-
Ο χρήστης Jorge_greek έγραψε:
Στα Ρίζια που είναι γνωστός μου, μια χαρά φοράει δικά του άρβυλα και δεν του έχει πει κανείς τίποτα. Και δεν έχει υπηρεσιακό.Στο 508 είναι ή στην μονάδα του ΠΒ??
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Στα Ρίζια που είναι γνωστός μου, μια χαρά φοράει δικά του άρβυλα και δεν του έχει πει κανείς τίποτα. Και δεν έχει υπηρεσιακό.
Στο 508 είναι ή στην μονάδα του ΠΒ??
ΠΒ είναι
-
Ζωάρα κάνει
-
Ζωάρα κάνει -
σας χαλανε οι αρβυλες χορηγησεως? ειναι καλητερες απο nike air max οπως εγραψε καποιος πιο πριν!
για 15-20 μερες θα ταλεπωρηθεις, αλλα οταν στρωσουν ειναι
περριτο να πω οτι δεν αξιζει να δωσεις λεφτα για να αγορασεις αρβυλες ενω εισαι φανταρος.
δεν εχουν εφοδιασμο μεσα στις μοναδες τωρα? οταν υπηρετουσα ηταν καποιοι που τις χαλαγανε
για τις πεταγανε με τα χερια και τετοια. πηγενανε στη μοιρα εφοδιασμου και περνανε αλλες με μικρο κοστος (20 ευρω)
αλλα μπορει να κανω και λαθος. παντως η ζωνη μεσης (υπηρεσιακη) κοστιζε 5 ευρω. -
Ο χρήστης Jorge_greek έγραψε:
Στα Ρίζια που είναι γνωστός μου, μια χαρά φοράει δικά του άρβυλα και δεν του έχει πει κανείς τίποτα. Και δεν έχει υπηρεσιακό.
ΠΒ είναι
απο ποτε ειναι πβ το 508? ΜΔ ειναι
-
Ο χρήστης bihlas87 έγραψε:
Είχα δοκιμάσει 3-4 aftermarket στα 70-100 ευρώ και οι καλύτερες ήταν αυτές που πήρα
http://www.armycamp.gr/winx2-tactical-original-swat-2 Αφήνουν πίσω επώνυμα αθλητικά σε άνεση,
είναι και 250+ γραμμάρια ελαφρύτερες από του ΕΣ. Έκανα σχεδόν κάθε μέρα περίπολο 14:00-17:00 με 38 βαθμούς
κουτσαίνοντας από φουσκάλες και πληγές και μόλις μας έδωσε άδεια ο δοίκας να αγοράσουμε ζήτησα αμέσως
υπηρεσιακό και τις τσίμπησα. Στα αρνητικά η αντοχή τους, η μαλακή δερματίνη σκίζεται εύκολα, καθαρίζονται
πιο δύσκολα απο του ΕΣ και βρωμάνε λίγο περισσότερο το καλοκαίρι...Δερματίνη καλοκαιρι? απο εκει βγαινει το bihlas.
Για τη βρωμα καλο πλυσιμο, καλο στεγνωμα καθε βραδυ, στο φαρμακειο με 2 ευρω σκονη βορικο οξυ, σε σακκουλακι, βαζεις στις αρβυλες και στα ποδαρια, τελος.Ποτέ μπορείς να αλλάξεις μποτες;
ΔΕΝ λεγονται 'μποτες' λεγονται αρβύλες
Παρε αυτες που θα σου δωσουν σε σωστο νουμερο, και να φορας καλη και καθαρη μαλλινη καλτσούλα και τις δενεις σωστα και τις περιποιείσαι, οπως λεχθηκε παραπάνω, θα εισαι μια χαρα. Μην ακους τις μπαλαρίνες.
Α, μάλλινη καλτσα το ανεφερα? Μάλλινη. Βαμβακερες=θάνατοςσας χαλανε οι αρβυλες χορηγησεως? ειναι καλητερες απο nike air max οπως εγραψε καποιος πιο πριν!
για 15-20 μερες θα ταλεπωρηθεις, αλλα οταν στρωσουν ειναιΕτσι ακριβως.
Κρατησα ενα ζευγαρι 18 μηνες στο στρατο, ειχαν γινει βούτυρο. Τι εδωσα και πηγαινε ο πατερας μου για ελιες...
το αλλο το εχω ακομα ασπαστο, το εχω φορεσει ελαχιστα σε κατι φασεις σε βουνα. Δεν περναει τιποτα μεσα, εστω και σε λιμνουλα 10 εκατοστα, ειναι ζεστες κλπ κλπ . -
Ντάξει χαλαρώστε, δεν είναι και ιδιαίτερα καλά τα άρβυλά μας. Πρέπει να δείτε τι φοράνε οι Άγγλοι π.χ.!!!
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
καλτσούλα και τις δενεις σωστα και τις περιποιείσαι, οπως λεχθηκε παραπάνω, θα εισαι μια χαρα. Μην ακους τις μπαλαρίνες.Σιγά άντρα μην σκίσεις κανένα καλσον.
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
ΠΒ είναι
Για την διπλανή μονάδα λέω, νομίζω λέγεται 117. Δεν θυμάμαι, καλά. Ο Δκτής του 508 είχε έναν MILFαρο για γυναίκα , έπαιζε καλή μπαλίτσα
-
ΠΒ είναι
Για την διπλανή μονάδα λέω, νομίζω λέγεται 117. Δεν θυμάμαι, καλά. Ο Δκτής του 508 είχε έναν MILFαρο για γυναίκα , έπαιζε καλή μπαλίτσα
για τον αγαπουλη η τον αλλον τον παπαρα τον πειραιωτη που ηταν μετα διοικητης στην σ.α ?
-
Edit, wrong topic.
-
Πιστεύω ότι πόσταρες στο σωστό τόπικ...
-
Αιντε....Βαράτε βιολιτζήδες. Ο πυρετός τα φταίει
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ντάξει χαλαρώστε, δεν είναι και ιδιαίτερα καλά τα άρβυλά μας. Πρέπει να δείτε τι φοράνε οι Άγγλοι π.χ.!!!δεν ειμαι σιγουρος, αλλα σαν τις αρβυλες που χορηγει ο ΕΣ σημερα, φοραγανε οι αμερικανοι το 1970?
δεν τις λες τελειες αυτες του ΕΣ αλλα ειναι δωρεαν. οταν στρωσουν ειναι καλες. εκει που υστερουνε ειναι στο
κρυο. περνανε ολα μεσα. σε πολεμο η σε κατι τοσο δυσκολο, θα παρεις τα ποδια 'στα χερια', ειναι σιγουρο.
σε νερο 20+ ποντους δεν τις βουτηξα για να δω αν περναει. ειχαμε κατι περιστατικα απο φανταρους
που ξεκολησε ολοκληρη η σολα απο κατω! -
Στο κρύο είναι απαράδεκτες μια φορά που θα έπαθα τενοντίτιδά και έβαλα τα αθλητικά δε κρύωσα ούτε ελάχιστα
Με τις αρβύλες ομως κρύωνα όλη την ώρα
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Ίσως σας άφηναν εσάς στις Ειδ. Δεν. Στα ΤΘ ούτε για αστείο. Το αυτό και σε ΠΖ και ΠΒ που ξέρω από πρώτο χέρι.
- 1 ειδικα σε ΤΘ ουτε για πλακα
οπως ουτε για πλακα μπλε μπερεδες και τζοκα , ουτε για πλακα οπλοσημα αλλων ταξιαρχιων ακομα και κετθ
Oχι Αλέξανδρε, όταν ήμουν εγω δεν υπήρχαν οι Ελληνικές Aeropelma duetto...Μακάρι δηλαδή, αλλά καμμιά 10αριά χρόνια αν έχουν που βγήκαν..! Εγω ήμουν το '95. Και πάλι όμως Αμερικάνικες, μη προβλεπόμενες αρβύλες, μόνο κάποια στελέχη φορούσαν και ειδικά οι ΟΥΚ, ή όσοι ηταν με πολλά σχολεία των Ειδ.Δυνάμεων. Οι κληρωτοί ήμασταν αυστηρά προβλεπόμενοι, σε βαθμό 'αηδίας'.
Οι αρβύλες στις οποίες αναφέρομαι είναι οι παρακάτω...
http://www.stratiotika.com/view_cat.php?cat_id=520&cf=
Το σχέδιο 4 ή το σχέδιο 3. Το 4 σε σχεση με το 3, απλά έχει το μαξιλαράκι και την εγκοπή στις τρύπες των κορδονιών, εκει που σπάει το πόδι κατα τη βάδιση. Αποτελεί τη πιο 'σύγχρονη' εκδοχή της αρβύλας του Ε.Σ. Καντε κλικ στις εικόνες να τα δείτε πιο καλά. Αυτά τα άρβυλα λοιπόν, επιτρέπεται να τα φοράνε κανονικότατα οι κληρωτοί (βέβαια καλού-κακού, καλά είναι να περιμένουν να γράψουν κανα μήνα στο στρατό, μη τα φορέσουν απο την πρώτη μέρα...). Η μονη τους διαφορά με τις χορηγούμενες (εμφανισιακά), είναι στη χαραξη της σόλας απο κάτω.
Η εταιρεία που προμηθεύει τις Ε.Δ. τις πουλάει και στην αγορά.
Οι εταιρίες που προμηθεύουν τον Ε.Σ είναι διάφορες κατα καιρούς. Είναι οι 'ΠΥΡΓΟΣ', 'ΠΟΓΙΑΣ', 'ΠΑΠΟΥΔΗΣ', 700 ΣΕ (του Στρατού) κλπ. Οι 'Πυργος' ειναι η καλύτερη απο αυτές κατα τη γνώμη μου.
Παρε αυτες που θα σου δωσουν σε σωστο νουμερο, και να φορας καλη και καθαρη μαλλινη καλτσούλα και τις δενεις σωστα και τις περιποιείσαι, οπως λεχθηκε παραπάνω, θα εισαι μια χαρα. Μην ακους τις μπαλαρίνες.
Α, μάλλινη καλτσα το ανεφερα? Μάλλινη. Βαμβακερες=θάνατοςΣωστές οι συμβουλες, με προσοχή σε κάποιες λεπτομέρειες. Υπάρχουν μάλλινες και 'μάλλινες' στην αγορά. Αν θες μέγιστο αποτέλεσμα, θα φοράς μάλλινες με 80% μαλλί και 20% polyester ή και (90-10) και οι οποίες θα γράφουν πάνω superwash. Κατω απο 6 ευρώ το ζευγάρι, δεν γίνεται να κοστίζουν. Αν γραφουν 50%-50%, είναι κοντά στα 4 ευρώ, αλλα δε λένε τίποτα το ιδιαίτερο για το καλοκαίρι.Επίσης, αν είναι καλές βαμβακερές, είναι ΑΡΙΣΤΕΣ για το καλοκάιρι, αλλα συνηθως αυτές που κυκλοφορούν είναι 'βαμβακερές' με... 60% και ανω πολυέστερ μέσα. Μια επίσης εξαιρετική λύση ειναι οι κάλτσες απο coolmax, αλλα είναι κι αυτές λίγο ακριβές και θέλουν δοκιμή, γιατί σε άλλα πόδια κάνουν θαύματα και σε άλλα απολύτως τίποτα. Αλλωστε, δεν είναι όλα τα πόδια ίδια, ουτε ως προς την ανατομία, ουτε δερματολογικά. Ας το σκεφτόμαστε αυτό οσοι δίνουμε συμβουλές και είμαστε απόλυτοι κρίνοντας εξ΄ιδίων.
σας χαλανε οι αρβυλες χορηγησεως? ειναι καλητερες απο nike air max οπως εγραψε καποιος πιο πριν!
για 15-20 μερες θα ταλεπωρηθεις, αλλα οταν στρωσουν ειναιΕτσι ακριβως.
Κρατησα ενα ζευγαρι 18 μηνες στο στρατο, ειχαν γινει βούτυρο. Τι εδωσα και πηγαινε ο πατερας μου για ελιες...
το αλλο το εχω ακομα ασπαστο, το εχω φορεσει ελαχιστα σε κατι φασεις σε βουνα. Δεν περναει τιποτα μεσα, εστω και σε λιμνουλα 10 εκατοστα, ειναι ζεστες κλπ κλπ .Εχθρός του καλού, είναι το καλύτερο trident. Του Ε.Σ, (οι 'Πυργος' τουλάχιστον που είναι οι ποιοτικότερες) είναι 'σκυλιά' σε αντοχή, με πολύ καλό δέρμα και ποιοτικό φινίρισμα. Μέχρι εκει. Ουτε απορροφητικές στους κραδασμούς είναι, ούτε μονωτικές στο κρύο (είτε απο κάτω, είτε απο πάνω, εχουν δίκιο τα παιδιά απο πάνω που τις κατηγορούν), ούτε ελαφριές.
-
Ο καλύτερος τρόπος να ζεσταθείς με την αρβύλα είναι ισοθερμική κάλτσα. Και πάλι όμως στο τέλος του δίωρου θα έχεις κρυώσει. Το καλό είναι ότι όντως δεν μπαίνει καθόλου εύκολα νερό
ΥΓ για ελιές τα σπάνε πάντως , δε γλιστράς καθόλου εύκολα
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
-
Ο χρήστης vaggos111 έγραψε:
Ντάξει χαλαρώστε, δεν είναι και ιδιαίτερα καλά τα άρβυλά μας. Πρέπει να δείτε τι φοράνε οι Άγγλοι π.χ.!!!
δεν ειμαι σιγουρος, αλλα σαν τις αρβυλες που χορηγει ο ΕΣ σημερα, φοραγανε οι αμερικανοι το 1970?
όπως και όλος ο υπόλοιπος εξοπλισμός του έλληνα φαντάρου
-
indeed , ετοιμοι για να παμε βιετναμ ειμαστε
Περί Θητείας [#3]