-
Για τα πλαινα, πηγαινε ζουληξε τα με το χερι για να δεις τι ειναι.
και μετα την τοποθετηση δυο κλωτσιες στο πλαι για επιβεβαιωση........;;;;;;
-
Ορέστη εσύ ποια έχεις βάλει;
Τελικά καταλήγω μεταξύ δύο: continental SC5 και assymetric 2
Τα πρώτα γύρω στα 480 ευρώ και τα δεύτερα 440. -
@Orestis.D πας κόντρα στο ρεύμα με τα PS3. Οι περισσότεροι (και εγώ μέσα ) που ήταν να τα βάλουν άλλαξαν γνώμη λόγω των κακών κριτικών
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Η επίσημη ονομασία του test είναι wet grip. Ιδού: http://ec.europa.eu/energy/efficiency/tyres/labelling_en.htm. Υπάρχει σε επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Διαισθητικά μπορώ να πω πως το wet braking και wet handling έχουν στενή σύνδεση. Αλλά για να μην μείνω μόνο στη διαίσθηση ορίστε μία δοκιμή 4 ελαστικών: http://www.tirerack.com/tires/tests/chartDisplay.jsp?ttid=174. Αν προσέξεις στην κατηγορία 'Wet Test Track' στα τεστ 'Braking Modulation' και 'Handling Predictability' η κατάταξη των ελαστικών είναι η ίδια. Και για να μην πει κανείς ότι το γεγονός αποτελεί σύμπτωση ορίστε και ένα δεύτερο τεστ όπου συμβαίνει ακριβώς το ίδιο πράγμα: http://www.tirerack.com/tires/tests/chartDisplay.jsp?ttid=178 και ορίστε και ένα τρίτο: http://www.tirerack.com/tires/tests/chartDisplay.jsp?ttid=177 και άλλο ένα: http://www.tirerack.com/tires/tests/chartDisplay.jsp?ttid=176.
Εσύ σε ποια δεδομένα στηρίζεις τη θέση σου;
Οτι το τεστ για την ταμπελιτσα περιλαμβανει μονο ακινητοποιηση σε βρεγμενο οδοστρωμα. Tωρα ποση σχεση εχει με το wet handling ειναι αλλο θεμα. Συνηθως ενα ελαστικο ειναι ολικα καλο στο βρεγμενο, οντως. Δυστυχως αυτο το τεστ ειναι εντελως μονοπλευρο και σε πολλες περιπτωσεις ενα λαστιχο μπορει να φρεναρει καλα στο βρεγμενο, αλλα απο κρατημα να ειναι χειροτερο απο αλλα που δε φρεναρουν τοσο καλα. Μακαρι οι ταμπελες στο μελλον να γινουν πιο περιεκτικες και να αναφερουν δεδομενα οπως αυτα που αναρτησες π.χ.
Cornering Stability/Steering Response/Braking Modulation/Handling PredictabilityΠ.χ. τα δικα μου ER300 εχουν B ή C στο βρεγμενο φρεναρισμα αλλα απο κρατημα στο βρεγμενο και αντοχη στην υδρολισθηση ειναι απο κορυφαια των κορυφαιων. Τα PS3 που θα βαλω σε λιγες μερες μπορει να εχουν Α στο βρεγμενο φρεναρισμα αλλα ειναι σιγουρος οτι θα υστερουν σε κρατημα στο βρεγμενο εστω και ελαχιστα.
Χαρακτηριστικα για την υδρολισθηση, τα εχω 2 χρονια κι εχω κανει 2 πολυ γρηγορα ταξιδια με καταρακτωδη βροχη και μονο 1 φορα ενιωσα υδρολισθηση οταν πηγα να περασω με 140 μεσα απο τη λιμνη στα διοδια της Χαλκιδας. (don't try this at home)Μα γι' αυτό κι εγώ δίνω αποτελέσματα από τεστ που περιλαμβάνουν και φρενάρισμα και grip σε βρεγμένο. Και στις 4 δοκιμές που έδωσα τα υπό δοκιμή ελαστικά έχουν ταυτόσημη κατάταξη και στο braking και στο grip. Απ' αυτό συμπεραίνω πως γενικά είναι αξιόπιστα τα συμπεράσματα που μπορεί να βγάλει κανείς από τη δοκιμή φρεναρίσματος για το κράτημα στο βρεγμένο, χωρίς να αποκλείω ότι μπορεί να υπάρχουν και εξαιρέσεις. Εσύ με βάση ποια δεδομένα υποστηρίζεις πως η δοκιμή φρεναρίσματος είναι μονόπλευρη και δε δίνει πληροφορίες για την πρόσφυση;
-
Θα μας πει κανένας πόσο μαλακά/σκληρά είναι τα πλαινά στο BluResponse; ρώτησα σήμερα και μου είπαν 460e (205/50/16V).
Tα RE002 βγαίνουν σε W. -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Θα μας πει κανένας πόσο μαλακά/σκληρά είναι τα πλαινά στο BluResponse; ρώτησα σήμερα και μου είπαν 460e (205/50/16V).
Tα RE002 βγαίνουν σε W.Από τα ελαστικά που είχες γράψει το BluResponse είναι μία κατηγορία κάτω από τα άλλα δύο. Είναι UHP, ενώ τα άλλα είναι Max Performance. Το αντίστοιχο λάστιχο της Dunlop στην κατηγορία των PS3 και RE002 είναι το Maxx RT και της Goodyear το Eagle F1 Assymetric 2.
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
@Orestis.D πας κόντρα στο ρεύμα με τα PS3. Οι περισσότεροι (και εγώ μέσα ) που ήταν να τα βάλουν άλλαξαν γνώμη λόγω των κακών κριτικώνΣτη διασταση μου εχω μονο 2 επιλογες, αυτα και τα Dunlop Sp sport maxx τα απλα.
Οποτε θα εμπιστευτω δεκαδες κριτικες του 2012 και του 2013 που βγαζουν τα PS3 στην πρωτη θεση μαζι με τα Assymetric 2 και τα SC5 πιο σπανια.
Αλλωστε τα δικα μου PS3 ειναι προδιαγραφη για το αμαξι μου απο την εταιρια. Γιατι να μη τα προτιμησω? Για το μαλακο πλαινο δεν εχω ενδοιασμους γιατι θα τα φορεσω σε XL και V απο Η που ειμαι τωρα στα Bridgestone. (βεβαια και παλι το πλαινο τους θα ειναι πολυ μαλακοτερο απο τα Bridge, αλλα πιστευω οχι ενοχλητικο)Μα γι' αυτό κι εγώ δίνω αποτελέσματα από τεστ που περιλαμβάνουν και φρενάρισμα και grip σε βρεγμένο. Και στις 4 δοκιμές που έδωσα τα υπό δοκιμή ελαστικά έχουν ταυτόσημη κατάταξη και στο braking και στο grip. Απ' αυτό συμπεραίνω πως γενικά είναι αξιόπιστα τα συμπεράσματα που μπορεί να βγάλει κανείς από τη δοκιμή φρεναρίσματος για το κράτημα στο βρεγμένο, χωρίς να αποκλείω ότι μπορεί να υπάρχουν και εξαιρέσεις. Εσύ με βάση ποια δεδομένα υποστηρίζεις πως η δοκιμή φρεναρίσματος είναι μονόπλευρη και δε δίνει πληροφορίες για την πρόσφυση;
Δεν ειπα για τη δοκιμη φρεναρισματος, γενικα για το ταμπελακι λεω... Επρεπε να περιλαμβανει περισσοτερες πληροφοριες. Γενικα ισχυει οπως ειπα και προηγουμενως οτι ενα λαστιχο ειναι ολικα καλο στο βρεγμενο, απλα αν υπερτερει σε grip ή σε φρεναρισμα διαφερει, οπως και στο στεγνο αλλωστε.
Για τα πλαινα, πηγαινε ζουληξε τα με το χερι για να δεις τι ειναι.
Οχι με τις κλωτσιες στο πλαι δε καταλαβαινεις τιποτα!
Με το ζουληγμα ομως μια χαρα καταλαβαινεις. -
Ο χρήστης Costas Athan έγραψε:
Tα RE002 βγαίνουν σε W.Από τα ελαστικά που είχες γράψει το BluResponse είναι μία κατηγορία κάτω από τα άλλα δύο. Είναι UHP, ενώ τα άλλα είναι Max Performance. Το αντίστοιχο λάστιχο της Dunlop στην κατηγορία των PS3 και RE002 είναι το Maxx RT και της Goodyear το Eagle F1 Assymetric 2.
Καλά, mx έχω όχι πόρσε έτσι κ αλλιώς. Αλλά αν τα dunlop είναι καλύτερα σε βροχή/θόρυβο και καλά στο στεγνο και έχουν και σκληρά πλαινά, είναι πολύ καλή επιλογή για μένα.
Ta goodyear δεν τα βγάζει στη διάσταση μου.
-
@Orestis.D πας κόντρα στο ρεύμα με τα PS3. Οι περισσότεροι (και εγώ μέσα ) που ήταν να τα βάλουν άλλαξαν γνώμη λόγω των κακών κριτικών
Στη διασταση μου εχω μονο 2 επιλογες, αυτα και τα Dunlop Sp sport maxx τα απλα.
Οποτε θα εμπιστευτω δεκαδες κριτικες του 2012 και του 2013 που βγαζουν τα PS3 στην πρωτη θεση μαζι με τα Assymetric 2 και τα SC5 πιο σπανια.
Αλλωστε τα δικα μου PS3 ειναι προδιαγραφη για το αμαξι μου απο την εταιρια. Γιατι να μη τα προτιμησω? Για το μαλακο πλαινο δεν εχω ενδοιασμους γιατι θα τα φορεσω σε XL και V απο Η που ειμαι τωρα στα Bridgestone. (βεβαια και παλι το πλαινο τους θα ειναι πολυ μαλακοτερο, αλλα πιστευω οχι ενοχλητικο)Τα TT εννοείς; Ποια διάσταση φοράς;
Μα γι' αυτό κι εγώ δίνω αποτελέσματα από τεστ που περιλαμβάνουν και φρενάρισμα και grip σε βρεγμένο. Και στις 4 δοκιμές που έδωσα τα υπό δοκιμή ελαστικά έχουν ταυτόσημη κατάταξη και στο braking και στο grip. Απ' αυτό συμπεραίνω πως γενικά είναι αξιόπιστα τα συμπεράσματα που μπορεί να βγάλει κανείς από τη δοκιμή φρεναρίσματος για το κράτημα στο βρεγμένο, χωρίς να αποκλείω ότι μπορεί να υπάρχουν και εξαιρέσεις. Εσύ με βάση ποια δεδομένα υποστηρίζεις πως η δοκιμή φρεναρίσματος είναι μονόπλευρη και δε δίνει πληροφορίες για την πρόσφυση;
Δεν ειπα για τη δοκιμη φρεναρισματος, γενικα για το ταμπελακι λεω... Επρεπε να περιλαμβανει περισσοτερες πληροφοριες. Γενικα ισχυει οπως ειπα και προηγουμενως οτι ενα λαστιχο ειναι ολικα καλο στο βρεγμενο, απλα αν υπερτερει σε grip ή σε φρεναρισμα διαφερει, οπως και στο στεγνο αλλωστε.
OK. Σίγουρα θα μπορούσε να έχει κι άλλες πληροφορίες, αλλά και οι υπάρχουσες καλές είναι σε συνδυασμό και με αυτές της NHTSA που προϋπήρχαν της Ευρωπαϊκής ετικέτας.
Καλά, mx έχω όχι πόρσε έτσι κ αλλιώς. Αλλά αν τα dunlop είναι καλύτερα σε βροχή/θόρυβο και καλά στο στεγνο και έχουν και σκληρά πλαινά, είναι πολύ καλή επιλογή για μένα.
Ta goodyear δεν τα βγάζει στη διάσταση μου.
Μόνος σου έγραψες 2 ελαστικά Max Performance. Αν τα θεωρείς υπερβολικά μπορείς να δεις και άλλα UHP. Πάντως στην κατηγορία των RE002 και PS3 είναι τα Maxx RT, όχι τα BluResponse.
Προσωπικά θεωρώ τα Maxx RT πολύ καλά. Να και η ετικέτα τους για τη διάστασή σου:
http://www.dunlop.eu/dunlop_grel/system/reprintable-stickers-service.jsp?name=52772266 dB και A wet grip
-
Μόνος σου έγραψες 2 ελαστικά Max Performance. Αν τα θεωρείς υπερβολικά μπορείς να δεις και άλλα UHP. Πάντως στην κατηγορία των RE002 και PS3 είναι τα Maxx RT, όχι τα BluResponse.
Προσωπικά θεωρώ τα Maxx RT πολύ καλά. Να και η ετικέτα τους για τη διάστασή σου:
http://www.dunlop.eu/dunlop_grel/system/reprintable-stickers-service.jsp?name=52772266 dB και A wet grip
Τα maxx rt βγαίνουν σε W με (Ε, Α, 68db). Dunlop δεν έχω βάλει ποτέ και ομολογώ μου είναι λίγο δύσκολο να δώσω 450ε γι αυτά.
Τα PS3 θυμάμαι μου είχαν πει μια εξωφρενική τιμή. -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Τα maxx rt βγαίνουν σε W με (Ε, Α, 68db). Dunlop δεν έχω βάλει ποτέ και ομολογώ μου είναι λίγο δύσκολο να δώσω 450ε γι αυτά.
Τα PS3 θυμάμαι μου είχαν πει μια εξωφρενική τιμή.Μάλλον δεν κοίταξες το link που έδωσα... 66 λέει, όχι 68.
-
Στη διασταση μου εχω μονο 2 επιλογες, αυτα και τα Dunlop Sp sport maxx τα απλα.
Αλλωστε τα δικα μου PS3 ειναι προδιαγραφη για το αμαξι μου απο την εταιρια. Γιατι να μη τα προτιμησω? Για το μαλακο πλαινο δεν εχω ενδοιασμους γιατι θα τα φορεσω σε XL και V απο Η που ειμαι τωρα στα Bridgestone. (βεβαια και παλι το πλαινο τους θα ειναι πολυ μαλακοτερο , αλλα πιστευω οχι ενοχλητικο)Για τα πλαινα, πηγαινε ζουληξε τα με το χερι για να δεις τι ειναι.
Οχι με τις κλωτσιες στο πλαι δε καταλαβαινεις τιποτα!
Με το ζουληγμα ομως μια χαρα καταλαβαινεις. -
-
Mολις παρειγγειλα Michelin Pilot Sport 3 σε 215/45/16 V XL AO FSL.
560 με τοποθετηση κλπ. Παραλαβη στις 4/11 φρεσκα φρεσκα, γιατι stock δεν υπαρχει προφανως.
-
Τα PS3 θυμάμαι μου είχαν πει μια εξωφρενική τιμή.Μάλλον δεν κοίταξες το link που έδωσα... 66 λέει, όχι 68.
Το κοίταξα, αλλά το έγραψα λάθος. Έχεις δίκιο.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Το κοίταξα, αλλά το έγραψα λάθος. Έχεις δίκιο.Καλά αυτό που έγραψες λάθος μάλλον είναι από τα λιγότερο σημαντικά χαρακτηριστικά...
Κι εγώ πρώτη φορά έβαλα μόνος μου Dunlop μετά από τα Dunlop SP Sport 2050M που είχε το αυτοκίνητο από το εργοστάσιο και ήταν μέτρια, αλλά τα Maxx RT αποδείχθηκαν μια χαρά. Αν θες κάτι φθηνότερο τότε δες ελαστικά της κατηγορίας UHP.
-
ολις παρειγγειλα Michelin Pilot Sport 3 σε 215/45/16 V XL AO FSL.560 με τοποθετηση κλπ. Παραλαβη στις 4/11 φρεσκα φρεσκα, γιατι stock δεν υπαρχει προφανως.
Μια χαρα λαστιχα ειναι τα PS3 μεχρι 7/10 οδηγηση. Αμα οδηγηεις ετσι, θα μεινεις πολυ ευχαριστημενος.
Αμα ομως το καλοκαιρι τα πας πανω απο 7/10 τοτε θα με θυμηθεις με τα απο 2-3 στροφες
Μια δοκιμη που εκανα σημερα με βροχη στα RE002 εδιεξε πως δεν ειναι και το φορτε τους η βροχη. Δεν ειναι επικινδυνα σε καμια περιπτωση απλα δεν σου δινουν ισως το κρατημα που περιμενεις απο ενα ελαστικο αυτης της κατηγοριας. Ειναι παντως πολυ προβλεψιμα και ασφαλη και αποζημιωνουν με το κρατημα τους στο στεγνο.
-
προφανώς χιλιες φορές θα έχει συζητηθεί ξανά περί αζώτου, αλλά ήθελα να ξέρω εσείς που αλλάξατε πρόσφατα λάστιχα βάλατε άζωτο ή όχι; Πέρασε πλέον η μόδα του όπως υποστηρίζουν κάποιοι ή δεν θεωρείται μόδα;
Σήμερα μου έλεγε λαστιχάς ότι άζωτο χειμώνα δεν βάζει κανένας διότι το λάστιχο δεν ζεσταίνεται και ότι όσοι βάζουν άζωτο το κάνουν την άνοιξη. Σωστό;
-
Mολις παρειγγειλα Michelin Pilot Sport 3 σε 215/45/16 V XL AO FSL.560 με τοποθετηση κλπ. Παραλαβη στις 4/11 φρεσκα φρεσκα, γιατι stock δεν υπαρχει προφανως.
Tην άλλη φορά βάλε 245/35/18 στο 1.2 θα τραβάει καλύτερα!
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Tα RE002 βγαίνουν σε W.Εξέτασες το ενδεχόμενο να ανέβεις προφίλ (205/55/16), θα ψηλώσει 2cm (3.3%) αλλά θα πέσει
περίπου στα 340€ η αγορά σου !
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]