-
εγώ συμφωνώ με τον red, οι σκοπιές πολύ συχνά είναι περιττές
στην ΑΒΥΠ όταν πρωτοπήγα ήμασταν 20 άτομα και είχαμε υπηρεσίες για 20 άτομα και πήγαινε 2-1 άντε 3-1 στη χειρότερη και όλα κυλούσαν ομαλά
όταν στις εκλογές του '12 η δύναμη έγινε 70 ( δεν χωρούσαμε στο θάλαμο), πάλι 2-1 μας πήγαινε και άρχισαν πιο συχνά τα 3-1 και τα 4-1 έσκασαν μύτη γιατί οι υπηρεσίες ανέβηκαν με βάση τη δύναμη η οποία βέβαια αποτελούνταν από 40% άοπλους και 30% ξάδερφους το Ορέστη (ξέρει αυτός )
όταν πήγα να απολυθώ έβλεπα κάτη πηγμένες φάτσες από τα 5-1 λόγω των υπηρεσιών που αυξήθηκαν μεν, αλλά δε μειώθηκαν ποτέ
το θέμα είναι ότι πολλές από αυτές ήταν άχρηστες, γιατί μόνο χρήσιμο δεν είναι να φυλάνε παράλληλα τομείς άτομα σε κάμερες, περίπολα σε τζιπ, πεζοπόρα, σκοποί και σκύλοι
όλα αυτά μια χαρά τα φύλαγαν και πριν με 20 στρ, όμως δε θέλουν να αράζεις αυτό είναι το κόλλημά τους
και το κακό είναι ότι η αβύπ δεν είναι στρδο να φιλοξενεί κόσμο.. αρκετό φαγητό δε γίνεται να έχει, κρεβάτια πολλά δεν έχει, ντους δεν έχει (μόνο στα μαγειρεία οι μάγειρες είχαν λίγο της προκοπής), πρωινό δεν έχει και οι υπηρεσίες της έχουν κάτι άκυρα ωράρια που δε τα εφαρμόζουν πουθενά αλλού επειδή κανονικά είναι φτιαγμένες για να να σε κρατάνε το πολύ δύο μέρες μέσα με λίγα νούμερα (πχ 3 πύλη αντί για 4 και 2 θαλαμοφύλακες αντί για 3) και την τρίτη να ξεκουράζεσαι
φαντάσου τώρα να είσαι ακόμα και θαλαμοφύλακας σαββατοκύριακο με 12 ώρες υπηρεσία τη μέρα, αλλαγή νούμερου κάθε 3 ώρες και μετά να πρέπει να κάνεις και κάτι από δευτέρα ή τουλάχιστον τη δευτέρα το πρωί
ή φαντάσου να κάνεις πύλη με max 3.5 ώρες ύπνο γιατί μαζί με πύλη να έχεις λάτζα και σημαία
μέχρι και οι καραβανάδες πήζανε, είχαμε ΕΝΑ νούμερο αρχιφύλακα πύλης δηλαδή >24ώρες ξύπνιος
αυτά δε βελτιώθηκαν μόλις έσκασε κόσμος, απλά βρέθηκαν άλλες εξίσου άκυρες (και άχρηστες υπηρεσίες) με φοβερά νούμερα όπως 3-6 τα ξημερώματα πεζοπόρο , συνέχίζεις τη μέρα σου αφού ρίχνεις περπάτημα από τις 3 και την επόμενη μέρα 15-18 επόμενο πεζοπόρο
τη μέρα που μου έτυχε αυτό στις 18:05 πάω στο κρεβάτι μου δε μιλάω σε κανένα και 18:06 είχα κοιμηθεί βαθιάξυπνάω στις 22:00 που είχα ξανά νούμερο (έχοντας χάσει φυσικά το βραδυνό μου και ΕΥΤΥΧΩΣ μου είχαν κρατήσει πιτόγυρο) και συνεχίζω
κατασκήνωση λέμε
το μόνο που με παρηγορούσε εκεί είναι
α) πήγαινα σπίτι μου κάθε μερικές μέρες
β) η υπηρεσία ήταν μεν κουραστική από άποψη ωραρίων, αλλά δε σου την έλεγαν άμα φορούσες κάνα σκούφο για το κρύο ή καθόσουν και λιγάκι και ήσουν πιο αραχτός όπως τα ζώα που είχα στη πιερία που έκαναν λες και ήμασταν στα σύνοραΟ χρήστης cabala10 έγραψε:
να ρωτησω κατι γιατι αδυνατω να καταλαβωποιο ακριβως το νοημα να αναλυουμε το ι5 του καθενα?
ποιο το νόημα να υπάρχουν Ι?
μόνο 0 και 1 θα έπρεπε να υπάρχουν, δεν καταλαβαίνω το θέμα του άοπλου
-
η καμερα δεν μπορει να αντικαταστησει το περιπολο πρωτα απ ολα (κυριως το περιπολο..)το λεμε και το ξαναλεμε...
και συγνωμη 70 ατομα και το μεγαλυτερο ποσοστο αοπλοι? κανεις τους ουτε ο δικας δεν εστειλε καποιον για επανεξεταση?
(το αραγμα ειναι κατι πολυ κακο και αυτο το εχουμε ξαναπει διοτι αμα το μυαλο σου δεν εχει κατι να απασχοληθει θα αρχισεις να εχεις αλλα διαφορα εκει μεσα και αλλες σκεψεις θα αρχισουν να ερχονται σκεψεις που ΔΕΝ θες να εχεις εκει μεσα διπλα σε οπλο..)(νομιζω οτι καταλαβαινεις το νοημα του αοπλου απο το δικο σου ποστ.. για φαντασου να ηταν μονο μεχρι ι2 π.χ δεν θα εβλεπες αδεια του αγιου πεους.. εκτως και αμα υπηρχαν γυναικες μεσα για δευτερευουσες (μιλωντας παντα για την τωρινη τραγικη κατασταση οχι σε αλλο συμπαν με αποτελεσματικο συστημα και αξιοκρατια..))
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Απο την αλλη , οι φιλιες στο στρατο μπορει να μεινουν για πολλα χρονια..
Πλέον όχι. Καθένας κοιτάζει την πάρτι του και μονίμως τι κάνει ο άλλος. Γιατί εσένα σε πήγε 1-1 και μένα 2-1, γιατί να πάω για αγγαρία εγώ και μην πας εσύ αφού πήγα εγώ πήγα χθες, γιατί ενώ εμένα με χώσαν εσύ φίδιαζες , γιατί , γιατί γιατί....
Αυτή είναι η καθημερινότητα που βλέπω μέσα και το συζητούσαμε μάλιστα σήμερα με ένα φαντάρο και καταλήξαμε σ αυτό. Πλέον φιλίες δε γίνονται στο στρατό, ο καθένας το μόνο που θέλει είναι να περάσουν οι μήνες και να φύγει. -
Ναι γιατι εκτος των αλλων ο στρατος δεν ειναι πια 2-3 χρονια οπου θελοντας και μη δενοσουν με τον αλλον
9 μηνες (καλα το λεω;) και αντε γεια -
κάνεις φίλους στο στρατό πώς δεν κάνεις;
-
αυτό έλειπε να μην κάνεις φίλους, 9 μήνες μένεις, όχι 9 ώρες
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Απο την αλλη , οι φιλιες στο στρατο μπορει να μεινουν για πολλα χρονια..
Πλέον όχι. Καθένας κοιτάζει την πάρτι του και μονίμως τι κάνει ο άλλος. Γιατί εσένα σε πήγε 1-1 και μένα 2-1, γιατί να πάω για αγγαρία εγώ και μην πας εσύ αφού πήγα εγώ πήγα χθες, γιατί ενώ εμένα με χώσαν εσύ φίδιαζες , γιατί , γιατί γιατί....
Αυτή είναι η καθημερινότητα που βλέπω μέσα και το συζητούσαμε μάλιστα σήμερα με ένα φαντάρο και καταλήξαμε σ αυτό. Πλέον φιλίες δε γίνονται στο στρατό, ο καθένας το μόνο που θέλει είναι να περάσουν οι μήνες και να φύγει.Ισως γιατι η θητεια ειναι μικρη πλεον και ειναι λιγος ο χρονος.
Πριν πολλα χρονια που ηταν 21 μηνες η θητεια και ησουν στο ιδιο μερος για ενα χρονο ηταν αρκετα πιο ευκολο.
Θυμαμαι για 10 χρονια μετα την απολυση ολο και με καποιους επικοινωνουσα. -
Μεσα σε αυτη τη μικρογραφια κοινωνιας παντα βρισκεται ενας δυο που εχετε τα ιδια χνωτα και αν ειναι και απο την ιδια περιοχη, πχ Αττικη, κρατιεται μια επαφη.
Αν ο αλλος ειναι απο τις Σερρες και εσυ Αττικη ε, ειναι δυσκολο. -
Οι φιλίες στο στρατό μένανε για πολλά χρόνια, γιατί οι κοινές δυσκολίες σφυρηλατούσαν τις σχέσεις και τις κάνανε πιο ισχυρές. Αυτό σε συνδυασμό και με τη μεγαλύτερη διάρκεια που είχε η θητεία, είχε το αποτέλεσμα να δημιουργούνται δεσμοί με περισσότερο βάθος και ουσία. Οσο περισσότερες οι δυσκολίες, όσα περισσότερα τα περιστατικά που ο ένας ήταν δίπλα στον άλλο, όσο περισσότερο ήταν οι στρατιώτες στο πεδίο (όσο περισσότερο το 'γ#$@#σι' κοινώς), τόσο πιο ισχυρές και οι σχέσεις τους. Οσο περισσότερο στο.... ΚΨΜ, τόσο πιο ρηχές και πρόσκαιρες. Και δε μιλάω για τις εξαιρέσεις, μιλάω για τον κανόνα....Φυσικά αυτό δεν συμβαίνει μόνο στη στρατιωτική θητεία, αλλά και στην υπόλοιπη ζωή.
Τί ισχύει σήμερα με 9 μήνες θητεία και αυτή σκέτη παρωδία, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω, αλλά μόνο να υποψιάζομαι.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Οι φιλίες στο στρατό μένανε για πολλά χρόνια, γιατί οι κοινές δυσκολίες σφυρηλατούσαν τις σχέσεις και τις κάνανε πιο ισχυρές. Αυτό σε συνδυασμό και με τη μεγαλύτερη διάρκεια που είχε η θητεία, είχε το αποτέλεσμα να δημιουργούνται δεσμοί με περισσότερο βάθος και ουσία. Οσο περισσότερες οι δυσκολίες, όσα περισσότερα τα περιστατικά που ο ένας ήταν δίπλα στον άλλο, όσο περισσότερο ήταν οι στρατιώτες στο πεδίο (όσο περισσότερο το 'γ#$@#σι' κοινώς), τόσο πιο ισχυρές και οι σχέσεις τους. Οσο περισσότερο στο.... ΚΨΜ, τόσο πιο ρηχές και πρόσκαιρες. Και δε μιλάω για τις εξαιρέσεις, μιλάω για τον κανόνα....Φυσικά αυτό δεν συμβαίνει μόνο στη στρατιωτική θητεία, αλλά και στην υπόλοιπη ζωή.Τί ισχύει σήμερα με 9 μήνες θητεία και αυτή σκέτη παρωδία, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω, αλλά μόνο να υποψιάζομαι.
Τι ίσχυε όταν έκανες εσύ 2 χρόνια θητεία και αυτή σκέτη παρωδία, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω, αλλά μόνο να υποψιάζομαι
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
αυτό έλειπε να μην κάνεις φίλους, 9 μήνες μένεις, όχι 9 ώρες1 μήνα είσαι στο κέντρο οπότε 8 και αν είσαι και 8μηνητης 7 και αν πέσεις σε γκρουπ διακοπών συν τις άλλες άδειες κόψε άλλον ένα-ενάμιση μήνα, βάλε και τις πολλές εξόδους πόσο θα ζήσεις τους άλλους φαντάρους ώστε να γίνετε καλοί φίλοι? Σαφώς γίνεται αλλά πλέον έχει ελαχιστοποιηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
όπως τα ζώα που είχα στη πιερία που έκαναν λες και ήμασταν στα σύνοραΣτα ΤΘ υπάρχει παντού η ίδια νοοτροπία. Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε Έβρο και Αυλώνα.
-
ο τσοπάνης στο απέναντι βουνό φαινόταν πολύ απειλητικός
μια φορά που είχαν μπει μέσα τα κατσίκια του να δεις πώς τα σαλαγήσαμε
-
βάλε και τις πολλές εξόδους . -
Πλεον φανταζομαι ολοι θα ειναι με το κινητο και το mobile internet στο χερι..
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ο τσοπάνης στο απέναντι βουνό φαινόταν πολύ απειλητικόςμια φορά που είχαν μπει μέσα τα κατσίκια του να δεις πώς τα σαλαγήσαμε
Την επομένη μπορεί να έπαιρνες ΦΠ για 311 ΕΜΑ. Λες να περίμεναν πότε θα καταλάβεις πως είσαι σε Στρατό και όχι στους προσκόπους; Ο ΤΘ του Έβρου είναι ο ίδιος με αυτόν της ΛΑΦ Αθηνών. Την μια μέρα μπορεί να είναι σε άσκηση πάνω στο Leo και την επομένη σε εσπερίδα στο Προεδρικό Μέγαρο φορώντας την Υπ' Αριθμ 4. Καλά, στην περίπτωση των κληρωτών την ποδιά του τραπεζοκόμου.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
βάλε και τις πολλές εξόδους .
Που είναι το αστείο?
-
εκεί που ήταν o angel δεν υπήρχαν έξοδοι, κάθε του αγίου πούτσου παίρνουν έξοδο στα ΧΩΚ και συνήθως παίζει υπηρεσιακό
πάντα μας το έφερνε σαν παράδειγμα ο διοικητής μας όταν παραπονίομασταν
'δε πάτε λίγο πιο δίπλα στα ΧΩΚ να δείτε τι πάει να πει σκληρό στρδο; εμείς εδώ σας έχουμε στα ώπα ώπα'
(και δεν είχε και άδικο )
@Αλέξανδρος
εμένα έπρεπε να με στείλουν κάτω ρε συ, κι άλλο πιο πάνω;
θεσ/νικη είναι το μάξιμουμ στη βόρεια ελλάδα που θα έχω βρεθεί για πάρα πολλές δεκαετίες ακόμα
-
Kαλά σαφώς και υπάρχουν τέτοιες μονάδες αλλά ως επί το πλείστον οι έξοδοι είναι καλές για τους φαντάρους. 2-1 στη χειρότερη.
-
βάλε και τις πολλές εξόδους .
Που είναι το αστείο?
Μια φράση έκανα quote.
Προφανώς εκεί είναι το αστείο.
Περί Θητείας [#3]