-
Ο χρήστης skye'
[quote έγραψε:
Medicine is the art and science of healing. It encompasses a range of health care practices evolved to maintain and restore health by the prevention and treatment of illness.Ναι αλλά σε ποια αναλογία; Το 'επιστήμη' από το 'τέχνη και επιστήμη' διαφέρει, δε νομίζεις;
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Αν θέλεις ειρήνη να προετοιμάζεσαι για πόλεμο όπως έλεγε και ο Θεμιστοκλής.
Ναι το είπε σε άπταιστα αρχαία ελληνικά 'Si vis pacem para bellum'
Μήπως είπε και το 'Carthago delenda est' ;Ναι μεν είναι λατινική παροιμία που αποδίδεται στον Publius Vegetius Renatus αλλά πολύ ιστορικοί πιστεύουν ότι βασίζεται σε επιχειρηματολογία του Θεμιστοκλή σχετικά με την αναγκαιότητα δημιουργίας του περίφημου Αθηναϊκού Στόλου. Σίγουρο τίποτα δεν είναι. Προσωπικά το θεωρώ σαν θυμοσοφία που προϋπήρχε ακόμη και του Θεμιστοκλέους.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αν θέλεις ειρήνη να προετοιμάζεσαι για πόλεμο όπως έλεγε και ο Θεμιστοκλής.
Ναι το είπε σε άπταιστα αρχαία ελληνικά 'Si vis pacem para bellum'
Μήπως είπε και το 'Carthago delenda est' ;Ναι μεν είναι λατινική παροιμία που αποδίδεται στον Publius Vegetius Renatus αλλά πολύ ιστορικοί πιστεύουν ότι βασίζεται σε επιχειρηματολογία του Θεμιστοκλή σχετικά με την αναγκαιότητα δημιουργίας του περίφημου Αθηναϊκού Στόλου. Σίγουρο τίποτα δεν είναι. Προσωπικά το θεωρώ σαν θυμοσοφία που προϋπήρχε ακόμη και του Θεμιστοκλέους.
...βεβαιως βεβαιως !!
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Πάντως κ.κ. Kovathe και Skye, είμαι σίγουρος ότι στο απευκταίο σενάριο που η Τ.Π.Α. αποφασίζε να πλήξει ελληνικές πόλεις, θα εύχεστε ο 'κομπλεξικός καραβανάς' Stam69 να κάνει καλά την δουλειά του για να μην δείτε από κοντα τα αποτελέσματα των GBU και JDAM... Όπως και οι δικοί μου πρώην συνάδελφοι (κομπλεξικοί καραβανάδες βεβαίως βεβαίως) να αποτρέψουν βλήματα HEP/HESH και WP να κάψουν τα σπίτια σας... Εσείς φυσικά και να σας δώσουνε όπλο δεν θα μπορέσετε να υπερασπιστείτε την οικογένεια σας αλλά δεν σας πειράζει αυτό... για αυτό υπάρχουν οι κομπλεξικοί! Απίθανο σχεδόν σενάριο αλλά ποτέ δεν ξέρεις... Αν θέλεις ειρήνη να προετοιμάζεσαι για πόλεμο όπως έλεγε και ο Θεμιστοκλής.
Αν περιμένεις φίλε μου να μας σώσουν οι καραβανάδες και οι rambo οπλίτες του στρατού ξηράς σε περίπτωση πολέμου τότε ζεις σε άλλη χώρα ή είσαι ακόμη μικρός και ονειρεύεσαι.
Η ανοργανωσιά που υπάρχει στην Ελλάδα φαίνεται κάθε φορά με την πρώτη αναποδιά που συμβαίνει.Στις βροχές,στα χιόνια,στις φωτιές κτλ..
Η εκτίμηση μου είναι οτι ο ελληνικός στρατός στην καλύτερη περίπτωση είναι τόσο οργανωμένος όσο και η πυροσβεστική,και αν γίνει πόλεμος θα έχουμε κάτι αντίστοιχο με τις πέρσινες φωτιές που κάηκε όλη η αττική.
Επομένως ο θεός να μας φυλάει και οι σύμμαχοι!Θα μου επιτρέψεις ως πρώην στρατιωτικός να έχω μια λίγο καλύτερη εικόνα.
Bill...
-
Κάπου χάνουμε το νόημα...
Η όλη κουβέντα ξεκίνησε από ένα τρελόχαρτο και κατέληξε στο να κρίνουμε την ιατρική και την ψυχιατρική. Το θέμα είναι απλό: αν έχετε εξασφαλισμένο το οικονομικό ή επαγγελματικό σας θέμα πηγαίντε σε ένα στρατιωτικό ψυχίατρο με ταγέρ από πάνω και φουστανέλα από κάτω και γλιτώστε 1 χρόνο, λάθος 9 μήνες φανταριλίκι.
Για την συντριπτική πλειοψηφία που δεν έχει εξασφαλισμένο κάποιο από τα δυο θέματα που προανέφερα η όλη κουβέντα δεν έχει νόημα. Εκτός αν πιστεύετε ότι κάποιος εργοδότης (το δημόσιο is out of the question) θα σας εμπιστευτεί με μια τέτοια 'προϋπηρεσία'. -
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Medicine is the art and science of healing. It encompasses a range of health care practices evolved to maintain and restore health by the prevention and treatment of illness.
Ναι αλλά σε ποια αναλογία; Το 'επιστήμη' από το 'τέχνη και επιστήμη' διαφέρει, δε νομίζεις;
Δεν τιθεται καν θεμα αναλογιας τουλαχιστον ρητως στο 'and':
In logic and mathematics, logical conjunction or and is a two-place logical connective that has the value true if both of its operands are true, otherwise a value of false.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Η όλη κουβέντα ξεκίνησε από ένα τρελόχαρτο και κατέληξε στο να κρίνουμε την ιατρική και την ψυχιατρική. Το θέμα είναι απλό: αν έχετε εξασφαλισμένο το οικονομικό ή επαγγελματικό σας θέμα πηγαίντε σε ένα στρατιωτικό ψυχίατρο με ταγέρ από πάνω και φουστανέλα από κάτω και γλιτώστε **1 χρόνο, λάθος 9 μήνες **φανταριλίκι.
Για την συντριπτική πλειοψηφία που δεν έχει εξασφαλισμένο κάποιο από τα δυο θέματα που προανέφερα η όλη κουβέντα δεν έχει νόημα. Εκτός αν πιστεύετε ότι κάποιος εργοδότης (το δημόσιο is out of the question) θα σας εμπιστευτεί με μια τέτοια 'προϋπηρεσία'.Εκεί έχει φτάσει η θητεία???....
Αναπολώ τους 17 μήνες που υπηρέτησα (πάντως δεν θυμάμαι να είχε κάποιος ψυχιατρικό-ψυχολογικό πρόβλημα , μια χαρά ...λουφάραμε όλοι -όποτε μπορούσαμε-). -
Η όλη κουβέντα ξεκίνησε από ένα τρελόχαρτο και κατέληξε στο να κρίνουμε την ιατρική και την ψυχιατρική. Το θέμα είναι απλό: αν έχετε εξασφαλισμένο το οικονομικό ή επαγγελματικό σας θέμα πηγαίντε σε ένα στρατιωτικό ψυχίατρο με ταγέρ από πάνω και φουστανέλα από κάτω και γλιτώστε 1 χρόνο, λάθος 9 μήνες φανταριλίκι.
Για την συντριπτική πλειοψηφία που δεν έχει εξασφαλισμένο κάποιο από τα δυο θέματα που προανέφερα η όλη κουβέντα δεν έχει νόημα. Εκτός αν πιστεύετε ότι κάποιος εργοδότης (το δημόσιο is out of the question) θα σας εμπιστευτεί με μια τέτοια 'προϋπηρεσία'.Βρε Eddie ψαξε λιγο παραπανω το ομηρικο site/forum αφου σε ενδιαφερει το θεμα... αυτα που γραφεις εχουν περιγραφει αναλυτικοτατα με συγκεκριμενες περιπτωσεις, νομικες αναφορες κοκ. Εν ολιγοις δεν τιθεται θεμα ουτε καν για δημοσιο. Μη μου πεις citation needed γιατι αν και θα'χεις δικιο, πραγματικα εγω εφαγα 2-3 μερες να τα ψαξω μονο και θα μου παρει αλλες τοσες να τα μεταφερω. Προβλημα υπαρχει μονο για τα σωματα ασφαλειας και εχουν αναφερθει και προβληματα για το επαγγελματικο διπλωμα. Το πρωτο δε νομιζω να ενδιαφερει επιδοξους γιωταδες, στο δευτερο προσοχη ομως γιατι θα φατε πολυ τρεξιμο. Αν ηθελα να βγαλω επαγγελματικο διπλωμα, δε θα γινομουν γιωτας προσωπικα, αν και συχνα η ακρη βρισκεται
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Medicine is the art and science of healing. It encompasses a range of health care practices evolved to maintain and restore health by the prevention and treatment of illness.
Ναι αλλά σε ποια αναλογία; Το 'επιστήμη' από το 'τέχνη και επιστήμη' διαφέρει, δε νομίζεις;
Δεν τιθεται καν θεμα αναλογιας τουλαχιστον ρητως στο 'and':
In logic and mathematics, logical conjunction or and is a two-place logical connective that has the value true if both of its operands are true, otherwise a value of false.
Ναι, ΟΚ. Επί της ουσίας;
-
skye χέσε το επαγγελματικό δίπλωμα. Οι περισσότερες -αν όχι όλες- οι ιδιωτικές εταιρίες ζητάνε απολυτήριο στρατού.
-
Παιδες τι γνωρίζουμε για το 576 ΤΠΠΡΟΚ στας Σέρρας??
-
skye χέσε το επαγγελματικό δίπλωμα. Οι περισσότερες -αν όχι όλες- οι ιδιωτικές εταιρίες ζητάνε απολυτήριο στρατού.Ο skye δεν θα ζητάει.
Α, αυτό για το δημόσιο, όπου δεν αποτελεί θέμα το Ι5 ψυχολογικό, θα ήθελα να το ακούσω.
-
Αφού ρε παιδιά, δεν υπάρχει Ι5 ψυχολογικό και σωματικό πλέον [σαν χαρτί που σου δίνουν].
Υπάρχει μόνο το χαρτί απαλλαγής από τις στρατιωτικές υποχρεώσεις. Τι συζητάμε; -
Η όλη κουβέντα ξεκίνησε από ένα τρελόχαρτο και κατέληξε στο να κρίνουμε την ιατρική και την ψυχιατρική. Το θέμα είναι απλό: αν έχετε εξασφαλισμένο το οικονομικό ή επαγγελματικό σας θέμα πηγαίντε σε ένα στρατιωτικό ψυχίατρο με ταγέρ από πάνω και φουστανέλα από κάτω και γλιτώστε 1 χρόνο, λάθος 9 μήνες φανταριλίκι.Ντροπή, όχι και φουστανέλα. Σκέτη φούστα, ψηλά τακούνια και κατηφόρα.. Ταιριάζει καλύτερα.
-
skye χέσε το επαγγελματικό δίπλωμα. Οι περισσότερες -αν όχι όλες- οι ιδιωτικές εταιρίες ζητάνε απολυτήριο στρατού.Όχι ακριβώς απολυτήριο... το έγγραφο που εκδίδεται από την στρατολογία και λέει οτι δεν έχεις υποχρέωση στράτευσης == οτι υπηρέτησες ή απαλλάχθηκες χωρις καν να το διευκρινίζει.
Η απαλλαγή Ι5 φαίνεται μόνο αν θελήσεις να προσληφθείς σε σώματα ασφαλείας. -
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Η όλη κουβέντα ξεκίνησε από ένα τρελόχαρτο και κατέληξε στο να κρίνουμε την ιατρική και την ψυχιατρική. Το θέμα είναι απλό: αν έχετε εξασφαλισμένο το οικονομικό ή επαγγελματικό σας θέμα πηγαίντε σε ένα στρατιωτικό ψυχίατρο με ταγέρ από πάνω και φουστανέλα από κάτω και γλιτώστε 1 χρόνο, λάθος 9 μήνες φανταριλίκι.Ντροπή, όχι και φουστανέλα. Σκέτη φούστα, ψηλά τακούνια και κατηφόρα.. Ταιριάζει καλύτερα.
ρε τι μου θυμισες τωρα!!!
Ακριβώς το ίδιο σκηνικό...1992 ΚΕΠΘ ένα παλληκάρι από την Κρήτη , 2 μέτρα μπόι με την ίδια αμφίεση!
Πολύ γέλιο!!! -
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Σκέτη στριγκάρα και βουρ για Ρουφ...
Θα πάρεις και παράσημο... -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όχι ότι έχω όρεξη να παρασχοληθώ (όπως κι εσύ άλλωστε), αλλά χαρακτηρισμό χρησιμοποίησες πρώτος εσύ (αν θυμάσαι).Mα κυριολεκτικουσα οταν ελεγα το παρακατω
Τομαρι και λουφαδορος ειμαι (thanks btw για το κοπλιμαν) και μαλιστα πολυ παραπανω απ' οσο φανταζεσαι.
Πραγματικα το θεωρω κοπλιμεντο.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Edit: Η αναζήτηση στο Google με 'Is medicine a science?' βγάζει 12.800 αποτελέσματα. Μάλλον δεν είμαι ο μόνος που αμφιβάλλω.
με την ιδια λογικη, εψαξα 'Greece is' και στα πρωτα αποτελεσματα ειχε 2.900.000 για 'Greece is a toilet'. Ηταν απ'τις πλεον δημοφιλεις αναζητησεις...
Επομενως, ειναι απειρως πιθανοτερο να ειναι η χωρα μας τουαλετα απ'το να μην ειναι η Ιατρικη επιστημηΚάτσε, έχω καλύτερο:
Το 'is stam69 gay?' δίνει 240 αποτελέσματα. Σίγουρα είναι τάξεις μεγέθους μικρότερο από τα δικά σας παραδείγματα, από την άλλη δεν αποτελεί και αμελητέα ποσότητα. Σίγουρα εγείρει ερωτηματικά, ειδικά όταν το 2ο αποτέλεσμα είναι το προφίλ κάποιου stam69 στο gay.date.com... -
epic
Περί Θητείας [#3]