-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Για sleeping bag πάντως εδώ και 2 ΕΣΣΟ που είχα φίλους που πήγανε, τους τα είχανε πάρει στην πύλη! Βέβαια από το 1ο επισκεπτήριο τους φέρανε οι δικοί τους, αλλά οκ, εάν συνηθίσεις 1 εβδομάδα στο κρεβάτι, μετά και χωρίς sleeping bag μια χαρά είναι. Αλλά μερικοί διμοιρίτες έμπαιναν μέσα τα βράδια και όποιον τον έβλεπαν με sleeping bag των πέταγαν κάτω
Μα τι άλλο θα ακούσω πια! Μα είναι δυνατόν να γίνονται τέτοια πράγματα? Πολύ ράριο αρβύλα παίζει. Μην ακούτε ότι βλακεία λέει ο κάθε χαζός...
-
Τελικα εγω στην Αυλωνα να προσπαθησω να το περασω το sleeping bag Η' θα φαω σιγουρο ακυρο οποτε να μην μπω καν στη διαδικασια...?
-
Ο χρήστης zx lover έγραψε:
Τελικα εγω στην Αυλωνα να προσπαθησω να το περασω το sleeping bag Η' θα φαω σιγουρο ακυρο οποτε να μην μπω καν στη διαδικασια...?Τρελλαινομαι με αυτα που ακουω (και εχω δει....)
Ειναι δυνατον να την 'βγαλεις' για εννεα μηνες με sleeping bag, για να μην στρωνεις το κρεβατι σου το πρωι, ή εστω και καποια μεσημερια?
Σαφως και απαγορευεται η χρηση, αλλα επειδη εχει γεμισει ο τοπος 'βλαμμενους' που το χρησιμοποιουν, αφου συνηθως δεν υπαρχει προβλημα θερμανσης στα στρατοπεδα, οι περισσοτεροι 'μονιμοι' κανουν τα στραβα ματια, αλλα συνηθως οχι στα ΚΕΝ, οπου για λογους 'ταξης και πειθαρχιας' (στην ουσια για την προσαρμογη των νεοσυλλεκτων στους κανονες του στρατου), τηρουνται αυστηροτερα οι διαταγες. -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Ειναι δυνατον να την 'βγαλεις' για εννεα μηνες με sleeping bag, για να μην στρωνεις το κρεβατι σου το πρωι, ή εστω και καποια μεσημερια?
φιλοι μου που πηραν sleeping bag το εκαναν κυριως επειδη οι κουβερτες ειναι πολυ βρωμικες οπως μου ειπαν και οχι για να μη στρωνουν το κρεβατι τους (δε τους χαλασε κ αυτο φυσικα..)
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Κατατοπιστικότατος!! Thanks! Κάπως έτσι τα χω ακούσει κι εγώ τα πράγματα!
Τα προβλήματα τώρα είναι τα εξής:
- ακτινογραφία μάλλον θα φάει πακέτο γιατί δεν το κόβω να τρέχω σε στρατιωτικό νοσοκομείο 8-11 το πρωί και στήνομαι σε ουρές. ΙΚΑ σύκα και μλκ που πήρα τηλέφωνο κλείνουν ραντεβού σε 1+ μήνα!
Εγώ πήγα σήμερα 401 στις 11:10 και τελείωσα 12:30
Εμένα γιατί μου είπαν από τηλεφώνου ότι η διαδικασία είναι 8-11? Γενικά χάλια η φάση ή παλεύεται?
Παλεύεται!
Α ναι να το έχεις το χαρτί φωτοτυπία.
Πάρε και κάτι μαζί σου να σκοτώσεις την ώρα σου... Δες το ώς προπόνηση για τις άπειρες άχρηστες ώρες που θα φάς στο Ε.Σ. -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Για sleeping bag πάντως εδώ και 2 ΕΣΣΟ που είχα φίλους που πήγανε, τους τα είχανε πάρει στην πύλη! Βέβαια από το 1ο επισκεπτήριο τους φέρανε οι δικοί τους, αλλά οκ, εάν συνηθίσεις 1 εβδομάδα στο κρεβάτι, μετά και χωρίς sleeping bag μια χαρά είναι. Αλλά μερικοί διμοιρίτες έμπαιναν μέσα τα βράδια και όποιον τον έβλεπαν με sleeping bag των πέταγαν κάτω
Μα τι άλλο θα ακούσω πια! Μα είναι δυνατόν να γίνονται τέτοια πράγματα? Πολύ ράριο αρβύλα παίζει. Μην ακούτε ότι βλακεία λέει ο κάθε χαζός...
καλά οκ δεν τους πέταγαν κάτω, αλλά τους τράβαγαν το sleeping bag μέχρι να τους το πάρουν
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
φιλοι μου που πηραν sleeping bag το εκαναν κυριως επειδη οι κουβερτες ειναι πολυ βρωμικες οπως μου ειπαν και οχι για να μη στρωνουν το κρεβατι τους (δε τους χαλασε κ αυτο φυσικα..)
Πιθανως να ειχαν δικηο για τις κουβερτες, αν και πλενονται οπωσδηποτε μια φορα το χρονο.
Παντως υπνος σε sleeping bag για 9 μηνες 'δεν λεει'.... -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Εγω οταν ημουν οργανικος ειχα παρει σεντονια και κουβερτα απο το σπιτι και εστρωνα πανω απο τον φακελο.Ενα τεντωμα το πρωι και ηταν ετοιμο το κρεβατι.
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Πάρε και κάτι μαζί σου να σκοτώσεις την ώρα σου... Δες το ώς προπόνηση για τις άπειρες άχρηστες ώρες που θα φάς στο Ε.Σ.Δεν υπάρχει προπόνηση γι' αυτό το πράγμα, believe me... στο στρατό ο χρόνος αποκτά άλλη σημασία.
Το να περιμένεις σε ένα σημείο για 2-3-4 ώρες χωρίς να κάνεις τίποτα απολύτως, θα σου φαίνεται λιγότερο εξωφρενικό μετά τη βασική εκπαίδευση, καθώς θα είναι κάτι που θα πρέπει να κάνεις αρκετές φορές τη μέρα, κάθε μέραΓια το sleeping bag : Νταξ, αν κοιμάσαι στο ίδιο sl-b κάθε μέρα για 9 μήνες χωρίς να το πλύνεις, είσαι απλά τραγικός Και ναι η βρώμα θα είναι τόσο ενοχλητική [χωρίς να μιλάμε για ακάραια και δεν ξέρω τι άλλη ζωή θα αναπτύξει εκεί μέσα] που τελικά θα στο πετάξουν οι γύρω σου (πιθανότατα μαζί με εσένα στα μπάνια). Ναι, το έχω δει να συμβαίνει
Εύκολα επίσης πάντως παίζεις και με δική σου κουβέρτα + σεντόνι που βάζεις πάνω στο στρωμένο κρεβάτι.
Γενικότερα ένα πρόχειρο σεντόνι είναι χρήσιμο για το μεσημεριανό ύπνο. Το απλώνεις πάνω από το κρεβάτι και κοιμάσαι πάνω του με τα ρούχα συνήθως (δλδ σκελέα και φουτεράκι για χειμώνα, ή t-shirt και σορτσάκι για καλοκαίρι).Νταξ, δεν παίρνει και πολύ ώρα το στρώσε-ξεστρώσε, αλλά why bother; Άσε που πραγματικά όταν βλέπεις τις κουβέρτες, δεν θέλεις να έρθεις σε επαφή μαζί τους (+ότι μερικές φορές και ένα 15λεπτο ύπνος παραπάνω μπορεί να είναι σημαντικό)
Στη Λαμία πάντως, όταν ήμουν εγώ, δεν υπήρχε ούτε ένας που να κοιμόταν κανονικά στο κρεβάτι...
-
Ανακάλυψα ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά στα μεγέθη των s/b. Είχα ένα μικρό, λεπτό και κοιμόμουν μέσα σαν τον χουντίνι. Όταν μου κοψε να πάρω ένα χειμερινό της pentagon (και αναρωτιόμουν γιατί στην άρτα εγώ κρύωνα και άλλοι κοιμοντουσαν με κοντομάνικο ) ευχαριστήθηκα χώρους. Αλλάζεις και πλευρό εκεί μέσα.
Επίσης πρακτικός είναι ο συνδυασμός σεντόνι από κάτω και από πάνω ανοιγμένο το s/b σαν κουβέρτα.
Σε κάθε περίπτωση ο υπνόσακος θέλει που και που πλύσιμο, όπως σωστά αναφέρθηκε.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ανακάλυψα ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά στα μεγέθη των s/b. Είχα ένα μικρό, λεπτό και κοιμόμουν μέσα σαν τον χουντίνι. Όταν μου κοψε να πάρω ένα χειμερινό της pentagon (και αναρωτιόμουν γιατί στην άρτα εγώ κρύωνα και άλλοι κοιμοντουσαν με κοντομάνικο ) ευχαριστήθηκα χώρους. Αλλάζεις και πλευρό εκεί μέσα.Επίσης πρακτικός είναι ο συνδυασμός σεντόνι από κάτω και από πάνω ανοιγμένο το s/b σαν κουβέρτα.
Σε κάθε περίπτωση ο υπνόσακος θέλει που και που πλύσιμο, όπως σωστά αναφέρθηκε.
Εκτός των ΚΕΝ, όπου απαγορευόταν ο υπνόσακος, σε όλη την υπόλοιπη θητεία μου ακολούθησα αυτόν το συνδυασμό!
-
Και εγω το ιδιο... Στην αρχη κοιμομασταν σε ξυλινα κρεβατια με γαλαζια σεντονακια και κουβερτα 2χρωμη σαν αυτες που εχουμε στα σπιτια μας! Οτας τις πηραν και μας εφεραν τις αθλιες τις στρατιωτικες, εστρωνα σεντονακι και το sleeping bag σαν παπλωμα...
Βεβαια λογω των κλιματιστικων δεν ειχε κρυο στον θαλαμο!!
(δεν κανω πλακα στο παραπανω!! μιλαω σοβαροτατα....) -
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Και εγω το ιδιο... Στην αρχη κοιμομασταν σε ξυλινα κρεβατια με γαλαζια σεντονακια και κουβερτα 2χρωμη σαν αυτες που εχουμε στα σπιτια μας! Οτας τις πηραν και μας εφεραν τις αθλιες τις στρατιωτικες, εστρωνα σεντονακι και το sleeping bag σαν παπλωμα...
**Βεβαια λογω των κλιματιστικων δεν ειχε κρυο στον θαλαμο!! **
(δεν κανω πλακα στο παραπανω!! μιλαω σοβαροτατα....)Εγώ με το σύστημα αυτό 'έβγαλα' χωρίς πρόβλημα χειμώνα σε Βόλο και Ρόδο με θερμοκρασίες τα βράδια που κάποιες φορές πλησίαζαν το 0, ελλείψει πετρελαίου.
-
Μεγαλη μαγκια... Και φυσικα το καλοκαιρι ο θαλαμος θυμιζε ψυγειο!!!
-
Στο κεντρο στο Ναυπλιο.μεχρι την ορκομωσια,ο υπνοσακος απαγορευοταν σε καποιους λοχους(4 λοχοι ημασταν)αναλογα με τον διμοιριτη,για να μαθουμε και καλα να στρωνουμε τα κρεβατια
Μετα κανονικα.Στην πυλη δεν μας εψαξαν ποτε για υπνοσακους ,ουτε κρατησαν κανενα,ακομα και αν τον κουβαλουσες χυμα.Στο ΚΨΜ,πουλουσαν απο την 1η μερα με 15 Ευρω
Εγω βαζω σεντονακι και απο πανω τον υπνοσακο,στον οποιο μπαινω και μεσα γιατι το κρυο στους Τοξοτες,στη Ξανθη δεν αστειευται,και η θερμανση ειναι ελλειπης,τα παραθυρα μπαζουν,οι μαλακες οι ΕΠΟΠ μπαινουν και αφηνουν παντα την πορτα ανοιχτη.
Παντως το ταγμα εχει μαυρισει σχετικα με αλλες εποχες,απο 1 μεσα 3 εξω τωρα πλεον παιζαμε σταθερα στις 3μεσα 1 εξω στην καλυτερη και εγινε πολυ προβλεπομενο,κρεβατια τεντα,θαλαμοι τεντα,φωνες για ψαρωμα,μπολικοι αναφερομενοι καθημερινα απο καραβαναδες για μαλακιες λογους,(δεν εισαι ντυμενος σε 10 λεπτα απο το εγερτηριο,ειχες αλυτα αρβυλα,καθοσουν στο κρεβατι,ειχες ενα μπουκαλι νερο στο κρεβατι στις 06.45 αλλα ευτυχως τρωνε παρα πολλα ακυρα απο τους διμοιριτες δοκιμους),πρωινη φρουρα,καθε παρασκευη επιθεωρηση,ανοιγμα φοριαμων,απογευματινη εκπαιδευση,βραδινη αναφορα,αυστηρη τηρηση προγραμματος
ελπιζω σε κανα 15μερο να χαλαρωσουμε λιγακι -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Μία φορά τινάζαμε τις κουβέρτες και δεν σταματούσαν να βγάζουν σκόνη. Μιλάμε για σύννεφο όχι μλκίες. Αμφιβάλλω αν πλένονται ποτέ (τουλάχιστον απ όπου πέρασα εγώ).
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ανακάλυψα ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά στα μεγέθη των s/b. Είχα ένα μικρό, λεπτό και κοιμόμουν μέσα σαν τον χουντίνι. Όταν μου κοψε να πάρω ένα χειμερινό της pentagon (και αναρωτιόμουν γιατί στην άρτα εγώ κρύωνα και άλλοι κοιμοντουσαν με κοντομάνικο ) ευχαριστήθηκα χώρους. Αλλάζεις και πλευρό εκεί μέσα.Επίσης πρακτικός είναι ο συνδυασμός σεντόνι από κάτω και από πάνω ανοιγμένο το s/b σαν κουβέρτα.
Έτσι πάντα και με 2ο σεντόνι. (και δικό σου μαξιλάρι +θήκη)
-
Χμ....
Λέτε να πάρω sleeping bag??
Εγώ λέω να κυνηγήσω την τύχη μου με 2 σεντόνια στην αρχή...
-
Παρε και το sleeping bag και τα 2 σεντονια για να εισαι σιγουρος...
Αν στο παρουν το ενα τουλαχιστον θα εχεις τα αλλα! -
Εγώ πάντως θα πάρω και xl sleeping bag (γιατί κάνω και ανήσυχο ύπνο και θέλω χώρο ) και 2 σεντόνια και μαξιλάρι και μαξιλαροθήκες!! Και ότι γίνει...αν μου τα πάρουν μου τα πήραν...
Από συσκευές οπωσδήποτε πολύμπριζο, mp3, από κινητό θα ξεκινήσω με ένα αρχαίο N70 και σίγα σιγά θα πάμε σε πιο advanced καταστάσεις!
Ισχύει ότι στη Λαμία έχει δημιουργηθεί 5ος Λόχος για να χωράει τα βύσματα που δεν χώρεσαν στον 1ο?
Περί Θητείας [#3]