-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Για ενα χρονο (οσο διαρκει η στρατευση για τους εφεδρους) μαγκια και φωνες πισω απο τον 'φραχτη' της ιεραρχιας, αλλα οταν καποια στιγμη ανοιγει η πορτα του φραχτη αυτου, οπου φυγει φυγει!!!
Ναι, ετσι είναι...!! Την εξουσία την εχει εκει μέσα....Τί ηθελες δηλαδή να κάνει..; Να σε διατάζει και μετά...;;
Δεν ειπα κατι διαφορετικο...
Ειπαμε, ενα χρονο 'μαγκια' και 'ξερεις ποιος ειμαι εγω?' και ολη την υπολοιπη ζωη τους τα παιδια της μπατσας...Ναι, το παράδοξο ποιό είναι....;;;
Δεν είναι παράδοξο. Είναι πραγματικότητα. Οι στρατιωτικοί πρέπει να συνειδητοποιούν ότι ζούμε εν καιρώ ειρήνης και δεν μπορούν να κάνουν του κεφαλιού τους (εντός στρατοπέδου) από τη στιγμή που στις 2-2:30 το μεσημέρι θα βγουν από την πύλη και θα είναι ίσοι με τους υπολοίπους. ΠΡΟΣΟΧΗ: Δε λέω να μην είναι 'κακοί' εκεί που πρέπει, λέω να μην είναι μ@λ@κες/κομπλεξικοί. Γιατί οι τελευταίοι είναι συνήθως τα 'παιδιά της μπάτσας' στον έξω κόσμο και ο βαθμός τους δεν τους προστατεύει.
-
Βγαινοντας απο την πύλη οι αξιωματικοί, δεν είναι ισοι με τους στρατιωτες, αν αυτό εννοείς..!
Απο κει και πέρα, είναι αναπόφευκτο να υπάρχουν κομπλεξικοί-μαλάκες, ΕΠΟΠ, υπαξ, αξιωματικοί κλπ.....Δεν μπορεί υπάρχει η απαιτηση 'να μην είναι τέτοιοι'! Απλά είναι δουλειά των εκάστοτε ανωτέρων να αξιολογούν και να επαναφέρουν στην τάξη με τα μέσα που έχουν, όσους παρεκτρέπονται...
Το φαινόμενο που περιγράφετε, των κομπλεξικών κλπ, υπάρχει σε όλους τους κλάδους της κοινωνίας. Δεν θα μπορούσε να λείπει απ΄το Στρατό. Απλά θα επρεπε να αντιμετωπίζεται. Οι λόγοι που δεν, είναι πολλοί...Λόγω ιδιοσυγκρασίας Ελληνικού λαού (σταρχιδισμος απο τα στελεχη κι οχι μόνο), λόγω βυσμάτων κλπ....Ο,τι ισχυει στην υπόλοιπη Ελληνική κοινωνία δηλαδή... -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Οταν μπαινεις εκει μεσα, το τομαρι σου, ειναι δικο τους!
Καλά έχετε πολύ πλάκα ορισμένοι !
Ή νομίζετε ότι έχουμε πόλεμο, και δεν το ξέρουμε όλοι οι υπόλοιποι, ή βλέπετε πολλές ταινίες 'your ass belongs to me' και τέτοια Σε κάθε περίπτωση ζείτε σε μια άλλη πραγματικότητα από την υπάρχουσα.
Ε τι να κάνουμε τώρα. Κανενός το τομάρι δεν ανήκει σε κανέναν.
Κάθε ένας έχει ένα πόστο με συγκεκριμένες εξουσίες και συγκεκριμένους περιορισμούς. Από τον στρατηγό μέχρι τον τελευταίο φαντάρο. Είναι πολύ απλά τα πράγματα....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.
Σιγά ρε corsair μην έχουν το δικαίωμα να σε σπάνε και στο ξύλο οι αξιωματικοί κάθε μέρα, επειδή έτσι τους κάπνισε μια μέρα, ή επειδή δεν χωνεύουν τη φάτσα σου. Μπορούν; Όχι δεν μπορούν γιατί θα τους ξυλώσουν.
Μπορεί ο στρατηγός να πει βραδιάτικα στο στρατόπεδο έτσι επειδή του κάπνισε; Όχι δεν μπορεί, αν δεν έχει ΝΟΜΙΜΗ εξουσιοδότηση. Και ποιος τον σταματάει; Ο φαντάρος.
Μπορεί ο λοχαγός να σου πει 'γδύσου και πάρε μου μια πίπα' ; Όχι δεν μπορεί.
κ.ο.κ.Δεν ξέρω τι ονειρεύεστε ορισμένοι, αλλά σε αυτή την πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένας εντός στρατού που να μην περιορίζεται από νόμους, έναντι ανώτερων και κατώτερων.
Δεν μπορεί να κάνει Ο,ΤΙ γουστάρει, αλλά μόνο αυτά που προβλέπονται για το πόστο του.'το τομαρι σου, ειναι δικο τους'
Θεωρώ αυτονόητο, οτι όταν λέμε οτι εχουν απολυτη εξουσία οι αξ-κοι στους στρατιώτες, αυτό αποκλειει σωματική βία του ιδίου του στρ-τη (ξύλο, βιασμός, βασανιστήρια) και των υπολοίπων μελών της οικογένειάς του (μάνα, πατέρα, κόρης, αδελφής, αδελφού κλπ) ή και φιλικών προσώπων (παλιών συμμαθητών, συναδέλφων, κολλητών, γκόμενας νυν ή πρώην κλπ...).
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Βγαινοντας απο την πύλη οι αξιωματικοί, δεν είναι ισοι με τους στρατιωτες, αν αυτό εννοείς..!Απο κει και πέρα, είναι αναπόφευκτο να υπάρχουν κομπλεξικοί-μαλάκες, ΕΠΟΠ, υπαξ, αξιωματικοί κλπ.....Δεν μπορεί υπάρχει η απαιτηση 'να μην είναι τέτοιοι'! Απλά είναι δουλειά των εκάστοτε ανωτέρων να αξιολογούν και να επαναφέρουν στην τάξη με τα μέσα που έχουν, όσους παρεκτρέπονται...
Το φαινόμενο που περιγράφετε, των κομπλεξικών κλπ, υπάρχει σε όλους τους κλάδους της κοινωνίας. Δεν θα μπορούσε να λείπει απ΄το Στρατό. Απλά θα επρεπε να αντιμετωπίζεται. Οι λόγοι που δεν, είναι πολλοί...Λόγω ιδιοσυγκρασίας Ελληνικού λαού (σταρχιδισμος απο τα στελεχη κι οχι μόνο), λόγω βυσμάτων κλπ....Ο,τι ισχυει στην υπόλοιπη Ελληνική κοινωνία δηλαδή...Δεν εννοώ αυτό. Όμως, είναι ίσοι με πρώην στρατιώτες τους οποίους μπορεί να συναντήσουν/χρειαστούν κάποια στιγμή στο μέλλον. Αυτό πρέπει να έχουν στο μυαλό τους όταν φέρονται κομπλεξικά*. Προσωπικά, αν πετύχω κάποια στιγμή το διοικητή μου της Ρόδου, θα τον κάνω ρόμπα/ρεζίλι (πάντα με τρόπο).
*: Για να μην παρεξηγηθώ, ξαναλέω ότι δεν αναφέρομαι στο να κάνει καλά τη δουλειά του και αυτό να μη βολεύει/αρέσει σε κάποιους.
-
ΤΕΛΟΣ!
πάμε για άλλα...
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
ΤΕΛΟΣ!πάμε για άλλα...
-
ΤΕΛΟΣ!πάμε για άλλα...
αντε καιρος ηταν..οι τουρκοι μεχρι το φαληρο φτασανε..
καλος πολιτης!
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
ΤΕΛΟΣ!
πάμε για άλλα...
αντε καιρος ηταν..οι τουρκοι μεχρι το φαληρο φτασανε..
καλος πολιτης!
thanks ρε!
πάντως ο στρατός ήταν απο τις καλύτερες εμπειρίες τις ζωής μου!
όχι γιατί έμαθα κάτι συναρπαστικό, αλλά γιατί μαθαίνεις να συμβιώνεις με χαρακτήρες τόσο διαφορετικούς και ....'περίεργους'Αυλώνα - Λιτόχωρο - Αλεξανδρούπολη
20/5/09 - 20/3/10 -
καλός πολίτης ρε!
110 κ.σ.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
ροσωπικά, αν πετύχω κάποια στιγμή το διοικητή μου της Ρόδου, θα τον κάνω ρόμπα/ρεζίλι (πάντα με τρόπο).Για πες ονοματάκι γιατί νομίζω τον ίδιο τρομπέτα είχαμε...
-
Αυλώνα - Λιτόχωρο - Αλεξανδρούπολη
20/5/09 - 20/3/10Σε έφαγε το σύνορο ρε συ..
Καλός πολίτης...
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Σε έφαγε το σύνορο ρε συ..
παίζει να έχω πάει πιο μακριά απο ολόκληρο το forum
-
Σε έφαγε το σύνορο ρε συ..
παίζει να έχω πάει πιο μακριά απο ολόκληρο το forum
πανες σε αλλαζανε εκει που πηγες??
μπουλη, ε μπουλη
-
Καλος πολίτης Βασίλη και καλά μυαλά απο δω και πέρα!
-
Kαλος πολιτης ρε μαυρε!
Επισης για να μην παρεξηγηθω δεν το ειπα ειρωνικα το ζωαρα!
Μια χαρα ειναι η 311! Η προηγουμενη σειρα εφαγε εμπλοκη τρελη λογω ελλειψης φανταρων αλλα τωρα που μπηκαμε εμεις τα ποντικοψαρα εστρωσε πολυ η κατασταση. max 3-1 (καλα με υπηρεσιακα 2-1) μας παει και ειμαστε και μεσα στην Ορεστιαδα που σφυζει απο ζωη (και εποπινες πεζικου ) και περναμε τελεια! Βγαινεις εξοδουχος και σε ενα τεταρτακι πινεις ποτακι με υπεροχη θεα! Καμια επαφη με την κατασταση που περιμενα να βρω εδω πανω.Ενταξει ειμαστε και τυχεροι που λογω ανοιξης βαραει +20C και οχι -18C οπως το Χειμωνα αλλα αν εισαι λιγο προβλεπε και δεν αρχιζεις την μουρμουρα καθε φορα που ακους τη λεξη αγγαρεια (συνηθως μαγειρια ή ορχος...) μια χαρα περνας!
Εβρος FTW! -
Σε ποια ίλη είσαι; Σ' αυτή μπροστά στον όρχο ή στις άλλες προς την πύλη; Ειδικότητα;
-
Ο χρήστης zx lover έγραψε:
Kαλος πολιτης ρε μαυρε!
Βγαινεις εξοδουχος και σε ενα τεταρτακι πινεις ποτακι με υπεροχη θεα!
Εβρος FTW!Για το Cream λες;
-
Προς την πυλη εννοειται! Και επισης η ειδικοτητα δεν παιζει κανεναν ρολο...Οι ειδικοτητες παιζουν ρολο μονο για τους εποπ, εμεις ο,τι και να λεει η ειδικοτητα μας ολοι τα ιδια κανουμε.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
καλός πολίτης ρε!110 κ.σ.
+1
-
Ο χρήστης zx lover έγραψε:
Προς την πυλη εννοειται! Και επισης η ειδικοτητα δεν παιζει κανεναν ρολο...Οι ειδικοτητες παιζουν ρολο μονο για τους εποπ, εμεις ο,τι και να λεει η ειδικοτητα μας ολοι τα ιδια κανουμε.Μη το λες... αν είσαι ΟΔ.Μ.Α. θα οδηγήσεις.
Περί Θητείας [#3]