-
Ο χρήστης pointer έγραψε:
εγώ έχω την εντύπωση,(μιας και το έφερε η κουβέντα)πως αν γίνει πόλεμος,τότε θα γίνει μέσα στις πόλεις.Τα βουνά και τα λαγκάδια ξεχάστε τα. Qsis τι ακριβώς εννοείς?ότι θα δεχτούμε βοήθεια? ότι αυτοί θα αποτρέψουν τον πόλεμο?εννοώ ότι θα αφήσουν τους τούρκους να πας πηδήξουν
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
εγώ έχω την εντύπωση,(μιας και το έφερε η κουβέντα)πως αν γίνει πόλεμος,τότε θα γίνει μέσα στις πόλεις.Τα βουνά και τα λαγκάδια ξεχάστε τα. Qsis τι ακριβώς εννοείς?ότι θα δεχτούμε βοήθεια? ότι αυτοί θα αποτρέψουν τον πόλεμο?
εννοώ ότι θα αφήσουν τους τούρκους να πας πηδήξουν
με έκανες και γέλασα! πρώτον κανένας από τους 'φίλους' να μην κουνηθεί,στρατός που αποτελείται από τούρκους εφέδρους δεν έχει πιθανότητα να περάσει τον έβρο! δεύτερονΑν υποθετικά κάνουν κίνηση προς τα εμάς,την τρώνε από τους κούρδους!Έχει από τους πιο ανεκπαίδευτους στρατιώτες(έφεδρους).ούτε όπλο δεν ξέρουν να οπλίζουν.Και αν θες να το ψάξεις,διαβασε την νεότερη ιστορία.'άρα η τουρκία δεν κουνιέται με τίποτα.αυτά ως προς την τουρκία.
Realzeus,τι να σου πω?Θα σταθούν στα δικά μας σχέδια ή θα τους πετάξουν κατευθείαν μέσα στις πόλεις?Να φανταστώ πως ακόμα παίζει το ενδεχόμενο χημικού πολέμου...εμάς μας εκπαιδεύσανε για χημικό πόλεμο παρότι λέγανε ότι αυτό κανονικα απαγορεύεται και τέτοιες μπούρδες.
-
πλακα μας κανεις? 20 λεπτα υποθεση ειναι ο εβρος
-
ρε συ cabala τρόπος του λέγειν για τον έβρο.εννοώ ότι δεν έχουν και πολλές πιθανότητες να 'πάρουν' πόλεμο εναντίων μας με στρατό που αποτελείται κυρίως από εφέδρους.Σε αντίθεση με του έφεδρους έχουν πολύ καλούς μόνιμους.
-
Δε θέλουν να μας νικήσουν ποιντερ, λίγα χλμ στον Έβρο θα θέλουν να μπουν και να έχουμε μια 2η Κύπρο
Επίσης κι εμείς στους εφέδρους βασιζομαστε, στη ταξιαρχία που ήμουν εγώ ούτε τα μισά άρματα δεν επάνδρωναν
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
πλακα μας κανεις? 20 λεπτα υποθεση ειναι ο εβροςTHIS
οι τυποι που φυλανε τον Εβρο ειναι εκει για να εχουμε ονοματα να βαλουμε σε στρατοπεδα στο μελλον.
Ενς δοιηκητης μας ελεγε οτι τις πρωτες ωρες ενος ενδεχομενου πολεμου, το αναγλυφο εκει θα αλλαξει κατα 8 μετρα απο τις βομβες και οβιδες που θα πεσουν. -
Καλό θα ήταν να μην συζητάμε τέτοια θέματα δημόσια.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Καλό θα ήταν να μην συζητάμε τέτοια θέματα δημόσια.Ορθον. Loose lips sink ships.
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
πλακα μας κανεις? 20 λεπτα υποθεση ειναι ο εβροςΠολλά βάζεις.....
-
Έπρεπε και οι γονείς όσων πέρασαν στην Πίνδο ολόκληρο τον χειμώνα του 40-41 να έστελναν μια επιστολή στον Μεταξά γιατί τα παιδιά τους κρύωναν και πάθαιναν κρυοπαγήματα Άσε που δεν είχαν και καθόλου εξόδους.
ούτε εγώ ούτε εσύ, ούτε ο μέσος καραβανάς θα άντεχε τις συνθήκες του 40-41
το είπα και πιο πάνω, μη συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα και διαφορετικές γενιές
όσο για τις εξόδους, ο προπάππους μου είδε πρώτη φορά το γιο του όταν είχε πάει 4-5
στο 40 πάντως έπαιρναν άδειες νομίζω μάλιστα κάτι μουσουλμάνους της θράκης που αργούσαν να γυρίσουν πίσω(επιχειρούσαν να λιπορακτήσουν, αλλά επειδή δεν είχαν πού να πάνε γυρνούσαν πίσω) τους εκτελούσαν αν θυμάμαι σωστά
Δηλαδή την σήμερον ημέρα τα αμερικανάκια-αγγλάκια-γαλλάκια-γερμανάκια κλπ κλπ δεν αντέχουν να ζουν 6 μήνες ως 1 χρόνο ουσιαστικά σε μια περιφραγμένη αυλή με 40-50 βαθμούς κελσίου στο Αφγανιστάν? ή μήπως είναι πιο σκληραγωγημένα από εμάς?
Μια χαρά αντέχει ο άνθρωπος σε συνθήκες που δεν φαντάζεσαι, είναι θέμα εκπαίδευσης και συνήθειας.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Καλό θα ήταν να μην συζητάμε τέτοια θέματα δημόσια.osint δια μερικα πραγματα ειναι και εκει εξω
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Έπρεπε και οι γονείς όσων πέρασαν στην Πίνδο ολόκληρο τον χειμώνα του 40-41 να έστελναν μια επιστολή στον Μεταξά γιατί τα παιδιά τους κρύωναν και πάθαιναν κρυοπαγήματα Άσε που δεν είχαν και καθόλου εξόδους.
όσο για τις εξόδους, ο προπάππους μου είδε πρώτη φορά το γιο του όταν είχε πάει 4-5
στο 40 πάντως έπαιρναν άδειες νομίζω μάλιστα κάτι μουσουλμάνους της θράκης που αργούσαν να γυρίσουν πίσω(επιχειρούσαν να λιπορακτήσουν, αλλά επειδή δεν είχαν πού να πάνε γυρνούσαν πίσω) τους εκτελούσαν αν θυμάμαι σωστά
Δηλαδή την σήμερον ημέρα τα αμερικανάκια-αγγλάκια-γαλλάκια-γερμανάκια κλπ κλπ δεν αντέχουν να ζουν 6 μήνες ως 1 χρόνο ουσιαστικά σε μια περιφραγμένη αυλή με 40-50 βαθμούς κελσίου στο Αφγανιστάν? ή μήπως είναι πιο σκληραγωγημένα από εμάς?
Μια χαρά αντέχει ο άνθρωπος σε συνθήκες που δεν φαντάζεσαι, είναι θέμα εκπαίδευσης και συνήθειας.
Συγκρίνεις συνθήκες ελληνικού και αμερικανικού στρατού;
Συγκρίνεις το δυναμικό, συγκρίνεις την εκπαίδευση ή το ότι μιλάμε για σοβαρό επαγγελματικό στρατό στη μια περίπτωση και αχυρανθρώπους στη δική μας;
-
Συγκρίνεις συνθήκες ελληνικού και αμερικανικού στρατού;
Συγκρίνεις το δυναμικό, συγκρίνεις την εκπαίδευση ή το ότι μιλάμε για σοβαρό επαγγελματικό στρατό στη μια περίπτωση και αχυρανθρώπους στη δική μας;
Μα τι σχέση έχουν όλα αυτά? (δυναμικό, εκπαίδευση κλπ)
Οι Αμερικάνοι μεγάλωσαν σε χειρότερες συνθήκες από ότι εσύ? γιατί αντέχουν τόσες κακουχίες και δεν παθαίνουν τίποτα?
Εσύ είπες ότι ούτε αξκοι ούτε στρ είναι συνηθισμένοι στις συνθήκες του 40 και σου έφερα παράδειγμα ότι άνθρωποι πιθανότατα πιο καλομαθημένοι από εμάς ζουν και πολεμούν σε παρόμοιες συνθήκες τώρα που μιλάμε. Ναι πληρώνονται, ναι έχουν καλύτερη εκπαίδευση το θέμα όμως είναι ότι αντέχουν όπως αντέχεις εσύ κι εγώ, άλλο που δεν θέλεις καν να δοκιμάσεις τις αντοχές σου. Ο στρατός στην Ελλάδα απλά σου δίνει μια γεύση και μάλιστα πολύ απαλή για το τί ίσως χρειαστεί να αντιμετωπίσεις.Ελπίζω να καταλαβαίνεις το άκυρο περί παραπόνων γονέων για τα γομάρια τους και τα λοιπά φαιδρά. Αλίμονο αν ένας ενήλικος νεαρός άντρας κωλώνει σε λίγο κρύο νερό, σε μερικές μέρες αϋπνίας και σε λίγη σωματική κούραση και πρέπει να φωνάξει την μαμά του για να παραπονεθεί για λόγου του.
-
μα οι γιοι είναι για να κρύβονται πίσω από τα φουστάνια των μανάδων τους! Και να φανταστείς ότι στον αμερικάνικο στρατό έχουν χειρότερους καραβανάδες, που τους τρέχουν,τους βρίζουν,τους κάνουν καψώνια κτλ...Στα χρόνια μας ο στρατός έγινε μια μεγάλη κατασκήνωση.Σπάνια πλέον υπάρχουν τέτοια φαινόμενα,όπου και αυτά τίνουν να εκλήψουν λόγω των μανάδων!
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Οι Αμερικάνοι μεγάλωσαν σε χειρότερες συνθήκες από ότι εσύ? γιατί αντέχουν τόσες κακουχίες και δεν παθαίνουν τίποτα?
Εσύ είπες ότι ούτε αξκοι ούτε στρ είναι συνηθισμένοι στις συνθήκες του 40 και σου έφερα παράδειγμα ότι άνθρωποι πιθανότατα πιο καλομαθημένοι από εμάς ζουν και πολεμούν σε παρόμοιες συνθήκες τώρα που μιλάμε. Ναι πληρώνονται, ναι έχουν καλύτερη εκπαίδευση το θέμα όμως είναι ότι αντέχουν όπως αντέχεις εσύ κι εγώ, άλλο που δεν θέλεις καν να δοκιμάσεις τις αντοχές σου. Ο στρατός στην Ελλάδα απλά σου δίνει μια γεύση και μάλιστα πολύ απαλή για το τί ίσως χρειαστεί να αντιμετωπίσεις.Ελπίζω να καταλαβαίνεις το άκυρο περί παραπόνων γονέων για τα γομάρια τους και τα λοιπά φαιδρά. Αλίμονο αν ένας ενήλικος νεαρός άντρας κωλώνει σε λίγο κρύο νερό, σε μερικές μέρες αϋπνίας και σε λίγη σωματική κούραση και πρέπει να φωνάξει την μαμά του για να παραπονεθεί για λόγου του.
δε λέω ότι δε θα αντέξουν οι αξιωματικοί, οι στρατιώτες και οι περισσότεροι καραβανάδες δε θα αντέξουν
όπως και αν έχει οι αμερικάνοι πιστεύω ότι σου παρέχουν περισσότερα εφόδια να αντέξεις στις σκληρές συνθήκες, κάτι που δεν κάνουν οι δικοί μας
όσο για τα παράπονα των γονέων μη μου τα λες εμένα, εγώ δε το θεωρώ απλά άκυρο το θεωρώ ντροπή
προχθές καθόμουν με γνωστό μου που έστειλε το γιο του ΔΕΑ και μετά παραπονιόταν στα υπουργεία γιατί έβαζαν το παιδί του αξιωματικό πύλης και βαυδμ ταυτόχρονα και επειδή του έριξαν δύο μήνες φυλακή για πράγματα που και καλά δεν έφταιγε και δεν ήξερε πότε θα απολυθεί ακριβώς για να συνεχίσει τη ζωή του
του έλεγα ότι ήταν λάθος του και ας ήταν 17-18 χρονών ο γιος τουγια μένα ο γονιός πρέπει να σηκώσει το τηλέφωνο σε πολύ χοντρές καταστάσεις, αλλά δυστυχώς μερικοί έπαιρναν για να πάρει το καμάρι τους καλό γκρουπάκι το πάσχα..
-
δε λέω ότι δε θα αντέξουν οι αξιωματικοί, οι στρατιώτες και οι περισσότεροι καραβανάδες δε θα αντέξουν
όπως και αν έχει οι αμερικάνοι πιστεύω ότι σου παρέχουν περισσότερα εφόδια να αντέξεις στις σκληρές συνθήκες, κάτι που δεν κάνουν οι δικοί μας
όσο για τα παράπονα των γονέων μη μου τα λες εμένα, εγώ δε το θεωρώ απλά άκυρο το θεωρώ ντροπή
προχθές καθόμουν με γνωστό μου που έστειλε το γιο του ΔΕΑ και μετά παραπονιόταν στα υπουργεία γιατί έβαζαν το παιδί του αξιωματικό πύλης και βαυδμ ταυτόχρονα και επειδή του έριξαν δύο μήνες φυλακή για πράγματα που και καλά δεν έφταιγε
για μένα ο γονιός πρέπει να σηκώσει το τηλέφωνο σε πολύ χοντρές καταστάσεις, αλλά δυστυχώς μερικοί έπαιρναν για να πάρει το καμάρι τους καλό γκρουπάκι το πάσχα..
Όλοι αντέχουν, απλά άλλοι το τρώνε και δροσίζονται και άλλοι το τρώνε και ζορίζονται.
Ότι εφόδια και να έχεις όταν είσαι στην μέση του πουθενά στο Αφγανιστάν, περπατάς χιλιόμετρα την ημέρα με 20 κιλά φόρτο και με 50 βαθμούς θερμοκρασία έχοντας και το νου σου σε βόμβες θαμμένες οπουδήποτε, και το κάνεις και για μήνες ολόκληρους καθημερινά φαντάσου τι ψυχικά αποθέματα χρειάζεται. Ο εξοπλισμός κάνει μικρή διαφορά σε τέτοιες περιπτώσεις.
-
Βρε dimik τι συγκρινεις, την υποχρεωτικη θητεια με ενα εκστρατευτικο σωμα που αποτελειται απο εθελοντες- επαγγελματιες??!! Ειναι κ θεμα κινητρου, ο επαγγελματιας στρατιωτης εχει οσα του εμφυσησαν κατα την εκπαιδευση για να παει εκει, ο Ελληνας του '40 την υπερασπιση της πατριδας. Ο Ελληνας φανταρος του σημερα το κινητρο που εχει ειναι κατα μεσο ορο η εκπληρωση της υποχρεωσης για να μην εχει μπλεξιματα...
edit οσο για τους συσχετισμους δυναμεων και το ποσα.. λεπτα ειναι καθε περιοχη, αφου τα ξερετε κ μονοι σας ρε παιδια δεν εχει να κανει με τη στρατιωτικη ικανοτητα αλλα με τις αποφασεις που θα ληφθουν ανωθεν...
edit 2 συντακτικο
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Βρε dimik τι συγκρινεις, την υποχρεωτικη θητεια με ενα εκστρατευτικο σωμα που αποτελειται απο εθελοντες- επαγγελματιες??!! Ειναι κ θεμα κινητρου, ο επαγγελματιας στρατιωτης εχει οσα του εμφυσησαν κατα την εκπαιδευση για να παει εκει, ο Ελληνας του '40 την υπερασπιση της πατριδας. Ο Ελληνας φανταρος του σημερα το κινητρο που εχει ειναι στην κατα μεσο ορο η εκπληρωση της υποχρεωσης για να μην εχει μπλεξιματα...edit οσο για τους συσχετισμους δυναμεων και το ποσα.. λεπτα ειναι καθε περιοχη, αφου τα ξερετε κ μονοι σας ρε παιδια δεν εχει να κανει με τη στρατιωτικη ικανοτητα αλλα με τις αποφασεις που θα ληφθουν ανωθεν...
Νομίζω αναλύθηκε αρκετά πριν, την αντοχή στην κακουχία ενός ανθρώπου που έχει μεγαλώσει με όλα τα εφόδια-καλοπέραση της εποχής σε σχέση με τους προγόνους μας συγκρίνουμε και σε αντιδιαστολή με τους προγόνους μας το 40 έβαλα τους αμερικάνους της σημερινής εποχής. Καθαρά σε θέμα αντοχής και όχι εκπαίδευσης-σκοπού κλπ κλπ
Με άλλα λόγια ο Αμερικάνος δεν είναι λιγότερο καλομαθημένος από τον μέσο Έλληνα κι όμως αντέχει σε μακράν χειρότερες συνθήκες, άσχετο το αν πληρώνεται για αυτό. Οι δικοί μας γκρινιάζουν με το παραμικρό λες και θα πεθάνουν από τις χαλαρές σχετικά κακουχίες στον Ε.Σ.
-
Ναι βρε παιδι μου, βιολογικα δεν ειμαστε κατωτεροι η οτιδηποτε μπορει ο ανθρωπος να αντεξει σε αθλιες συνθηκες, απλα η αντιδραση του σε αυτες εξαρταται κι απο αλλους παραγοντες... Κοινως αφου εμεις με το να γκρινιαξουμε καταφερνουμε κατι θα συνεχισουμε ωστε να περναμε καλυτερα αν ομως ειχαμε πολεμο θα το βουλωναμε
-
@dimik
βέβαια παραβλέπεις και το γεγονός το πώς γυρνούν και πολλοί από αυτούς πίσω στα σπίτια τους..εκτός αν έχεις στο νου σου τίποτα έλληνες που πάνε σε τέτοιες χώρες και δεν είναι στη πρώτη γραμμή
Περί Θητείας [#3]