-
Με ποιά έννοια άσχημο λάστιχο; Στο sirion που και αυτό φορούσε μαμά τα Dunlop Sp1, τα άλλαξα στα 15000 λμ γιατί γλυστρούσαν υπερβολικά! Το αυτοκίνητο του πατέρα μου (To προτελευταίο Vectra) με Continetal( δε θυμάμαι ακριβώς το μοντέλο) κοπανούσε άσχημα σαν να φοράει άρβυλα! Έβαλε τελευταία kleber(λόγω χαμηλής τιμής), στο βρεγμένο πάει πολύ καλά αλλά έχουν πολύ θόρυβο μέσα. Όλα αυτά είναι επώνυμα λάστιχα, για διαφορετική όμως χρήση το καθένα.
ΥΓ ένα δελεαρ ήταν φυσικά και τα 20-25€ που δίνει η Michelin με κουπόνι για καύσιμο και το 1 ετος εγγύησης για οποιαδήποτε μη φυσιολογική φθορά.ΥΓ2 Υπάρχει κανένας ευχαριστημένος από τα dunlop; πολύ διαφήμιση μεν αλλά στην περιοχή μου κυκλοφορούν ελάχιστα!
-
Ένα μοντέλο βγάζει η κάθε εταιρεία και κρίνετε τις μάρκες έτσι συνολικά; Επειδή κάποια συγκεκριμένα Dunlop δεν άρεσαν σε κάποιον σημαίνει πως όλα τα Dunlop είναι το ίδιο; BTW, Dunlop φοράνε και οι ειδικές εκδόσεις των GTR που κάνουν τρελούς χρόνους. Dunlop φοράω κι εγώ σε ένα αυτοκίνητο, και αν και παλιά πλέον, παρέχουν καλό κράτημα.
-
Ο χρήστης ser_jim έγραψε:
Έβαλε τελευταία kleber(λόγω χαμηλής τιμής), στο βρεγμένο πάει πολύ καλά αλλά έχουν πολύ θόρυβο μέσα.Τα Kleber είναι καλά στο στεγνό και δεν κάνουν πολύ φασαρία αλλά είναι ότι χειρότερο υπάρχει στο βρεγμένο.
-
Τι να πω. Δεν εχω και τη πείρα απο πολλα ελαστικα, αλλα ο θορυβος ειναι αρκετος. Στο βρεγμενο δεν παρατηρησα κατι ανησυχητικο. Προφανως και παιζει ρολο και ο συνδιασμος vectra-οδηγου οποτε με αυτες τις παραμετρους μιλαω
Στάλθηκε από το MB526 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Εν τελει μαλλον καλα εκανα και εμεινα σε 185/55/15 αντι για το αρκετα φθηνοτερο 195/50. Βρηκαμε 2 ζαντες θεοστραβες οποτε με το 50αρι προφιλ μας εβλεπα να ισιωνουμε καθε χρονο. Κατα τα αλλα γαματο το P1...τουλαχιστον εξ' οψεως!
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
-
Ίδιο προφίλ έχουν.
185 Χ 55 = 195 Χ 50
-
Βασικά το 185/55 έχει μεγαλυτερο προφιλ 101,75 mm.
To 195/50 εχει 97,5mm.Πολύ μικρή διαφορά βεβαια.Δεν ξέρω αν είναι καν αισθητη. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Έβαλε τελευταία kleber(λόγω χαμηλής τιμής), στο βρεγμένο πάει πολύ καλά αλλά έχουν πολύ θόρυβο μέσα.
Τα Kleber είναι καλά στο στεγνό και δεν κάνουν πολύ φασαρία αλλά είναι ότι χειρότερο υπάρχει στο βρεγμένο.
Δυστυχώς (για την τσέπη μου) τα Kleber Viaxer μετά από ένα χρόνο και περίπου 18000 χλμ. ούτε στο στεγνό κρατούσανε. Αλλάχθηκαν επειγόντως επειδή ήταν επικίνδυνα.
-
Όπως όταν αγοράζεις ΤΟΥΟΤΑ, δεν αγοράζεις LEXUS στην τιμή ενός ΤΟΥΟΤΑ, έτσι ακριβώς όταν αγοράζεις KLEBER, δεν αγοράζεις MICHELIN στην τιμή ενός KLEBER!
-
Κάποιες λίγες πρώτες εντυπώσεις για τα Pirelli P1 Verde που έβαλα χθες στο 500αρακι και προλαβα να τους κάνω περί τα 150 αστικά και περιαστικά χλμ. Δεν θα συγκρίνω καν με τα 5.5 ετών Dunlop Sport 01 τα οποία ήταν εξ' αρχής ένα κακό λάστιχο.
Συν
- εξαιρετικά αθόρυβα (όπως ότι Pirelli σειράς Verde έχω δοκιμάσει εσχάτως)
- μαλακό όσο πρέπει πλαϊνό, μεγάλο υπερ για το σχετικά σκληρό 500αρι που κέρδισε αρκετά σε άνεση και απόσβεση
- κράτημα-στρίψιμο κτλ θα φανούν εν καιρώ αλλά ήδη εχουν εξαφανιστεί κάτι χαζοσπιναρίσματα που είχα
Μείον
- μοιάζουν και πρέπει να είναι πιο στενά απ' τα Dunlop και από πίσω δείχνει το αμάξι σαν να φόρεσε μια διάσταση μικρότερη
- λόγω του παραπάνω διαπίστωσα ότι μπαίνουν και πιο μέσα στη ζάντα που ίσως σημαίνει χειρότερο rim protection
-
@stefan147...
- μοιάζουν και πρέπει να είναι πιο στενά απ' τα Dunlop και από πίσω δείχνει το αμάξι σαν να φόρεσε μια διάσταση μικρότερη
- λόγω του παραπάνω διαπίστωσα ότι μπαίνουν και πιο μέσα στη ζάντα που ίσως σημαίνει χειρότερο rim protection....
το αυτό και στο Cint P7.....
είναι η'κούρμπα'(το στρογγύλεμα) που το κάνει να δείχνει μικρότερη διάσταση,από τη μία.....απ'την άλλη,είναι αυτό που δίνει καλύτερη άνεση!! -
Καλημέρα. Μέχρι πρόσφατα φορούσα στο Octavia (1.6 TDI) τα μαμα λάστιχα Dunlop SP1 sport 205/60/15. Μετά απο 3.5 χρόνια και 52000 χλμ αποφασισα να τα αλλάξω μιας και σκλύρηναν αρκετα. Τελικά επέλεξα τα Michelin energy saver+ σε διάσταση 195/65/15.γιατι αλλαξες διασταση;
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
το αυτό και στο Cint P7.....
είναι η'κούρμπα'(το στρογγύλεμα) που το κάνει να δείχνει μικρότερη διάσταση,από τη μία.....απ'την άλλη,είναι αυτό που δίνει καλύτερη άνεση!!Σίγουρα καλύτερη άνεση αλλά σήμερα που τα ξανακοίταγα σίγουρα και χειρότερο rim protection. Έχει έρθει αρκετά έξω η ζάντα.
-
Το 'rim protector' ή υπάρχει σ' ένα λάστιχο ή όχι... Δεν είναι δηλαδή 'χειρότερο', 'μικρότερο' ή 'μεγαλύτερο'.
-
Εννόω γενικότερα την προστασία της ζάντας.
-
Λογικά όπου να ναι θα φτάσει ο καιρός για αλλαγή ελαστικών στο Rav.
Διάσταση 235/60/16.
Πλέον δεν πάει σε χώμα οπότε κοιτάμε δρομίσια. Έχω δει τι παίζει αλλά είπα να ρωτήσω και εδώ μήπως μου ξέφυγε κάτι. -
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
Καλημέρα. Μέχρι πρόσφατα φορούσα στο Octavia (1.6 TDI) τα μαμα λάστιχα Dunlop SP1 sport 205/60/15. Μετά απο 3.5 χρόνια και 52000 χλμ αποφασισα να τα αλλάξω μιας και σκλύρηναν αρκετα. Τελικά επέλεξα τα Michelin energy saver+ σε διάσταση 195/65/15.
γιατι αλλαξες διασταση;
Πρωτον το ελαστικο ξεχειλιζε απο τη ζαντα. Δευτερον (δε θυμαμαι τις διαφορες στα michelin αλλα ειχαν μεγαλη διαφορα )τα bridgeston σε 195/65/15 ειχαν 250€ και σε 205/60/15 ειχαν 400€! Ετσι εβαλα με 300€ τα saver+
-
Καλημέρα. Μέχρι πρόσφατα φορούσα στο Octavia (1.6 TDI) τα μαμα λάστιχα Dunlop SP1 sport 205/60/15. Μετά απο 3.5 χρόνια και 52000 χλμ αποφασισα να τα αλλάξω μιας και σκλύρηναν αρκετα. Τελικά επέλεξα τα Michelin energy saver+ σε διάσταση 195/65/15.
γιατι αλλαξες διασταση;
Πρωτον το ελαστικο ξεχειλιζε απο τη ζαντα. Δευτερον (δε θυμαμαι τις διαφορες στα michelin αλλα ειχαν μεγαλη διαφορα )τα bridgeston σε 195/65/15 ειχαν 250€ και σε 205/60/15 ειχαν 400€! Ετσι εβαλα με 300€ τα saver+
Καλα έκανες καθώς το μοτερ αυτό, δεν θα ζορισει ούτε τα στενοτερα ελαστικά σου.. ......
-
Άσχετα από το rim protection που διαθέτει ή όχι ένα λάστιχο (το νύχι) το ίδιο το μέγεθος του ελαστικού σε σχέση με τη ζάντα μπορεί να προστατεύει. Αν δηλαδή το ελαστικό είναι φαρδύτερο από τη ζάντα θα βρίσκει το λάστιχο στο πεζοδρόμιο και όχι η ζάντα άσχετα με το αν έχει νύχι προστασίας ή όχι. Αν έχεις και επαρκές προφίλ τότε (πάλι άσχετα από νύχι) δεν έχεις να φοβηθείς ποτέ.
Το παραπάνω είναι ένας από τους λόγους που με κάνει διστακτικό στο να αλλάξω ζάντες. Με τα λάστιχα μπαλόνια που φοράω (225/60-15) οι ζάντες δεν βρίσκουν ποτέ στα πεζοδρόμια! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Άσχετα από το rim protection που διαθέτει ή όχι ένα λάστιχο (το νύχι) το ίδιο το μέγεθος του ελαστικού σε σχέση με τη ζάντα μπορεί να προστατεύει. Αν δηλαδή το ελαστικό είναι φαρδύτερο από τη ζάντα θα βρίσκει το λάστιχο στο πεζοδρόμιο και όχι η ζάντα άσχετα με το αν έχει νύχι προστασίας ή όχι. Αν έχεις και επαρκές προφίλ τότε (πάλι άσχετα από νύχι) δεν έχεις να φοβηθείς ποτέ.
Το παραπάνω είναι ένας από τους λόγους που με κάνει διστακτικό στο να αλλάξω ζάντες. Με τα λάστιχα μπαλόνια που φοράω (225/60-15) οι ζάντες δεν βρίσκουν ποτέ στα πεζοδρόμια!+1
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]