-
hankook... πόσο παίζουν; μόνο ακουστά την έχω. Είναι αυτόνομη ή θυγατρική καμμιας μεγάλης; Επειδή μου λες πως έβαλες για 2η φορά μπορείς να μου πείς πόσο σε κράτησαν και πόσα χλμ έβγαλες;
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
μην ανησυχεις η ανθρωπινη βλακεια υπερεχει σε αρκετο ποσοστο επι του σφαλματος των κινεζικων ελαστικωνΜεγάλη αλήθεια!
-
Ο χρήστης Agelos έγραψε:
hankook... πόσο παίζουν; μόνο ακουστά την έχω. Είναι αυτόνομη ή θυγατρική καμμιας μεγάλης; Επειδή μου λες πως έβαλες για 2η φορά μπορείς να μου πείς πόσο σε κράτησαν και πόσα χλμ έβγαλες;Δεν ειναι κανενος θυγατρικη......και τα λαστιχα που λανσαρει στην ευρωπη,κατασκευαζονται στην Ουγγαρια Η μητρικη ειναι στην Κορεα.....
Την πρωτη φορα που τα εβαλα,εκαναν 35Κ χλμ και τα αλλαζω στανταρ καθε 3ετια,ειναι για μενα νομος απαραβατος.....
Τωρα με την 2η τετραδα παω στον 2ο χειμωνα
Απο τιμες......δεν ειναι τα φθηνοτερα αλλα ουτε και απο τα ακριβα -
Το Σάββατο θα πάω να βάλω τα gt radial champiro uhp1. Τα έχει δοκιμασει κανεις? Η εναλλακτικη ηταν maxxis 36. Θα κοστίζουν 320 περασμένα. Είναι η πρωτη φορά που θα βάλω 'δεύτερο' brand και ανησυχω λίγο για το τι να περιμένω. Τα rainsport3 που ήθελα έχουν αναμονή παράδοσης 2 μηνες και κοστίζουν 560 η τετράδα, ενω τα saver 1μιση μήνα και 400.
-
Ο χρήστης raptispan έγραψε:
Το Σάββατο θα πάω να βάλω τα gt radial champiro uhp1. Τα έχει δοκιμασει κανεις? Η εναλλακτικη ηταν maxxis 36. Θα κοστίζουν 320 περασμένα. Είναι η πρωτη φορά που θα βάλω 'δεύτερο' brand και ανησυχω λίγο για το τι να περιμένω. Τα rainsport3 που ήθελα έχουν αναμονή παράδοσης 2 μηνες και κοστίζουν 560 η τετράδα, ενω τα saver 1μιση μήνα και 400.απο φίλο που τα είχε βάλει.......''σκληρό'' λάστιχο,κορεάτικη εταιρία,για 2 χρονάκια αξιοπρεπές,μετά έπεσε απότομα η απόδοση του.....αυτά!
-
Έχουν treadwear 280, δηλαδή όσο και τα premiumcontact 2. Μήπως έννοιες οτι εχουν σκληρά πλαινα? Εγώ είχα αμφιβολίες να τα βάλω λόγω της πολύ μαλακής γομας. Τα saverr έχουν δείκτη 400
-
Το treadwear απο εταιρεία σε εταιρία είναι διαφορετικό! Και τα potenza 140 είχαν αλλά μόνο μαλακά δε τα ελεγες...
Στάλθηκε από το Nexus 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλημέρα. Ήρθε η ωρα για αντικατασταση των energy saver σε clio III μετα απο 2 χρόνια και 70000. Τα saver ηταν μια χαρά, αλλα δεν βγαινουν με extra load και με τις ζάντες που έχω είναι απαραίτητο. Έχετε να πρότεινετε τπτ? Ο λαστιχας μου πρότεινε τα maxxis. Το πρόβλημα είναι οτι λόγω σπάνιας διαστασης(195/50/16) δεν υπαρχουν ετοιμαραδοτα ουτε αυτά ουτε αλλά που ψαξαμε. Χρονος αναμονής περιπου 2-3 μηνες. Αποκλείονται τα φτηνιαρικα τύπου sava, kormoran. Το αμάξι είναι όλη μέρα στο δρόμο.Βρισκομαι σε παρομοια θεση, θελω να αλλαξω λαστιχα σε yaris diesel του 2011 νεο, φορω michelen energy saver τα πισω αντεξαν, μπροστα εχω βαρεθει να τα αλλαζω σε 5,5 μηνες υπαρχει φθορα στα μπροστινα στο πελμα στα πλαινα εχω κανει 14000 χιλ κανω καθημερινα 80 χιλ νορμαλ οδηγηση αλλα μου τα τρωει. Θα κανω και μια ευθυγραμμιση να δω τι παιζει, αλλα αν αντεξουν κανα 6μηνο ειναι θεμα. Εν πασει περιπτωση θελω κατι πιο σκληρο? Σκεφτομαι bridgestone turanza t001 διασταση 195/50-16 δυστυχως.Θελω να βγαζω πιο πολλα χιλιομετρα τουλαχιστον 35000 χωρις να ειναι διαλυμενα.
-
Με νορμαλ οδηγηση ειναι πολυ δυσκολο να φαγωθουν τα συγκεκριμενα λαστιχα. Τα δικα μου με σβελτη οδηγηση εχουν μεχρι τωρα 77000. Μεχρι τις 60000 ηταν οκ και μεχρι τα 70000 αποδεκτα. Μηπως οι τροχοι κοιτανε ο ενας την ανατολη κι ο αλλος τη δυση.
-
δες και τις πιέσεις στα ελαστικά
-
Με νορμαλ οδηγηση ειναι πολυ δυσκολο να φαγωθουν τα συγκεκριμενα λαστιχα. Τα δικα μου με σβελτη οδηγηση εχουν μεχρι τωρα 77000. Μεχρι τις 60000 ηταν οκ και μεχρι τα 70000 αποδεκτα. Μηπως οι τροχοι κοιτανε ο ενας την ανατολη κι ο αλλος τη δυση.Αντε,σου ευχομαι να τα χιλιασεις........τα χλμ
-
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
δες και τις πιέσεις στα ελαστικάΘα δω πιεσεις, τα πισω εχουν κανει πανω απο 70000 χιλ αλλα τα μπροστα αφου κανω ευθυγραμμιση και ελεγξω πιεσεις θα δω τι παιζει. Το πιθανοτερο ειναι να πανε πισω και μπροστα να μπουν νεα πιο σκληρα π.χ. bridgestone turanza t001, λαστιχαρα ειναι και το uniroyal rainsport3 αλλα πολυ μαλακο δυστυχως απο οτι διαβαζω και τα continental premium contact 2 τα μοναδικα που υπαρχουν στην διασταση μου ειναι αντιστοιχα με τα energy saver οποτε οχι.
-
Ο χρήστης VASI έγραψε:
Θα δω πιεσεις, τα πισω εχουν κανει πανω απο 70000 χιλ αλλα τα μπροστα αφου κανω ευθυγραμμιση και ελεγξω πιεσεις θα δω τι παιζει. Το πιθανοτερο ειναι να πανε πισω και μπροστα να μπουν νεα πιο σκληρα π.χ. bridgestone turanza t001, λαστιχαρα ειναι και το uniroyal rainsport3 αλλα πολυ μαλακο δυστυχως απο οτι διαβαζω και τα continental premium contact 2 τα μοναδικα που υπαρχουν στην διασταση μου ειναι αντιστοιχα με τα energy saver οποτε οχι.
Δεν φαντάζομαι να βάλεις τα φθαρμένα πίσω και τα πίσω (που είναι καλύτερα να τα πετάξεις)
Θα πρότεινα να βάλεις τα καλύτερα λάστιχα πίσω ώστε να μην σου εμφανιστεί υπερστροφή (ειδικά σε νερό) και τρέχεις
Παλαιότερα θα σου έλεγα να βάλεις τα καινούργια μπροστά για καλύτερο τιμόνι κια φρένα αλλά οι εταιρείες κια η εμπειρία μου δείχνει ότι να σου φύγει ο κώλος είνια πιο δύσκολο και πιο ξαφνικό αφού το τιμόνι σε προιδεάζει και κάτι μπορέι να προφυλάξειςΦυσικά το καλύτερο είναι να τα πετάξεις (αφού έχουν 70000) αλλά μάλλον δεν μπορείς
-
Ο χρήστης Agelos έγραψε:
Γεια χαρά σε όλους.
Ενδιαφέρομαι να ακούσω γνώμες για το τί λάστιχα να βάλω σε
1-atos prime 2001 με 155/70/13 και
2-opel astra TT 2007 με 225/45/17
Φυσικά και με ενδιαφέρει κυρίως το οικονομικό(δεν παίζει ούτε γιούρο που λένε... ) , αλλα δεν θέλω να σκοτωθώ κιόλας πχ με κινέζικα...
Καλά λόγια και οικονομικά έχω ακούσει για petlas(τούρκικα) . Να σημειώσω πως τα χιλιόμετρα γίνονται σε επαρχιακή πόλη και δε με ενδιαφέρει πχ το σταμάτα-ξεκίνα όπως τα σε φανάρια και πως θα προτιμούσα ενα καλύτερο πάτημα σε βρεγμένο απο οικονομία, θόρυβο κλπ . Φυσικά και ρόλο παίζει το στύλ οδήγησης του καθένα, γι' αυτο όλες οι γνώμες δεκτές...Θα ήθελα με βάση τα παραπάνω να μου πείτε γνώμες(ειδικά όσοι τα έχουν φορέσει) για ΤΟΥΟ.
Τα βρήκα σε λαστιχά για
1-Atos 155/70/13 Toyo Nanoenergy 3 - 150ευρώ
2-Astra TT 225/45/17 - 300ευρώ (δε θυμαμαι ακριβως μοντέλο)
ολα με τοποθέτηση-ζυγοστάθμιση κομπλέ.
Απο καμια άγνωστη (γιατι τα οικονομικά μου δεν είναι για παραπάνω) λέω να τα βάλω.
Μπορεί καποιος να με συμβουλέψει, μιας και μέχρι σήμερα έχω εμπειρία μόνο απο michelin, conti, brigestone... ;;;;;;; -
Ο χρήστης VASI έγραψε:
Καλημέρα. Ήρθε η ωρα για αντικατασταση των energy saver σε clio III μετα απο 2 χρόνια και 70000. Τα saver ηταν μια χαρά, αλλα δεν βγαινουν με extra load και με τις ζάντες που έχω είναι απαραίτητο. Έχετε να πρότεινετε τπτ? Ο λαστιχας μου πρότεινε τα maxxis. Το πρόβλημα είναι οτι λόγω σπάνιας διαστασης(195/50/16) δεν υπαρχουν ετοιμαραδοτα ουτε αυτά ουτε αλλά που ψαξαμε. Χρονος αναμονής περιπου 2-3 μηνες. Αποκλείονται τα φτηνιαρικα τύπου sava, kormoran. Το αμάξι είναι όλη μέρα στο δρόμο.
Βρισκομαι σε παρομοια θεση, θελω να αλλαξω λαστιχα σε yaris diesel του 2011 νεο, φορω michelen energy saver τα πισω αντεξαν, μπροστα εχω βαρεθει να τα αλλαζω σε 5,5 μηνες υπαρχει φθορα στα μπροστινα στο πελμα στα πλαινα εχω κανει 14000 χιλ κανω καθημερινα 80 χιλ νορμαλ οδηγηση αλλα μου τα τρωει. Θα κανω και μια ευθυγραμμιση να δω τι παιζει, αλλα αν αντεξουν κανα 6μηνο ειναι θεμα. Εν πασει περιπτωση θελω κατι πιο σκληρο? Σκεφτομαι bridgestone turanza t001 διασταση 195/50-16 δυστυχως.Θελω να βγαζω πιο πολλα χιλιομετρα τουλαχιστον 35000 χωρις να ειναι διαλυμενα.
είναι πολύ λογικό να στα τρώει μπροστά ... τα diesel μπροστά είναι πολύ πιο βαριά, μου κάνει βέβαια εντύπωση, ότι σου τρώει τα 'σκληρα' saver
-
οπου ειναι η κινηση φθειρονται γρηγοροτερα, αν εχεις ανοιμοιομορφη φθορα στο πελμα: στην εσωτερικη υπαρχει αποκλιση των τροχων ενω στην εξωτερικη συγκλιση των τροχων μεταξυ τψν οσων εχω δει μεχρι τωρα στα 9/10 φθειρεται απο την εσωτερικη
ενα λαστιχο στην ξεφτιλα 40.000χλμ τα βγαζει και να εχει 3mm πελμα χαλαρα εντος των οριων -
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
Θα δω πιεσεις, τα πισω εχουν κανει πανω απο 70000 χιλ αλλα τα μπροστα αφου κανω ευθυγραμμιση και ελεγξω πιεσεις θα δω τι παιζει. Το πιθανοτερο ειναι να πανε πισω και μπροστα να μπουν νεα πιο σκληρα π.χ. bridgestone turanza t001, λαστιχαρα ειναι και το uniroyal rainsport3 αλλα πολυ μαλακο δυστυχως απο οτι διαβαζω και τα continental premium contact 2 τα μοναδικα που υπαρχουν στην διασταση μου ειναι αντιστοιχα με τα energy saver οποτε οχι.
Δεν φαντάζομαι να βάλεις τα φθαρμένα πίσω και τα πίσω (που είναι καλύτερα να τα πετάξεις)
Θα πρότεινα να βάλεις τα καλύτερα λάστιχα πίσω ώστε να μην σου εμφανιστεί υπερστροφή (ειδικά σε νερό) και τρέχεις
Παλαιότερα θα σου έλεγα να βάλεις τα καινούργια μπροστά για καλύτερο τιμόνι κια φρένα αλλά οι εταιρείες κια η εμπειρία μου δείχνει ότι να σου φύγει ο κώλος είνια πιο δύσκολο και πιο ξαφνικό αφού το τιμόνι σε προιδεάζει και κάτι μπορέι να προφυλάξειςΦυσικά το καλύτερο είναι να τα πετάξεις (αφού έχουν 70000) αλλά μάλλον δεν μπορείς
Τα πίσω φεύγουν, μετα απο ευθυγραμμιση θα δω, η καινούργια πίσω τωρα θα βαλω και αργοτερα μπροστινα ωστε να τα τσεκαρω πως θα φθαρουν τα μπροστινα, η ισως 2 καινουργια μπροστα τωρα και αλλαγη τα μπροστινα πισω.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Καλημέρα. Ήρθε η ωρα για αντικατασταση των energy saver σε clio III μετα απο 2 χρόνια και 70000. Τα saver ηταν μια χαρά, αλλα δεν βγαινουν με extra load και με τις ζάντες που έχω είναι απαραίτητο. Έχετε να πρότεινετε τπτ? Ο λαστιχας μου πρότεινε τα maxxis. Το πρόβλημα είναι οτι λόγω σπάνιας διαστασης(195/50/16) δεν υπαρχουν ετοιμαραδοτα ουτε αυτά ουτε αλλά που ψαξαμε. Χρονος αναμονής περιπου 2-3 μηνες. Αποκλείονται τα φτηνιαρικα τύπου sava, kormoran. Το αμάξι είναι όλη μέρα στο δρόμο.
Βρισκομαι σε παρομοια θεση, θελω να αλλαξω λαστιχα σε yaris diesel του 2011 νεο, φορω michelen energy saver τα πισω αντεξαν, μπροστα εχω βαρεθει να τα αλλαζω σε 5,5 μηνες υπαρχει φθορα στα μπροστινα στο πελμα στα πλαινα εχω κανει 14000 χιλ κανω καθημερινα 80 χιλ νορμαλ οδηγηση αλλα μου τα τρωει. Θα κανω και μια ευθυγραμμιση να δω τι παιζει, αλλα αν αντεξουν κανα 6μηνο ειναι θεμα. Εν πασει περιπτωση θελω κατι πιο σκληρο? Σκεφτομαι bridgestone turanza t001 διασταση 195/50-16 δυστυχως.Θελω να βγαζω πιο πολλα χιλιομετρα τουλαχιστον 35000 χωρις να ειναι διαλυμενα.
είναι πολύ λογικό να στα τρώει μπροστά ... τα diesel μπροστά είναι πολύ πιο βαριά, μου κάνει βέβαια εντύπωση, ότι σου τρώει τα 'σκληρα' saver
Σιγα το βαρος που εχει μπροστα το yaris, δεν ειναι λογικο να μου τα τρωει σε τετοιο βαθμο, που σημαινει οτι μετα την ευθυγραμμιση θα δειξει τι γινεται..
-
Ο χρήστης VASI έγραψε:
Τα πίσω φεύγουν, μετα απο ευθυγραμμιση θα δω, η καινούργια πίσω τωρα θα βαλω και αργοτερα μπροστινα ωστε να τα τσεκαρω πως θα φθαρουν τα μπροστινα, η ισως 2 καινουργια μπροστα τωρα και αλλαγη τα μπροστινα πισω.
Οταν λεω φθαρμενα δεν εννοω διαλυμενα μονο στην εξωτερικη πλευρα του πελματος υπαρχει φθορα και αυτη ειναι σχετικη..
-
Κάτι πάει πολύ στραβά στην γεωμετρία του μπροστινού σου...
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]