-
Ίσως σαπουνιάζουν λίγο στις υψηλές θερμοκρασίες....
-
κυριοι για απλο οικογενειακο οδηγημα 1000 cc micra k11 , ποια ελαστικα προτεινεται (που εχετε δοκιμασει) μεταξυ κυριως bridgestone - barum - kleber - kormoran - hankook ? ολα κυμαινονται περιπου στα 40 euro το τεμαχιο τοποθετημενα κομπλε (βαλβιδες + ζυγοσταθμιση ) ευχαριστω
-
Έβαλα στο Κλιό το φθινόπωρο τα Kleber Dynaxer HP3 σε 185/60/14. Πολύ αξιοπρεπές λαστιχάκι, καλό κράτημα, ήσυχο και άνετο. Και έχει πολύ πέλμα, όχι αστεία! Γύρω στο 200άρι μου πήγε, κάτι παραπάνω, αλλά δεν θυμάμαι.
-
Clio driver αν θες μετα απο καποια χλμ γραψε μας καμια εντυπωση γιατι το προορίζω για το Golf μας.
Να έχουμε μια εικόνα.Αν θες και μπορεις πάντα.Ευχαριστω εκ των προτέρων -
Φοραω kleber viaxer σε 165/70/13 εδω και 1,5 χρονο. Πολυ ευχαριστημενος. Αντιθετα τα SAVA που φοραγα πριν απο αυτα στον 1,5 χρονο αρχιζαν τα περιεργα χαζο σπιναρισματα..
-
Λαστιχα για Chevrolet Cruze 1.6 ???
Μαλλον (δεν τα εχω δει εγω) μιλαμε για 205/60/16Ειναι κοινη η διασταση ή εχει πιο πολλα μοντελα αρα και χαμηλοτερες τιμες σε 55 ή 65 ???
-
Goodyear Efficient grip performance
Σαν διασταση ειναι ακριβη σχετικα -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Λαστιχα για Chevrolet Cruze 1.6 ???
Μαλλον (δεν τα εχω δει εγω) μιλαμε για 205/60/16Ειναι κοινη η διασταση ή εχει πιο πολλα μοντελα αρα και χαμηλοτερες τιμες σε 55 ή 65 ???
Εμένα το Anensis παίρνει 205/55/16 και είμαι πολύ τυχερός. Βρίσκω 1ης 'κατηγορίας' λάστιχα με 320-380 ευρώ.
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Goodyear Efficient grip performance
Σαν διασταση ειναι ακριβη σχετικαΑν παω σε 55 ή 65 μπας και σωθω?
κανα site με ελαστικα που να βγαζει κανεις ακρη και να μην εχει χαλια interface?Λαστιχα για Chevrolet Cruze 1.6 ???
Εμένα το Anensis παίρνει 205/55/16 και είμαι πολύ τυχερός. Βρίσκω 1ης 'κατηγορίας' λάστιχα με 320-380 ευρώ.
για λεγε παλληκαρι μου μη χαλαμε λεφτα τσαμπα!!!
-
Τι να σου πω; Dunlop SportMax RT 360 ευρώ πέρσι το Πάσχα! Έχω κάνει 27000 χλμ και τώρα αρχίζουν λίγο να χαζοσπινιάρουν. Ραλύστας δεν είμαι απλά οδηγώ σβέλτα. Άμα θες να σου ανεβάσω αύριο φωτό με μεζούρα να δεις υπόλοιπο τακούνι στα μπροστινά. Δεν τα αλλάζω μπρος πίσω εκ πεποιθήσεως. Οι διαδρομές είναι Κηφισός, παραλιακή και Αθήνα-Καλαμάτα. Καθόλου πόλη μέσα. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο απλά το αναφέρω...
-
Ο χρήστης TheoSalas έγραψε:
Τι να σου πω; Dunlop SportMax RT 360 ευρώ πέρσι το Πάσχα! Έχω κάνει 27000 χλμ και τώρα αρχίζουν λίγο να χαζοσπινιάρουν. Ραλύστας δεν είμαι απλά οδηγώ σβέλτα. Άμα θες να σου ανεβάσω αύριο φωτό με μεζούρα να δεις υπόλοιπο τακούνι στα μπροστινά. Δεν τα αλλάζω μπρος πίσω εκ πεποιθήσεως. Οι διαδρομές είναι Κηφισός, παραλιακή και Αθήνα-Καλαμάτα. Καθόλου πόλη μέσα. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο απλά το αναφέρω...Ελεγα για τη διασταση 55 με 60 που οπως εγραψες απο οτι φαινεται ειναι πιο σπανια η 60
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Clio driver αν θες μετα απο καποια χλμ γραψε μας καμια εντυπωση γιατι το προορίζω για το Golf μας.
Να έχουμε μια εικόνα.Αν θες και μπορεις πάντα.Ευχαριστω εκ των προτέρωνΤο κλιό πλέον γράφει λίγα χιλιόμετρα και μέσα στην πόλη (ως επί των πλείστων), οπότε ιδιαιτέρως* οδηγοκεντρικές εντυπώσεις δεν μπορώ να γράψω. Όπως είπα πριν, είναι ένα αξιοπρεπέστατο ήσυχο, άνετο λάστιχο, που φαίνεται ότι μπορεί να κρατήσει για πολύ καιρό, λόγω του βαθέος τακουνιού του. Για αυτοκίνητο-μεταφορέα είναι ό,τι πρέπει!
- Κάτι ψιλο-καφρίλες που έκανα σε γλιστερή άσφαλτο με τα τυπικά πάτα-άσε-διώξε-κώλο-κάνε-ανάποδο-χαμογέλα πάντως, έγιναν με ωραίο και γλυκό τρόπο!
-
205/55/16 ειναι η τζαμπατζιδικη σε αυτα που ψαχνεις trident.
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
205/55/16 ειναι η τζαμπατζιδικη σε αυτα που ψαχνεις trident.Ευχαριστω.
Καναμε κατι πραξεις και ειδαμε οτι η 55 εχει 3,14% μικροτερη περιφερεια.
Αν υποθεσουμε οτι η διαφορα σε καταναλωση (προς το χειροτερο) ειναι σε αναλογο ποσοστο, λογω του οτι γινονται πολλα χλμ το ετος (15.000 χλμ), και το αυτοκινητο πινει πολυ (~2.800€ βενζινη/ετος), το οφελος απο την τιμη αγορας της 55 (ας πουμε 20€ ανα ελαστικο, συνολο 80€) ειναι τοσο μικρο που θα το φαει η μεγαλυτερη καταναλωση βενζινης μεσα σε ενα χρονο. Στα ας πουμε 4 χρονια που θα κρατηθουν τα ελαστικα, (οπως τα τωρινα) το πραγμα ξεφευγει, εις βαρος των 55.
Κανω κατι λαθος στον υπολογισμο?
Μου φαινεαι οτι θα ειναι πιο ευκολα να κανω προσπαθεια να μαθω στον οδηγο πως να μη το λιωνει, για να εχει οικονομικο οφελος, αφου υγραεριο φοβαται να βαλει.
-
Μεγαλυτερη καταναλωση γιατι να εχει;
Δεν αλλαζει το πλατος του ελαστικου (205 ηταν, 205 θα ειναι), το πλαϊνο αλλαζει. -
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Μεγαλυτερη καταναλωση γιατι να εχει;
Δεν αλλαζει το πλατος του ελαστικου (205 ηταν, 205 θα ειναι), το πλαϊνο αλλαζει.Αλλάζει η διάμετρος και άρα το βήμα. Αν για τα ίδια χ.α.ω. θέλει περισσότερες R.P.M., τότε υπάρχει επιβάρυνση στην κατανάλωση. Θέμα ποδιού και διαδρομής είναι όμως είναι κυρίως. Η επιβάρυνση από τα λάστιχα θα είναι ελάχιστη.
-
Κι αντιστοιχα το ελαστικο θα εχει μειωμενη ροπη αδρανειας αρα θα γυρναει πιο ευκολα αρα θα καιει λιγοτερο.
Δεν νομιζω οτι θα δει διαφορα, εκτος αν οι 100rpm που θα δουλευει παραπανω οταν θα ταξιδευει στις ΕΟ καταστρεφουν την καταναλωση... Απο την αλλη, μπορει να ταξιδευει με -3χλμ/ωρα και να μην καταλαβει ουτε αυτη τη διαφορα -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Τι να σου πω; Dunlop SportMax RT 360 ευρώ πέρσι το Πάσχα! Έχω κάνει 27000 χλμ και τώρα αρχίζουν λίγο να χαζοσπινιάρουν. Ραλύστας δεν είμαι απλά οδηγώ σβέλτα. Άμα θες να σου ανεβάσω αύριο φωτό με μεζούρα να δεις υπόλοιπο τακούνι στα μπροστινά. Δεν τα αλλάζω μπρος πίσω εκ πεποιθήσεως. Οι διαδρομές είναι Κηφισός, παραλιακή και Αθήνα-Καλαμάτα. Καθόλου πόλη μέσα. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο απλά το αναφέρω...
Αν εχεις κανει μεχρι τωρα 27,000 και τωρα αρχιζουν να φθειρονται ειναι μια χαρα τοτε. Πηγα πριν καμια δεκαρια μερες να τα βαλω αλλα ολοι μου λεγανε απο αρχες σεπτεμβριου.Προφανος δεν υπαρχει στοκ.
Ημουν στο τσακ να βαλω τα sport Bluresponse αλλα ειπα να το σκεφτω λιγο.
Απλα θελω το λαστιχο που θα βαλω να κρατησει 3 χρονια και καμια 30-35,000 χλμ και τα SportMaxx RT δεν ξερω αν θα με βγαλουν τοσο.
Εσυ σε τι διασταση τα φορας? -
Ο χρήστης itheodo έγραψε:
Καλησπερα σας.
Θελω να αλλαξω ελαστικα στο getz 1.3 .....175/65/14 και εχω ξεχωρισει τα cinturato P1 (στα 240 ευρω).
Αρχικα ελεγα για τα continental premium 5.....Είχαμε κανένα νεότερο γιατί θέλω και εγώ ίδια διάσταση για getz 1.1
Pirelli P1 220€
Continental PC5 230€ -
Ο χρήστης veider έγραψε:
Αν εχεις κανει μεχρι τωρα 27,000 και τωρα αρχιζουν να φθειρονται ειναι μια χαρα τοτε. Πηγα πριν καμια δεκαρια μερες να τα βαλω αλλα ολοι μου λεγανε απο αρχες σεπτεμβριου.Προφανος δεν υπαρχει στοκ.
Ημουν στο τσακ να βαλω τα sport Bluresponse αλλα ειπα να το σκεφτω λιγο.
Απλα θελω το λαστιχο που θα βαλω να κρατησει 3 χρονια και καμια 30-35,000 χλμ και τα SportMaxx RT δεν ξερω αν θα με βγαλουν τοσο.
Εσυ σε τι διασταση τα φορας?Τα SportMaxx RT είναι 205/55/16.
Επίσης τώρα που είχα κατέβει χωριό στη Μεσσηνία άλλαξα λάστιχα στο Colt 1.3 της συζύγου. Τα άλλαξα Καλαμάτα γιατί πέταξε καρούμπαλο το μπρος δεξιά (Kumho ECSTA KH11 5ετίας με 24000χλμ) και είπα δεν πειράζει άλλαξέ τα να τελειώνεις γιατί το οδηγάει γυναίκα και βάζουμε και το παιδί μέσα.....Έβαλα τα sporblu response (195/50/15) γιατί είναι ολοκαίνουργιο μοντέλο και με ίδια τιμή όσο είχαν τα υπόλοιπα. Η έρευνα έγινε σε 2-3 μαγαζιά γιατί βιαζόμουν και οι άλλες ετοιμοπαράδοτες επιλογές ήταν Toyo DRB, Bridgestone T001 και σε λίγο πιο φθηνό Fulda. Ευτυχώς αυτή η διάσταση είναι φτηνή και οι διαφορές 'premium' και 'budget' είναι 30-40 ευρώ.
Δηλώνω ικανοποιημένος αν σκεφτούμε κιόλας ότι δεν είχα πολλές επιλογές ή άνεση χρόνου. Αντοχή μου είπαν ότι είναι λίγο καλύτερη από τα RT. H Dunlop δίνει στο RT Traction AA ενώ στο bluresponse A.ΥΓ: Ξέχασα να αναφέρω ότι το περσινό και το φετινό καλοκαίρι το αυτοκίνητο με τα RT ήταν κάθε μέρα 12 ώρες παρκαρισμένο χωρίς σκιά σε αλάνα. Πυλωτή έχω αλλά το πάω τα βράδια.... Ίσως αυτό να επιτάχυνε την πτώση της απόδοσής τους.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]