-
Συνάδελφος χθες στη δουλειά άλλαξε τα 2 πίσω που ήταν του 2004 με 2 μεταχειρισμένα του 2010 για 50 ευρώ.
Λόγος; 'Έπαθα λάστιχο στο ένα πίσω και δε φούσκωνε οπότε πήρα 2 τώρα να κάνω δουλειά μου...'Λεφτά για λάστιχα δεν είχε αλλά για Iphone, και πάμε στοίχημα δίνουμε....
Τα 2 μπροστινά είναι του 2008........
-
Ο χρήστης TheoSalas έγραψε:
Συνάδελφος χθες στη δουλειά άλλαξε τα 2 πίσω που ήταν του 2004 με 2 μεταχειρισμένα του 2010 για 50 ευρώ.
Λόγος; 'Έπαθα λάστιχο στο ένα πίσω και δε φούσκωνε οπότε πήρα 2 τώρα να κάνω δουλειά μου...'Λεφτά για λάστιχα δεν είχε αλλά για Iphone, και πάμε στοίχημα δίνουμε....
Τα 2 μπροστινά είναι του 2008........
Αντε το 2015 θα χει του 2010...
-
Θα ηθελα μια γνωμη για τα Barum Bravuris 4x4. Προοριζονται για hyundai tucson διασταση 215/65/16. H τιμη τους πολυ καλη απλα δεν εχω βρει κριτικες απο ελλαδα. Συγκαταλεγονται μαζι με τα κινεζικα?
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
3ετιας δε γινεται να σου στειλουν στο συγκεκριμενο ελαστικο γιατι ξεκινησε να παραγεται φετος!
Αλλα γενικα ουτε εγω το προτιμω, γιατι να μη στηριξουμε τον τοπικο εμπορο?Προσωπικα σε οσους λαστιχαδες εχω γυρισει στην περιοχη μου, κι εχω παει σε καμια 10αρια, ολοι ξαφνιαζονται που ακουν οτι θελω μονο πρωτες μαρκες... Εχουν συνηθισει να πουλανε κινεζικα και δευτερο-τριτες μαρκες σε ολο τον κοσμο γιατι αυτα ζητανε πλεον που σφιξανε οι κωλοι!
Έτσι κι αλλιώς αν δεν δεις τι αγοράζεις, δεν είναι εύκολο να το παραγγείλεις. Πολύ περισσότερο που τα συγκεκριμένα λάστιχα δεν τα έχω δει ποτέ από κοντά! Και δεν συμφέρει και οικονομικά να τα αγοράσεις, γιατί σου έρχονται ακριβότερα και χωρίς τοποθέτηση και ζυγοστάθμιση... Στην Αθήνα πάντως που έψαξα σε 6-7 δεν τα είχε κανείς... Βρήκα κάτι άλλες μάρκες που ούτε που τις είχα ξανακούσει (λάστιχα για το καρότσι της οικοδομής?), αλλά Vredestein όχι.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Θα ηθελα μια γνωμη για τα Barum Bravuris 4x4. Προοριζονται για hyundai tucson διασταση 215/65/16. H τιμη τους πολυ καλη απλα δεν εχω βρει κριτικες απο ελλαδα. Συγκαταλεγονται μαζι με τα κινεζικα?Μια κλάση κάτω απο τα πρώτης κατηγορίας επώνυμα ελαστικά.Ανήκει στο γκρουπ της κοντινενταλ.
Εγώ θα τα έβαζα πάντως ως μάρκα ,δεν ξέρω για το συγκεκριμένο μοντέλο . -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Θα ηθελα μια γνωμη για τα Barum Bravuris 4x4. Προοριζονται για hyundai tucson διασταση 215/65/16. H τιμη τους πολυ καλη απλα δεν εχω βρει κριτικες απο ελλαδα. Συγκαταλεγονται μαζι με τα κινεζικα?
Μια κλάση κάτω απο τα πρώτης κατηγορίας επώνυμα ελαστικά.Ανήκει στο γκρουπ της κοντινενταλ.
Εγώ θα τα έβαζα πάντως ως μάρκα ,δεν ξέρω για το συγκεκριμένο μοντέλο .Στο tyrereviews.co.uk παντως βλεπω πολλα αρνητικα σχολια οτι ειναι επικυνδυνα στο βρεγμενο! Δεν ξερω κατα ποσο στεκουν αυτες οι κριτικες. Επισης αρνητικα σχολια για το βρεγμενο εχουν και τα michelin latitude tour που εχω 3 χρονια τωρα και ειμαι ευχαριστημενος. Ειναι καθαρα οικονομικος ο λογος που παω σε μια κλαση κατω, αλλα τα σχολια των ξενων ειναι αποτρεπτικα.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Μια κλάση κάτω απο τα πρώτης κατηγορίας επώνυμα ελαστικά.Ανήκει στο γκρουπ της κοντινενταλ.
Εγώ θα τα έβαζα πάντως ως μάρκα ,δεν ξέρω για το συγκεκριμένο μοντέλο .Στο tyrereviews.co.uk παντως βλεπω πολλα αρνητικα σχολια οτι ειναι επικυνδυνα στο βρεγμενο! Δεν ξερω κατα ποσο στεκουν αυτες οι κριτικες. Επισης αρνητικα σχολια για το βρεγμενο εχουν και τα michelin latitude tour που εχω 3 χρονια τωρα και ειμαι ευχαριστημενος. Ειναι καθαρα οικονομικος ο λογος που παω σε μια κλαση κατω, αλλα τα σχολια των ξενων ειναι αποτρεπτικα.
ΦΑΝΤΑΣΟΥ αν είναι επικίνδυνα στον βρεγμένο βρετανικό αντιολισθητικό ασφαλτοτάπητα, πόσα τριπλά τόλουπ θα κάνεις στα εγχώρια παγοδρόμια! Πολλαπλασίασε το ποσό που θα εξοικονομήσεις με την αγορά τους με έναν οποιοδήποτε διψήφιο αριθμό για να έχεις μια κατά προσέγγιση τιμή του τιμήματος που θα καταβάλεις στον φανοποιό σου...
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
δεν ξερω αν σου ειναι απαραιτητα λαστιχα για offroad χρηση.........γιατι δεν κοιταζεις σε κατι ασφαλτινο;;;λογικο ειναι λαστιχα 4χ4 να μην τα πανε καλα σε βρεγμενη ασφαλτο!οπως λες και τα μισελεν σου εχουν αρνητικα σχολια.....βεβαια δεν ξερω σε αυτη τη διασταση τι επιλογες εχεις
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Τα αγαπημένα μου Exalto αν και έχουν κλείσει 4ετία και 38Κ χλμ πάνω στο Mazda, κρατάνε ακόμη καλά και μετά τις τελευταίες βροχές με την συμπεριφορά τους πήραν ψήφο εμπιστοσύνης για άλλο ένα 3μηνο τουλάχιστον
Οπότε η αντικατάστασή τους αναβάλλεται προς το παρόνγια 3-5 μηνες δεν νομιζω οτι αξιζει να ρισκαρεις.........αφου προκειται να αλλαχτουν καντο τωρα!
εκτος και αν βγαλεις με προσοχη και το καλοκαιρι οποτε πες οτι αξιζει η παρατασηΚοίτα πέλμα έχουν πολύ και δεν φαίνονται ξεραμένα αλλά έως και το άλλο καλοκαίρι χλωμό τα κόβω να αντέχουν.
Απλώς πήραν παράταση για λίγο, το πόσο θα εξαρτηθεί. Με την πρώτη 'στραβή' θα τα αλλάξω -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
δεν ξερω αν σου ειναι απαραιτητα λαστιχα για offroad χρηση.........γιατι δεν κοιταζεις σε κατι ασφαλτινο;;;λογικο ειναι λαστιχα 4χ4 να μην τα πανε καλα σε βρεγμενη ασφαλτο!οπως λες και τα μισελεν σου εχουν αρνητικα σχολια.....βεβαια δεν ξερω σε αυτη τη διασταση τι επιλογες εχεις
Η χρηση δεν ειναι αποκλειστικα και μονο ασφαλτο.
Μπορει να βρεθω να διασχισω καμποσα χιλιομετρα ενα χωματοδρομο με πετρα κοφτηρι..εχει πιστευω οτι με τετοιο βαρος κοντα 2 τονοι θα τα κοψω φετες τα ασφαλτινα.
Τα λαστιχα για 4χ4 σιγουρα θα εχουν πιο ενισχυμενο σκελετο,δεν συμφωνεις? -
Καλησπέρα cson!
Τι θα έλεγες να έβαζες 2 καλά λαστιχάκια τώρα και σε 3 μήνες τα άλλα 2;
Σαν να τα παίρνεις με δόσεις δηλαδή...
Έρχονται τέλη, ασφάλειες, φόρος πολυτελείας...... -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Η χρηση δεν ειναι αποκλειστικα και μονο ασφαλτο.
Μπορει να βρεθω να διασχισω καμποσα χιλιομετρα ενα χωματοδρομο με πετρα κοφτηρι..εχει πιστευω οτι με τετοιο βαρος κοντα 2 τονοι θα τα κοψω φετες τα ασφαλτινα.
Τα λαστιχα για 4χ4 σιγουρα θα εχουν πιο ενισχυμενο σκελετο,δεν συμφωνεις?αφου ειναι ετσι καλα κανεις και βαζεις λαστιχα offroad αλλα πρεπει να συμβιβαστεις με την μειωμενη αποδοση τους στην ασφαλτο........στη θεση σου θα εβαζα λοιπον τα barum η' καποια αντιστοιχα θυγατρικης για οικονομια στην τσεπη!GO FOR IT
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Τα αγαπημένα μου Exalto αν και έχουν κλείσει 4ετία και 38Κ χλμ πάνω στο Mazda, κρατάνε ακόμη καλά και μετά τις τελευταίες βροχές με την συμπεριφορά τους πήραν ψήφο εμπιστοσύνης για άλλο ένα 3μηνο τουλάχιστον
Οπότε η αντικατάστασή τους αναβάλλεται προς το παρόνγια 3-5 μηνες δεν νομιζω οτι αξιζει να ρισκαρεις.........αφου προκειται να αλλαχτουν καντο τωρα!
εκτος και αν βγαλεις με προσοχη και το καλοκαιρι οποτε πες οτι αξιζει η παρατασηΚοίτα πέλμα έχουν πολύ και δεν φαίνονται ξεραμένα αλλά έως και το άλλο καλοκαίρι χλωμό τα κόβω να αντέχουν.
Απλώς πήραν παράταση για λίγο, το πόσο θα εξαρτηθεί. Με την πρώτη 'στραβή' θα τα αλλάξωΦιλε μου δεν μπορω να κανω κουμαντο στη τσεπη σου και ευχομαι η στραβη να μην υπαρξει η' να ειναι ενα χαζογλυστρημα χωρις συνεπειες.....
παντως σαν χλμ και σαν χρονια εχουν κανει τον κυκλο τους -
Υπερβολες. Ουτε η 4ετια, ουτε πολυ περισσοτερο τα μολις 38000 χλμ, ειναι οριακα.
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
Ρε παίδες αμα το λαστιχο πατάει κάτω που το θέμα ακριβως?
Άμα το αισθανθει να γλιστράει θα πα να το αλλαξει ο ανθρωπος.Δε λεει κατι περιεργο -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Υπερβολες. Ουτε η 4ετια, ουτε πολυ περισσοτερο τα μολις 38000 χλμ, ειναι οριακα.
Sent from my MT27i using Tapatalk 2+1
Εγώ είμαι στα 5 χρόνια και 45.000km και λέω να τα κρατήσω ένα χρόνο ακόμη (ίσως και παραπάνω ) -
μετα απο 2,5 χρονια και 50.000 τα λαστιχα του smart (continental) ειχανε μεν πελμα για αλλο ενα χρονο αλλα ηταν ξερα/καμμενα και αρχισαν να εμφανιζουν σκασιματα ..... πως τωρα καποια λαστιχα αντεχουν 5-6 χρονια δυσκολευομαι να το καταλαβω...ακομα και σε παρκινγ κλειστο να φυλασεται ενα αυτοκινητο...απο την αλλη αν μιλαμε για εξωτερικο απο την εμπειρια που ειχα σε αγγλια εχω να πω οτι ενα λαστιχο με 50.000 κοντευει να εμφανισει λινα ανεξαρτητου χρησης
-
Λαστιχο απο λαστιχο εχει διαφορα. Μπορω να σου δειξω λαστιχα με απειρα χλμ χωρις σημαντικες εμφανεις φθορες και με καλο κρατημα.
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
Πολύ σωστή παρατήρηση αυτή, δεν έχουν όλα τα λάστιχα την ίδια φθορά. Για παράδειγμα τα εργοστασιακά Turanza ER30 σε 2,5 χρόνια ήταν χάλια και οπτικά και φρεναριστά
Τα προηγούμενα Michelin pilot primacy στα 4 χρόνια ήταν σε πολύ καλή κατάσταση αλλά γλυστρούσαν, τώρα τα Exalto φαίνονται ακόμη μάχιμα (δεν γλυστράνε ακόμη και έχουν πολύ πέλμα) -
δεν ειπε κανεις οτι εχουν ολα την ιδια συμπεριφορα και φθορα στο χρονο και στα χιλιομετρα...ομως ελαστικο 5 ετων που παει να βγαλει και 6 χρονο απο την ημερομηνια τοποθετησης του(εχοντας ηδη 40.000) το θεωρειτε ασφαλες
(για οσους δεν ξερουν δεν ειμαι πρωταρης ειδικα στα ελαστικα....)
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]