verde ή Energy Saver+ που βρίσκω στη διάσταση 195/50/16. Τα σχόλια του φίλου παραπάνω ενισχύουν τον προβληματισμό...Προσωπικά, σε διάσταση 185/60/15 και σε αυτοκίνητο δίχως ιδιαίτερες απαιτήσεις (opel agila b 1.2 86 hp), μετά από πάνω από 2 χρόνια και 15.000 χιλιόμετρα περίπου, είμαι ευχαριστημένος, τόσο στα ουκ ολίγα ταξίδια μαζί τους, όσο και εντός πόλης.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]