-
Το θέμα είναι να αντέχεις την ακινησία σε συνθήκες ψύχους και καύσωνα. Ναι μεν η ΠΦ δεν κάνει τίποτα άλλο, αλλά πίστεψέ με το ακίνητο σκοπετάκι δεν είναι και πολύ εύκολο. Υπάρχουν βέβαια τεχνικές, αλλά και πάλι δεν είναι για όλους.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το θέμα είναι να αντέχεις την ακινησία σε συνθήκες ψύχους και καύσωνα. Ναι μεν η ΠΦ δεν κάνει τίποτα άλλο, αλλά πίστεψέ με το ακίνητο σκοπετάκι δεν είναι και πολύ εύκολο. Υπάρχουν βέβαια τεχνικές, αλλά και πάλι δεν είναι για όλους.Θα συμφωνησω σε αυτο, απλα μου αρεσε σαν ιδεα απο παλια και λεω να προσπαθησω... αλλωστε το δελεαρ μονο που θα ειμαι Αθηνα και οχι καμμια Σαμο Εβρο Κυπρο ειναι σημαντικο... Αλλωστε οντας απο Κρητη, θα μου δωθει η ευκαιρια να δω και την πρωτεουσα λιγακι, μιας και μεχρι τωρα οι ευκαιρειες ηταν λιγες...
Ειδωμεν λοιπον.... Ευχαριστω για το σχολιο -
Τι εχουν ο Εβρος και η Σαμος? Θες glamuριες δηλ? Φωτο απο γκομενακια και fb ? Μοστρα και αλλαξοκωλια κι ετσι? Πες δεν ειν κακο!
-
Ο χρήστης loumidis15 έγραψε:
Αααχ ουτε 2 μηνες δεν εχω κλεισει εκτος και ηταν τοσο ζωαρα που πηγαινα μια βδομαδουλα εθελοντικα..
Μακρααν εντωμεταξυ η πιο στ @@ μου φαση της ζωης μου..Nονε, οι πιο πολλοι αυτο λενε, το ζητημα ειναι ομως οτι ειναι 'εμποδιο' σε παει πισω, γιατι θελω να βρω μετα καμμια δουλεια, να ξεκινησω κανενα μεταπτυχιακο γιατι εχω πολυ καλο βαθμο πτυχιου κλπ....
Εννοειται αυτο..
-
Απο Ροδο εχει περασει κανεις;Ηταν το ΄97,μικρη μοναδα,ειχα ταγμα με εθνοφυλακες(δοκιμος) ξεραμε το μισο νησο,γνωριμιες παντου,στις ασκησεις περναγαμε τελεια...η ζωη στο νησι απολαυση,αλλοι τους βριζαν τους ροδιτες(και το αντιθετο) εμεις μια παρεα 3 ατομα ειχαμε βρει την χρυση τομη ειχαμε αψογη συνεννόηση και καλοπερναγαμε....2 χρονια καθησα....ωραια χρονια!!!
-
Σε ποια μονάδα ήσουν;
-
ΤΕ ανω καλαμωνα και ΤΕ 211 στις πεταλουδες.Εισαι απο Ροδο;
-
Ναι. Οι υλικοπόλεμοι στο νεκροταφείο οχημάτων περνούσαν πολύ καλά στις πεταλούδες. Δεν θυμάμαι πως το λένε το φυλάκιο όμως...
-
Ολοι περνουσαν καλα στις πεταλουδες...ειδικα απο τις τουριστριες που ερχοντουσαν για πληροφοριες στην πυλη!
-
-
Καλησπερα παρεα.
Γραφω και παλι για να ενημερωσω αλλους νεοπες αναφορικα με την θητεια, οποτε καλο ειναι να ξερουν.
Σκοπος του μηνυματος ειναι να ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΕΣΣΟ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ- Ποτε δεν ξερεις τι μπορει να γινει.
Η ιστορια μου εχει ως εξης: Στο περιοδευων δηλωσα πολεμικη αεροπορια επειδη μου αρεσαν τα αεροπλανα, μπαινω στην σχολη, περνω αναβολη και βλεπω οτι με καταταξαν στρατο ξηρας, μολις τελειωσα την σχολη και στις 14 αυγουστου 2015 διακοπτω την αναβολη και γραφω πως επιθυμω να καταταγω αν γινεται τον Σεπτεμβρη.
Επειδη βγηκε ανακοινωση οτι για Εσσο νοεμβριου περνουν μεχρι 14 αυγουστου οσους δηλωσουν, και επειδη ημουν ακριβως στο οριο περνω τηλεφωνο στην στρατολογια να ρωτησω αν ειμαι μεσα τον Νοεμβρη... Μου λενε πως ειναι δυσκολο γιατι στελνουν ατομα ακομα και στον Ιανουαριο επειδη ειναι πολλα τα ατομα, και μου λενε οτι παροτι βλεπουν το αιτημα μου , 'δεν υπαρχει καμμια πιθανοτητα για αυτο'.
Οποτε κι εγω επαναπαυτηκα για καταταξη των Νοεμβριο, με περνουν ομως τηλεφωνο απο στρατολογια στις 26 Αυγουστου, και μου λενε οτι το αιτημα μου εγκριθηκε για Σεπτεμβρη και μαλιστα για Αεροπορια-Τριπολη ... Φανταζομαι στην αεροπορια λογο 12μηνου δεν εχουν συμπληρωσει ατομα και περνουν ακομα εκει.... Λογω 12 μηνου αυτο ισως να ειναι καλο, απο την αλλη ομως σε μια βδομαδα ξεκιναω την θητεια, οποτε σχεδον το ιδιο αποτελεσμα..
Και ολα αυτα ΧΩΡΙΣ 'ΒΥΣΜΑ' και χωρις σπρωξιματα, καθως 1ο ειμαι κατα του βυσματος , 2ο δεν γνωριζουμε κανεναν.
Εντυπωσεις, παρατηρησεις ? -
Ο χρήστης loumidis15 έγραψε:
Καλησπερα παρεα.
Γραφω και παλι για να ενημερωσω αλλους νεοπες αναφορικα με την θητεια, οποτε καλο ειναι να ξερουν.
Σκοπος του μηνυματος ειναι να ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΕΣΣΟ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ- Ποτε δεν ξερεις τι μπορει να γινει.
Η ιστορια μου εχει ως εξης: Στο περιοδευων δηλωσα πολεμικη αεροπορια επειδη μου αρεσαν τα αεροπλανα, μπαινω στην σχολη, περνω αναβολη και βλεπω οτι με καταταξαν στρατο ξηρας, μολις τελειωσα την σχολη και στις 14 αυγουστου 2015 διακοπτω την αναβολη και γραφω πως επιθυμω να καταταγω αν γινεται τον Σεπτεμβρη.
Επειδη βγηκε ανακοινωση οτι για Εσσο νοεμβριου περνουν μεχρι 14 αυγουστου οσους δηλωσουν, και επειδη ημουν ακριβως στο οριο περνω τηλεφωνο στην στρατολογια να ρωτησω αν ειμαι μεσα τον Νοεμβρη... Μου λενε πως ειναι δυσκολο γιατι στελνουν ατομα ακομα και στον Ιανουαριο επειδη ειναι πολλα τα ατομα, και μου λενε οτι παροτι βλεπουν το αιτημα μου , 'δεν υπαρχει καμμια πιθανοτητα για αυτο'.
Οποτε κι εγω επαναπαυτηκα για καταταξη των Νοεμβριο, με περνουν ομως τηλεφωνο απο στρατολογια στις 26 Αυγουστου, και μου λενε οτι το αιτημα μου εγκριθηκε για Σεπτεμβρη και μαλιστα για Αεροπορια-Τριπολη ... Φανταζομαι στην αεροπορια λογο 12μηνου δεν εχουν συμπληρωσει ατομα και περνουν ακομα εκει.... Λογω 12 μηνου αυτο ισως να ειναι καλο, απο την αλλη ομως σε μια βδομαδα ξεκιναω την θητεια, οποτε σχεδον το ιδιο αποτελεσμα..
Και ολα αυτα ΧΩΡΙΣ 'ΒΥΣΜΑ' και χωρις σπρωξιματα, καθως 1ο ειμαι κατα του βυσματος , 2ο δεν γνωριζουμε κανεναν.
Εντυπωσεις, παρατηρησεις ?Eίσαι σίγουρος ότι θα πας σμηνίτης ή απλά θα παρουσιαστείς στην 124ΠΒΕ ?Γιατι απο ότι έχω ακούσει και το πεζικό εκεί παρουσιάζεται .
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Καλησπερα παρεα.
Εντυπωσεις, παρατηρησεις ?Eίσαι σίγουρος ότι θα πας σμηνίτης ή απλά θα παρουσιαστείς στην 124ΠΒΕ ?Γιατι απο ότι έχω ακούσει και το πεζικό εκεί παρουσιάζεται .
Προς ενημερωση ολων, πλεον η 124 ΠΒΕ ειναι διακλαδικο κεντρο, παρουσιαζονται εκει και πεζικο και ναυτικο και αεροπορια...
Συνεπως θα γινεται χαμος, αποτι ξερω βεβαια ειναι σε διαφορετικα κτηρια το καθε σωμα...
Εγω οπως ειπα ειμαι αεροπορια, το λεει το σημειωμα καταταξης και εχει και τον αετο 'Αιεν Υψικρατειν' ...
Να λοιπον που η αεροπορια σταματησε να ειναι βυσματικη αποτι καταλαβα, το αντιθετο ισχυει αποτι ακουω απο αλλους για το ναυτικο που μπαινουν μονο οι 'εκλεκτοι' -
Εγω σε εβαλα ρε!!!
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Εγω σε εβαλα ρε!!!ΧΑΧΑΧΑ πραγματικα η ιστορια ειναι αληθινη και το ειπα γιατι μπορει μερικοι αν το δουν και να προσπαθησουν να δηλωσουν ακομα κ στην επομενη εσσο, οσο κοντα κι αν ειναι... Ξερω ατομα που διεκοψαν την αναβολη χθες προχθες και τους λενε οτι πανε Ιανουαριο του 2016, φανταζομαι η Εσσο του Νοεμβριου ειναι ΤΙΓΚΑ ....
Λογικα πλεον η αεροπορια λογω 12 μηνου επαψε να ειναι τοσο βυσματικη, και επειδη ψαχνουν ατομα μη εχωντας συμπληρωσει αριθμο με πηρανε....
Η επιτυχια θα ηταν να εμπαινα Σεπτεμβρη και να εκανα 9 μηνο... Το μονο κακο ειναι οτι μου ηρθε γρηγορο , και την τελευταια βδομαδα συνεχως τρεχω για ρουχα, υπνοσακους, ακτινογραφιες, φωτογραφιες , χαρτουρα κλπ ....
Αντε και καλη μου θητεια- και σε οποιον αλλον τυχερο -
Καποιος πηρε αναβολη παρουσιασης και αναγκαστικα αλλαξε η εσσο του. Πηρες τη θεση του. Κατα 50% ηταν αυτο και 50% η δηλωση σου στον στρατολογο.
Να θυμασαι οτι τα χαρτια ανοιγουν πορτες στο στρατο.
Φιλικα!! -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Καποιος πηρε αναβολη παρουσιασης και αναγκαστικα αλλαξε η εσσο του. Πηρες τη θεση του. Κατα 50% ηταν αυτο και 50% η δηλωση σου στον στρατολογο.
Να θυμασαι οτι τα χαρτια ανοιγουν πορτες στο στρατο.
Φιλικα!!Η δηλωση μου εγινε στην υπαλληλο του ΚΕΠ και αποτι καταλαβα εγραψε καπου σε μια ιντερνετικη φορμα να εξεταστει το αιτημα μου για καταταξη τον Σεπτεμβρη... και τελικα εξεταστηκε οποτε μια χαρα..
Φιλε τι εννοεις ομως οτι τα χαρτια ανοιγουν πορτες? τιτλοι σπουδων κλπ? σκεφτομαι να βασταω την δευτερα το πτυχιο μου -φιλοσοφικης σχολης με 8.40, πτυχιο αγγλικων και διπλωμα οδηγησης μηπως ληφθουν γενικα υποψην...
Απο φιλο που περασε τα ιδια ακουω πιθανον να με 'χωσουν' αερονομο, ειμαι και 1.94 χαλαλι μου ..
Ευχαριστω για τις παρατηρησεις -
Σκέψου τι θα ήθελες να κάνεις δηλ ειδικότητα και εναλλακτικές επιλογές και βάλε απο εγγραφα ότι έχεις διαθέσιμα! Απο τη στιγμή που θα μπείς και πάρεις με το καλό το πόστο σου ίσως να χρειαστεί να καλύψεις και κάποια άλλη θέση με βάση τα έγγραφα (προσόντα) που εχεις καταθέσει η οποία μπορεί να είναι καλύτερη σε υπηρεσίες πχ ή ακόμα και να σε πάει ποιό κοντα στο σπίτι σου .
-
αχααα ισχυει... ευχριστω για τις πληροφοριες... για 'οδηγος' ψινομαι, μου αρεσουν οι βολτες με το αμαξι, ειδικα οταν τα καυσιμα τα πληρωνει αλλος
-
Για αερονομια,στρατονομια,ναυτονομια ειναι απλο.. κεντρο κανα μηνα τυπικα και μετα 6-7 βδομαδες πολυ δυνατο γ@μησακι εξω απο την Καρδιτσα που πανε ολοι αυτοι... μετα ομως στον τοπο διαμονης σου πιθανα και αραχτη και λαϊτ γενικα.Απο προεδρικη φρουρα, καλυτερο νομιζω παντως... Επειδη εισαι ψηλος θα προσπαθησουν να σε τσιμπησουν... ή μεσα στον οχλο γονατιζεις λιγο να φαινεσαι κοντυτερος ή αν σας συγκεντρωσουν σε εστιατοριο για την επιλογη την κανεις με ελαφρα πηδηματακια προς αυτους που κοβονται.. κατσε και κατω ,πες και οτι ζαλιζεται ορθιος πολλες ωρες.. γενικα κανε οτι μπορεις να το αποφυγεις.. α και δικια μου πατεντα αν θες, χτυπα χενα στο λαιμο-εμφανες σημειο.. στη προεδρικη φρουρα απαγορευονται τα εμφανη τατουαζ!!
Ο οδηγος δεν ειναι αυτο που φανταζεσαι.. συνηθως οι βυσματικοι γινονται οδηγοι διοικητη ,ταξιαρχου.. αυτοι και κοιμουνται εξω που σημαινει σπιτι τους αν ειναι ντοπιοι ή σε αλλο στρατοπεδο στην πολη που πανε το στελεχος και ειναι πιθανα και εξοδουχοι απο τη στιγμη που φευγουν με το στελεχος απο το στρατοπεδο..Αυτοι καβαλανε απο e36,c180,w124,c5 μεχρι και τελευταια Octavia 5 τουρμπατα.. και παλια mondeo-almera.. και κινουνται με ταχυτητες αυτοφορου στις εθνικες πιθανα με εντολη αυτου που ειναι στο δεξι καθισμα.. αυτοι ειναι ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ.. τυπικη υπηρεσια οδηγου (οδηγος σταγιερ, καναδεζας εντωμεταξυ οχι ΙΧ...) ειναι 'πηγαινε τους εξοδουχους πυλη' ,'πανε φερε τους εξοδουχους απο την πυλη' , 'πανε φερε νυχτιατικα την εξωτερικη εφοδο' ,' τρεχα βαλτο μπρος επειδη εμεινε απο μπαταρια' , πανε-ελα αυθημερον με την καναδεζα 300km για μια μαλακια και μετα υπηρεσια καπακι και αλλα τετοια... επισης στανταρ αν παρεις εκπαιδευση οδηγου θα πας πανω απο ενα μηνα μετα το κεντρο στη Σπαρτη (με επιφυλαξη επειδη εισαι αεροπορια ομως )
Τα μονα πτυχια-διπλωματα που πραγματικα μετρανε στο στρατο και μπορεις να εχεις ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ για πιο καλη θητεια ειναι μηχανολογου/αεροναυπηγου (επιλογη στο Τεχνικο Σωμα και αν εισαι ψαγμενος -εχεις γνωση των μοναδων των στρατοπεδων των συγκεκριμενων επιλεγεις Ζωαρα απο τις λιγες ) ,ηλεκτρολογου μηχανικου (Γεπιτες ) ,αρχιτεκτονικης (επιλογη στο Μηχανικο Σωμα) μαγειρα ,ιατρικης,φυσικοθεραπειας (δικοπο μαχαιρι, αν εχει η μοναδα αλλους 2 μαγειρες,γιατρους παιζεις μια-δυο ,αν εισαι ο μονος εμπλοκαρα ) και σιγουρα κατι θα ξεχναω.
Περί Θητείας [#3]