-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
δεν μπορω να ξερω το πως,αλλα μπορω να ξερω βλεπωντας το trip computer.αλλωστε ειπαμε μικρη αλλα σε βαθος χρονου σημαντικη.ασε που μειωνεις τις πιθανοτητες ενος κλαταρισματος.math και εξισώσεις για όλα όσα υποστηρίζεις για το άζωτο or sod off
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
.ασε που μειωνεις τις πιθανοτητες ενος κλαταρισματος. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
.ασε που μειωνεις τις πιθανοτητες ενος κλαταρισματος.
ενω οι αλλαγές στο handling και στο feeling
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Τι ακριβως δεν καταλαβες να στο εξηγησουμε;
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
ενω οι αλλαγές στο handling και στο feeling
Τουλάχιστον θεραπεύει τον καρκίνο.
-
Εγώ όταν παίρνω το γιάρις της μάνας μου ρίχνω την κατανάλωση από το 8.5 στο 5.5. Λες να βάζω άζωτο πριν το πάρω??? :lol
Αν μειώνει την πιθανότητα κλαταρίσματος θα βάλω σίγουρα μιας κ δεν έχω ρεζέρβα!
-
τελευταίες έρευνες δείχνουν οτι μεγαλώνει το πέος στους άντρες κατά 2cm (average) και το στήθος στις γυναίκες κατά μισό νούμερο κάνοντας το επίσης ποιο στητό
and thats scientific results
-
Το έχει πει και ο Μπάμπης ο 'Σουγιάς', ο 'Πεταλούδας' ο Νίκος, ο Μίλτος ο 'Γκοτζίλα' και ο Πέτρος ο 'Μπαλτάς'....
-
Μπουρμπουλίθρες...
-
Τύφλα να έχουν τα μαγνητάκια, οι λοιπές παπαριούλες και η έρευνα των κατασκευαστών και πανεπιστημίων.... Εδώ έχουμε μετρήσιμη βελτίωση 5+% στην κατανάλωση με κόστος λίγων λεπτών άντε λίγων ευρώ!
-
Αν ο φίλος εννοεί ότι με άζωτο δεν χάνει εύκολα το ελαστικό και άρα δεν κυκλοφορεί με λάθος πιέσεις που ανεβάζουν την κατανάλωση ίσως (στατιστικά) και να έχει δίκιο.
Αφού συνήθως ξεχνάμε να ελέγξουμε τακτικά πιέσεις... -
Ο χρήστης fonzareli έγραψε:
Αν ο φίλος εννοεί ότι με άζωτο δεν χάνει εύκολα το ελαστικό και άρα δεν κυκλοφορεί με λάθος πιέσεις που ανεβάζουν την κατανάλωση ίσως (στατιστικά) και να έχει δίκιο.
Αφού συνήθως ξεχνάμε να ελέγξουμε τακτικά πιέσεις...Μία ποδαντλία είναι η λύση. Στο σπίτι κάθε Κυριακή ελέγχεις τα ελαστικά. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βαθμονομείς μία το έτος τον μετρητή.
Για το άζωτο. Θαυματουργό δεν είναι. Καθώς όταν γεμίζεις με άζωτο δεν έχεις υδρατμούς η συμπεριφορά του αερίου όπως θερμαίνεται είναι πιο κοντά στο ιδεατό αέριο οπότε και το ελαστικό συμπεριφέρεται όπως θα έπρεπε. Στην F1 το άζωτο πια θεωρείται ξεπερασμένο και μετά και το StepneyGate έχουμε μάθει ότι όλοι πια παίζουν με βαρύτερα αέρια όπως το CO2.
Περί κατανάλωσης εγώ προσωπικά δεν μπορώ να σκεφτώ έναν λόγο που να οδηγεί σε μείωση της κατανάλωσης (βαρύτερο από τον αέρα είναι το καθαρό άζωτο) εκτός αυτού που αναφέρει ο φίλος ότι λόγω της μορφής του μορίου οι απώλειες συν τω χρόνω είναι μικρότερες οπότε για κάποιον που ελέγχει τα λάστιχα μία φορά το μήνα η περίοδος που οδηγεί με under-inflated ελαστικά είναι μικρότερη.
-
Μόλις φόρεσα τα F1 asymmetric (εντελώς φρέσκα- 4009).
Το μόνο που παρατήρησα είναι ότι λόγω μαλακών πλαϊνών το λάστιχο 'αργεί' λίγο να ακολουθήσει το τιμόνι. Κάτι σαν να έχουν μαλακώσει τα αμορτισερ ένα πράμα...
Το ήξερα ότι το κάνουν, γι αυτό πήρα 94Υ αντί 91Υ για να έχουν κάπως σκληρά πλαϊνά.
Δεν ξέρω μόνο αν τα 94 θέλουν μεγαλύτερες πιέσεις από τα 91.
-
Λοιπον, ας ζητησω κι εγω τη βοηθεια σας...
Εχω ενα Grande Punto 1.4 απλο, και νομιζω οτι ηρθε η ωρα να του αλλαξω ζαντες μαζι και λαστιχακια.
Λεω να περασω σε 16ρες, οποτε το προτεινομενο μεγεθος ειναι 195/55/16, με το 205/55/16 να ειναι μεσα στο παιχνιδι, αλλα το θεωρω υπερβολικο.
Ποια λαστιχακια κατα την αποψη σας αξιζει να του βαλω, σε νορμαλ επιπεδα τιμης παντα?
Η χρηση θα ειναι προς το παρον συνεχεια σε πόλη, και αααντε κανα-2 ταξιδακια το χρονο.Ή μηπως να μη το βαλω 16ρες ζαντες, αλλα 15ρες και να του φορεσω 185/65/15 λαστιχα?
Ποιες τιμες θεωρουνται φυσιολογικες για μια τετραδα?
Ευχαριστω πολυ, θα περιμενω απαντησεις
-
Μόλις φόρεσα τα F1 asymmetric (εντελώς φρέσκα- 4009).Το μόνο που παρατήρησα είναι ότι λόγω μαλακών πλαϊνών το λάστιχο 'αργεί' λίγο να ακολουθήσει το τιμόνι. Κάτι σαν να έχουν μαλακώσει τα αμορτισερ ένα πράμα...
Το ήξερα ότι το κάνουν, γι αυτό πήρα 94Υ αντί 91Υ για να έχουν κάπως σκληρά πλαϊνά.
Δεν ξέρω μόνο αν τα 94 θέλουν μεγαλύτερες πιέσεις από τα 91.
νομίζω πως δεν είναι και τόσο καλό που πήρες τόσο φρέσκα λάστιχα...
εγώ πέρασα επιτέλους τα μοναδικά λάστιχα στη διάστασή μου energy , 25η του 09. -
Tα μαμά λάστιχα του μξ (yokohama advan A11A -αυτά πρέπει να είναι-) παρότι είναι αρχές 2008 (το αμάξι αγοράστηκε αρχές '09) δεν πατάνε καλά. Παρουσιάζει άπειρη υποστροφή ( ) μπαίνοντας λίγο γρήγορα. Αν έβαζα 2 λαστιχα μόνο μπροστά θα έκανα μλκία? Απλά είναι ψιλοαμαρτία μιας και εχουν πολύ αυλάκι ακόμα. Επίσης παρότι είναι V, δεν τα βλέπω κ πολύ μαλακά. Για πείτε οι έμπειροι...
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Μία ποδαντλία είναι η λύση. Στο σπίτι κάθε Κυριακή ελέγχεις τα ελαστικά.
Γιατί όχι κομπρεσεράκι?
Το μόνο που χρειάζεται είναι να βαθμονομείς μία το έτος τον μετρητή.
Δλδ?
-
Βαθμονόμηση = έλεγχος της ακρίβειας του μετρητή. όλα με τα μετρητικά όργανα απαιτούν βαθμονόμηση. Κάτι που κανένας πρατηριούχος δεν κάνει για τα μηχανήματα του με αποτέλεσμα τα 30 psi να μπορεί να είναι 35 ή 25 psi.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
γιατί αυτό;
-
γιατί αυτό;
με μια επιφανειακή προσέγγιση, φημολογείται πως καλό είναι το λάστιχο να έχει παραχθέι 3-4 μήνες πριν την τοποθέτηση... διότι έχει σκληρύνει λίγο η γόμα του, έχει 'δέσει' το λάστιχο... δεν ξέρω βέβαια αν λόγω 'φρεσκάδας' δύναται να υποστεί πλαστικές παραμορφώσεις
ας μας πει καλύτερα και κάποιος ειδικός στα λάστιχα.
πάντως στο ένα αμάξι έχω energy με 65 προφίλ, και στο άλλο διαφορετικό στύσιμο, με continental sportcontact2 με 40 προφίλ. η διαφορά στην άνεση είναι χαώδης
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]