-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Όχημα: Opel Meriva 1.4 Turbo 140PS
Διάσταση: 225/45/17
Χρήση: 70% αστικές μετακινήσεις, 30% εκτός.Περιμένω την πρόταση σας!
Goodyear - Εagle F1 Asymmetric2, κάνε μια ερώτηση πρέπει να είναι και γείτονας
http://www.tire-shop.gr/index.php?dispa ... gory_id=59 -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Σήμερα έμαθα από έναν λαστιχά ότι όσο μεγαλύτερο το treadwear στο UTQG rating τόσο καλύτερα κρατάει ένα ελαστικό.
...Που τα βρίσκεις αυτά ; (παλαιότερα είχα βρει ένα site αλλά δεν το θυμάμαι τώρα)
... έχω να βρω λάστιχα για 4 οχήματα ... μπελάς ...
[list:1k08keoe]165/70/13
155/65/14
215/60/16 4χ4[/list:u:1k08keoe]
ψάχνω γενικά μαλακή γόμα καθώς τα χλμ είναι λίγα, ο οδήγηση αργή και οι διαδρομές μικρές -
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
165/70/13
155/65/14Michelin energy E3B, τα φοραω εδω και 33,000 χλμ σε 13αρα, αψογα και αντεχουν ακομα, με ηρεμη οδηγηση ειδικα θα κρατησουν αρκετα και σε χρονο, ειναι λιγο ακριβοτερα βεβαια αλλα αξιζουν.
Στο 4Χ4 τι απαιτησεις υπαρχουν??
-
δεν υπάρχουν απαιτήσεις, τόσο που το ψιλοσκέφτομαι να έβαζα και συμβατικό (αλλά τελικά δεν θα το κάνω)
είμαι μεταξύ Dunlop ST1, Toyo Open Country σε 215/60/16 αλλά σκέφτομαι και 205/65/16 όπου μπορώ να βρω και Scorpion STR, Dueler ...α! αυτό είχα βρει παλαιότερα για reviews http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/
-
Έχετε υπ' όψιν σας κανένα λάστιχο της προκοπής σε 205/55/16 V, με προστατευτικό 'νύχι' για τη ζάντα ;
Μόνο τα Pilot Sport 3 βρίσκω, αλλά αν ξέρετε και για κανένα άλλο θα με υποχρεώσετε . -
Γιάννη παρα πολλα έχουν ρε. Σε Michelin έχει και το Primacy 3 που νομιζω ταιριάζει περισσοτερο στο Focus
-
δεν υπάρχουν απαιτήσεις, τόσο που το ψιλοσκέφτομαι να έβαζα και συμβατικό (αλλά τελικά δεν θα το κάνω)
είμαι μεταξύ Dunlop ST1, Toyo Open Country σε 215/60/16 αλλά σκέφτομαι και 205/65/16 όπου μπορώ να βρω και Scorpion STR, Dueler ...α! αυτό είχα βρει παλαιότερα για reviews http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/
Εφοσον λοιπον εισαι ευχαριστημενος ως τωρα και θελεις να εχει ψιλο-οφφ δυνατοτητες μεινε στα δοκιμασμενα.. τα πιρελλι τα φορουσε ενας φιλος που εγραφε στην ενοτητα εκτος δρομου κι ηταν ευχαριστημενος απ'οτι εγραφε.. Το tyre reviews σε ο,τι εχω δοκιμασει πεφτει μεσα
Γιαννη το primacy 3 οπως ειπε κι ο Ορεστης, νομιζω πως εχουν και τα dunlop (μαλλον τα sport maxx ομως ) και αν θυμαμαι καλα και τα PC5. Το μονο που δεν ξερω ειναι αν βγαινουν ολα ετσι, ή ειναι αλλο το 'μοντελο' με την προστασια.
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Έχετε υπ' όψιν σας κανένα λάστιχο της προκοπής σε 205/55/16 V, με προστατευτικό 'νύχι' για τη ζάντα ;
Μόνο τα Pilot Sport 3 βρίσκω, αλλά αν ξέρετε και για κανένα άλλο θα με υποχρεώσετε .Σε πρόσφατη λαστιχοκουβέντα (205/55 R16 91V) έγινε πρόταση για το νέο Continental PremiumContact 5** FR **
-
Είμαστε μεταξύ του Continental PC5 και του αντίστοιχου Michelin (Energy Saver+? ) για Avensis 1.8 με 205/55/16. Προορίζονται για λίγα σχετικά χιλιόμετρα το χρόνο με χαλαρή οδήγηση, οπότε δεν ενδιαφέρει τόσο ο δείκτης φθοράς, όσο το να είναι μαλακά και άνετα και να παραμείνουν έτσι όσο το δυνατόν περισσότερο (το αυτοκίνητο παρκάρει σε πιλοτή). Τι θα προτείνατε; Εγώ θα έβαζα τα Continental αλλά ο πατέρας μου επιμένει για Michelin.
-
Ο χρήστης CMAX έγραψε:
Ακομα κι αν οδηγεις σε ηπιους ρυθμους,να προτιμισεις λαστιχα 'μεγαλων'κατασκευαστων.δε ξερεις ποτε θα χρηαστεις ενα δυνατο φρεναρισμα.sava-maragoni-kleber κτλ ειναι επιλογες ρισκου.παντως τα michelin παρουσιαζουν χαμηλοτερο ρυθμο πτωσης της αρχικης τους αποδοσης.γενικοτερα ομως τα 'επονυμα' λαστιχα αξιζουν τα λεφτα τους.. Να προσεχεις!Θα συμφωνούσα αν μιλούσες για άγνωστους κινέζους αλλά kleber maragoni είναι γνωστά εργοστάσια. Τη Sava προσωπικά δεν τη ξέρω αν είναι της ίδιας κατηγορίας.
-
Σήμερα έμαθα από έναν λαστιχά ότι όσο μεγαλύτερο το treadwear στο UTQG rating τόσο καλύτερα κρατάει ένα ελαστικό.
...Που τα βρίσκεις αυτά ; (παλαιότερα είχα βρει ένα site αλλά δεν το θυμάμαι τώρα)
[list:1q9dz5tg]165/70/13
155/65/14
[/list:u:1q9dz5tg]
ψάχνω γενικά μαλακή γόμα καθώς τα χλμ είναι λίγα, ο οδήγηση αργή και οι διαδρομές μικρέςΚλείνω προς τα uniroyal RainExpert για αυτές τις διαστάσεις.
κάποια αντίρρηση;διαβάστε και εδώ για το UTQG
Αρκετά σκεπτικό τον βλέπω τον αρθρογράφο σχετικά με αυτές τις μετρήσεις. Όπως καταλαβαίνω ενδεικτικές αλλά όχι και να δώσουμε μόνο εκεί σημασία. -
Ο χρήστης Γιώργης έγραψε:
Είμαστε μεταξύ του Continental PC5 και του αντίστοιχου Michelin (Energy Saver+? ) για Avensis 1.8 με 205/55/16. Προορίζονται για λίγα σχετικά χιλιόμετρα το χρόνο με χαλαρή οδήγηση, οπότε δεν ενδιαφέρει τόσο ο δείκτης φθοράς, όσο το να είναι μαλακά και άνετα και να παραμείνουν έτσι όσο το δυνατόν περισσότερο (το αυτοκίνητο παρκάρει σε πιλοτή). Τι θα προτείνατε; Εγώ θα έβαζα τα Continental αλλά ο πατέρας μου επιμένει για Michelin.Έχω Avensis 1.6 με διάσταση 195-60-15. Φοράω CONTI Premium Contact 5 αλλά σε δείκτη ταχύτητας V, γιατί το τρέχω το αυτοκίνητο. Για 2-3 μέρες είχαν μπει επάνω τα ίδια με δείκτη ταχύτητας Η, τα οποία άλλαξα σε V γιατί παρά ήταν πλαδαρά σε αίσθηση (με τα V βελτιώθηκε αισθητά η κατάσταση, χωρίς να γίνει βέβαια σπορτιφ).
Αν είναι για χαλαρή οδήγηση με λίγα χιλιόμετρα σου κάνουν και τα 2. Και τα 2 έχουν μαλακά και λεπτά προφίλ.
Για βρόχινες καταστάσεις ξέρω ότι τα CONTI είναι πολύ καλά, γιατί πρόσφατα έκανα ταξίδι υπό βροχή και με ταχύτητα και τα λάστιχα έκαναν εξαιρετική δουλειά σε απορροή νερού και κράτημα. Επίσης είναι σχεδόν αθόρυβα. Για MICHE δεν ξέρω να σου πω.
Τα MICHELIN σίγουρα θα σου βγάλουν περισσότερα χιλιόμετρα από άποψη φθοράς γόμας, αλλά αυτό δεν σε ενδιαφέρει εσένα όπως λες...
Νομίζω ό,τι και να βάλεις από τα 2 είσαι καλυμμένος απόλυτα, υπό τις συνθήκες οδήγησης που αναφέρεις.
-
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
Ακομα κι αν οδηγεις σε ηπιους ρυθμους,να προτιμισεις λαστιχα 'μεγαλων'κατασκευαστων.δε ξερεις ποτε θα χρηαστεις ενα δυνατο φρεναρισμα.sava-maragoni-kleber κτλ ειναι επιλογες ρισκου.παντως τα michelin παρουσιαζουν χαμηλοτερο ρυθμο πτωσης της αρχικης τους αποδοσης.γενικοτερα ομως τα 'επονυμα' λαστιχα αξιζουν τα λεφτα τους.. Να προσεχεις!
Θα συμφωνούσα αν μιλούσες για άγνωστους κινέζους αλλά kleber maragoni είναι γνωστά εργοστάσια. Τη Sava προσωπικά δεν τη ξέρω αν είναι της ίδιας κατηγορίας.
KLEBER, MARAGONI και SAVA είναι γνωστά εργοστάσια που παράγουν ΜΟΥΦΕΣ ελαστικά που απευθύνονται σε target groups πελατών που αγοράζουν με ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ το χαμηλό κόστος για να κινηθούν από το σημείο Α στο σημείο Β με μέτρια οδήγηση και όχι γιατί ζητούν επιδόσεις ή διάρκεια ζωής ή οτιδήποτε άλλο!
Ενίοτε δε πιάνουν τον σχεδιαστικό παλμό της εποχής με εξεζητημένα καγκουρίξ σχέδια χάραξης στο πέλμα (κάτι περίεργα τύπου V και δεν συμαζεύεται - βλ. Maragoni) για να πουλάνε και στους μανιουραίους....Δικαίωμά σας να επιλέξετε ό,τι θέλετε βέβαια, αλλά ένα είναι σίγουρο: Όπως όταν πληρώνεις ΤΟΥΟΤΑ δεν αγοράζεις LEXUS, έτσι όταν πληρώνεις KLEBER δεν αγοράζεις MICHELIN και όταν πληρώνεις SAVA δεν αγοράζεις GOODYEAR!
Η σύνθεση, η ποιότητα της γόμας και του σκελετού, και γενικά η κατασκευή είναι κατώτερης ποιότητας και γι' αυτό κοστίζει φθηνότερα! Εξού και οι μεγάλες κατασκευάστριες εταιρείες δεν βάζουν το όνομά τους σε αυτά τα κατώτερης ποιότητας ελαστικά αλλά επωνυμίες μικρότερων εταιρείων τις οποίες έχουν εξαγοράσει ακριβώς για να μην 'λερώνουν' το δικό τους όνομα!
Κάντε ένα tour σε κριτικές και από τα sites του εξωτερικού (εκεί που έχουν και καλό ασφαλτοτάπητα κιόλας) και τα ξαναλέμε!
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/Pr ... rmance.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_tire_companies (Ποιές θυγατρικές εταιρείες ανήκουν σε ποιές μητρικές)
-
Ο χρήστης Γιώργης έγραψε:
Είμαστε μεταξύ του Continental PC5 και του αντίστοιχου Michelin (Energy Saver+? ) για Avensis 1.8 με 205/55/16. Προορίζονται για λίγα σχετικά χιλιόμετρα το χρόνο με χαλαρή οδήγηση, οπότε δεν ενδιαφέρει τόσο ο δείκτης φθοράς, όσο το να είναι μαλακά και άνετα και να παραμείνουν έτσι όσο το δυνατόν περισσότερο (το αυτοκίνητο παρκάρει σε πιλοτή). Τι θα προτείνατε; Εγώ θα έβαζα τα Continental αλλά ο πατέρας μου επιμένει για Michelin.Αφου θελει michelin μαλλον ειναι σοφοτερη επιλογη τα primacy 3 για αυτη τη χρηση
Κλείνω προς τα uniroyal RainExpert για αυτές τις διαστάσεις.
κάποια αντίρρηση;Τα'χω βαλει κι αυτα σε 13αρα, μια χαρα ειναι δε θα σε προδωσουν ποτε ειδικα στο βρεγμενο κολλανε κατω και ειναι και φθηνα στην αγορα, απλα δε βγαζουν πολλα χλμ (30-35Κ) και ισως να εχουν μια υποψια παραπανω καταναλωσης και θορυβου (σε σχεση με τα michelin που εχω τωρα).
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Αφου θελει michelin μαλλον ειναι σοφοτερη επιλογη τα primacy 3 για αυτη τη χρησηΕίναι αντίστοιχης κατηγορίας; Είχα την εντύπωση ότι τα Primacy πλησιάζουν περισσότερο στα SportContact . Θα είναι το ίδιο άνετα;
@ Sokofliko: Όντως φαίνεται να μοιάζουν πολύ, διαβάζοντας τις προηγούμενες σελίδες βλέπω παρόμοια σχόλια και για τα δύο.
-
διαβάστε και εδώ για το UTQG
Αρκετά σκεπτικό τον βλέπω τον αρθρογράφο σχετικά με αυτές τις μετρήσεις. Όπως καταλαβαίνω ενδεικτικές αλλά όχι και να δώσουμε μόνο εκεί σημασία.Κάτι ενδιαφέρον που συζητούσαμε τις προάλλες με ένα φίλο:
Tο 'traction rating' του δείχτη treadwear είναι ένα μέτρο της απόδοσης του ελαστικού σε φρενάρισμα σε βρεγμένη επιφάνεια. Υπάρχουν αρκετά ελαστικά που έχουν κορυφαία απόδοση στο στεγνό, αλλά αντί για 'ΑΑ' (=το ανώτατο δυνατό 'traction rating' σήμερα) τα βλέπουμε να έχουν απλά 'Α' στο traction rating (=μεταξύ 0,47 και 0,54 g) καθώς η απόδοσή τους στο βρεγμένο δεν είναι εξίσου εντυπωσιακή. Αντίστοιχα, υπάρχουν πολλά ελαστικά (π.χ. τα Yokohama S-drive που έχω εγώ στο 206) που ενώ έχουν 'ΑΑ' στο 'traction rating' ΔΕΝ είναι ανάμεσα στα κορυφαία σε πρόσφυση στο στεγνό. -
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Είμαστε μεταξύ του Continental PC5 και του αντίστοιχου Michelin (Energy Saver+? ) για Avensis 1.8 με 205/55/16. Προορίζονται για λίγα σχετικά χιλιόμετρα το χρόνο με χαλαρή οδήγηση, οπότε δεν ενδιαφέρει τόσο ο δείκτης φθοράς, όσο το να είναι μαλακά και άνετα και να παραμείνουν έτσι όσο το δυνατόν περισσότερο (το αυτοκίνητο παρκάρει σε πιλοτή). Τι θα προτείνατε; Εγώ θα έβαζα τα Continental αλλά ο πατέρας μου επιμένει για Michelin.
Αφου θελει michelin μαλλον ειναι σοφοτερη επιλογη τα primacy 3 για αυτη τη χρηση
Κλείνω προς τα uniroyal RainExpert για αυτές τις διαστάσεις.
κάποια αντίρρηση;Τα'χω βαλει κι αυτα σε 13αρα, μια χαρα ειναι δε θα σε προδωσουν ποτε ειδικα στο βρεγμενο κολλανε κατω και ειναι και φθηνα στην αγορα, απλα δε βγαζουν πολλα χλμ (30-35Κ) και ισως να εχουν μια υποψια παραπανω καταναλωσης και θορυβου (σε σχεση με τα michelin που εχω τωρα).
Φίλος τα πέταξε στο χρόνο πάνω.. .....γιατί δεν αντεχε το βουητο τους σε ανοιχτό δρόμο
Κάτι παραπάνω απο τέλεια σε δρόμο πλημμυρισμενο αλλα.. ......στην Ελλάδα είμαστε -
Εγώ πάντως έβαλα (περισσότερο από περιέργεια) Sava Intensa HP (185/60-14) και μετά από 2,5 χρόνια είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, θα τα ξανάβαζα άνετα. Μάλιστα μετά έβαλα και στο Twingo Sava (Perfecta 155/70-13), κι αυτά πολύ ωραία (αθόρυβα και με καλή αίσθηση) κατ' αρχήν, απλά δεν έχω γνώμη για την αντοχή τους στο χρόνο.
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Εγώ πάντως έβαλα (περισσότερο από περιέργεια) Sava Intensa HP (185/60-14) και μετά από 2,5 χρόνια είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, θα τα ξανάβαζα άνετα. Μάλιστα μετά έβαλα και στο Twingo Sava (Perfecta 155/70-13), κι αυτά πολύ ωραία (αθόρυβα και με καλή αίσθηση) κατ' αρχήν, απλά δεν έχω γνώμη για την αντοχή τους στο χρόνο.Μάλλον έχεις πολύ χαμηλές απαιτήσεις απο τα λαστιχα και αυτοκίνητα σου.. ....
Δεν θεωρώ την χαλαρή οδήγηση αρνητικό.. .... -
Για τα Rainexpert το έχω ξαναγράψει: Αν κάποιον δεν τον πειράζει ο προσανατολισμός προς την άνεση και όχι για σπορ οδήγηση και τα σχετικά λίγα χιλιόμετρα (40κ δεν νομίζω να πάνε παραπάνω)που βγάζουν είναι πολύ καλή επιλογή και κρατάνε μια χαρά και σε στεγνό και σε βρεγμένο. Για τον θόρυβο προσωπικά όταν τα άλλαξα από κάτι Pirelli 4 εποχών είδα διαφορά προς το καλύτερο και δεν με ενοχλούσε κάτι. Και η ετικέτα τους νομίζω είναι στα 70db ούτε τα πιο αθόρυβα, ούτε τα πιο θορυβώδη.
από μένα
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]