-
Καλησπέρα σε όλους.
Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους ανεξαιρέτως που απάντησαν γενικά σε ερωτήσεις σε αυτό το φόρουμ κι έτσι έφτιαξαν μια βάση πληροφοριών χρήσιμη για όλους , και επί παντώς επιστητού.
Μόλις τέλειωσα την σχολή μου στα 4 χρόνια, και όντας 22 θα κόψω την αναβολή μου για να πάω στρατό. Είμαι απο Κρήτη, 1.95 102 κιλά και πάντα μου άρεσε η ΠΦ τουλάχιστον σαν ιδέα οπότε σκέφτομαι να την δηλώσω στο ΚΕΝ και εάν τα καταφέρω να τελειώσω εκεί την θητεία μου. Μερικές ερωτήσεις:- Απότι έψαξα έχω προθεσμία μέχρι 31 Αυγούστου να κόψω την αναβολή για να καταταγώ Νοέμβρη, υπάρχει όμως πιθανότητα - με βάση την εμπειρία σας- και εάν πιέσω την κατάσταση πέρνωντας τηλέφωνο στην στρατολογία να μπώ με την ΕΣΣΟ του Σεπτέμβρη? Υπάρχουν οικογενειακά προβλήματα, και όσο ποιο γρήγορα τελειώσω τόσο το καλύτερο.
- Θα ήθελα όποιος γνωρίζει να με κατατοπίσει σχετικά με τον ελεύθερο χρόνο που θα έχω μετα την εκπαίδευση στην ΠΦ τον 2ο μήνα της θητειας μου μετά το ΚΕΝ. Θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος κατά την διάρκεια της ημέρας όπου θα είμαι τελείως ελεύθερος να κάνω ότι θέλω; Αυτό που κάτι δίαβασα για 1-1 ή 2-1 σημαίνει οτι μπορεί π.χ. να έχω 2 ημέρες μέσα στο στρατόπεδο και την ακριβώς επόμενη να είμαι τελείως απών απο το στρατόπεδο? Επίσης, θα μένω μόνιμα στο στρατόπεδο όπως και παντού στην Ελλάδα ή θα πρέπει να νοικιάσω σπίτι στην Αθήνα για τον σκοπό αυτό?
- Μόρια για δημοσίους διαγωνισμούς τελικά χορηγούνται όπως στις ΕΔ? Νομίζω υπάρχει διχογνωμία για αυτό το θέμα και μετά απο πολύ ψάξιμο βρήκα παλαιότερη προκύρηξη της πυροσβεστικής που το περιέγραφε, όχι όμως και αντίστοιχη στα άλλα σώματα ασφαλείας.
Οποιαδήποτε πληροφορίακαι συμβουλή δεκτή, καλοδεχούμενη και απαραίτητη .
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Καλό βράδυ
-
- το 2-1 σημαινει 2 μερες μεσα και την επομενη εξω απο τις 6 το απογευμα μεχρι τις 10 ή 12 αν εχεις διωρη ή μεχρι την επομενη μερα το πρωι αν εχεις διανυκτερευση.
- και οι τσολιαδες στις ειδικες δυναμεις ανοικουν.
αυτα ηταν μεχρι τα τελη της δεκαετιας του 90.
-
ευχαριστω για την απαντηση- αρα θα υπαρχουν μερες που θα ειμαι ολη μερα μεσα στο στρατοπεδο και μονο μερικες θα βγαινω ως εξοδουχος? δεν παιζει να υπαρχει δηλαδη ημερα χωρις να παω καν στο στρατοπεδο ειτε για δουλεια ειτε για γυμναστικη? σκεφτομουν αν ειχα ελευθερο χρονο να εβαζα μπροστα καποια θεματα οπως π.χ επαγγελματικο διπλωμα, ecdl για υπολογιστες κλπ....
και παλι ευχαριστω για την απαντηση -
Γειά σου υποψήφιε φαντάρε loumidis15!
Kαταρχήν απ'ότι ξέρω στην εκπαίδευση θα είσαι κάθε μέρα έξω. Μετά όταν αναλάβεις υπηρεσία νομίζω θα σε πηγαίνει 1 μέσα 1 έξω ή 2 μέσα και 1 έξω. Μέσος όρος ή κάπως έτσι ανάλογα τα άτομα της τότε σειράς.
Αν είσαι Αθηναίος θα έχεις διανυκτέρευση ή αν δηλώσεις σταθερή κατοικία απο συγγενικό πρόσωπο στην Αθήνα πάλι θα είσαι οκ.
Με 1,95 ύψος θα σε προτείνουν για το Μ.Α.Σ αφού εκει πηγαίνουν οι άνω του 1,90.
Οι εορταστικές άδειες ,τα 6ήμερα ισχύουν κανονικά.
Εκεί έχε υπόψην σου πως πηγαίνουν πολλά βύσματα μεγάλων κεφαλιών πολιτικών νεολαίων που δυσκολεύουν πιστεύω τις υπηρεσίες σε άλλους. Ισχύει και το παλιός νέος κατά πολύ απ'ότι ξέρω. Θέλει προσοχή και ψυχραιμία.
Οσο για τη κατάταξη κάνε διακοπή αναβολής αύριο αν μπορείς και'' σπρώξε ''όπως είπες την κατάσταση να καταταγείς τον Σεπτεμβρη. Μπορεί να γίνει αν πρόκειται για ΠΦ. Έτσι τουλάχιστον πιστεύω εγώ.
Πάρε και απο αλλού γνώμες. -
ευχαριστώ πολυ για τα σχολια φιλτατε
τωρα για την διακοπη αναβολης ακομα το σκεφτομαι, αλλα θα δειξει αν την κανω και με παρουν Σεπτεμβρη... δυστυχως δεν εξαρταται απο εμενα...
Αναφορικα με την διανυκτερευση, επειδη δεν το καταλαβα, δικαιουμαι διανυκτερευση ολες τις ημερες της θητειας μου εκει ή οχι? επειδη δεν ειμαι απο Αθηνα, και δεν εχω συγγενικο προσωπο εκει, τι θα πρεπει να κανω- υπαρχει πιθανοτητα να κοιμαμαι στο στρατοπεδο είτε εξοδουχος είτε οχι? ευχαριστω για τις σκεψεις! -
Ο χρήστης loumidis15 έγραψε:
ε
Αναφορικα με την διανυκτερευση, επειδη δεν το καταλαβα, δικαιουμαι διανυκτερευση ολες τις ημερες της θητειας μου εκει ή οχι? επειδη δεν ειμαι απο Αθηνα, και δεν εχω συγγενικο προσωπο εκει, τι θα πρεπει να κανω- υπαρχει πιθανοτητα να κοιμαμαι στο στρατοπεδο είτε εξοδουχος είτε οχι? ευχαριστω για τις σκεψεις!Σιγα μην σου κλεισουν και στο Hilton για να μενεις
διανυκτερευση σημαίνει οτι την μέρα που εισαι εξοδούχος μπορεις να κοιμηθείς σπίτι σου και θα μπεις στο στρατόπεδο το επόμενο πρωί μέχρι τις 7:00
-
ευχαριστω φιλε, υπαρχει η επιλογη παρολα αυτα ομως να κοιμηθω μεσα στο στρατοπεδο? Οπως προειπα δεν ειμαι μονιμος κατοικος Αθηνων... Αν οχι, θα πρεπει να βρω να νοικιασω κατι φτηνο; (Γκαρσονιερα κλπ ?)
-
Καλημερα και παλι.
Αν καταλαβα καλα λοιπον διανυκτερευση σημαινει οταν εχω εξοδο να μεινω εκτος στρατοπεδου, και αυτο γινεται αν εχω σπιτι ή συγγενεις Α βαθμου εκει που υπηρετω δηλαδη ας πουμε Αθηνα.. Στην περιπτωση μου και τα 2 ειναι οχι, οποτε μενω κανονικα δωρεαν καθε βραδυ στο στρατοπεδω επι της Η. Αττικου ετσι?
Ευχαριστω για την προθυμοτητα -
Φυσικά και θα μπορείς να μένεις μέσα. Ότι καλύτερο για τους παλιούς! Δεν θα είναι όπως σπίτι σου όμως.
Καλά δεν έχεις κανένα συγγενή στην Αθήνα ? Και ας μην είναι Α βαθμού! Σπίτι να μπορείς να μείνεις υπάρχει? Αν υπάρχει δήλωσε το .
Δεν γίνεται να πάρεις διανυκτέρευση χωρίς να υπάρχει δηλωμένη κατοικία εντός νομού. -
Καλο θα ειναι να βρεις καποιον φιλο/συγγενη (εαν ειναι φιλος θα πρεπει να δηλωσεις οτι ειναι συγγενης) και να το δηλωσεις για διανυκτερευση ακομα και εαν δεν μπορεις να μεινεις εκει. Μερικες βραδιές η 'απαλεψια' θα βαρεσει κοκκινο και θα θέλεις να κοιμηθεις σε ενα φτηνο ξενοδοχειο μονο και μονο για να ξεφυγεις μερικες ωρες και να κοιμηθεις με ησυχία.
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Φυσικά και θα μπορείς να μένεις μέσα. Ότι καλύτερο για τους παλιούς! Δεν θα είναι όπως σπίτι σου όμως.
Καλά δεν έχεις κανένα συγγενή στην Αθήνα ? Και ας μην είναι Α βαθμού! Σπίτι να μπορείς να μείνεις υπάρχει? Αν υπάρχει δήλωσε το .
Δεν γίνεται να πάρεις διανυκτέρευση χωρίς να υπάρχει δηλωμένη κατοικία εντός νομού.Η αλήθεια είναι οτι νοικιάζουμε ένα μικρό σπίτι σε έναν στον πειραιά, αλλά δεν ξέρω κατα πόσο γίνεται να τον δηλώσω αυτόν ως 'συγγενή', για να μπορώ να μένω εκτός στρατοπέδου... Νομίζεις οτι γίνεται φίλε? Σαφώς πρέπει να νοικιάσω κάτι μικρό για αυτούς τους μήνες όμως, έτσι δεν είναι?
-
Ο χρήστης Cyberguy έγραψε:
Καλο θα ειναι να βρεις καποιον φιλο/συγγενη (εαν ειναι φιλος θα πρεπει να δηλωσεις οτι ειναι συγγενης) και να το δηλωσεις για διανυκτερευση ακομα και εαν δεν μπορεις να μεινεις εκει. Μερικες βραδιές η 'απαλεψια' θα βαρεσει κοκκινο και θα θέλεις να κοιμηθεις σε ενα φτηνο ξενοδοχειο μονο και μονο για να ξεφυγεις μερικες ωρες και να κοιμηθεις με ησυχία.Συνεπώς φίλε, και φαίνεται να γνωρίζεις πράγματα, θεωρείς οτι πρέπει να νοικιάσω για να έχβ και λιγάκι την ησυχία μου ε? Φίλους έχω αρκετούς στην Αθήνα που λογικά θα μπορούσαν να υπογράψουν, και ιδιαίτερα μια καλή φίλη οπότε λές να την κάνω ''συγγενή''? Ελπίζω να είναι εύκολη η διαδικασία και να μην βγω ψεύτης και μπλεγμένος .....
Ευχαριστώ και πάλι, οποιαδήποτε άλλη συμβουλή καλοδεχούμενη! -
Δεν γίνεται να πάρεις διανυκτέρευση χωρίς να υπάρχει δηλωμένη κατοικία εντός νομού.Η αλήθεια είναι οτι νοικιάζουμε ένα μικρό σπίτι σε έναν στον πειραιά, αλλά δεν ξέρω κατα πόσο γίνεται να τον δηλώσω αυτόν ως 'συγγενή', για να μπορώ να μένω εκτός στρατοπέδου... Νομίζεις οτι γίνεται φίλε? Σαφώς πρέπει να νοικιάσω κάτι μικρό για αυτούς τους μήνες όμως, έτσι δεν είναι?
Γινεται αλλα γιατι να χασεις ενοικιο και να δημιουργησεις προβλημα στον ενοικιαστη? Αφου υπαρχουν επιλογες εμπιστων φιλων,φιλης. Προχωρα εκει.
Αν υπαρχει δυνατοτητα ενοικιασης ακομα καλυτερα. -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Γινεται αλλα γιατι να χασεις ενοικιο και να δημιουργησεις προβλημα στον ενοικιαστη? Αφου υπαρχουν επιλογες εμπιστων φιλων,φιλης. Προχωρα εκει.
Αν υπαρχει δυνατοτητα ενοικιασης ακομα καλυτερα.Mαλλον προς δυνατότητα ενοίκιασης το βλέπω, γιατι δεν θελω να γίνομαι βάρος στους φιλους και φιλες, αλλωστε εχουν και αυτοι τα προβληματα τους... το ζητημα ειναι δεν ξερω κατα ποσο θα έχω ελευθερο χρόνο αν τελικά μπώ ΠΦ , ξέρω οτι σκοπιά κάνεις μια ώρα την ημέρα ( αν ξέρει κάποιος ας ενημερώσει) οπότε τις περισσότερες ώρες της υπόλοιπης ημέρας λόγικα θα είμαι ελεύθερος? σκέφτομαι να μήν χάσω χρόνο και να προσπαθήσω να βγάλω το ecdl εκείνη την περίοδο, ίσως και δίπλωμα Γ κατηγορίας απλά δεν ξέρω αν με 'πέρνει' ο χρόνος.
Λογικά για ενοίκιο επιπλωμένης γκαρσονιέρας με 200 είμαι καλυμένος έτσι?
Ευχαριστώ και καλό Σ/Κ -
Mαλλον προς δυνατότητα ενοίκιασης το βλέπω, γιατι δεν θελω να γίνομαι βάρος στους φιλους και φιλες, αλλωστε εχουν και αυτοι τα προβληματα τους... το ζητημα ειναι δεν ξερω κατα ποσο θα έχω ελευθερο χρόνο αν τελικά μπώ ΠΦ , ξέρω οτι σκοπιά κάνεις μια ώρα την ημέρα ( αν ξέρει κάποιος ας ενημερώσει) οπότε τις περισσότερες ώρες της υπόλοιπης ημέρας λόγικα θα είμαι ελεύθερος? σκέφτομαι να μήν χάσω χρόνο και να προσπαθήσω να βγάλω το ecdl εκείνη την περίοδο, ίσως και δίπλωμα Γ κατηγορίας απλά δεν ξέρω αν με 'πέρνει' ο χρόνος.
Ευχαριστώ και καλό Σ/ΚΟταν εχεις υπηρεσία ακόμα και εαν ειναι για μια ώρα μένεις μεσα στο στρατόπεδο. Μόνο εαν δεν εχεις υπηρεσία και είσαι εξοδούχος δικαιούσε να μείνεις εκτός στρατοπέδου. Το να νοικιάσεις το θεωρώ υπερβολή, εκτος εαν σου πηγαίνει συνεχόμενα 1 μεσα 1 έξω. Θα το δείς όταν έρθει η ώρα και μπείς στην μονάδα. μην ξεχνάς ότι και εξοδούχος να είσαι θα φεύγεις λογικά μετα την μεσημεριανή αναφορά, οπότε υπολόγισε κατα τις 3-4 το μεσημέρι.
-
Ο χρήστης Cyberguy έγραψε:
Mαλλον προς δυνατότητα ενοίκιασης το βλέπω, γιατι δεν θελω να γίνομαι βάρος στους φιλους και φιλες, αλλωστε εχουν και αυτοι τα προβληματα τους... το ζητημα ειναι δεν ξερω κατα ποσο θα έχω ελευθερο χρόνο αν τελικά μπώ ΠΦ , ξέρω οτι σκοπιά κάνεις μια ώρα την ημέρα ( αν ξέρει κάποιος ας ενημερώσει) οπότε τις περισσότερες ώρες της υπόλοιπης ημέρας λόγικα θα είμαι ελεύθερος? σκέφτομαι να μήν χάσω χρόνο και να προσπαθήσω να βγάλω το ecdl εκείνη την περίοδο, ίσως και δίπλωμα Γ κατηγορίας απλά δεν ξέρω αν με 'πέρνει' ο χρόνος.
Ευχαριστώ και καλό Σ/ΚΟταν εχεις υπηρεσία ακόμα και εαν ειναι για μια ώρα μένεις μεσα στο στρατόπεδο. Μόνο εαν δεν εχεις υπηρεσία και είσαι εξοδούχος δικαιούσε να μείνεις εκτός στρατοπέδου. Το να νοικιάσεις το θεωρώ υπερβολή, εκτος εαν σου πηγαίνει συνεχόμενα 1 μεσα 1 έξω. Θα το δείς όταν έρθει η ώρα και μπείς στην μονάδα. μην ξεχνάς ότι και εξοδούχος να είσαι θα φεύγεις λογικά μετα την μεσημεριανή αναφορά, οπότε υπολόγισε κατα τις 3-4 το μεσημέρι.
Ευχαριστώ πολύ για τις παρατηρήσεις φίλε- διαλέυκαναν αρκετά το τοπίο . Συνεπώς βλέποντας και κάνοντας αναφορικά με το θέμα του σπιτιού, εάν φυσικά μπώ τελικά ΠΦ.
-
loumidis15 αυτό το 9μηνο πρέπει να ξεχάσεις την 'κανονική' ζωή. Θα είσαι κάτοικος της μονάδας, είναι υπερβολή να νοικιάσεις σπίτι μόνος σου. Ουσιαστικά αν σε πηγαίνει 1-1 (που είναι αρκετά καλό σενάριο) θα βγαίνεις για να πηγαίνεις σπίτι και για κάποιο καφέ, κάθε 2 μέρες το απόγευμα. Θεωρείς ότι αξίζει να νοικιάζεις μόνος σου σπίτι για αυτές τις 10-12 ώρες ανά διήμερο; Επίσης, δεν ξέρω πώς είναι στην Αθήνα, αλλά στην παραμεθόριο εμείς έπρεπε να μπούμε μέχρι τις 6 (όχι 7) οπότε ουσιαστικά δεν κοιμόσουν τα βράδια της διανυκτέρευσης.
Καλύτερα κάνε υπομονή το πρώτο διάστημα - ούτως ή άλλως μέχρι να αρχίσεις να παίρνεις τις πρώτες άδειες ουσιαστικά είναι ένα 6μηνο. Άποψη μου είναι ότι θα στενοχωριέσαι τελικά που νοικιάζεις αλλά δεν μπορείς να πηγαίνεις.
Τέλος, 200 ευρώ για να βρεις επιπλωμένη γκαρσονιέρα στην περιοχή που θα είσαι είναι λίγα. -
Ο χρήστης silver01 έγραψε:
loumidis15 αυτό το 9μηνο πρέπει να ξεχάσεις την 'κανονική' ζωή. Θα είσαι κάτοικος της μονάδας, είναι υπερβολή να νοικιάσεις σπίτι μόνος σου. Ουσιαστικά αν σε πηγαίνει 1-1 (που είναι αρκετά καλό σενάριο) θα βγαίνεις για να πηγαίνεις σπίτι και για κάποιο καφέ, κάθε 2 μέρες το απόγευμα. Θεωρείς ότι αξίζει να νοικιάζεις μόνος σου σπίτι για αυτές τις 10-12 ώρες ανά διήμερο; Επίσης, δεν ξέρω πώς είναι στην Αθήνα, αλλά στην παραμεθόριο εμείς έπρεπε να μπούμε μέχρι τις 6 (όχι 7) οπότε ουσιαστικά δεν κοιμόσουν τα βράδια της διανυκτέρευσης.
Καλύτερα κάνε υπομονή το πρώτο διάστημα - ούτως ή άλλως μέχρι να αρχίσεις να παίρνεις τις πρώτες άδειες ουσιαστικά είναι ένα 6μηνο. Άποψη μου είναι ότι θα στενοχωριέσαι τελικά που νοικιάζεις αλλά δεν μπορείς να πηγαίνεις.
Τέλος, 200 ευρώ για να βρεις επιπλωμένη γκαρσονιέρα στην περιοχή που θα είσαι είναι λίγα.Φιλε ευχαριστω πολυ για τις παρατηρησεις... Πιθανοτατα εχεις δικαιο σε ολα οποτε θα δω τι θα κανω... εχω μεχρι 31 αυγουστου για να αποφασισω... οποτε βλεποντας και κανοντας ...
Ευχαριστω και παλι -
Αααχ ουτε 2 μηνες δεν εχω κλεισει εκτος και ηταν τοσο ζωαρα που πηγαινα μια βδομαδουλα εθελοντικα..
Μακρααν εντωμεταξυ η πιο στ @@ μου φαση της ζωης μου.. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Αααχ ουτε 2 μηνες δεν εχω κλεισει εκτος και ηταν τοσο ζωαρα που πηγαινα μια βδομαδουλα εθελοντικα..
Μακρααν εντωμεταξυ η πιο στ @@ μου φαση της ζωης μου..Nονε, οι πιο πολλοι αυτο λενε, το ζητημα ειναι ομως οτι ειναι 'εμποδιο' σε παει πισω, γιατι θελω να βρω μετα καμμια δουλεια, να ξεκινησω κανενα μεταπτυχιακο γιατι εχω πολυ καλο βαθμο πτυχιου κλπ....
Περί Θητείας [#3]