-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Η λογική δεν είναι να μην κάνεις στρατό ενώ μπορείς, είναι να μην κάνεις στρατό χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία, μεγαλοποιώντας καταστάσεις κλπ, ουσιαστική διαφορά.
Αυτός που δικαιολογημένα είναι μειωμένης σωματικής ικανότητας σαφώς και δεν χρειάζεται να πάει στρατό και καλά κάνει, βάρος θα είναι για τους υπόλοιπους εκεί μέσα.Το ίδιο λέμε. Αν μπορείςπρέπει->για να μην πας θα κάνεις 'πουστιά'.
εεπ, κι αυτός που είναι διατεθειμένος να 'το παίξει τρελίτσα' για το Ι5, εσύ λες μέσα να μην ήταν βάρος για τους υπόλοιπους;
Αυτός που είναι διατεθιμένος να το παίξει τρελίτσα δεν θα βγάλει μια γιωτοκάρτα στην μούρη του αξκου να του πει δεν μπορώ να κάνω τίποτα, αν αρνείται να εκτελέσει θα μαζεύει τις καμπάνες του , κανείς συνάδελφος δεν θα του μιλάει αν χώνει τις σειρές του και γενικά θα υποστεί τις συνέπειες, η διαφορά όμως είναι ότι θα είναι εκεί, θα φοράει τα χακί και τα άρβυλα, θα κοιμάται με άλλους 10-15, θα είναι μακριά από την μαμάκα και την γκομενίτσα και απλά θα είναι ο μ@λ@κας του στρατοπέδου.
Ο ανυπότακτος του εξωτερικού, εκτός του ότι δεν 'απολαμβάνει' πλέον την χώρα που καλείται να υπηρετήσει, έχει και κάποιες συνέπειες για την πράξη του τις οποίες αποδέχεται, νομίζω δεν μπορεί να επισκέπτεται την χώρα για πάνω από 30 μέρες τον χρόνο κλπ.
Όλοι έχουν συνέπειες για τις πράξεις τους, τις οποίες και αποδέχονται. Κι αυτός που θα βγάλει Ι5 δεν μπορεί να πάει σώματα ασφαλείας.
Τέσπα, στην αρχή είπες απλώς για κάποιον που εργάζεται στο εξωτερικό κι εκεί ήταν η απορία.Καλά δεν το λες και συνέπεια αυτό, άνθρωπος που δεν θέλει να υπηρετήσει μια θητεία λες να θέλει να κάνει μια ζωή σε σώμα ασφαλείας? Παλαιότερα που το Ι5 με τον λόγο που δώθηκε φαινόταν παντού ήταν μια χαρά σφιχτοί οι κώλοι γιατί αν ο άλλος το έπαιζε κουλός δεν μπορούσε μετά να βρεί δουλειά. Τώρα έχουμε φτάσει στο σημείο να είναι όλοι gay, ψυχοπαθείς, κουτσοί, στραβοί και δεν συμαζεύετε για να μην κάνουν ολιγόμηνες διακοπές στον στρατό.
-
[Μ' αυτή τη λογική, σιγά τις συνέπειες και για τον εργαζόμενο. Πόσες μέρες άδεια έχει ποια; ]
Πάντως αφού είναι διακοπές και κατασκήνωση, τότε τι πειράζει και να μην πάει;
Μη και δεν βγαίνουν οι ομάδες για το πρωτάθλημα; -
AΧ αυτες οι διακοπες
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
[Μ' αυτή τη λογική, σιγά τις συνέπειες και για τον εργαζόμενο. Πόσες μέρες άδεια έχει ποια; ]Πάντως αφού είναι διακοπές και κατασκήνωση, τότε τι πειράζει και να μην πάει;
Μη και δεν βγαίνουν οι ομάδες για το πρωτάθλημα;Δεν είναι το ίδιο να είσαι 3-5 χρόνια αυτοσυντηρούμενος σε μια ξένη χώρα και να τα παρατάς όλα για να επιστρέψεις αλλά και πάλι είναι ΝΟΜΙΜΟΙ, δεν λένε ψέματα για να την γλιτώσουν, από εκεί και πέρα ΙΜΗΟ έπρεπε να έχουν βαρύτερες συνέπειες, π.χ να μην μπορούν να έρθουν πίσω, να μην έχουν διαβατήριο-ταυτότητα κλπ, εφόσον όμως εφαρμόζετε ο ισχύον νόμος δεν υπάρχει θέμα.
Ξέρεις η κατασκήνωση θέλει δουλειά για να λειτουργεί, δεν έχει υπηρέτες, οι φιλοξενούμενοι φροντίζουν οι ίδιοι για την διαβίωση τους + φύλαξη, + εκπαίδευση, μειωμένο προσωπικό = μεγαλύτερος φόρτος για τους υπόλοιπους. Αλλά τι συζητάμε? μιλάμε για κάτι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ δεν είναι επιλογή του καθενός. Το Ι5 είναι μια κατηγορία που απαλλάσει από την υποχρέωση όσους έχουν σοβαρό πρόβλημα υγείας δεν είναι ο άσος στο μανίκι του κάθε κακομαθημένου που δεν μπορεί να πλύνει τις κάλτσες του.
-
Εκτος ελαχιστων περιπτωσεων νομιζω στρατο ειναι καλυτερο να πηγαινεις οσο το δυνατον νεοτερος..Θα περασεις κ καλυτερα, δεν θα σου σταθει εμποδιο στην επαγγ σου καριερα. Της γυναικας μου ο αδερφος (30 ετων) κανει διδακτορικο στην Πληροφορικη, καθε 1 μηνα παει εξωτερικο για συνεδρια κ.λ.π, μονο στην Αμερικη εχει παει 2-3 φορες μεσα στο 2014, του προσφερουν δουλεια να κατσει εκει κ πρεπει τον Γεναρη να παει φανταρος..
Απο την αλλη , οι φιλιες στο στρατο μπορει να μεινουν για πολλα χρονια.. -
Εγω πηγα εθελοντης 6 μηνες νωριτερα για να ξεμπερδευω..Φιλιες κρατηθηκαν τον πρωτο καιρο...μετα χαθηκαμε..Στην δικια μου περιπτωση δλδ οι φιλιες ηταν καθαρα για τον στρατο..μετα ο καθενας τον δρομο του..
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
δεν είναι ο άσος στο μανίκι του κάθε κακομαθημένου που δεν μπορεί να πλύνει τις κάλτσες του.Ε ναι.
Γιατί μόνο αυτοί δεν θέλουν να πάνε στρατό.
Ενώ όσοι πάνε γίνονται άντρες, στρώνουνε χαρακτήρα και μαθαίνουν να πλένουν και κάλτσες! -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
δεν είναι ο άσος στο μανίκι του κάθε κακομαθημένου που δεν μπορεί να πλύνει τις κάλτσες του.
Ε ναι.
Γιατί μόνο αυτοί δεν θέλουν να πάνε στρατό.
Ενώ όσοι πάνε γίνονται άντρες, στρώνουνε χαρακτήρα και μαθαίνουν να πλένουν και κάλτσες!Κανένας δεν θέλει να πάει στρατό, κανένας δεν θέλει να δέχεται διαταγές, κανένας δεν θέλει να κάνει σκοπιές μέσα στο κρύο και στο σκοτάδι, ούτε εγώ, δεν σημαίνει αυτό όμως ότι θα τρέξουμε να πάρουμε Ι5 με πλάγια μέσα για να μην κάνουμε κάτι που δεν θέλουμε.
-
Η πλακα ειναι να διαμαρτυρονται για προσωπικα δεδομενα κ.λ.π του Iχαρτου αυτοι που το πηραν μουφα..
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Κανένας δεν θέλει να πάει στρατό, κανένας δεν θέλει να δέχεται διαταγές, κανένας δεν θέλει να κάνει σκοπιές μέσα στο κρύο και στο σκοτάδι, ούτε εγώ,μα γιατί, δεν σου αρέσει να πηγαίνεις ολιγόμηνες διακοπές;
δεν σημαίνει αυτό όμως ότι θα τρέξουμε να πάρουμε Ι5 με πλάγια μέσα για να μην κάνουμε κάτι που δεν θέλουμε.
από το γαμωσείρι και το κωλόβυσμα, χίλιες φορές το μούφα Ι5. Τουλάχιστον να μην τους έχεις εκεί μέσα.
Η πλακα ειναι να διαμαρτυρονται για προσωπικα δεδομενα κ.λ.π του Iχαρτου αυτοι που το πηραν μουφα..
Μια αντιστοιχία με τα γαμωσείρια και βυσμάτα που το παίζουν ότι 'εγώ πήγα στρατό', υπάρχει.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Κανένας δεν θέλει να πάει στρατό, κανένας δεν θέλει να δέχεται διαταγές, κανένας δεν θέλει να κάνει σκοπιές μέσα στο κρύο και στο σκοτάδι, ούτε εγώ,
μα γιατί, δεν σου αρέσει να πηγαίνεις ολιγόμηνες διακοπές;
Το ότι δεν είναι τραγικά τελικά δεν σημαίνει ότι θέλουμε να το κάνουμε, άλλο δεν θέλω να κάνω κάτι και άλλο είναι δύσκολο.
δεν σημαίνει αυτό όμως ότι θα τρέξουμε να πάρουμε Ι5 με πλάγια μέσα για να μην κάνουμε κάτι που δεν θέλουμε.
από το γαμωσείρι και το κωλόβυσμα, χίλιες φορές το μούφα Ι5. Τουλάχιστον να μην τους έχεις εκεί μέσα.
Το γαμωσείρι είναι σκατοχαρακτήρας αλλά όχι παράνομος. Σου εξήγησα γιατι τους θέλεις μέσα.
Μια αντιστοιχία με τα γαμωσείρια και βυσμάτα που το παίζουν ότι 'εγώ πήγα στρατό', υπάρχει.
ΝΟΤ. Το ένα είναι ιστορίες για στρατό-ψάρεμα-κυνήγι που δεν πειράζουν κανέναν, το άλλο είναι και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο real life όμως. Καμία αντιστοιχία
-
Εμένα να σου πω την αλήθεια, περισσότερο με εκνεύριζε ο ανιψιός του Βαρβιτσιώτη π.χ. που δεν μπορούσε να σηκωθεί για το γερμανικό νούμερο του θαλαμοφύλακα (είχε θέμα το παιδί αν το ξυπνήσεις απότομα μέσα στη νύχτα ) και το μοιραζόμασταν τα περίπολα, παρά ο Τάκης από τα Χανιά που τσίμπησε το Ι5, ΔΕΝ ΔΗΛΩΘΗΚΕ ΣΑΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΤΑΓΜΑ και δεν με ενόχλησε δεν τον ενόχλησα
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Εμένα να σου πω την αλήθεια, περισσότερο με εκνεύριζε ο ανιψιός του Βαρβιτσιώτη π.χ. που δεν μπορούσε να σηκωθεί για το γερμανικό νούμερο του θαλαμοφύλακα (είχε θέμα το παιδί αν το ξυπνήσεις απότομα μέσα στη νύχτα ) και το μοιραζόμασταν τα περίπολα, παρά ο Τάκης από τα Χανιά που τσίμπησε το Ι5, ΔΕΝ ΔΗΛΩΘΗΚΕ ΣΑΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΤΑΓΜΑ και δεν με ενόχλησε δεν τον ενόχλησαΤο ότι έκανες κανα 2 σκοπιές παραπάνω και μερικές εξόδους λιγότερες για τον Τάκη παρά για τον Βαρβιτσιώτη το σκέφτηκες?
-
το ότι έκανε 2 σκοπιές παραπάνω για τον Τάκη, και άλλες 2 για τον ανηψιό που τον έτρωγε και στη μάπα, το σκέφτηκες;
Ο χρήστης dimik έγραψε:
ΝΟΤ. Το ένα είναι ιστορίες για στρατό-ψάρεμα-κυνήγι που δεν πειράζουν κανέναν, το άλλο είναι και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο real life όμως. Καμία αντιστοιχίαΚαλά τα λες.
Τα βύσματα και τα γαμωσείρια δεν γλυτώνουν ΠΟΤΕ υπηρεσίες, δεν παίρνουν ΠΟΤΕ περισσότερες εξόδους, δεν παίρνουν ΠΟΤΕ καλύτερες 'μεταθέσεις', και δεν πειράζουν ΚΑΝΕΝΑΝ --->Απλώς είναι κακοχαρακτήρες
Τέσπα. Όπως τα είπε.
Και με τα μουφοΙ5 πήζεις περισσότερο, και με τα γαμωσείραβυσματοκατάσταση.
Τουλάχιστον τους δεύτερους δεν τους έχεις μες τη μάπα σου όταν πήζεις να σου πρήζουν τ@@. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
το ότι έκανε 2 σκοπιές παραπάνω για τον Τάκη, και άλλες 2 για τον ανηψιό που τον έτρωγε και στη μάπα, το σκέφτηκες;ΝΟΤ. Το ένα είναι ιστορίες για στρατό-ψάρεμα-κυνήγι που δεν πειράζουν κανέναν, το άλλο είναι και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο real life όμως. Καμία αντιστοιχία
Καλά τα λες.
Τα βύσματα και τα γαμωσείρια δεν γλυτώνουν ΠΟΤΕ υπηρεσίες, δεν παίρνουν ΠΟΤΕ περισσότερες εξόδους, δεν παίρνουν ΠΟΤΕ καλύτερες 'μεταθέσεις', και δεν πειράζουν ΚΑΝΕΝΑΝ --->Απλώς είναι κακοχαρακτήρες
Τέσπα. Όπως τα είπε.
Και με τα μουφοΙ5 πήζεις περισσότερο, και με τα γαμωσείραβυσματοκατάσταση.
Τουλάχιστον τους δεύτερους δεν τους έχεις μες τη μάπα σου όταν πήζεις να σου πρήζουν τ@@.Ναι αλλά ο ανηψιός κοιμόταν στο ίδιο σκατοκρέβατο δεν ήταν σπιτάκι του, ούτε στο κλάμπ με την γκόμενα, και στο φινάλε επειδή είμαστε κότες και ανεχόμαστε τα βύσματα πρέπει να ανεχόμαστε και τους απατεώνες αντί να στέλνουμε στο διάολο αμφότερους?
Τι είδους λογική είναι αυτή? -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Εμένα να σου πω την αλήθεια, περισσότερο με εκνεύριζε ο ανιψιός του Βαρβιτσιώτη π.χ. που δεν μπορούσε να σηκωθεί για το γερμανικό νούμερο του θαλαμοφύλακα (είχε θέμα το παιδί αν το ξυπνήσεις απότομα μέσα στη νύχτα ) και το μοιραζόμασταν τα περίπολα, παρά ο Τάκης από τα Χανιά που τσίμπησε το Ι5, ΔΕΝ ΔΗΛΩΘΗΚΕ ΣΑΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΤΑΓΜΑ και δεν με ενόχλησε δεν τον ενόχλησα
Το ότι έκανες κανα 2 σκοπιές παραπάνω και μερικές εξόδους λιγότερες για τον Τάκη παρά για τον Βαρβιτσιώτη το σκέφτηκες?
Πέρα από ορισμένες βασικές λειτουργίες, τα στρατόπεδα δεν έχουν πραγματικές ανάγκες... Οι 5 σκοπιές γίνονται 2, και τα 3 περίπολα 1 σε περιόδους λειψανδρίας....
Και πάλι πολλά λέω, δεν υπάρχει πλέον στρατόπεδο που να μην έχει ένα σκασμό κάμερες.
Άρα όχι τα στρατόπεδα δεν έχουν πραγματικές ανάγκες, οι υπηρεσίες υπάρχου απλά για να έχουν κάτι να κάνουν τα φάνταρα Οι υπηρεσίες λοιπόν οριοθετούνται με βάση την ΜΟΝΙΜΗ ΔΥΝΑΜΗ και όχι αν ο Τάκης, ο Κώστας και η Τζένη ήταν στην παρέα μας... -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Ναι αλλά ο ανηψιός κοιμόταν στο ίδιο σκατοκρέβατο δεν ήταν σπιτάκι του, ούτε στο κλάμπ με την γκόμενα, και στο φινάλε επειδή είμαστε κότες και ανεχόμαστε τα βύσματα πρέπει να ανεχόμαστε και τους απατεώνες αντί να στέλνουμε στο διάολο αμφότερους?
Τι είδους λογική είναι αυτή?α) Μια χαρά μπορεί να ήταν σε σπιτάκι κάθε βράδυ. Υπάρχουν και οι διανυκτερεύσεις, και τα στρατόπεδα κοντά στο σπίτι σου.
β) Δεν με απασχολεί αν πάθαινε κάτι αυτός ή όχι. Σε μια ολόκληρη ζωή και σε σημαντικά πράγματα ο 'ανηψιός' δεν πρόκειται να πάθει κάτι από αυτά που παθαίνω εγώ, και θα νιώσω καλύτερα αν τον δω να κοιμάται στο σκατοκρέβατο.
γ) Τι εννοείς 'ανεχόμαστε'; Ποιοι είμαστε εμείς, και ποια η ανοχή μας;
δ) Εγώ απλώς έγραψα ότι μεταξύ των δύο, προτιμώ τους μουφοΙ5. Και εεπ πιο τίμιο και ντόμπρο θεωρώ τον μουφοΙ5 που το πήρε και το λέει και κυνηγάει να μην του δημιουργήσει πρόβλημα, παρά τον 'ανηψιό' που δεν παίρνει Ι5 μη και 'το βρει μπροστά του' αλλά εξίσου γαμάει την κατάσταση. -
Το ότι έκανες κανα 2 σκοπιές παραπάνω και μερικές εξόδους λιγότερες για τον Τάκη παρά για τον Βαρβιτσιώτη το σκέφτηκες?
Πέρα από ορισμένες βασικές λειτουργίες, τα στρατόπεδα δεν έχουν πραγματικές ανάγκες... Οι 5 σκοπιές γίνονται 2, και τα 3 περίπολα 1 σε περιόδους λειψανδρίας....
Και πάλι πολλά λέω, δεν υπάρχει πλέον στρατόπεδο που να μην έχει ένα σκασμό κάμερες.
Άρα όχι τα στρατόπεδα δεν έχουν πραγματικές ανάγκες, οι υπηρεσίες υπάρχου απλά για να έχουν κάτι να κάνουν τα φάνταρα Οι υπηρεσίες λοιπόν οριοθετούνται με βάση την ΜΟΝΙΜΗ ΔΥΝΑΜΗ και όχι αν ο Τάκης, ο Κώστας και η Τζένη ήταν στην παρέα μας...Ναι γίνονται οι 5 σκοπιές 2 και τα 3 περίπολα 1 αλλά ο δκτής έχει προηγουμένως ενημερώσει γραπτώς τα προιστάμενα κλιμάκια για τις ελλείψεις στην ασφάλεια λόγω λειψανδρίας. Κάτι μπορεί να φυλάσσεται καλά, μέτρια, άσχημα ή και καθόλου.
Εξαρτάται για ποια στρατόπεδα μιλάς....της Αττικής ή του ΈΒρου?Ναι αλλά ο ανηψιός κοιμόταν στο ίδιο σκατοκρέβατο δεν ήταν σπιτάκι του, ούτε στο κλάμπ με την γκόμενα, και στο φινάλε επειδή είμαστε κότες και ανεχόμαστε τα βύσματα πρέπει να ανεχόμαστε και τους απατεώνες αντί να στέλνουμε στο διάολο αμφότερους?
Τι είδους λογική είναι αυτή?α) Μια χαρά μπορεί να ήταν σε σπιτάκι κάθε βράδυ. Υπάρχουν και οι διανυκτερεύσεις, και τα στρατόπεδα κοντά στο σπίτι σου.
β) Δεν με απασχολεί αν πάθαινε κάτι αυτός ή όχι. Σε μια ολόκληρη ζωή και σε σημαντικά πράγματα ο 'ανηψιός' δεν πρόκειται να πάθει κάτι από αυτά που παθαίνω εγώ, και θα νιώσω καλύτερα αν τον δω να κοιμάται στο σκατοκρέβατο.
γ) Τι εννοείς 'ανεχόμαστε'; Ποιοι είμαστε εμείς, και ποια η ανοχή μας;
δ) Εγώ απλώς έγραψα ότι μεταξύ των δύο, προτιμώ τους μουφοΙ5. Και εεπ πιο τίμιο και ντόμπρο θεωρώ τον μουφοΙ5 που το πήρε και το λέει και κυνηγάει να μην του δημιουργήσει πρόβλημα, παρά τον 'ανηψιό' που δεν παίρνει Ι5 μη και 'το βρει μπροστά του' αλλά εξίσου γαμάει την κατάσταση.Βρε και γκόμενες μπορεί να είχε μέσα στο στρατόπεδο και να έκανε παρτούζες με τον δκτη, σημασία έχει το χειρότερο που μπορεί να γίνει ή το να κάνουν όλοι αυτό που πρέπει και που οι νόμοι προστάζουν?
Το ανεχόμαστε στην συγκεκριμένη πάει στον συνυπηρετήσαντα. Εμείς είμαστε υποτίθεται μια κοινωνία ανθρώπων που προσπαθεί να συμβιώσουν αρμονικά και όχι να πηδ@ξει ο ένας τον άλλον ή ακόμα χειρότερα να πηδ@ξουμε εμείς κάποιον γιατί το κάνουν κι άλλοι.Καταλαβαίνεις ότι το Ι5 θα το πάρει ο άλλος με απατεωνιά, με ψέματα, με πλαστογραφίες +βάλε ότι θές? Τι μου λες για τιμιότητες και τα ρέστα?
Το βύσμα παίζει νόμιμα, άδικα αλλά νόμιμα συνήθως (αν όχι να τιμωρηθεί) και υπηρετεί έστω και τυπικά πολλές φορές.
Ο ψευτοΙ5 παίζει παράνομα και αν το έχει και καμάρι και το λέει κιόλας ακόμα χειρότερα, γιατί θα πρόκειται κοινός περί μ@λ@κα. -
Άρα όχι τα στρατόπεδα δεν έχουν πραγματικές ανάγκες, οι υπηρεσίες υπάρχου απλά για να έχουν κάτι να κάνουν τα φάνταρα Οι υπηρεσίες λοιπόν οριοθετούνται με βάση την ΜΟΝΙΜΗ ΔΥΝΑΜΗ και όχι αν ο Τάκης, ο Κώστας και η Τζένη ήταν στην παρέα μας...Στο δικό μας δεν είχε. Τουλάχιστον στο πάνω που είχαμε και το υλικό.
Όταν δεν είχαμε κόσμο είχαμε 4 άτομα που έκαναν περίπολο ανά 3ωρο. -
να ρωτησω κατι γιατι αδυνατω να καταλαβω
ποιο ακριβως το νοημα να αναλυουμε το ι5 του καθενα?
Περί Θητείας [#3]