-
Ο χρήστης iant έγραψε:
Δοκιμές έγιναν στο δικό τους άσφαλτο ή στο δικό μας, που είναι καθρέφτης!
Θα ήθελα να δω σε ποσά χρονιά και πόσα χλμ θα είχαν φάει έστω λίγο γόμα από τα Michelin Energy εδώ!Πάντως, τα Energy Saver (τα απλά, όχι τα +) που φοράω, έχουν κάνει 61.000 km και έχουν πέλμα ακόμη...
-
Kleber viaxer, 3.5 ετων, εχει φαει καμποσο πελμα, ομως γομα πολυ καλη ακομη. Τα θεωρω απο τα κορυφαια σε επιπεδο low cost ελαστικων μη πω οτι πιανουν και τις premium εταιριες.
-
Η αλλαγή πίσω μπρός μετά απο κάποια χιλιόμετρα ισχύει ή δεν είναι σωστή κίνηση; Εχω λάβει διαφορετικές απαντήσεις απο επαγγελματίες και μη
-
Επειδή βλέπω ότι πολλοί μιλάτε για στεγνό, δεν είναι τυχαίο ότι η EE στη ταμπέλα που βαθμολογεί τα ελαστικά έχει μόνο βρεγμένο (και θόρυβο και κατανάλωση).
Στο στεγνό όλα κρατάνε αρκετά, το θέμα είναι τί κάνουν στο βρεγμένο και **κυρίως στην ξαφνική εναλλαγή στεγνού->βρεγμένου.
**
Έχω ένα Opel Corsa C και ένα Mr2 ξηλωμένο, δεμένο, χαμηλωμένο με 17άρες και Pirelli. Αν ζεσταθούν τα Pirelli το Mr2 είναι προφανώς απίστευτο αλλά...Σε μια στανταρ στροφή στη Μεσογείων που συχνά έχει νερό πηγαίνοντας λίιιγο σβέλτα με το MR2 βρέθηκα να ντριφτάρω άθελά μου με τα 4... Στις ίδιες συνθήκες και ταχύτητα το Corsa ίσως να άνοιγε λίγο την τροχιά του, αν το έκανε και αυτό.
Το Corsa έχει λάστιχα που παίρνουν 'Β' στο βρεγμένο αν θυμάμαι καλά και πραγματικά η πρόσφυσή του στο βρεγμένο δεν απέχει πολύ από την πρόσφυση στο στεγνό. Αυτό για εμένα είναι το σωστό και ασφαλές λάστιχο δρόμου. Πάνω από όλα να είναι προβλέψιμο σε όλες τις συνθήκες.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Επειδή βλέπω ότι πολλοί μιλάτε για στεγνό, δεν είναι τυχαίο ότι η EE στη ταμπέλα που βαθμολογεί τα ελαστικά έχει μόνο βρεγμένο (και θόρυβο και κατανάλωση).
Στο στεγνό όλα κρατάνε αρκετά, το θέμα είναι τί κάνουν στο βρεγμένο και **κυρίως στην ξαφνική εναλλαγή στεγνού->βρεγμένου.
**
Έχω ένα Opel Corsa C και ένα Mr2 ξηλωμένο, δεμένο, χαμηλωμένο με 17άρες και Pirelli. Αν ζεσταθούν τα Pirelli το Mr2 είναι προφανώς απίστευτο αλλά...Σε μια στανταρ στροφή στη Μεσογείων που συχνά έχει νερό πηγαίνοντας λίιιγο σβέλτα με το MR2 βρέθηκα να ντριφτάρω άθελά μου με τα 4... Στις ίδιες συνθήκες και ταχύτητα το Corsa ίσως να άνοιγε λίγο την τροχιά του, αν το έκανε και αυτό.
Το Corsa έχει λάστιχα που παίρνουν 'Β' στο βρεγμένο αν θυμάμαι καλά και πραγματικά η πρόσφυσή του στο βρεγμένο δεν απέχει πολύ από την πρόσφυση στο στεγνό. Αυτό για εμένα είναι το σωστό και ασφαλές λάστιχο δρόμου. Πάνω από όλα να είναι προβλέψιμο σε όλες τις συνθήκες.
σε αυτη την περιπτωση απλα εχεις αθλιο λαστιχο για το στεγνο.
-
Ο χρήστης TRiBaL81 έγραψε:
Η αλλαγή πίσω μπρός μετά απο κάποια χιλιόμετρα ισχύει ή δεν είναι σωστή κίνηση; Εχω λάβει διαφορετικές απαντήσεις απο επαγγελματίες και μηΑν αλλάζεις τα λαστιχα λόγω χλμ ειναι σωστή κίνηση,θα σου κρατήσουν περισσότερο.
Αν αλλάζεις τα λαστιχα λόγω χρόνου δεν εχει ιδιαίτερο νόημα. -
Ο χρήστης Scrooge έγραψε:
Δοκιμές έγιναν στο δικό τους άσφαλτο ή στο δικό μας, που είναι καθρέφτης!
Θα ήθελα να δω σε ποσά χρονιά και πόσα χλμ θα είχαν φάει έστω λίγο γόμα από τα Michelin Energy εδώ!Πάντως, τα Energy Saver (τα απλά, όχι τα +) που φοράω, έχουν κάνει 61.000 km και έχουν πέλμα ακόμη...
πέλμα θα έχουν, φρένο υπάρχει; Πόσα καλοκαίρια έχουν φάει;
-
Η αλλαγή πίσω μπρός μετά απο κάποια χιλιόμετρα ισχύει ή δεν είναι σωστή κίνηση; Εχω λάβει διαφορετικές απαντήσεις απο επαγγελματίες και μηΜιλάς για προσθιοκίνητο με ίδιες διαστάσεις μπρος-πίσω;
Όσο για τα όρια ζωής, η Michelin μιλάει για 10 χρόνια ανώτατο.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Η αλλαγή πίσω μπρός μετά απο κάποια χιλιόμετρα ισχύει ή δεν είναι σωστή κίνηση; Εχω λάβει διαφορετικές απαντήσεις απο επαγγελματίες και μη
Μιλάς για προσθιοκίνητο με ίδιες διαστάσεις μπρος-πίσω;
Όσο για τα όρια ζωής, η Michelin μιλάει για 10 χρόνια ανώτατο.
Ναι, προσθιοκίνητο με ίδιες διαστάσεις. Φυλάσσεται σε υπόγειο γκαράζ και κάνει +/-10.000Κμ τον χρόνο τα 3/4 πόλη
σε αυτη την περιπτωση απλα εχεις αθλιο λαστιχο για το στεγνο.
Είσαι σίγουρος γι'αυτό; Φορώ Yokohama S.drive με B στο βρεγμένο και στο στεγνό είναι τραίνο.
-
Ναι, προσθιοκίνητο με ίδιες διαστάσεις. Φυλάσσεται σε υπόγειο γκαράζ και κάνει +/-10.000Κμ τον χρόνο τα 3/4 πόληΑν η αλλαγή είναι γύρω στα 10 χιλιάδες χλμ (δεν έχουν προλάβει δηλαδή τα μπροστινά να φαγωθούν πολύ περισσότερο από τα πίσω) τότε συνολικά το μπρος-πίσω μπορεί να σου δώσει μεγαλύτερη διάρκεια στα λάστιχα καθώς δεν θα επιβαρύνεται μόνο ένα ζευγάρι εμπρός κι άρα θα έχεις πιο ομοιόμορφη φθορά. Αυτό φυσικά εξαρτάται και από το τρόπο οδήγησής σου. Αν τρως τα μπροστινά πολύ γρήγορα, καλύτερα να μην τα κάνεις μπρος-πίσω καθώς τα καλά λάστιχα πρέπει να είναι πίσω.
Φορώ Yokohama S.drive με B στο βρεγμένο και στο στεγνό είναι τραίνο.
Πολύ ωραίο λάστιχο στο στεγνό μόλις ζεσταθεί!
-
καθώς τα καλά λάστιχα πρέπει να είναι πίσω.Να βλέπεις; Άλλος μου λέει τα καλά στο τιμόνι. Αλλος πάλι αναλόγως το αμάξι, εκεί που είναι η κίνηση των τροχών. Πιαστο αυγό και κούρευτο
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
Πάντως, τα Energy Saver (τα απλά, όχι τα +) που φοράω, έχουν κάνει 61.000 km και έχουν πέλμα ακόμη...
πέλμα θα έχουν, φρένο υπάρχει; Πόσα καλοκαίρια έχουν φάει;
Πάντως, δεν έχει ενεργοποιηθεί ποτέ το ABS...
Έχουν περάσει 6 καλοκαίρια.
Αλλά το αμάξι είναι σε γκαράζ. -
Είσαι σίγουρος γι'αυτό; Φορώ Yokohama S.drive με B στο βρεγμένο και στο στεγνό είναι τραίνο.
ναι φιλε μου, οταν το λαστιχο εχει τα ιδια ορια σε στεγνο δρομο με μεγαλη προσφυση και σε βρεγμενο με χαμηλη θα πω οτι ειναι αθλιο στο στεγνο, εκτος και αν εχει γινει θαυμα.
-
καθώς τα καλά λάστιχα πρέπει να είναι πίσω.
Να βλέπεις; Άλλος μου λέει τα καλά στο τιμόνι. Αλλος πάλι αναλόγως το αμάξι, εκεί που είναι η κίνηση των τροχών. Πιαστο αυγό και κούρευτο
Θα εμπιστευτώ την Michelin περισσότερο:
Deeper tread tires on the rear axle provide better handling, wet grip, and evacuate water, thereby helping to avoid oversteer and loss of vehicle stability on wet surfaces. Deeper tread tires on the front axle can improve wet straight line braking and stopping distance. If only two tires are being replaced, Michelin generally recommends they be installed on the rear axle in the absence of a tire service professional's recommendation or consumer's preference to the contrary.
http://www.michelinman.com/US/en/safe-d ... tires.htmlΕννοείται φυσικά ότι τα λάστιχα πρέπει να είναι όλα σε σχετικά καλή κατάσταση.
-
Να βλέπεις; Άλλος μου λέει τα καλά στο τιμόνι. Αλλος πάλι αναλόγως το αμάξι, εκεί που είναι η κίνηση των τροχών. Πιαστο αυγό και κούρευτο
Θα εμπιστευτώ την Michelin περισσότερο:
Deeper tread tires on the rear axle provide better handling, wet grip, and evacuate water, thereby helping to avoid oversteer and loss of vehicle stability on wet surfaces. Deeper tread tires on the front axle can improve wet straight line braking and stopping distance. If only two tires are being replaced, Michelin generally recommends they be installed on the rear axle in the absence of a tire service professional's recommendation or consumer's preference to the contrary.
http://www.michelinman.com/US/en/safe-d ... tires.htmlΕννοείται φυσικά ότι τα λάστιχα πρέπει να είναι όλα σε σχετικά καλή κατάσταση.
και κανω τωρα εγω μια ερωτηση, σε ταξιδι καταστρεφετε το ενα λαστιχο απο τα 4 και εκει που εισαι δε βρισκεις την ιδια μαρκα και τον ιδιο τυπο και τελικα βαζεις ενα αλλο λαστιχο (καινουργιο, μεταχειρο ή με μεγαλυτερη φθορα απο τα δικα σου ειναι ασχετο) απο τα 3 που φορας.
αυτο το ασχετο με τα αλλα, θα το βαλεις στον εμπρος ή στον πισω αξονα? -
Δεν χάλασε ο κόσμος αν βάλεις ένα άλλο λάστιχο. Κανονικά όμως πρέπει να το αντικαταστήσεις μόλις μπορέσεις. Τώρα στην Ελλάδα της κρίσης... καλό είναι κι ας είναι παράταιρο.
-
αλλο σε ρωτησα.
-
ασε το αυγό. Το καλό ζευγάρι στον πισω άξονα χωρις αμφιβολία.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
αλλο σε ρωτησα.Όπου και να το βάλεις αν το βάλεις προσωρινά καλύτερα θα πηγαίνει το αυτοκίνητο σε σχέση με ρεζερβα αναγκης. Αν το βάλεις μόνιμα μου φαίνεται επικίνδυνο, καλύτερα να αλλάξεις ζευγάρι και το ποιο καλό ζευγάρι απο τα δυο που θα έχεις να μπει στον πισω άξονα.
-
το μονο που καταλαβα απο αυτους που υποστηριζουν οτι τα 'καλα λαστιχα στον πισω αξονα' ειναι οτι κανεις δεν δινει σαφη απαντηση, ναι κυριοι το ιδανικο θα ειναι να μπουν 2 λαστιχα ιδια, το ιδανικο ομως καποιες φορες δεν ειναι εφικτο λογο διαφορων συνθηκων, τοτε τι κανουμε? εχετε ποτε φορεσει ακομα και τη ρεζερβα αναγκης στον μπροστινο αξονα και να κανετε 200-300 χιλιομετρα ταξιδι? αν οχι ειναι πολυ ωραια η θεωρια, αν ναι δεν θα υποστηριζατε αυτη τη θεωρια γιατι θα ξερατε το ποσο κουραστικο ειναι να κανεις ταξιδι και να βαζεις συνεχεια ζορι στο τιμονι για να κρατας στην ευθεια το αυτοκινητο, τι ωραια ξεκινηματα κανει σε ανηφορα με χαμηλο συνελεστη τριβης απο τον δρομο ισως και σε καποια βροχη, τι ωραιο φρεναρισμα εχει σε παρομοιο δρομο ακομα και με χαμηλες ταχυτητες, το ΄ποσο επικινδυνο ειναι αυτος ο τροχος να βρεθει στο εξωτερικο μερος της στροφης στις ιδιες συνθηκες δρομου.
η αποψη μου διαφερει απο αυτη της miselen τα φθαρμενα ελαστικα στον πισω αξονα (αληθεια, η ιδια εταιρεια δεν λεει οτι τα λαστιχα εχουν μεγιστο χρονο ζωης τα 10 χρονια, εσεις αν πατε να βαλετε λαστιχα καινουργια και ειναι 7 ετων θα τα βαζατε στο αυτοκινητο σας ακομα και αν ηταν με τις ιδανικες συνθηκες η αποθηκευση τους?) ενας οδηγος με λογικη εμπειρια ειναι πολυ καλυτερο και ευκολοτερο να προσαρμωσει το οδηγημα του με αυτο το δεδομενο παρα να υποστει ολα τα μειονεκτηματα με του να βαλει τα φθαρμενα ελαστικα εμπρος (χειροτερο φρεναρισμα, χειροτερο κρατημα κτλ) αυτος αλλωστε ειναι και ο λογος που ανα ορισμενα χιλιομετρα φερνουμα τα πισω λασιχα εμπρος τα καλυτερα να ειναι στο τιμονι που εκει ειναι και το μεγαλυτερο βαρος του αυτοκινητου αλλα δεχονται και τις μεγαλυτερες καταπονησεις τα λαστιχα.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]