Ο χρήστης caveman_ έγραψε:
Λοιπόν ήρθε η στιγμή για αλλαγή ελαστικών σε BMW 116 205/55/16. Δε ξέρω αν έχει ξανασυζητηθεί το θέμα runflat αλλά εδώ είναι το δίλλημα! Να προτιμηθεί runflat για ασφάλεια (γυναίκα οδηγός) ή αλλαγή σε νορμαλ με αγορά κάποιου κιτ αφρού (όχι τοσο βολικό)? Επιπλέον:
runflat ελαστικό= ασφάλεια, ακριβό,δεν ξέρω αν επισκευάζεται.
νορμαλ ελαστικό= πιο φθηνό,πιο ελαφρύ(βοηθάει την ανάρτηση),πιο μαλακό(βοηθάει στην απόσβεση).
Δεν το συζητώ ότι προσωπικά θα άλλαζα σε νορμάλ αλλα όπως ανέφερα πρόκειται για γυναίκα οδηγό.
Αν μπουν runflat θα προτιμηθούν Premium Contact 2 που φοράει είδη. Η γνώμη σας?
Θα πρότεινα τα runflat. Καταρχήν, λόγω ασφάλειας. Έχει συμβεί συμβάν σε μένα που οδηγούσα και ενώ είχα πατήσει βίδα το προηγούμενο βράδυ δεν έχασε τον αέρα του τότε το λάστιχο αλλά τον έχασε όταν οδηγούσα και μπορώ να πω ότι απλά συνέχισα να οδηγώ με την ένδειξη στο καντράν. Κατά δεύτερον, επειδή πολλά γίνονται, για την ασφάλεια των προσωπικών μας αντικειμένων ή ακόμα και του ίδιου μας του εαυτού! Τι εννοώ, την προηγούμενη εβδομάδα κάποιος καλοθελητής (?) έσκισε το λάστιχο από το 5.30. Πιθανόν να το έκανε έτσι, απλά επειδή ήταν αχρείος. Πιθανόν όμως να το έκανε και επειδή ήθελε να ληστέψει τον πατέρα μου. Όμως, μπήκε ο πατέρας μου να οδηγήσει, του βγάζει την ένδειξη ότι έχει απώλεια πίεσης και απλώς γύρισε σπίτι. Αν δεν είχε runflat, θα κατέβαινε από το αυτοκίνητο να δει γιατί κάθισε το αμάξι, το πιο λογικό είναι να το άφηνε ανοιχτό και ίσως το παίρνανε και φεύγανε, ίσως απλώς τον ληστεύανε. Στην πρώτη περίπτωση να πω ότι απλώς ο λαστιχάς έβαλε μπάλωμα (δεν ξέρω αν το λέω σωστά, ένα κομμάτι ελαστικού ήταν για να κλείσει την τρύπα). Επίσης, αν με τα runflat σκάσει το λάστιχο, μπορείς να κάνεις γύρω στα 100κμ με αυτό οπότε βολεύει αν είσαι μακριά από βουλκανιζατέρ.
Το μόνο κακό που βρίσκω εγώ προσωπικά είναι ότι δεν είναι άνετα,μιας και σχεδόν σε κάθε λακούβα κοπανάει . Όμως, και μόνο που έχουν τύχει σε μένα αυτά τα περιστατικά, δεν νομίζω να ξαναβάλω συμβατικά ελαστικά .