-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Κι εγώ πέτυχα μεγάλες αποκλίσεις, σε άλλη διάσταση βέβαια. Από 320 μέχρι και 390.Sent from my Note 2 using smoke signals.
Μήπως είναι από διαφορετικές χώρες παραγωγής;
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Ακυρο πάντως να βγαζεις σκαρτο ενα λαστιχο γιατι γλυστραγε με βροχή στις διαγραμμισεις
Βαλε Γιοκοχαμα C......Δεν γλύστραγε... ήταν σχεδόν σαν να πατάς στον πάγο! Και γενικά ήταν σε όλα του μέτριο... Για νορμάλ οδήγηση είναι μια χαρά και βγάζει και χιλιόμετρα... αλλά για γρήγορη οδήγηση με φρένα και στροφές δεν με καλύπτει... εξού και το βγάζω σκάρτο (για μένα πάντα!).
Υπό πίεση και όταν ζεσταθούν (έρχονται γρήγορα σε θερμοκρασία πάντως), πολύ καλά! Πολύ πρόσφυση, καλή πληροφόρηση στο τιμόνι, μεγάλη αντοχή σε υπερθερμανση και χαμηλή φθορά. Όταν είναι κρύα σε σαπουνόδρομους μέσα στην πόλη, μπορεί να χαζογλυστρήσουν σχετικά εύκολα αλλά το κάνουν μαλακά και προοδευτικά. Ήσυχο λάστιχο και με αντοχή έναντι της υδρολίσθηση. Ικανοποιητικότατα και σε πρόσφυση στο βρεγμένο.
Αν οδηγείς κάπως συντηρητικά ίσως να σε βολέψουν τα Premium Contact 2 καλύτερα, καθότι είναι πιο μαλακά και μάλλον δουλεύουν καλύτερα σε χαμηλότερες ταχύτητες και χωρίς να χρειαστεί να ζεσταθούν πρώτα.
Σε τι διάσταση και σε τι αυτοκίνητο τα έχεις εσύ φίλε?
-
Premium Contact 5 δουλεύουν άψογα με 0 ζέσταμα.
Καθόλου σπινιάρισμα (Golf 140ps), καθόλου ABS, προοδευτικό στρίψιμο στο όριο (το οποίο δε το φτάνεις εύκολα).
Αν τα πιέσεις σε στροφές και ζεσταθούν μαλακώνουν υπερβολικά και αυτό φαίνεται στο στρίψιμο.
Για γρήγορους ρυθμούς βόλτας-ταξιδιού αλλά όχι ακρότητες, έχουν παραπάνω πρόσφυση απ όσο χρειάζεται ο μέσος οδηγός.Με τα Premium 5 μόνο με τα τέσσερα μου έχει γλιστρίσει το αμάξι όσο τα έχω. Με τα Sport 2, είχα χάσει κώλο ή μούτρα μπόλικες φορές (σε μεγαλύτερο όριο όμως) ..
-
Ο χρήστης SoKoFLiKo έγραψε:
Σε τι διάσταση και σε τι αυτοκίνητο τα έχεις εσύ φίλε?Το C.Drive2 σε 195-60-15 σε Focus Mk1 1600.
Το C.Drive1 ίδια διάσταση σε Mazda Xedos 6 1600. -
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Premium Contact 5 δουλεύουν άψογα με 0 ζέσταμα.
Καθόλου σπινιάρισμα (Golf 140ps), καθόλου ABS, προοδευτικό στρίψιμο στο όριο (το οποίο δε το φτάνεις εύκολα).
Αν τα πιέσεις σε στροφές και ζεσταθούν μαλακώνουν υπερβολικά και αυτό φαίνεται στο στρίψιμο.
Για γρήγορους ρυθμούς βόλτας-ταξιδιού αλλά όχι ακρότητες, έχουν παραπάνω πρόσφυση απ όσο χρειάζεται ο μέσος οδηγός.Με τα Premium 5 μόνο με τα τέσσερα μου έχει γλιστρίσει το αμάξι όσο τα έχω. Με τα Sport 2, είχα χάσει κώλο ή μούτρα μπόλικες φορές (σε μεγαλύτερο όριο όμως) ..
Καλα τα sport 2 ηταν πολυ καλα μεχρι να φτασεις το οριο... μετα ηταν αποτομα και αγαρμπα...
-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
Κι εγώ πέτυχα μεγάλες αποκλίσεις, σε άλλη διάσταση βέβαια. Από 320 μέχρι και 390.
Sent from my Note 2 using smoke signals.
Μήπως είναι από διαφορετικές χώρες παραγωγής;
Και;
-
Αγαπητοί μου φίλοι γεια σας
Είμαι παλιό μέλος του φόρουμ που λόγο αυξημένων υποχρεώσεων σταμάτησα να γράφω.
Είχα το όνομα Ιωνάθαν και δυστυχώς έχασα τον κωδικό του!
Επανήλθα γιατί ψάχνω λάστιχα για το αυτοκίνητό μου και ζητώ πληροφορίες.
Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικά για την ασφάλεια του αυτοκινήτου και γίνονται σημαντικότερα αν έχεις, όπως εγώ, οικογένεια.
Έχω ένα Q5 της Audi και φορώ 17άρες ζάντες.
Ζητώ καλό κράτημα στο φρενάρισμα, να βοηθά την οδική συμπεριφορά κυρίως στις στροφές, να είναι άνετο, αθόρυβο και να με βγάζει σε μερικές δύσκολες στιγμές.
Από έρευνα που έκανα ως τώρα κατέληξα σε 2:
Το
ContiCrossContact UHP
http://www.continental-tires.gr/www/tires_gr_gr/themes/4x4-tires/summer-tires/crosscontact_uhp/conticrosscontact-uhp-gr.html?page=4
και το
ContiCrossContact LX
http://www.continental-tires.gr/www/tires_gr_gr/themes/4x4-tires/summer-tires/crosscontact_uhp/conticrosscontact-uhp-gr.html?page=5Έχετε κάποια δική σας άποψη;
Σας ευχαριστώ
Λαδιαβίτης -
Έχεις τον ομώνυμο ξενώνα πριν την Βαρβάρα στη Χαλκιδική;
-
Όχι! Ο ξενώνας που βρίσκεται στην περιοχή του Νεοχωρίου πριν την Βαρβάρα, χτίστηκε στην τοποθεσία 'Λαδιαβίτης' και από εκεί πήρε το όνομά του. Ουσιαστικά είναι ανθρωπονύμιο, γιατί οι Λαδιαβίτες ήταν οι κάτοικοι ενός παλιού χωριού στα σύνορα του Αγίου Όρους την Λαδιάβα, που την κατέστρεψε το 1700 ένας γνωστός πειρατής της εποχής ο Παρθένιος Τσεμπέλης. Από τότε οι κάτοικοι έφυγαν και έφτιαξαν την μεγάλη συνοικία της Λαδιάβας στις παρυφές της παλιάς Ιερισσού πριν την καταστροφή της το 1932 από δυνατό σεισμό (7,1R). Επειδή εκεί κατοικούσε ο παππούς μου και ήταν Λαδιαβίτης, γι΄αυτό πήρα και εγώ το ψευδώνυμο αυτό!
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Τα P6 Cinturato μου, με 41000km σε δυόμισι χρόνια, άρχισαν να δείχνουν σημάδια κώπωσης.
Σκέφτομαι να βάλω τα ίδια (ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις) αλλά είδα ότι τα Premium Contact 5 έχουν δείκτη Α στο βρεγμένο.
Με ζητούμενη ΜΟΝΟ την κορυφαία συμπεριφορά σε βρεγμένο και στεγνό (δε με ενδιαφέρει τιμή, θόρυβος, χιλιόμετρα που θα βγάλει κλπ συναφή), αξίζουν τα Continental στην πράξη ή να μείνω στα Cinturato;
Θυμίζω διάσταση: 185/60-14 82ΗΜπήκαν τα Premium Contact 5. Ο δείκτης φθοράς τους είναι 280 (340 έχουν τα P6 Cint που φορούσα). Εντυπώσεις εν καιρώ.
Τα Πιρέλλι μου θα μπουν σε ΒΧ φίλου που εκτελεί χρέη βαν-αγροτικού στην Πάτρα. Απείρως καλύτερα από τα ανύπαρκτα 10ετίας κούτσουρα που φοράει τώρα. -
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Τα P6 Cinturato μου, με 41000km σε δυόμισι χρόνια, άρχισαν να δείχνουν σημάδια κώπωσης.
Σκέφτομαι να βάλω τα ίδια (ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις) αλλά είδα ότι τα Premium Contact 5 έχουν δείκτη Α στο βρεγμένο.
Με ζητούμενη ΜΟΝΟ την κορυφαία συμπεριφορά σε βρεγμένο και στεγνό (δε με ενδιαφέρει τιμή, θόρυβος, χιλιόμετρα που θα βγάλει κλπ συναφή), αξίζουν τα Continental στην πράξη ή να μείνω στα Cinturato;
Θυμίζω διάσταση: 185/60-14 82ΗΜπήκαν τα Premium Contact 5. Ο δείκτης φθοράς τους είναι 280 (340 έχουν τα P6 Cint που φορούσα). Εντυπώσεις εν καιρώ.
Τα Πιρέλλι μου θα μπουν σε ΒΧ φίλου που εκτελεί χρέη βαν-αγροτικού στην Πάτρα. Απείρως καλύτερα από τα ανύπαρκτα 10ετίας κούτσουρα που φοράει τώρα.Ωραιος καλοπατητα!!! Θα με ευγνωμονεις μετα!
-
Παιδια καλησπερα και απο εμενα!!! Το forum το παρακολουθω πολυ συχνα αλλα τωρα ηρθε η ωρα να κανω και το πρωτο μου ποστ!! Ας περασουμε στο ψητο τωρα!!
Εχω στην κατοχη μου ενα Smart Fortwo 700cc και ηρθε η ωρα αλλαγης ελαστικων.
Οι διαστασεις ειναι 175/55/15 μπροστα και 195/50/15 πισω.Οι επιλογες για να κανουν σετακι μπρος με πισω δεν ειναι και παρα πολλες. Εχουμε και λεμε:
-Continental premium contact 2
-Pirelli Cinturato p6
-Yokohama a drive
Μετα εχουμε διαφορες δευτερα ονοματα κλπ. Εσεις τι προτεινετε? Απο οτι καταλαβαινεται επειδη η χρηση του αυτοκινητου ειναι καθαρα μεσα στην πολη και σπανια εκτος θελουμε κατι το οποιο να μην ξεραθει και να κρατησει οσο γινεται μεσα στο χρονο. -
Μπορείς να βάλεις και αυτά...
http://www.pirelli.com/tyre/gr/el/car/s ... n%3DSUMMERγια μένα είναι συγκριτικά καλύτερα!!
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Μπορείς να βάλεις και αυτά...
http://www.pirelli.com/tyre/gr/el/car/sheet/cinturato_p1.html?url=%3Fsubtype%3DCAR%26season%3DSUMMERγια μένα είναι συγκριτικά καλύτερα!!
Με μια προχειρη ερευνα σε κανα 2 site με ελαστικα δεν τα εβγαζε κανενα. Μονο το P6 βρισκω. Εχεις εσυ φιλε μου καποιο site να τα δω να ξερω και σε τι τιμες παιζουν πανω κατω? Ευχαριστω παντως!!!
-
Καλησπερα παιδια, ηρθε η ωρα να αλλαξω λαστιχα στο 307 μου. 205/55/16 φοραει το 1600cc 307 μου. Τωρα φοραω τα Fulda Carat Progresso με δεικτη Η. Δυστυχως η Fulda αλλαξε το μοντελο και δεν το βγαζει πλεον και παω στα τυφλα για ακομη μια φορα. Αν μπορω να περιγραψω το ελαστικο στο δρομο με μια φραση αυτη θα ηταν ¨εξαιρετικο λαστιχο'. Σε καθε στροφη πηρα τουλαστιχον +10χλμ/ω, στη βροχη οδηγουσα σαν να ηταν καλοκαιρι και στο φρεναρισμα ακουγανε κατω απο οποιεσδηποτε συνθηκες. Συγκριτικα με το προηγουμενο μου λαστιχο το Dunlop Sp fast responce με δεικτη V ειναι μερα με τη νυχτα το Fulda και ισαξιο με τα Pirelli Pzero Rosso με δεικτη V και αυτα που φορουσα πριν το 2009.
-
Ο χρήστης 307pavlos έγραψε:
Καλησπερα παιδια, ηρθε η ωρα να αλλαξω λαστιχα στο 307 μου. 205/55/16 φοραει το 1600cc 307 μου. Τωρα φοραω τα Fulda Carat Progresso με δεικτη Η. Δυστυχως η Fulda αλλαξε το μοντελο και δεν το βγαζει πλεον και παω στα τυφλα για ακομη μια φορα. Αν μπορω να περιγραψω το ελαστικο στο δρομο με μια φραση αυτη θα ηταν ¨εξαιρετικο λαστιχο'. Σε καθε στροφη πηρα τουλαστιχον +10χλμ/ω, στη βροχη οδηγουσα σαν να ηταν καλοκαιρι και στο φρεναρισμα ακουγανε κατω απο οποιεσδηποτε συνθηκες. Συγκριτικα με το προηγουμενο μου λαστιχο το Dunlop Sp fast responce με δεικτη V ειναι μερα με τη νυχτα το Fulda και ισαξιο με τα Pirelli Pzero Rosso με δεικτη V και αυτα που φορουσα πριν το 2009.Για πες μας τις προτεραιοτητες σου... Ανεση, σπορ κρατημα, θορυβος, καταναλωση, διαρκεια ζωης?
-
Σε προηγουμενες δημοσιευσεις ειχαμε καταληξει οτι τα καταλληλα λαστιχα για το αυτοκινητο μου ηταν τα turanza er300.Δυστυχως,δεν βγαινουν πλεον στην διασταση μου 215/65/16 98H και μου προτειναν να D-sport.Τα εχει δοκιμασει καποιος?
Υπενθυμιζω οτι το αυτοκινητο ειναι Mitsubishi Asx και κινουμαι σε επαρχιακους δρομους με αρκετες στροφες και σε καθολου χωμα .Τωρα φοραει τα yokohama aspec τα οποια εχουν 'λιωσει' στα 15 000χμ και ιδιαιτερα στα πλαινα και για αυτο ψαχνω σκληρο λαστιχο.
-
Εδώ είσαι.....
http://www.bridgestone.gr/elastika/epib ... ance-sport
και Η...και V... -
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Εδώ είσαι.....
http://www.bridgestone.gr/elastika/epibatika-4x4-and-emiphortega/therina-elastika/4x4/dueler-highway-performance-sport
και Η...και V...την εχω τσεκαρει την σελιδα απλα θελω επιπλεον πληροφοριες...ευχαριστω
-
Ο χρήστης 307pavlos έγραψε:
Καλησπερα παιδια, ηρθε η ωρα να αλλαξω λαστιχα στο 307 μου. 205/55/16 φοραει το 1600cc 307 μου. Τωρα φοραω τα Fulda Carat Progresso με δεικτη Η. Δυστυχως η Fulda αλλαξε το μοντελο και δεν το βγαζει πλεον και παω στα τυφλα για ακομη μια φορα. Αν μπορω να περιγραψω το ελαστικο στο δρομο με μια φραση αυτη θα ηταν ¨εξαιρετικο λαστιχο'. Σε καθε στροφη πηρα τουλαστιχον +10χλμ/ω, στη βροχη οδηγουσα σαν να ηταν καλοκαιρι και στο φρεναρισμα ακουγανε κατω απο οποιεσδηποτε συνθηκες. Συγκριτικα με το προηγουμενο μου λαστιχο το Dunlop Sp fast responce με δεικτη V ειναι μερα με τη νυχτα το Fulda και ισαξιο με τα Pirelli Pzero Rosso με δεικτη V και αυτα που φορουσα πριν το 2009.Έχω φορέσει κι εγώ αυτά που λες και αποκόμισα πολύ καλές εντυπώσεις. Δεν έχω άποψη για τα άλλα που αναφέρεις αλλά θα ήμουν λιγότερο ενθουσιώδης για την συμπεριφορά τους σαν σπορ ελαστικό. Δεν είναι σπόρ, έχει μαλακά πλαινά αλλά είναι όμως καλό, πολύ ήσυχο και με καλή διάρκεια και ιδιοτήτων και πέλματος. Και καλό στα κρύα εκεί που άλλα ψοφάνε.
Εγώ τα αντικατέστησα με τον αντικαταστάτη τους Eco control στην ΗP έκδοση. Μετά όμως από πολύ λίγα χλμ το αυτοκίνητο μπήκε σε ακινησία και δεν έχω σχηματίσει ολοκληρωμένη εντύπωση για αυτά. Η αρχική εντύπωση όμως ήταν εξίσου καλή.
Ίσως αξίζει να τα δοκιμάσεις αφού έμεινες τόσο ικανοποιημένος.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]