-
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
Εχει δοκιμασει κανεις τα bridgestone potenza re070?ναι τα εχω δοκιμασει και μακαρι να εβγαιναν σε 235-45-17. Σκελετος ντουβαρι,αριστη προσφυση στο στεγνο,τιμονι απιστευτο.Κοπαναει ομως πολυ,και θελει σχετικη προσοχη στα πολλα νερα.Λαστιχαρα για μενα.
-
Θα του τα προτείνω τότε. Ευχαριστώ για τη βοήθεια
Ποιά είναι η ωφέλεια από το σκληρό πλαϊνό στα ελαστικά εκτός του ότι προστατεύεται καλύτερα το ελαστικό από χτύπημα σε πεζοδρόμιο; -
Σκληρότερο προφίλ = Καλύτερη κατευθυντικότητα, λιγότερο μαγούλιασμα στις στροφές, καλύτερη πληροφόρηση στο τιμόνι, περισσότεροι κραδασμοί στην καμπίνα.
-
Ο χρήστης SoKoFLiKo έγραψε:
Σκληρότερο προφίλ = Καλύτερη κατευθυντικότητα, λιγότερο μαγούλιασμα στις στροφές, καλύτερη πληροφόρηση στο τιμόνι, περισσότεροι κραδασμοί στην καμπίνα.Και συνηθως λιγοτερη προοδευτικοτητα...
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Σκληρότερο προφίλ = Καλύτερη κατευθυντικότητα, λιγότερο μαγούλιασμα στις στροφές, καλύτερη πληροφόρηση στο τιμόνι, περισσότεροι κραδασμοί στην καμπίνα.
Και συνηθως λιγοτερη προοδευτικοτητα...
κρατάει, κρατάει! ΚΡΑΤΑΕΙ!!!
...δεν κράτησε
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Και συνηθως λιγοτερη προοδευτικοτητα...
κρατάει, κρατάει! ΚΡΑΤΑΕΙ!!!
...δεν κράτησε
To μπαμ ξεχασες...
Σοβαρα τωρα, οντως αυτα ειναι τα χαρακτηριστικα των σκληρων πλαινων αλλα στα μαλακα παρ'ολη την προοδευτικοτητα ισως φτασεις σε σημειο να 'χορευει' το ελαστικο πανω στο πλαινο του... Κατι που το κανει απροβλεπτο...
Λεμε τωρα, θεωρητικη συζητηση... -
Κατάλαβα. Οπότε καλό είναι για έναν που δεν το πιέζει το αμάξι στις στροφές να έχει το ελαστικό σχετικά σκληρά πλαϊνά. Για την ιστορία το παλικάρι (ο αδερφός μου είναι) έβαλε τα Dunlop. Το οδήγησα το αμάξι και έχουν πολύ καλή ακρίβεια στο τιμόνι (θα έλεγα καλύτερη από τα ER300 που φορούσε). Στο βρεγμένο εκπέμπουν σιγουριά (δεν τα πήγα στα όρια) και τα αισθάνθηκα λίγο πιο μαλακά από τα ER300 που και εκείνα γράψανε αρκετά χιλιόμετρα με καλή απόδοση και σε βρεγμένο και σε στεγνό.
Σε γενικές γραμμές τα Michelin έχουν μαλακά πλαϊνά σε αντιδιαστολή με τα Bridgestone που έχουν σκληρότερα; -
Ο χρήστης panosft έγραψε:
Κατάλαβα. Οπότε καλό είναι για έναν που δεν το πιέζει το αμάξι στις στροφές να έχει το ελαστικό σχετικά σκληρά πλαϊνά. Για την ιστορία το παλικάρι (ο αδερφός μου είναι) έβαλε τα Dunlop. Το οδήγησα το αμάξι και έχουν πολύ καλή ακρίβεια στο τιμόνι (θα έλεγα καλύτερη από τα ER300 που φορούσε). Στο βρεγμένο εκπέμπουν σιγουριά (δεν τα πήγα στα όρια) και τα αισθάνθηκα λίγο πιο μαλακά από τα ER300 που και εκείνα γράψανε αρκετά χιλιόμετρα με καλή απόδοση και σε βρεγμένο και σε στεγνό.
Σε γενικές γραμμές τα Michelin έχουν μαλακά πλαϊνά σε αντιδιαστολή με τα Bridgestone που έχουν σκληρότερα;Σε γενικες γραμμες ναι. Τα περισσοτερα Bridgestone ειναι προς το σκληρο σιγουρα... Χωρις να λεμε οτι δεν υπαρχουν σκληρα Michelin. Αλλα τα ER300 ειναι απο τα σκληροτερα της κατηγοριας τους. Στην αντιστοιχη κατηγορια τα Primacy δεν πλησιαζουν καν σε σκληροτητα.
-
Καλησπέρα σε όλους. Αν υπάρχει τέτοια μέρα και τέτοια ώρα κάποιος να μου απαντήσει, θα θεωρηθεί θαύμα.
Απεπλισμένος ζητά βοήθεια... Εχω χαθεί αδέλφια...
Επειγόντος πρώτη αλλαγή σε λάστιχα (τα παραφόρτωσα). Αυτοκίνητο Opel Astra 1.6 Edition. Από την αρχή 4 χρόνια και 48.000 χλμ, με διάσταση: 215/50/17 τα GoodYear Efficient Grip. Ευχαριστημένος αρκετά. Οδηγώ 90% εντός πόλης και ειρηνικά όχι επιθετικά!!!!
Μου πρότειναν: GoodYear Performance Efficient Grip, Dunlop SPMaxx RT, Continental Contact 5. Οι τιμές πάνω κάτω ίδιες.
Ερωτήσεις (επειδή χάθηκε στο internet και στo forum):- Είναι καλές οι μάρκες και οι τύποι που άνέφερα;
- Προτείνεται κάτι άλλο σε αυτή τη διάσταση σε εταιρεία και τύπο λάστιχου;
- Μου είπαν ότι τα Performance βγαίνουν σε δείκτη ταχύτητας W, ενώ αυτά που έχω είναι 91V. Αλλάζει κάτι, είναι λάθος αυτό;
- Τι να προσέξω στην αγορά του λάστιχου και τι να πώ ή να δώ πριν τα φορέσω (ό,τι φορέσω)
Αν υπάρχει όρεξη αναμένω και ό,τι σας κατέβει στο κεφάλι.
-
Ο χρήστης TSAG έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους. Αν υπάρχει τέτοια μέρα και τέτοια ώρα κάποιος να μου απαντήσει, θα θεωρηθεί θαύμα.
Επειγόντος πρώτη αλλαγή σε λάστιχα (τα παραφόρτωσα). Αυτοκίνητο Opel Astra 1.6 Edition. Από την αρχή 4 χρόνια και 48.000 χλμ, με διάσταση: 215/50/17 τα GoodYear Efficient Grip. Ευχαριστημένος αρκετά. Οδηγώ 90% εντός πόλης και ειρηνικά όχι επιθετικά!!!!
Μου πρότειναν: GoodYear Performance Efficient Grip, Dunlop SPMaxx RT, Continental Contact 5. Οι τιμές πάνω κάτω ίδιες.
Ερωτήσεις (επειδή χάθηκε στο internet και στo forum):- Είναι καλές οι μάρκες και οι τύποι που άνέφερα;
- Μου είπαν ότι τα Performance βγαίνουν σε δείκτη ταχύτητας W, ενώ αυτά που έχω είναι 91V. Αλλάζει κάτι, είναι λάθος αυτό;
- Τι να προσέξω στην αγορά του λάστιχου και τι να πώ ή να δώ πριν τα φορέσω (ό,τι φορέσω)
Καταρχην να βαλεις 225/45/17......... και απο εμενα τα hankook S1 evo2
-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
Σε διάσταση 205/55/16 τα Dunlop Fast Response τι λένε; Είναι σκληρά, μαλακά, καλά - κακά στο βρεγμένο; Το παιδί που θέλει να τα βάλει θέλει βασικά ένα ελαστικό για πολλά χιλιόμετρα. Κάνει 10.000χλμ το χρόνο.Για 10000χλμ το χρόνο επί 2-3 χρόνια που πρέπει να το κρατήσεις είναι 25-30000χλμ που είναι μάλλον λίγα, τόσα που σχεδόν όλα τα λάστιχα τα βγάζουν. Οπότε δεν θέλει ένα ελαστικό για πολλά χλμ....Θέλει ελαστικό για πολλά χρόνια και πέστου αυτό να το ξεχάσει.
-
@ TSAG
...επίσης Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 σε διάσταση 225/45 R17 91V
http://www.siriocenter.gr/Products/Tyre ... 2210%22%7D
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Αν παραμείνω στην ίδια διάσταση; για τα προαναφερθέντα κάτι;
-
Vasko εσύ για τα πιο πάνω τόσο λακωνικός;
-
Ο χρήστης TSAG έγραψε:
Αν παραμείνω στην ίδια διάσταση; για τα προαναφερθέντα κάτι;
Για την διασταση σου ειπα να αλλαξεις,καθως το κοστος θα πεσει σχεδον 50%!!!!!!
-
Πάς για 650-750 ευρώ.......ενώ η 225/45(με την οποία αλλαγή εγώ δε συμφωνώ),θα σου κοστίσει 420-530!!
-
Ο χρήστης TSAG έγραψε:
Πάντως σε δείκτη ταχύτητας V η goodyear λεει ότι τα efficient grip performance παράγονται
http://label-reprint.goodyear.eu/528402.pdf -
Καλημέρα σας.
Στο Οpel που προανεφερα, ο κατασκευαστής θα αναφέρει τον καταλληλο δείτη ταχύτητας. Επειδή φοράω άπό την αρχή 91V αν πάω σε 91W δημιουργεί πρόβλημα στο αμάξι που εργοστασιακά είναι για άλλο δείκτη ταχύτητας; αλλάζει τους δείκτες που δέινουν οι ετικέτες; -
Επίσης, συμβαίνει οι ενδείξεις από π.χ. Β, Α, 68 αν αλλάξεις δείκτη ταχύτητας στην ίδια εταιρεία να γίνουν π.χ. Β, C, 71;
-
Ο χρήστης TSAG έγραψε:
Επίσης, συμβαίνει οι ενδείξεις από π.χ. Β, Α, 68 αν αλλάξεις δείκτη ταχύτητας στην ίδια εταιρεία να γίνουν π.χ. Β, C, 71;Ναι παιζουν αυτα...
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]