-
Έχει χοντρικά 1,5% απόκλιση από τη διάσταση και άλλο τόσο αν υποθέσουμε πως τα παλιά του ήταν τέρμα φθαρμένα. Οπότε 3% στα 200χλμ. μας κάνει 6χλμ απόκλιση στο κοντέρ. Στην πράξη το κοντέρ σου τώρα δείχνει πιο κοντά στην πραγματική ταχύτητα μιας και από το εργοστάσιο τείνουν να έχουν απόκλιση προς τα πάνω. Αν δηλαδή σου έδειχνε 200 ενώ πήγαινες με 190 πραγματικά, τώρα σου δείχνει 200 ενώ πηγαίνεις με 196 πραγματικά.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Έχει χοντρικά 1,5% απόκλιση από τη διάσταση και άλλο τόσο αν υποθέσουμε πως τα παλιά του ήταν τέρμα φθαρμένα. Οπότε 3% στα 200χλμ. μας κάνει 6χλμ απόκλιση στο κοντέρ. Στην πράξη το κοντέρ σου τώρα δείχνει πιο κοντά στην πραγματική ταχύτητα μιας και από το εργοστάσιο τείνουν να έχουν απόκλιση προς τα πάνω. Αν δηλαδή σου έδειχνε 200 ενώ πήγαινες με 190 πραγματικά, τώρα σου δείχνει 200 ενώ πηγαίνεις με 196 πραγματικά.τί υποθέσεις κάνεις;;; με τα λινά πήγαινε πρίν αλλάξει λάστιχα;;;;
αν είναι δυνατόν με την φθορά του πέλματος να αλλάζει τοοοοοοσο η ένδειξη του κοντέρ και η τελική!!!!! -
Λοιπον το c sport coupe θελει πισω λαστιχα και ειμαι αναμεσα στα pirelli p zero nero gt και το Pilot sport 3 σε 245/40/17,για πειτε γνωμες και τα δυο στην ιδια περιπου τιμη.
-
Λοιπον το c sport coupe θελει πισω λαστιχα και ειμαι αναμεσα στα pirelli p zero nero gt και το Pilot sport 3 σε 245/40/17,για πειτε γνωμες και τα δυο στην ιδια περιπου τιμη.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Έχει χοντρικά 1,5% απόκλιση από τη διάσταση και άλλο τόσο αν υποθέσουμε πως τα παλιά του ήταν τέρμα φθαρμένα. Οπότε 3% στα 200χλμ. μας κάνει 6χλμ απόκλιση στο κοντέρ. Στην πράξη το κοντέρ σου τώρα δείχνει πιο κοντά στην πραγματική ταχύτητα μιας και από το εργοστάσιο τείνουν να έχουν απόκλιση προς τα πάνω. Αν δηλαδή σου έδειχνε 200 ενώ πήγαινες με 190 πραγματικά, τώρα σου δείχνει 200 ενώ πηγαίνεις με 196 πραγματικά.
τί υποθέσεις κάνεις;;; με τα λινά πήγαινε πρίν αλλάξει λάστιχα;;;;
αν είναι δυνατόν με την φθορά του πέλματος να αλλάζει τοοοοοοσο η ένδειξη του κοντέρ και η τελική!!!!!Τα ελαστικά καινούργια έχουν 8 χιλιοστά πέλμα και φθαρμένα νόμιμα ~2 χιλιοστά. Οπότε η ακτίνα πέφτει κατά 6 χιλιοστά και η διάμετρος 1,2 εκατοστά. Οπότε έκανα λάθος, με διάμετρο 62,5 πόντους για το 215 το νούμερο είναι πιο κοντά στο 2% απόκλιση μόνο από τη φθορά. Αν το πας λινά, το νούμερο είναι κοντά στο 3%.
-
Ο χρήστης stelioslazlo έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους!έχω ένα Grande punto του 07' , στα 160hp.
μέχρι χθες φορούσα Continental sport contact 2 σε διάσταση 215/45 R17.
σήμερα άλλαξα και ήμουν ανάμεσα στα sport contact 5 και τα pirelli p zero nero gt.
τελικώς αποφάσισα και τοποθέτησα τα p zero nero gt σε 225/45 R17.στο 8-10 δοκιμαστικά χιλιόμετρα που έκανα, διαπίστωσα ότι:
α) το λάστιχο πέρα από σπορ με ικανοποιεί και στην άνεση.
β) από 217 τελική, τώρα τερμάτισε στα 203, συγκριτικά με το 215/45.
γ) νιώθω πως χάνω και σε επιτάχυνση. ειδικά στα 170 θέλω σπρώξιμο, ενώ με το 215/45 μέχρι τα 200 πήγαινα αέρας.επομένως δεν ξέρω τι να σκεφτώ/κάνω....
λάθος η επιλογή της διάστασης σε 225/45 από 215/45?? (το υποστήριξα σαν φθηνότερο κατά 60 ευρώ)
μήπως είναι θέμα ζυγοστάθμισης? όταν πέρασα τα 100 για πρώτη φορά ένιωσα κάτι στο τιμόνι αλλά μετά δεν ξανάγινε.(μπορεί να ήταν και ιδέα μου(?)
πιστεύετε ότι μετά από 1000χλμ π.χ. θα είναι όπως πριν τα αλλάξω ή δεν παίζει κανέναν ρόλο?
το 225 είναι ακριβώς 1 εκατοστό πιο πλατύ και 8 χιλιοστά πιο ψηλό από το 215. αλλά θα μου πείτε εδώ πολλά g.punto φοράνε και 205/45 r17 εσύ έβαλες 225.....Πιστεύω πως για 60 ευρώ έβαλα κακή διάσταση και τώρα σκέφτομαι να πάω να βάλω τα 215/45 R17 με μία διαφορά από μέρους μου που θα τον ικανοποιήσει (αν δεχτεί βέβαια).....
καμία παρατήρηση? κάτι που δεν λαμβάνω υπόψη μου?! τι θα κάνατε εσείς?
θα με βοηθούσατε πολύ με άμεσες απαντήσεις...
Αφού έχεις 6 χιλιοστά μεγαλύτερο πλαινό,+ την διαφορά της φθοράς.....λογικό!!
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
ο λαστιχάς λέει
το 225 που έβαλες είναι εντός επιτρεπόμενης μεταβολης πάντως,με απόκληση σχεδόν 1.5% απο την αρχική σου.........αυτό βέβαια δεν σημαίνει οτι δεν θα δεις κάποιες διαφορές σε καταναλωση,τελική κτλ
δες εδώ http://www.gocar.gr/calculators/lastixa.htmlσωστός, αυτούς τους νόμους ξέρω και εγώ, αλλά δεν γνώριζα για το πινακάκι που μου δίνεις και τον τόσο λεπτομερή λογαριασμό διαφοράς!
αχά κατάλαβα. και ναι τα παλιά ήταν τέρμα φθαρμένα. με 4η πατούσα ελαφρά το γκάζι αλλιώς έκανα 'κόλπα' !
άρα στην ουσία τα πράγματα έχουν ως εξής.
ήταν σαν να φορούσα 215/44 και τώρα που έγινε 225/45 υπάρχει αυτή η λογικότατη μεταβολή.
επομένως η διαφορά τελικής ήταν πλασματική με τα παλιά ελαστικά και όχι τώρα σωστά? -
Ακριβώς! Το 1/2 ή τα 2/3 της διαφοράς τελικής που βλέπεις είναι πλασματικό και τώρα το κοντέρ σου δείχνει πιο κοντά στην πραγματικότητα. Βασικά ίσως δεις πως είναι απόλυτα ακριβές ή να δείχνει και λίγο λιγότερο από το πραγματικό!
Έχεις ένα μικρό πέναλντι σε τελικές και επιταχύνσεις από το πιο φαρδύ και βαρύ ελαστικό, κάτι όμως που ήξερες και υποθέτω αποδέχεσαι. -
Ο χρήστης stelioslazlo έγραψε:
επομένως η διαφορά τελικής ήταν πλασματική με τα παλιά ελαστικά και όχι τώρα σωστά?Ένα οποιοδήποτε GPS (είτε σε κινητό, ή κανονική συσκευή) δείχνει και την ταχύτητα με την οποία κινείσαι. Εκεί θα δεις την διαφορά της πραγματικής ταχύτητας από αυτή που σου δείχνει το κοντέρ.
-
Χαιρετε παιδες, εχω ενα Swift και αυτη τη στιγμη φοραει conti premium contact 2 185/60/15. Ηρθε η ωρα για αλλαγη και σκεφτομαι να βαλω αντι για τα premium contact 5 , τα αντιστοιχα matador, μιας και η οδηγικη μου συμπεριφορα εχει ηρεμησει αρκετα και νομιζω οτι ειναι αρκετη και η χρηματικη διαφορα μεταξυ αυτων των 2. Τι λετε;
-
Ο χρήστης Drosxo έγραψε:
Χαιρετε παιδες, εχω ενα Swift και αυτη τη στιγμη φοραει conti premium contact 2 185/60/15. Ηρθε η ωρα για αλλαγη και σκεφτομαι να βαλω αντι για τα premium contact 5 , τα αντιστοιχα matador, μιας και η οδηγικη μου συμπεριφορα εχει ηρεμησει αρκετα και νομιζω οτι ειναι αρκετη και η χρηματικη διαφορα μεταξυ αυτων των 2. Τι λετε;Θα συμφωνουσα να βαλεις κατι πιο οικονομικο αλλα οχι να πας και στον ......πατο!!!!!
-
Τί να πούμε....
-
Ο χρήστης Drosxo έγραψε:
Χαιρετε παιδες, εχω ενα Swift και αυτη τη στιγμη φοραει conti premium contact 2 185/60/15. Ηρθε η ωρα για αλλαγη και σκεφτομαι να βαλω αντι για τα premium contact 5 , τα αντιστοιχα matador, μιας και η οδηγικη μου συμπεριφορα εχει ηρεμησει αρκετα και νομιζω οτι ειναι αρκετη και η χρηματικη διαφορα μεταξυ αυτων των 2. Τι λετε;Τα matador δεν είναι σίγουρα για πέταμα αλλά είναι low budget, πόση διαφορά στα χρήματα έχουν ;
-
Δεν θα έχουν κανένα 60άρι!
-
Ο χρήστης vasvo έγραψε:
Δεν θα έχουν κανένα 60άρι!Αν κοστολογει το αυτοκινητο και τη ζωη του,τοσο..........ας τα βαλει,μια χαρα ειναι!
Οχι οτι με τα αλλα εισαι ατρωτος,αλλα απο τα οικονομικα,τα matador,sava,barum,kormoran τα θεωρω επικινδυνα για οτιδηποτε αλλο,πλην να πας στο Σ.Μαρκετ! -
Καλησπερα ενδιαφερομαι και εγω στην τοποθετηση ελαστικων.
Το φορεμενο λαστιχο ειναι διαστασεων 215/50/R17.
Μου συστησαν τα barum και μου βγαινουν στα 460 Στην αντιπροπωπεια.Τι πιστευετε αξιζει;
-
Ο χρήστης ang21 έγραψε:
Καλησπερα ενδιαφερομαι και εγω στην τοποθετηση ελαστικων.Το φορεμενο λαστιχο ειναι διαστασεων 215/50/R17.
Μου συστησαν τα barum και μου βγαινουν στα 460 Στην αντιπροπωπεια.Τι πιστευετε αξιζει;
Φοραω και εγω αυτη την πανακριβη διασταση και σαν λυση βρηκα τα falken ziex 914,ειμαι τοσο ικανοποιημενος που μαλλον θα τα ξαναβαλω!
Η αλλη λυση ειναι να βαλεις 225/45/17 οπου με 500€ βαζεις οτι καλυτερο υπαρχει.... -
που τις βρίσκεται αυτές τις τιμές ρε παιδιά? τα barum μου τα δινε ο αλλος 350 ευρω σε 215......
και στα 460 είχα να επιλέξω σε continental conti sport 5 i pirreli p zero nero που τελικα έβαλα (σε 225 όμως στα 400ευρώ)
και 540 bridgestone turanza σε 215 παλι. τα ακριβότερα. -
Εγω αυτες τις τιμες τις βρισκω ΠΑΝΤΟΥ με μικρες αποκλισεις............πες μας τωρα εσυ που βρισκεις σε 215/50/17 conti με 460€!!!!!
Πριν τρια χρονια που εψαχνα ειχαν 750€ -
Και εσύ τώρα περιμένεις να σου απαντήσει 7 φορές
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]