-
Ο χρήστης K2LINOS έγραψε:
Δεν θελω να αλλαξω διασταση παρολο τα φθηνοτερα λαστιχα και τις περισσοτερες επιλογες γιατι δεν θελω να χαμηλωσω το αμαξι!Εκανα την επιλογη μου
Τoyo CF1 τιμη 540 ευρω,ομως μου δινουν 2 ετη ασφαλεια κατα την οποια αν κανω εγω καποια ζημια στα λαστιχα μου τα αλλαζουν απευθειας!!Γι'αυτο τα επελεξα και γιατι μου ειπαν φοβερα λογια!!!!Τι λετε????Δεν γνωρίζω πού βασίζονται τα ...'φοβερά λόγια' του κάθε επαγγελματία (με ή χωρίς εισαγωγικά), αλλά σε αυτήν τη δοκιμή τα Proxes CF1 σχεδόν πάτωσαν ... Κυριώτατο μειονέκτημά τους, η κακή απόδοση στο βρεγμένο...
Άκου 540 € τα Toyo !!
-
Tα CF1 έχουν πολύ οικογενειακό προσανατολισμό, ένα μέτριο λάστιχο. Τα PC2 χωρίς να παύουν να είναι κι αυτά οικογενειακού προσανατολισμού έχουν πολλές αρετές που τα κατατάσσουν στα πάνω από αξιοπρεπή λάστιχα.
Τα πιο ακριβά λάστιχα συνήθως είναι τα Michelin Continental.... τα Toyo περιμένεις να τα βρεις σε σημαντικά χαμηλότερη τιμή και μόνο τότε (λέμε για το CF1 και όχι για όλα τα μοντέλα της Toyo) είναι που κερδίζουν τα προηγούμενα και μάλλον ποτέ αλλιώς...
Από την άλλη για να τα βγάζει σε κάποιους πρέπει να ταιριάζουν και να τα προτιμάνε.... αν το λάστιχο σε κερδίσει και τελικά το βάλεις ας μοιραστείς μαζί μας τις εμπειρίες σου. -
Ο χρήστης caveman_ έγραψε:
Λοιπόν ήρθε η στιγμή για αλλαγή ελαστικών σε BMW 116 205/55/16. Δε ξέρω αν έχει ξανασυζητηθεί το θέμα runflat αλλά εδώ είναι το δίλλημα! Να προτιμηθεί runflat για ασφάλεια (γυναίκα οδηγός) ή αλλαγή σε νορμαλ με αγορά κάποιου κιτ αφρού (όχι τοσο βολικό)? Επιπλέον:
runflat ελαστικό= ασφάλεια, ακριβό,δεν ξέρω αν επισκευάζεται.
νορμαλ ελαστικό= πιο φθηνό,πιο ελαφρύ(βοηθάει την ανάρτηση),πιο μαλακό(βοηθάει στην απόσβεση).
Δεν το συζητώ ότι προσωπικά θα άλλαζα σε νορμάλ αλλα όπως ανέφερα πρόκειται για γυναίκα οδηγό.
Αν μπουν runflat θα προτιμηθούν Premium Contact 2 που φοράει είδη. Η γνώμη σας?Θα πρότεινα τα runflat. Καταρχήν, λόγω ασφάλειας. Έχει συμβεί συμβάν σε μένα που οδηγούσα και ενώ είχα πατήσει βίδα το προηγούμενο βράδυ δεν έχασε τον αέρα του τότε το λάστιχο αλλά τον έχασε όταν οδηγούσα και μπορώ να πω ότι απλά συνέχισα να οδηγώ με την ένδειξη στο καντράν. Κατά δεύτερον, επειδή πολλά γίνονται, για την ασφάλεια των προσωπικών μας αντικειμένων ή ακόμα και του ίδιου μας του εαυτού! Τι εννοώ, την προηγούμενη εβδομάδα κάποιος καλοθελητής (?) έσκισε το λάστιχο από το 5.30. Πιθανόν να το έκανε έτσι, απλά επειδή ήταν αχρείος. Πιθανόν όμως να το έκανε και επειδή ήθελε να ληστέψει τον πατέρα μου. Όμως, μπήκε ο πατέρας μου να οδηγήσει, του βγάζει την ένδειξη ότι έχει απώλεια πίεσης και απλώς γύρισε σπίτι. Αν δεν είχε runflat, θα κατέβαινε από το αυτοκίνητο να δει γιατί κάθισε το αμάξι, το πιο λογικό είναι να το άφηνε ανοιχτό και ίσως το παίρνανε και φεύγανε, ίσως απλώς τον ληστεύανε. Στην πρώτη περίπτωση να πω ότι απλώς ο λαστιχάς έβαλε μπάλωμα (δεν ξέρω αν το λέω σωστά, ένα κομμάτι ελαστικού ήταν για να κλείσει την τρύπα). Επίσης, αν με τα runflat σκάσει το λάστιχο, μπορείς να κάνεις γύρω στα 100κμ με αυτό οπότε βολεύει αν είσαι μακριά από βουλκανιζατέρ.
Το μόνο κακό που βρίσκω εγώ προσωπικά είναι ότι δεν είναι άνετα,μιας και σχεδόν σε κάθε λακούβα κοπανάει . Όμως, και μόνο που έχουν τύχει σε μένα αυτά τα περιστατικά, δεν νομίζω να ξαναβάλω συμβατικά ελαστικά . -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Δεν θελω να αλλαξω διασταση παρολο τα φθηνοτερα λαστιχα και τις περισσοτερες επιλογες γιατι δεν θελω να χαμηλωσω το αμαξι!Εκανα την επιλογη μου
Τoyo CF1 τιμη 540 ευρω,ομως μου δινουν 2 ετη ασφαλεια κατα την οποια αν κανω εγω καποια ζημια στα λαστιχα μου τα αλλαζουν απευθειας!!Γι'αυτο τα επελεξα και γιατι μου ειπαν φοβερα λογια!!!!Τι λετε????Δεν γνωρίζω πού βασίζονται τα ...'φοβερά λόγια' του κάθε επαγγελματία (με ή χωρίς εισαγωγικά), αλλά σε αυτήν τη δοκιμή τα Proxes CF1 σχεδόν πάτωσαν ... Κυριώτατο μειονέκτημά τους, η κακή απόδοση στο βρεγμένο...
Άκου 540 € τα Toyo !!
ΝΑΙ!!!!Φτιαξε με τωρα!!!!Τοσες μερες και δεν μου δειξατε κατι τετοιο!!!!
εμενα οσους ρωτησα,γνωστους και οχι ολοι μου ειπαν καλα λογια,λεγοντας μου μαλιστα πως ειναι ιδια κατηγορια ποιοτητας με τα premiumContact 2 αλλα με ποιο καινουριες τεχνολογιες πανω στην κατασκευη τους!!!Επισης εδω βλεπω πολλυ καλες κριτικες
http://www.tyretest.com/pkw_sommerreife ... index.html
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Toyo/Proxes-CF1.htm
Λετε να την πατησα????!!!!! -
καταρχήν η πρωτη απαντηση που πήρες ηταν για τα conti
δεύτερον ο ADAC είναι οργανισμός που κάνει ανεξάρτητα τεστ (αν έχω καταλάβει καλά) και θεωρείτε γενικά αξιόπιστος. είναι συνήθως το πρώτο μέρος που κοιτάνε οι περισσότεροι για λάστιχα
τρίτον στα link που δίνεις οι δοκιμές είναι απο χρήστες που πολλές φορές είναι τρείς λαλούν και δυο χορεύουν
τετάρτον ακομα και ο ADAC δεν λαμβάνει εναν σημαντικό παράγοντα υπόψη. την ελληνική άσφαλτο που μπορεί να ξεφτυλίσει πολλά λάστιχα που σε άλλες χώρες θα ήταν κορυφαία/ικανοποιητικά
αμα διαβάσεις το τόπικ θα δείς οτι υπάρχει μια 'συμπάθεια' σε δυο μάρκες/μοντέλα. Τα conti pc 2 και τα michelin exalto 2
ο λόγος είναι οτι δουλευουν πολύ καλά στην ελληνική άσφαλτο
-
ΝΑΙ!!!!Φτιαξε με τωρα!!!!Τοσες μερες και δεν μου δειξατε κατι τετοιο!!!!
εμενα οσους ρωτησα,γνωστους και οχι ολοι μου ειπαν καλα λογια,λεγοντας μου μαλιστα πως ειναι ιδια κατηγορια ποιοτητας με τα premiumContact 2 αλλα με ποιο καινουριες τεχνολογιες πανω στην κατασκευη τους!!!Επισης εδω βλεπω πολλυ καλες κριτικεςΛετε να την πατησα????!!!!!
Φίλε μου μόνος σου αποφάσισες να βάλεις τα CF1 ενώ όλοι σου πρότειναν άλλες μάρκες και κάποιος άλλος πολύ σωστά σου είπε να βάλεις 55άρι προφίλ για να γλυτώσεις 100 ευρώ. Μην ζητάς λοιπόν ευθύνες γιατί ΕΣΥ αποφάσισες. Τα CF1 δεν είναι τίποτε φοβερά λάστιχα, έχουν μαλακά πλαϊνά και έχουν την τάση να μαγουλιάζουν στις στροφές, είναι δηλαδή οικογενειακού προσανατολισμού, δεν ανήκουν σε καμιά premium κατηγορία.
Για να απαντήσω στην ερώτησή σου ναι πιστεύω πως την πάτησες γιατί πλήρωσες 540 ευρώ για μέτρια λάστιχα την στιγμή που με τα ίδια ή λιγότερα θα έβαζες τα κορυφαία στην κατηγορία Contipremiumcontact2 ή τα Michelin Pilot Exalto 2- Μην ακούς ότι λένε οι λαστιχάδες, να πουλήσουν θέλουν και συνήθως λένε ανοησίες
-
Μόλις τοποθετήθηκαν Michelin Pilot Exalto II σε Focus II 1.6lt, διάστασης 205/55/16, δείκτης V.
Από τον Χοϊμέ στην Καλλιθέα.
Γενικά μου φάνηκε καλό κατάστημα, συζητήσιμος και πιο οικονομικός (με μια μικρή έρευνα που έκανα στην περιοχή). Όλοι μου ζητούσαν 420+, ενώ εκείνος 390.
Ημερομηνία κατασκευής 39η εβδομάδα του 09, ολόφρεσκα.Να προσέξω κάτι συγκεκριμένο (π.χ. στρώσιμο, μήπως είναι ιδιαίτερα μαλακό, να προσέχω τα πεζοδρόμια κτλ) ??
Πάντως με τα μαμά, Pirelli P7, δεν έχω μείνει ευχαριστημένος. Να δούμε και τα Michelin τι λένε ... -
Ο χρήστης tzs έγραψε:
Μόλις τοποθετήθηκαν Michelin Pilot Exalto II σε Focus II 1.6lt, διάστασης 205/55/16, δείκτης V.
Από τον Χοϊμέ στην Καλλιθέα.
Γενικά μου φάνηκε καλό κατάστημα, συζητήσιμος και πιο οικονομικός (με μια μικρή έρευνα που έκανα στην περιοχή). Όλοι μου ζητούσαν 420+, ενώ εκείνος 390.
Ημερομηνία κατασκευής 39η εβδομάδα του 09, ολόφρεσκα.Να προσέξω κάτι συγκεκριμένο (π.χ. στρώσιμο, μήπως είναι ιδιαίτερα μαλακό, να προσέχω τα πεζοδρόμια κτλ) ??
Πάντως με τα μαμά, Pirelli P7, δεν έχω μείνει ευχαριστημένος. Να δούμε και τα Michelin τι λένε ...Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι ιδιαίτερο, απλώς δείξε λίγη στοργή μέχρι τα πρώτα 100-150 χλμ
Τα ίδια έβαλα και εγώ τον Σεπτέβρη 400 ευρώ και μέχρι στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένος -
Καλημέρα.
Επειδή πρέπει να προχωρήσω στην αντικατάσταση ελαστικών σε GolfV TSi (140hp), σκέφτομαι πολύ τα Michelin Energy Saver (205/55/16). Το αυτοκίνητο δεν οδηγείται οριακά, αυτό που θέλω είναι καλό κράτημα σε normal καταστάσεις, καλό φρενάρισμα και αν είναι δυνατόν μεγάλο χρόνο ζωής. Σε test που έκαναν οι 4Τ με Leon TSi 122hp, έβγαλαν εξαιρετικό το συγκεκριμένο ελαστικό. Τέλος, προσανατολίζομαι σε δείκτη H (210km/h) και όχι V (240 km/h). Το 80% των χιλιομέτρων που κάνω είναι στην Αθήνα οπότε θέλω και γρήγορο ζέσταμα.
Σκέφτομαι σωστά; Τί γνώμη έχετε για το ελαστικό;Ευχαριστώ.
-
Το τεστ των τροχων στα οποια τα πηγαν πολυ καλα εγιναν στα μεγαρα μεσα, οχι στο τυπικο ελληνικο σαπουνι.
Σιγουρα θα σου βγαλουν ΠΟΛΛΑ χιλιομετρα με μικρη φθορα στο πελμα. Στο βρεγμένο πάντως είναι μάπα σε σχέση με exalto/primacy/premiumcontact2.
-
Δηλαδή προτείνετε κάτι άλλο;
Κάτι συγκεκριμένο;
Σχετικά με το δείκτη Η, κάνω σωστά; -
Πάντως σε αυτοκίνητο με τα μισά άλογα από τα δικά σου έβαλα Exalto II σε δείκτη V και δεν το μετάνοιωσα ποτέ. Νομίζω ότι ο δείκτης ταχύτητας δεν είναι πανάκεια.
-
Καμμιά γνώμη για bridgrstone re050?
-
ρε παιδια ηρεμηστε!!!Δεν ζητησα τα ρεστα απο κανεναν!!!!Εννοειτε πως εγω τα επελεξα,κανενας δεν με πιεσε.Απλως ειπα γιατι δεν μου εδειξε κανενας αυτα τα τεστ.Τελικα δεν θα βαλω τα Toyo καταφερα και επεισα τον λαστιχα να τα στειλει πισω και να μου φερει τα premiumContact 2!!!Aυριο τα φοραω!!!Ευχαριστω οσους με βοηθησαν στην επιλογη μου και ειδικα οσους με ωθησαν στην τελευταια αλλαγη γνωμης!!!
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Καμμιά γνώμη για bridgrstone re050?Τα φόρεσα 2 χρόνια. Αργούν να ζεσταθούν. Μέτρια σε βρεγμένο. Και τα πίσω έφθασαν στους δείκτες σε 36.000χλμ!!!
-
ρε παιδια ηρεμηστε!!!Δεν ζητησα τα ρεστα απο κανεναν!!!!Εννοειτε πως εγω τα επελεξα,κανενας δεν με πιεσε.Απλως ειπα γιατι δεν μου εδειξε κανενας αυτα τα τεστ.Τελικα δεν θα βαλω τα Toyo καταφερα και επεισα τον λαστιχα να τα στειλει πισω και να μου φερει τα premiumContact 2!!!Aυριο τα φοραω!!!Ευχαριστω οσους με βοηθησαν στην επιλογη μου και ειδικα οσους με ωθησαν στην τελευταια αλλαγη γνωμης!!!Τέλος καλό, όλα καλά !
Μας τρόμαξες προς στιγμήν ... -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Καμμιά γνώμη για bridgrstone re050?Ίσως το χειρότερο λάστιχο της κατηγορίας. Εϊναι και το πιο παλιό απο όλα. Όλες οι άλλες εταιρείες έχουν βγάλει βελτιωμένες εκδόσεις.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Ίσως το χειρότερο λάστιχο της κατηγορίας. Εϊναι και το πιο παλιό απο όλα. Όλες οι άλλες εταιρείες έχουν βγάλει βελτιωμένες εκδόσεις.
Και η Bridgestone δεν το κυκλοφόρησε σαν RE050A (ασύμμετρο) ;
-
Για χιονολαστιχο για Golf VI 160αρι με 17αρες τι θα προτείνατε;
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Ίσως το χειρότερο λάστιχο της κατηγορίας. Εϊναι και το πιο παλιό απο όλα. Όλες οι άλλες εταιρείες έχουν βγάλει βελτιωμένες εκδόσεις.
Και η Bridgestone δεν το κυκλοφόρησε σαν RE050A (ασύμμετρο) ;
yeap, potenza re050A
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]