-
Στους Ι5 λέει πως απαλλάχθηκαν νομίμως των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων. Δεν χρειάζεται, παρά μόνο για ευαίσθητες εργασίες (Σώματα Ασφαλείας κλπ).
Πάντως και στην Γερμανία είχαν υποχρεωτική θητεία μέχρι πριν λίγα χρόνια, ενώ σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ακόμα έχουν.
-
Ελβετία πρίν λίγους μήνες είχαν δημοψήφισμα για το αν θέλουν να καταργήσουν ή όχι τον στρατό τους. Ο λαός μίλησε και αν δεν απατώμαι το 67% του πλυθησμού ζητάει να συνεχιστεί η υποχρεωτική τους θητεία και εκπαίδευση που λαμβάνουν συνεχώς.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Αν δεν τρέχει πραγματικός λόγος για Ι5,τότε όσοι το έκαναν είναι Ι55....Στις μέρες μας ο στρατός είναι κατασκήνωση...έλεος δηλαδή με το κάθε μαμαδοπαίδι...
Επι των ημερών σου φίλε ποιντερ ήταν κολαστήριο ;
Είναι τρομερό το συναίσθημα να εχεις μαζέψει χρήματα και να τα σπαταλας χωρίς λόγο και αιτία γιατι το κράτος έκοψε τα μειωμένα εισιτήρια στα λεωφορεία , γιατι ο μάγειρας δεν έχει φαί να φτιάξει κλπ κλπ κλπ
Εντάξει υπερβολές μπορούν να υπάρξουν τόσο ως προς το 'κατασκήνωση' ώς και προς το 'κολαστήριο', και από το να έχεις μαζέψει λεφτά και να τα τρώς στην θητεία σου χειρότερο είναι να μην έχεις δεκάρα. Το θέμα είναι η ανηθικότητα του να παίρνεις ψευδώς απαλλαγή από μια υποχρέωση εις βάρος όλων όσων την αναλαμβάνουν.
Βέβαια κάποτε ο μάγειρας είχε να μαγειρέψει και το πετούσε το φαγητό γιατί όλοι προτιμούσαν το delivery, τώρα πέφτει γκρίνια που δεν φτάνει το φαγητό.
Το ανήθικο ή όχι του θέματος είναι νομίζω στην διακριτική ευχέρεια του καθενός... Συνεχίζω να βλέπω την στρατιωτική θητεία σαν ένα από τους πιο άχρηστους και προπαντός αναχρονιστικούς θεσμούς, αλλά δεν θα έμπαινα καν στην συζήτηση να κάνω τον καραγκιόζη και να ξευτελιστώ για οτιδήποτε στη ζωή μου πόσο μάλλον για Ι5... Οσοι μπορουν να το κάνουν χωρις να ξεφτιλισουν την προσωπικότητα τους, μεγεια τους, και εγω μαζι τους
Προσωπικά, προτρέπω όσους φίλους εργάζονται στο εξωτερικό να μείνουν μέχρι να μπορούν να εξαγοράσουν την θητεία... έτσι και αλλιώς, με το νόμο μπαίνεις στη χώρα πάνω από ένα μήνα...
Και επειδή ακούω να λένε οτι το Ι του στρατού είναι απόρρητο και μπλά μπλα μπλα... Εμένα ακόμα και σε εταιρία που εργάζομαι με μπλοκάκι μου ζήτησαν να δουν το χαρτί ολοκλήρωσης της στράτευσης... Που αναγράφει κέντρο, μονάδα κατάταξης, ειδικότητα κλπ κλπ.
Στους Ι5 τι λέει?Κάνεις ΤΕΡΑΣΤΙΟ λάθος, το να αποφεύγεις κάτι που είναι υποχρεωτικό για όλους με πουστιά-ψέματα-μέσον είναι τέρμα ανήθικο και δεν είναι σε καμιά διακριτική ευχέρεια κανενός.
Στα υπόλοιπα περί αναχρονιστικού κλπ έχεις δίκιο, όπως και στο ότι δεν χρειάζεται να επιστρέψει όποιος εργάζεται στο εξωτερικό. Η διαφορά όμως είναι ότι θα κάνει ότι κάνει νόμιμα και και θα υποστεί τις συνέπειες (π.χ δεν θα μπορεί να έχει ελληνικό διαβατήριο).
-
Say what? Μη γράφουμε ανακρίβειες...
Sent from Corsair's brick
-
Και επειδή ακούω να λένε οτι το Ι του στρατού είναι απόρρητο και μπλά μπλα μπλα... Εμένα ακόμα και σε εταιρία που εργάζομαι με μπλοκάκι μου ζήτησαν να δουν το χαρτί ολοκλήρωσης της στράτευσης... Που αναγράφει κέντρο, μονάδα κατάταξης, ειδικότητα κλπ κλπ.
Στους Ι5 τι λέει?Ότι έχουν απαλλαγεί νόμιμα λέει, no questions asked και δε συνηθίζεται να το ζητούν
δεν έχω ακούσει σε κανένα να το θέλουν και δεν ξέρω Ι5 που να είχε θέμα με αυτό -
Αυτό ακριβώς γιατί πολύ απλα αυτό που ενδιαφέρει τον εργοδότη είναι να μην είσαι ανυπότακτος.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Που δε φτάνει ρε παιδιά το φαγητό?? Πετάνε ταψιά ολόκληρα.Θήβα που ήμουν τις 3 τελευταίες μέρες δεν έφτανε ούτε το ψωμί για πρωινό.
Φυσικά όλες τις μέρες ούτε δεύτερο βουτυρακι δεν έδιναν.
Στη μονάδα πάλι ελάχιστο φαΐ εκτός απο συγκεκριμενα φαγητά και εκεί και καθυστερημενα. Πριν τις 3 το μεσημέρι δεν είχαμε φάει ποτέ.
Μην μιλήσω για δεκατιανο. -
Άστο δε μπορεί να μπει μέσα στο κεφάλι τους ότι σε κάποιες μονάδες δε σερβίρεται καν πρωινό και αν λείπει με άδεια ο κψμιτζής δεν έχεις καν νερό να πιεις, ούτε φυσικά μπορείς να βγεις έξω να φας κάτι, οπότε βασιζεσαι στο.. delivery οοοοοταν φυσικά τελειώσουν όλες οι πρωινές μαλακιες και βγεις λίγο χρόνο στη ζούλα
-
Οι ανυπότακτοι εξωτερικού βγάζουν κανονικά διαβατήριο.
ΝΟΜΟΣ 3421/2005Αρθρο 54
Αποδημία
- Στους ανυπότακτους και λιποτάκτες απαγορεύεται:
α. Η αποδημία σε χώρα του εξωτερικού ή η ναυτολόγηση σε πλοία γραμμής εξωτερικού.
β. Η χορήγηση ή θεώρηση διαβατηρίων με εξαίρεση τους ανυπότακτους εξωτερικού που διαμένουν σε χώρα του εξωτερικού.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Άστο δε μπορεί να μπει μέσα στο κεφάλι τους ότι σε κάποιες μονάδες δε σερβίρεται καν πρωινό και αν λείπει με άδεια ο κψμιτζής δεν έχεις καν νερό να πιεις, ούτε φυσικά μπορείς να βγεις έξω να φας κάτι, οπότε βασιζεσαι στο.. delivery οοοοοταν φυσικά τελειώσουν όλες οι πρωινές μαλακιες και βγεις λίγο χρόνο στη ζούλαΑ ναι. Το ξέχασα και αυτό.
Όταν έλειπα (υπηρεσιακό, δεν είχαμε εξόδους) φυσικά το ΚΨΜ ήταν κλειστό!
Delivery μόνο αν άφηνε ο παραπάνω. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Say what? Μη γράφουμε ανακρίβειες...Sent from Corsair's brick
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Say what? Μη γράφουμε ανακρίβειες...Sent from Corsair's brick
π.χ είπα όχι ότι ξέρω σίγουρα, άλλωστε....
Οι ανυπότακτοι εξωτερικού βγάζουν κανονικά διαβατήριο.
ΝΟΜΟΣ 3421/2005Αρθρο 54
Αποδημία
α. Η αποδημία σε χώρα του εξωτερικού ή η ναυτολόγηση σε πλοία γραμμής εξωτερικού.
β. Η χορήγηση ή θεώρηση διαβατηρίων με εξαίρεση τους ανυπότακτους εξωτερικού που διαμένουν σε χώρα του εξωτερικού.
υπάρχει εξάιρεση στον νόμο όπως πολύ σωστά έγραψε ο pierce και ο νόμος άλλαξε από 1-1-2006.
Στην ουσία τώρα, ακόμα κι έτσι το να μην πας στρατό επειδή εργάζεσαι σε ξένη χώρα δικαιολογείται, τόσο νομικά όσο και ηθικά, να το παίξεις τρελίτσα όμως όχι.
-
Η τρελιτσα όμως σε γλιτώνει οριστικά και φυσικά εχεις 6κ ευρώ στο χερι να τα κανεις οτι γουσταρεις. Οι στρατολογοι πάντως την προτείνουν χωρίς ενδοιασμούς.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Στην ουσία τώρα, ακόμα κι έτσι το να μην πας στρατό επειδή εργάζεσαι σε ξένη χώρα δικαιολογείται, τόσο νομικά όσο και ηθικά, να το παίξεις τρελίτσα όμως όχι.νομίζω πως ανυπότακτος εξωτερικού δεν είναι αυτός που εργάζεται στο εξωτερικό, αλλά ο μόνιμος κάτοικος εξωτερικού.
Στη λογική πάντως του 'είναι ανήθικο να μην κάνεις στρατό ενώ μπορείς' κλπ, γιατί αυτός που εργάζεται στο εξωτερικό είναι ηθικά δικαιολογημένος;
-
Είναι μια ενδιάμεση κατασταση. Μόνιμος κάτοικος εξωτερικού είσαι μετα απο κάποια χρόνια συνεχόμενης εργασίας στο εξωτερικό.
-
ναι, τότε είσαι.
Αλλά μπορείς να χαρακτηριστείς ανυπότακτος εξωτερικού πριν βγεις μόνιμος κάτοικος;Από κάτι φίλους έξω θυμάμαι ότι έπρεπε να κλείσουν τα χρόνια μονίμου κατοίκου πρώτα
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Η τρελιτσα όμως σε γλιτώνει οριστικά και φυσικά εχεις 6κ ευρώ στο χερι να τα κανεις οτι γουσταρεις. Οι στρατολογοι πάντως την προτείνουν χωρίς ενδοιασμούς.Sent from Corsair's brick
Σαφώς....αν είσαι οπαδός της καταπληκτικής νοοτροπίας των κατοίκων αυτού του τόπου, του 'έλα μωρέ', 'αφού μπορώ', 'να γ@μηθούν οι υπόλοιποι' κλπ. Απλά δεν γίνεται μετά να έχεις απαιτήσεις για τίποτα, ούτε για παιδεία, ούτε για οδηγική συμπεριφορά, ούτε για πολιτικό πολιτισμό, κλπ κλπ κλπ>>Στην ουσία τώρα, ακόμα κι έτσι το να μην πας στρατό επειδή εργάζεσαι σε ξένη χώρα δικαιολογείται, τόσο νομικά όσο και ηθικά, να το παίξεις τρελίτσα όμως όχι
.
νομίζω πως ανυπότακτος εξωτερικού δεν είναι αυτός που εργάζεται στο εξωτερικό, αλλά ο μόνιμος κάτοικος εξωτερικού.
Στη λογική πάντως του 'είναι ανήθικο να μην κάνεις στρατό ενώ μπορείς' κλπ, γιατί αυτός που εργάζεται στο εξωτερικό είναι ηθικά δικαιολογημένος;
.
7 χρόνια μινιμουμ διαμονή στο εξωτερικο για βιοποριστικούς λόγους
Γ. Όσοι έχουν βιοποριστική εγκατάσταση και κατοικούν στο εξωτερικό, σε μία ή περισσότερες χώρες, για επτά τουλάχιστον συνεχόμενα έτη
http://www.mfa.gr/france/ypiresies/ypir ... ogika.html
Η λογική δεν είναι να μην κάνεις στρατό ενώ μπορείς, είναι να μην κάνεις στρατό χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία, μεγαλοποιώντας καταστάσεις κλπ, ουσιαστική διαφορά.
Αυτός που δικαιολογημένα είναι μειωμένης σωματικής ικανότητας σαφώς και δεν χρειάζεται να πάει στρατό και καλά κάνει, βάρος θα είναι για τους υπόλοιπους εκεί μέσα.
Ο ανυπότακτος του εξωτερικού, εκτός του ότι δεν 'απολαμβάνει' πλέον την χώρα που καλείται να υπηρετήσει, έχει και κάποιες συνέπειες για την πράξη του τις οποίες αποδέχεται, νομίζω δεν μπορεί να επισκέπτεται την χώρα για πάνω από 30 μέρες τον χρόνο κλπ. -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Η λογική δεν είναι να μην κάνεις στρατό ενώ μπορείς, είναι να μην κάνεις στρατό χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία, μεγαλοποιώντας καταστάσεις κλπ, ουσιαστική διαφορά.
Αυτός που δικαιολογημένα είναι μειωμένης σωματικής ικανότητας σαφώς και δεν χρειάζεται να πάει στρατό και καλά κάνει, βάρος θα είναι για τους υπόλοιπους εκεί μέσα.Το ίδιο λέμε. Αν μπορείςπρέπει->για να μην πας θα κάνεις 'πουστιά'.
εεπ, κι αυτός που είναι διατεθειμένος να 'το παίξει τρελίτσα' για το Ι5, εσύ λες μέσα να μην ήταν βάρος για τους υπόλοιπους;
Ο ανυπότακτος του εξωτερικού, εκτός του ότι δεν 'απολαμβάνει' πλέον την χώρα που καλείται να υπηρετήσει, έχει και κάποιες συνέπειες για την πράξη του τις οποίες αποδέχεται, νομίζω δεν μπορεί να επισκέπτεται την χώρα για πάνω από 30 μέρες τον χρόνο κλπ.
Όλοι έχουν συνέπειες για τις πράξεις τους, τις οποίες και αποδέχονται. Κι αυτός που θα βγάλει Ι5 δεν μπορεί να πάει σώματα ασφαλείας.
Τέσπα, στην αρχή είπες απλώς για κάποιον που εργάζεται στο εξωτερικό κι εκεί ήταν η απορία. -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Σαφώς....αν είσαι οπαδός της καταπληκτικής νοοτροπίας των κατοίκων αυτού του τόπου, του 'έλα μωρέ', 'αφού μπορώ', 'να γ@μηθούν οι υπόλοιποι' κλπ. .
ποιος θα γαμηθεί αν δεν πάει ο μιραζ στρατό ?
εκτός αν αναφέρεσαι στην γενικότερη λογική του 'να γαμηθούν οι υπόλοιποι'
-
Σαφώς....αν είσαι οπαδός της καταπληκτικής νοοτροπίας των κατοίκων αυτού του τόπου, του 'έλα μωρέ', 'αφού μπορώ', 'να γ@μηθούν οι υπόλοιποι' κλπ. .
ποιος θα γαμηθεί αν δεν πάει ο μιραζ στρατό ?
εκτός αν αναφέρεσαι στην γενικότερη λογική του 'να γαμηθούν οι υπόλοιποι'
O Δίας
ναι το γενικότερο πλάνο εξετάζω
-
μα το εχουμε ξαναπει αν πηρε ι5 επειδη βαριοταν η δεν ηθελε η η η ναι οκ μεγας μαλακας προφανως
αν ο αλλος πραγματικα δεν αντεχει τον στρατο για τον χ ψ λογο η δεν μπορει να ειναι μακρυα απο το σπιτι του δεν βλεπω γιατι να μην παρει? αλλωστε δεν προκειται να καταλαβει τιποτα
Περί Θητείας [#3]