-
Ο χρήστης iceman_n έγραψε:
τι τιμες τα βρισκεται αθηνα τα εξαλτο ? εδω επαρχια 400ευρω με τοποθετηση ευθυγραμμιση και ζυγοσταθμιση....195-45-16400 ευρώ τα έβαλα εγώ σε 205/55/16
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Λύστε μου σας παρακαλώ μια απορία, ένα καινούργιο λάστιχο πόσα χλμ 'στρώσιμο και στοργή' θέλει ;Θέλεις το πολύ 100-200 χλμ για να φύγει η επιφανειακή γυαλισμένη στρώση αλλά θέλεις και μερικούς θερμικούς κύκλους δηλαδή να ξεκινήσει από κρύο, να φτάσει σε θερμοκρασία λειτουργίας για λίγη ώρα (όχι να το υπερθερμάνεις) και μετά να ξανακρυώσει σε ηρεμία. Γενικά αν είσαι σε πόλη σε λίγες μέρες έχεις κάνει και τα χλμ και τους θερμικούς κύκλους.
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
τι τιμες τα βρισκεται αθηνα τα εξαλτο ? εδω επαρχια 400ευρω με τοποθετηση ευθυγραμμιση και ζυγοσταθμιση....195-45-16
400 ευρώ τα έβαλα εγώ σε 205/55/16
Για 205/55/16 οι τιμές που βρήκα και εγώ είναι στα 400 (+-20) ευρώ
-
Κάπου βρήκα γραμμένο το εξής :
'...το Sport σε 225/45/17 βγαίνει με δείκτη βάρους 91 (τόσο χρειάζεται) αλλά ταχύτητας Υ (300 χαω!) οπότε θα είναι μάλλον σκληρό (σε γόμα) για ένα 'κοινό' αυτοκίνητο.
Από την άλλη το Exalto υπάρχει με 'λογικούς' δείκτες ταχύτητας V & W (240 & 270), αλλά με δείκτη βάρους 94, οπότε θα είναι λίγο περισότερο ενισχυμένο....'είναι αληθής αυτός ο ισχυρισμός ότι ο μεγαλύτερος δείκτης ταχύτητας σημαίνει σκληρότερη γόμα;
Ενας λαστιχάς ΄που ρώτησα υποστηρίζει ότι όσο μεγαλύτερο δείκτη ταχύτητας έχουμε, τόσο πιό μαλακή είναι η γόμα!
Ξέρω ότι αρκεί να βρω το treadwear αλλά μου γεννήθηκε απορία για τον δείκτη ταχύτητας.
Και αν είναι έτσι που λέει ο λαστιχάς δεν θα έπρεπε αυτά με υψηλό δείκτη ταχύτητας αφού έχουν πιο μαλακή γόμα να ζεσταίνονται νωρίτερα;
-
Ο χρήστης fonzareli έγραψε:
Κάπου βρήκα γραμμένο το εξής :'...το Sport σε 225/45/17 βγαίνει με δείκτη βάρους 91 (τόσο χρειάζεται) αλλά ταχύτητας Υ (300 χαω!) οπότε θα είναι μάλλον σκληρό (σε γόμα) για ένα 'κοινό' αυτοκίνητο.
Από την άλλη το Exalto υπάρχει με 'λογικούς' δείκτες ταχύτητας V & W (240 & 270), αλλά με δείκτη βάρους 94, οπότε θα είναι λίγο περισότερο ενισχυμένο....'είναι αληθής αυτός ο ισχυρισμός ότι ο μεγαλύτερος δείκτης ταχύτητας σημαίνει σκληρότερη γόμα;
Ενας λαστιχάς ΄που ρώτησα υποστηρίζει ότι όσο μεγαλύτερο δείκτη ταχύτητας έχουμε, τόσο πιό μαλακή είναι η γόμα!
Ξέρω ότι αρκεί να βρω το treadwear αλλά μου γεννήθηκε απορία για τον δείκτη ταχύτητας.
Και αν είναι έτσι που λέει ο λαστιχάς δεν θα έπρεπε αυτά με υψηλό δείκτη ταχύτητας αφού έχουν πιο μαλακή γόμα να ζεσταίνονται νωρίτερα;
Είχα διαβάσει σε άλλο forum ότι οι δείκτες ταχύτητας έχουν να κάνουν με το πόσο ισχυρός είναι ο σκελετός του ελαστικού και όχι με την γόμα. Επομένως δεν υπάρχει πρόβλημα να μπει Y για παράδειγμα σε αυτοκίνητο με τελική 230. Δεν έχω ιδέα όμως κατα πόσο ισχύει κάτι τέτοιο γι αυτό ας μας διαφωτίσει κάποιος.
-
Παρακαλω για την βοηθεια σας,
Ψαχνω για λαστιχα 235/50/18 97H (V), που θα φορεθουν σε BMW X3 3.0.
Φιλος μου ειπε οτι περυσι εβαλε τα vredestein, και ειδε μεγαλη διαφορα τον χειμωνα προς το καλυτερο.
Δεν ξερω ομως εαν οντως αυτο το λαστιχο ειναι τοσο καλο και το καλοκαιρι (αυτος τα βγαζει την ανοιξη, εγω δεν εχω ουτε την ορεξη ουτε την πολυτελεια!). Η χρηση του αυτοκινητου ειναι κατα 95% στην Αττικη- εθνικη οδο, και 5% εξορμησεις σε χιονια- λασπες.
Εχω διαβασει διαφορα τεστ στο internet, και ειμαι μεταξυ των πιο κατω:
vredestein wintrac extreme
goodyear ultragrip 2
continental winter contact
michelin Latitude Alpin HPΕχει καποιος φιλος την εμπειρια ή την γνωση για να βοηθησει;
-
Ο χρήστης alexism έγραψε:
Φιλος μου ειπε οτι περυσι εβαλε τα vredestein, και ειδε μεγαλη διαφορα τον χειμωνα προς το καλυτερο.
Δεν ξερω ομως εαν οντως αυτο το λαστιχο ειναι τοσο καλο και το καλοκαιρι (αυτος τα βγαζει την ανοιξη, εγω δεν εχω ουτε την ορεξη ουτε την πολυτελεια!). Η χρηση του αυτοκινητου ειναι κατα 95% στην Αττικη- εθνικη οδο, και 5% εξορμησεις σε χιονια- λασπες.
goodyear ultragrip 2
michelin Latitude Alpin HPΕχει καποιος φιλος την εμπειρια ή την γνωση για να βοηθησει;
Δεν είναι θέμα πολυτελειας, τα χειμερινά πρέπει να βγαίνουνε πρώτον γιατί δεν δουλεύουν καθόλου καλά από μια θερμοκρασία και πάνω και δεύτερον γιατί με την ζεστη του ελληνικού καλοκαιριού και ειδικά άμα πιέζεις θα τα 'φιτιλιασεις' παρα πολύ γρήγορα
-
goodyear ultragrip 2
Αφού θέλεις 95% χρήση σε άσφαλτο και μάλιστα να τα κρατήσεις και καλοκαίρι γιατί να πάρεις χιονολάστιχα και να τα καταστρέψεις; Ενοείτε πως στην άσφαλτο θα δεις και μείωση των επιδώσεων.
Δες κάτι σε michelin latitude tour HP ή Continental ContiCrossContact UHP. -
goodyear ultragrip 2
Με 95% χρήση σε ΑΟ/ΕΟ του φάνηκαν καλύτερα τα χιονολάστιχα;
Στην Αττική; -
Χειμερινά ελαστικά αν θέλεις να βάλεις φίλε πρέπει να τα βγάζεις το καλοκαίρι γιατί αλλιώς θα γλιστράς στις στροφές και σε φρενάρισμα πανικού τα αποτελέσματα θα είναι χείριστα.
-
Χτες και σήμερα έκανα μια ερευνα αγοράς για ελαστικά Michelin Pilot Exalto II 205/45/16 V.
Δυστυχώς όπως γνώριζα πρόκειται για μια ακριβή διάσταση, αυτό που μου προκάλεσε εντύπωση όμως είναι ότι μου ανέφεραν τιμές από 500 € μέχρι 600 €, διαφορά δηλαδή της τάξεως του +20% -
παιδες για ενα Audi A4 1,6 του 95 το οποιο φοραει 205/60 ρ15 τι 8α μου προτεινατε ? αυτη τη στιγμη φοραει Bridgestone Potenza και δεν ειμαι τοσο ευχαριστημενος ...εγω κλεινω προς toyo αλλα για να ακουσω και τις δικες σας προτασεις
-
Ο χρήστης djgeorgio έγραψε:
παιδες για ενα Audi A4 1,6 του 95 το οποιο φοραει 205/60 ρ15 τι 8α μου προτεινατε ? αυτη τη στιγμη φοραει Bridgestone Potenza και δεν ειμαι τοσο ευχαριστημενος ...εγω κλεινω προς toyo αλλα για να ακουσω και τις δικες σας προτασειςΤα toyo δεν είναι και τίποτα σπουδαίο θα σου έλεγα να πας σε continental premium contact 2.
-
Αν κάποιος τα έχει δοκιμάσει ας πει μιά γνώμη (θα τοποθετηθούν σε Α3 1.8Τ σε διάσταση 225/45-17 και οι τιμές είναι 520, 550, 570 αντίστοιχα. ) :
-
Goodyear Eagle F1 Asymmetric
-
Continental ContiSportContact 3
-
Michelin Pilot Sport PS2
-
-
Ο χρήστης aggelosf έγραψε:
παιδες για ενα Audi A4 1,6 του 95 το οποιο φοραει 205/60 ρ15 τι 8α μου προτεινατε ? αυτη τη στιγμη φοραει Bridgestone Potenza και δεν ειμαι τοσο ευχαριστημενος ...εγω κλεινω προς toyo αλλα για να ακουσω και τις δικες σας προτασεις
Τα toyo δεν είναι και τίποτα σπουδαίο θα σου έλεγα να πας σε continental premium contact 2.
+1
-
Αν κάποιος τα έχει δοκιμάσει ας πει μιά γνώμη (θα τοποθετηθούν σε Α3 1.8Τ σε διάσταση 225/45-17 και οι τιμές είναι 520, 550, 570 αντίστοιχα. ) :-
-
-
Michelin Pilot Sport PS2
Τα 2 και 3 είναι κορυφαίες επιλογές.
-
-
Αν κάποιος τα έχει δοκιμάσει ας πει μιά γνώμη (θα τοποθετηθούν σε Α3 1.8Τ σε διάσταση 225/45-17 και οι τιμές είναι 520, 550, 570 αντίστοιχα. ) :-
-
-
Michelin Pilot Sport PS2
Στο site www.tyretest.com η βαθμολογία των χρηστών είναι η εξής:
1ο - Michelin Pilot Sport PS2 (Βαθμός 1,76)
2ο - Goodyear Eagle F1 Asymmetric (Βαθμός 1,96)
3ο - Continental ContiSportContact 3 (Βαθμός 2)
.....It's up to you...
-
-
Σε κάποια τεστ βγάζουν πρώτα τα F1 asymmetric και σε κάποια άλλα τα conτinental ενώ σε κάποια τα michelin...
Δεν βγαίνει άκρη έτσι!Γι αυτό ρώτησα ποιός τα έχει φορέσει ώστε να πει γνώμη.
Από όσα έχω εγώ διαβάσει καλύτερα είναι μάλλον τα F1 συνολικά αλλά με ένα μείον. Εχουν μαλακά πλαϊνά και αργούν να 'ακούσουν' στο τιμόνι με ότι αυτό συνεπάγεται. (μαγούλιασμα; )
Δεν ξέρω βέβαια αν βάζοντας 94Υ αντί για 91 δείκτη βάρους αποκτάς ταυτόχρονα και σκληρότερα πλαϊνά και συνεπώς καλύτερη απόκριση στο τιμόνι.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Χτες και σήμερα έκανα μια ερευνα αγοράς για ελαστικά Michelin Pilot Exalto II 205/45/16 V.
Δυστυχώς όπως γνώριζα πρόκειται για μια ακριβή διάσταση, αυτό που μου προκάλεσε εντύπωση όμως είναι ότι μου ανέφεραν τιμές από 500 € μέχρι 600 €, διαφορά δηλαδή της τάξεως του +20%Αν μπορείς 'ανέβα' σε 205/50 αντί 45 και θα κερδίσεις σε πολλά όχι μόνο σε €. Σπάνια και ακριβή διάσταση η 205/45/16
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Δυστυχώς όπως γνώριζα πρόκειται για μια ακριβή διάσταση, αυτό που μου προκάλεσε εντύπωση όμως είναι ότι μου ανέφεραν τιμές από 500 € μέχρι 600 €, διαφορά δηλαδή της τάξεως του +20%Αν μπορείς 'ανέβα' σε 205/50 αντί 45 και θα κερδίσεις σε πολλά
Αν μπορείς γίνε λίγο πιο αναλυτικός
Ρωτάω γιατί η τιμή των 50αριών είναι ~100 € ακριβότερη σύμφωνα με το elastika-online, ενώ θα αλλάξει και το βήμα κατά ~+3,5%, οπότε λογικά θα πέσουν και άλλο οι επιδόσεις (συγκριτικά με τα στάνταρ ελαστικά των απλών εκδόσεων 195-55/15). Φαντάζομαι ότι θα κερδίσω σε άνεση λόγω μεγαλύτερου προφίλ, υπάρχει κάτι άλλο που μου ξεφεύγει όμως;;;
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]