-
Είχα δει μπροστά μου παιδί που προσπαθούσε να πείσει το γιατρό ότι δεν ήθελε να πιάσει όπλο (το πάλευε για Ι3 άοπλο προφανώς) και ο μαλάκας τον ξεφτύλισε μπροστά σε όλους που ήταν εκεί.
Από αυτά που κατάλαβα 1 χρόνο στο στρατό νομίζω ότι αυτός που έχει βύσμα θα πάει θα δηλώσει τρελός, θα του πουν συγχαρητήρια και θα αφήσει μια διεύθυνση για να του στείλουν το απολυτήριο με κούριερ. Ο μη έχων βύσμα θα πάει να παίξει το θεατράκι του σε όσους ψυχιάτρους έχουν την καύλα να τον περάσουν για να πάρει τελικά το όσκαρ.
Το να πάει κάποιος για 5΄σε ένα στρατολογικό, να δηλώσει ότι δεν θέλει και έτσι απλά να του πουν ΟΚ δεν μου ακούγεται ρεαλιστικό. Υπάρχουν άτομα με επαγγελματικές υποχρεώσεις στο εξωτερικό που ταλαιπωρήθηκαν πολύ (χωρίς βύσμα) ή λίγο (με βύσμα) σε στρατιωτικά νοσοκομεία για να πάρουν μια οριστική απαλλαγή στράτευσης.
Πχ ο Τάρλατς ήταν τόσο μαλάκας να κλωτσήσει μεταγραφές από ελληνικές ομάδες και να μην μπορεί να πατήσει Ελλάδα ούτε για ένα απόγευμα που δεν πήγε να καθαρίσει έτσι σε 5'; -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Πιο πολλες ιστοριες θα εχει ο mjacob παντως, εγω ζητημα να ειχα αμεση επαφη με δαυτους πανω απο 5 λεπτα συνολικα.
Καλά εντάξει... τώρα που πλέον πραγματικά τους έχω σιχαθεί, και δεν μπορώ να μην τους κράζω όποτε λένε/κάνουν μαλακίες..... οι ιστορίες μαζεύονται με ταχύτατους ρυθμούς
[Βέβαια ελπίζω να καταφέρω να απολυθώ στο τέλος, γιατί μαζί με τις ιστορίες μαζεύονται κι άλλα πράγματα ]To πιστευεις οτι αυτος ηταν ενας απο τους λογους που ειχα καποτε σκεφτει να παω?
Οντας απ' τη φυση μου χαβαλες και απιστευτα μουχλας ωρες-ωρες, τα ακυρα σκηνικα που θα ειχα την τιμη να παραστω και τις ιστοριες που θα μαζευα που λες κι εσυ, σκεφτηκα πως ισως να αξιζαν τον κοπο... αλλα επικρατησε τελικα η λογικη και οι διαφορες υποχρεωσειςΤουλάχιστον το Ι5 είναι πιο ειλικρινές από καραβυσματικές περιπτώσεις. Είναι πιο τίμιο να πας να ξεφτυλιστείς μπροστά σε ένα μάτσο καραβανάδες παρά να 'κάνεις θητεία' από το σπίτι σου και να το παίζεις και φαντάρος.
Μπα, κανενα ξεφτιλικι δεν παιζει (αναλογα και τι θεωρει ο καθενας ξεφτιλα βεβαια), ειδικα μπροστα στους αρχι-ξεφτιλες καραβαναδες, τα πραγματα ειναι πολυ χαλαρα και κουλ.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Είχα δει μπροστά μου παιδί που προσπαθούσε να πείσει το γιατρό ότι δεν ήθελε να πιάσει όπλο (το πάλευε για Ι3 άοπλο προφανώς) και ο μ@λ@κ@ς τον ξεφτύλισε μπροστά σε όλους που ήταν εκεί.
Από αυτά που κατάλαβα 1 χρόνο στο στρατό νομίζω ότι αυτός που έχει βύσμα θα πάει θα δηλώσει τρελός, θα του πουν συγχαρητήρια και θα αφήσει μια διεύθυνση για να του στείλουν το απολυτήριο με κούριερ. Ο μη έχων βύσμα θα πάει να παίξει το θεατράκι του σε όσους ψυχιάτρους έχουν την καύλα να τον περάσουν για να πάρει τελικά το όσκαρ.
Το να πάει κάποιος για 5΄σε ένα στρατολογικό, να δηλώσει ότι δεν θέλει και έτσι απλά να του πουν ΟΚ δεν μου ακούγεται ρεαλιστικό. Υπάρχουν άτομα με επαγγελματικές υποχρεώσεις στο εξωτερικό που ταλαιπωρήθηκαν πολύ (χωρίς βύσμα) ή λίγο (με βύσμα) σε στρατιωτικά νοσοκομεία για να πάρουν μια οριστική απαλλαγή στράτευσης.
Πχ ο Τάρλατς ήταν τόσο μ@λ@κ@ς να κλωτσήσει μεταγραφές από ελληνικές ομάδες και να μην μπορεί να πατήσει Ελλάδα ούτε για ένα απόγευμα που δεν πήγε να καθαρίσει έτσι σε 5';Μιλας για αλλο πραγμα απο αυτο που λεω εγω και δεν τα ξερεις καλα.
Εγω δεν πατησα ποτε το ποδι μου σε στρατοπεδο. Βυσμα απλα δεν χρειαζεται.
http://www.omhroi.org/faq_22.htmΠεριληπτικα, παιρνεις χαρτι απο εναν ψυχιατρο που λεει την παθηση σου, πας φρουραρχειο, απο εκει στρατιωτικο νοσοκομειο να 'εξεταστεις' (414), μετα επιτροπη απαλλαγων και γιοκ.
Ολοι επικυρωνουν την αρχικη διαγνωση του γιατρου σου.- -
Το δικό μου βιογραφικό :
86 Ε ΕΣΣΟ (10/1986-07/1988), όπλο Διαβιβάσεις, ειδικότητα ΧΡΤΤΚΤ(Χειριστής ραδιοτηλετύπων Κ/Τ)
Πεδία μαχών/'διακοπών' : Χαϊδάρι (ΚΕΔΒ), Αλεξ/πολη 481 ΤΔΒ, Σουφλί 12ος ΛΔΒ (μέσα στο 61ο Σ.ΠΖ), Λάρισα 485 ΤΔΒ 1η Στρατιά, σπίτι μου -
Η διάγνωση του ειδικού στρατιωτικού γιατρού είναι το πιο πολύτιμο χαρτί. Ό,τι γράψει αυτός, αυτό θα γίνει!
Πόσο απίθανο είναι να σε ταλαιπωρήσει ο συγκεκριμένος και να σε τρέχει κάθε 6μηνο επ' αόριστο αν δεν έχεις πάει συστημένος; (ρωτάω δεν υπαινίσσομαι)
Σε περίπτωση ατόμου που είχε μια πολύ άτυχη στιγμή (θανατηφόρο ατύχημα πολύ δικού του προσώπου μπροστά του) και που όλοι περιμέναμε ότι θα απολυόταν για ψυχολογικούς λόγους (μιλάμε το παιδί ήταν ράκος όχι να πάει ένα ξερό χαρτί ψυχιάτρου),του είπαν 6μηνη αναβολή και φυσικά δεν τη δέχτηκε για να ξεμπερδεύει. -
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Μπα, κανενα ξεφτιλικι δεν παιζει (αναλογα και τι θεωρει ο καθενας ξεφτιλα βεβαια), ειδικα μπροστα στους αρχι-ξεφτιλες καραβαναδες, τα πραγματα ειναι πολυ χαλαρα και κουλ.
δεν χαλαρώνεις λίγο με τους χαρακτηρισμούς...;
-
Η διάγνωση του ειδικού στρατιωτικού γιατρού είναι το πιο πολύτιμο χαρτί. Ό,τι γράψει αυτός, αυτό θα γίνει!
Πόσο απίθανο είναι να σε ταλαιπωρήσει ο συγκεκριμένος και να σε τρέχει κάθε 6μηνο επ' αόριστο αν δεν έχεις πάει συστημένος; (ρωτάω δεν υπαινίσσομαι)
επ'αοριστον αποκλειεται. οταν συμπληρωσεις 2 ετη αναβολων, παιρνεις απαλλαγη. Αλλα ναι, μπορει αν θελει να προτεινει 6μηνες, ακομα και 3μηνες και να χρειαστει να πας αρκετες φορες, ειναι στο χερι του, αλλα δεν εχω ακουσει να συμβαινει. Νομιζεις τα μουτρα του καθε μαλακα εχουν ορεξη να βλεπουν καθε τρεις και λιγο οι στρατιωτικοι ιατροι; Να ξεμπερδευουν θελουν κι αυτοι..
-
Σε περίπτωση ατόμου που είχε μια πολύ άτυχη στιγμή (θανατηφόρο ατύχημα πολύ δικού του προσώπου μπροστά του) και που όλοι περιμέναμε ότι θα απολυόταν για ψυχολογικούς λόγους (μιλάμε το παιδί ήταν ράκος όχι να πάει ένα ξερό χαρτί ψυχιάτρου),του είπαν 6μηνη αναβολή και φυσικά δεν τη δέχτηκε για να ξεμπερδεύει.Βαλε ρε συ ολη την παραγραφο:
Την ίδια μέρα πας στο στρατιωτικό νοσοκομείο όπου σε εξετάζει ο ειδικός στρατιωτικός γιατρός (π.χ. ορθοπεδικός για ορθοπεδικές παθήσεις, νευρολόγος-ψυχίατρος για ψυχικές παθήσεις κλπ). Η εξέταση πάλι εξαρτάται από την πάθηση. Ειδικά για τα ψυχολογικά προβλήματα η εξέταση είναι υποτυπώδης και αν έχεις χαρτί από δημόσιο γιατρό, ο ειδικός στρατιωτικός γιατρός απλά αντιγράφει την βεβαίωση του δημόσιου γιατρού που προσκόμισες ως δική του διάγνωση και φεύγεις σε ένα λεπτό. Πάνω στην βεβαίωση, ο στρατιωτικός γιατρός αναγράφει την πάθηση που διέγνωσε και την αναβολή που προτείνει: εξάμηνη, ετήσια, διετή. Το Προεδρικό Διάταγμα 133/2002 καθορίζει τι αναβολή δίνεται σε κάθε πάθηση. Η διάγνωση του ειδικού στρατιωτικού γιατρού είναι το πιο πολύτιμο χαρτί. Ό,τι γράψει αυτός, αυτό θα γίνει!
Κοινως, απλα επικυρωνουν την αρχικη διαγνωση που τους πας εσυ (κατι που ειναι και το πιο λογικο, υποτιθεται οτι ο ψυχιατρος σου σε παρακολουθει καιρο, ο αλλος τι θα καταλαβει μεσα σε μισο λεπτο?)
Τι εννοεις καθε 6μηνο? Μεχρι 2 χρονια αθροιστικα μπορει να ειναι οι αναβολες υγειας (πχ 4 6μηνα ή 2 6μηνα και 1 ετησια, ή 2 ετησιες κλπ) μετα εχει απαλλαγη υποχρεωτικα.
Δε χρειαζεται καμια 'συσταση' σε διαβεβαιω.Σε περίπτωση ατόμου που είχε μια πολύ άτυχη στιγμή (θανατηφόρο ατύχημα πολύ δικού του προσώπου μπροστά του) και που όλοι περιμέναμε ότι θα απολυόταν για ψυχολογικούς λόγους (μιλάμε το παιδί ήταν ράκος όχι να πάει ένα ξερό χαρτί ψυχιάτρου),του είπαν 6μηνη αναβολή και φυσικά δεν τη δέχτηκε για να ξεμπερδεύει.
Και παλι ομως μιλας για ατομο που ειχε ηδη καταταγει, αν και παλι αν ακολουθουσε τις διαδικασιες αναβολης (με αρχη την 6μηνη που σωστα του εδιναν) θα απαλλαγοταν στο τελος.
δεν χαλαρώνεις λίγο με τους χαρακτηρισμούς...;
Αυτη ειναι η γνωμη μου φιλε μου.
-
Κι εγώ αυτό γνώριζα, ότι δηλαδή αν γνωματεύσει σοβαρή περίπτωση ειδικός στρατιωτικός γιατρός λήγει το θέμα και μάλιστα επιτόπου. Το θέμα είναι πόσο εύκολα μπορείς να έχεις τέτοιου είδους γνωμάτευση. Οι ψυχίατροι -γενικά- είναι από τις πλέον διαβασμένες και επιστημονικές περιπτώσεις γιατρών, οπότε δυσκολεύομαι να καταλάβω πώς θα έπαιρνε τόσο ελαφρά μια περίπτωση και θα δεχόταν αβίαστα γνωμάτευση ιδιώτη γιατρού (καλά αν δεν είναι γνωστός νοσοκομειακός τότε χαίρεται...) για τόσο σοβαρό λόγο.
Επειδή γιος συναδέρφου τελειώνει με τη σχολή και ψάχνεται πώς να μην κάνει θητεία θα του το μεταφέρω... -
Πολλοί από εμάς έχουμε αντίστοιχη γνώμη για σένα αλλά κρατάμε ένα κόσμιο επίπεδο...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πολλοί από εμάς έχουμε αντίστοιχη γνώμη για σένα αλλά κρατάμε ένα κόσμιο επίπεδο...Προς θεου.
Εκφρασου ελευθερα, μην αυτο-λογοκρινεσαι για μενα. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πολλοί από εμάς έχουμε αντίστοιχη γνώμη για σένα αλλά κρατάμε ένα κόσμιο επίπεδο...Κοίτα να δεις, τώρα είναι ψυχασθενής με σφραγίδα γιατρού δημοσίου νοσοκομείου, γιατρού στρατιωτικού νοσοκομείου και επιτροπής απαλλαγών. Οι δικές μας απόψεις μάλλον περιττεύουν
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Πολλοί από εμάς έχουμε αντίστοιχη γνώμη για σένα αλλά κρατάμε ένα κόσμιο επίπεδο...
Κοίτα να δεις, τώρα είναι ψυχασθενής με σφραγίδα γιατρού δημοσίου νοσοκομείου, γιατρού στρατιωτικού νοσοκομείου και επιτροπής απαλλαγών. Οι δικές μας απόψεις μάλλον περιττεύουν
πού να τον γνωρίσεις κι από κοντά
Κλινική περίπτωση τρελαμένου(γαύρου )
-
ηρεμηστε ρε, ο kovathe προφανως εχει καποιο προβλημα το οποιο πιστοποιηθηκε και του εξασφαλισε το ι5..δε σημαινει οτι ολοι βαζουν μεσα και εξω για να μην υπηρετησουν, μερικοι δε μπορουν κιολας να φερουν σε περας τις υποχρεωσεις...
γνωριζω περιπτωση που παλιοτερο ψυχολογικο προβλημα γιγαντωθηκε απο τη πιεση του στρατου και εκδηλωθηκε ξανα, αυτοματως απολυση απο το στρατευμα...
το θεμα της εναλλακτικης θητειας ειναι βεβαια ζωτικοτατο ωστε να υπαρχει μια ισορροπια, σε αυτο βεβαια ο ΕΣ κοιμαται ορθιος αλλα αυτο θα το συζητησουμε σε μια αλλη εκπομπη
-
@adis
εγώ κατάλαβα ότι μπορεί όποιος θέλει χωρίς βύσμα να πάει με μια γνωμάτευση μη στρατιωτικού γιατρού ότι έχει σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα και να πάρει οριστική απαλλαγή όπως λέει και το site που ανέφεραν τα παιδιά. Κατάλαβα λάθος; -
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Κοίτα να δεις, τώρα είναι ψυχασθενής με σφραγίδα γιατρού δημοσίου νοσοκομείου, γιατρού στρατιωτικού νοσοκομείου και επιτροπής απαλλαγών. Οι δικές μας απόψεις μάλλον περιττεύουν
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Μεγαλε φυλαξου!
Δεν ξερεις ποσοι κυκλοφορουμε εκει εξω.. -
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Μεγαλε φυλαξου!
Δεν ξερεις ποσοι κυκλοφορουμε εκει εξω..Μπρρρ, πάω ν' αλλάξω πάνα...
-
@adis
εγώ κατάλαβα ότι μπορεί όποιος θέλει χωρίς βύσμα να πάει με μια γνωμάτευση μη στρατιωτικού γιατρού ότι έχει σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα και να πάρει οριστική απαλλαγή όπως λέει και το site που ανέφεραν τα παιδιά. Κατάλαβα λάθος;κοιτα ειδικος δεν ειμαι στην αποφυγη στρατευσης, εγω μιλαω για παιδια με προβλημα...
παντως υπαρχει εμπειρια απο το περιβαλλον που δεν ηθελε να στρατευθει, πηρε οτι αναβολη σπουδων υπηρχε και μετα οταν τελειωσαν αυτες βαρεθηκαν να τον βλεπουν οι στρατιωτικοι γιατροι...νομιζω ομως οτι αυτο κρατησε πανω απο 3 χρονια και δεν παιχθηκε καποιο μεσο τουλαχιστον αποσο ξερω...εγω νομιζω οτι ειναι ευκολο να αποφυγει καποιος τη στρατευση, κανεις το καναρινι και τελος...το γιατι ο ΕΣ δεν αξιοποιει τα καναρινια ειναι θεμα της ηγεσιας του (εδω θα βαζα μπινελικι για ναμαι κουλ αλλα βαρεθηκα)
-
Κοιτάχτε, έχουμε γνώμη και άποψη και στυλ, ΟΚ;
Δεν είμαστε κακομαθημένοι πιτσιρικάδες, ΟΚ;;
Και κανείς δεν θα μας πει τι θα κάνουμε, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΚΡΕΜΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΣΤΑΝΙ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ, ΟΚ;;;Βσαικά kovathe δεν είσαι τίποτα παραπάνω από άλλη μία τυπική περίπτωση νεοέλληνα που επιχειρεί να ιδεολογικοποιήσει-δικαιολογήσει τον τομαρισμό του και την αποφυγή των υποχρεώσεών του. Μη νομίζεις ότι είσαι και πρωτότυπος λουφαδόρος δα!
Περί Θητείας [#3]