-
τελείωσα
δεν παρείγγειλα κρεατολιχουδιές να το γιορτάσω χτες, δεν με αφησανε, θα ερχόταν ο στρατηγός και δεν έπρεπε να δει deliverά στην πύλη -
Βένγκα με απογοητεύεις. Ξύδια πίνει ο κόσμος όταν απολύεται, όχι φαί! Και κερνάει και τον ΑΥΔΜ για να μην ρίξει καμπάνες!
Άντε καλός πολίτης.
-
thanks
το δύδκολο μέρος της θητείας ήταν οι πρώτοι 3 μήνες που πήγα σε πεζικό με βλαμμένα 19χρονα και είχαμε πολλές υπηρεσίες.... οι τελευταίοι 4 μήνες ήταν καλύτεροι και από σχολείο φούλ ξύσιμο -
καλός πολίτης μπόι...
αντε και σε εμάς τις ανύπατρες
-
-
Ο χρήστης vengas έγραψε:
Καλος πολιτης vengas.
-
Καλός Πολίτης Vengas!
Red_Monster θα πήξει η μούνα σου! , θα πήξεις νέο! -
Ο χρήστης vengas έγραψε:
τελείωσααλλο ενα μελος του φορουμ με ατελειωτο τρολαρισμα απο εδω και μπρος περι εμπειριων στον ΕΣ...
πλακα κανω ετσι?
καλος πολιτης. -
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
όσο προχωράνε τα χρόνια τοσο πιο πολύ βγαίνουν παιδάκια της μαμάς!Αν δεν ήθελαν καψώνια πίεση κτλ να μην πήγαινα ειδ.δυνάμεις!
βέβαια υπάρχουν και πολλοί που πέφτουν στις εδ από του συστήματος...
όσο για τα υπόλοιπα είναι οι κλασσικές @@ριες που λένε οι μπαρμπάδες... 'εμείς περνάγαμε πιο δύσκολα.εμείς είχαμε μεγαλύτερα κ@υλιά, εμείς , εμείς...' να με συγχωράς αλλά πρέπει να είσαι λίγο τράγος για να λες τέτοιες χαζομάρες...
Σιγουρα, με τη διαφορα οτι πιθανοτατα εμεις τρεχαμε σε 'κανονικο στρατο' οσο ετρεχες εσυ σημερα στις Ειδ Δυναμεις...
οποτε ασε τα παραξενα αυτα. -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
όσο προχωράνε τα χρόνια τοσο πιο πολύ βγαίνουν παιδάκια της μαμάς!Αν δεν ήθελαν καψώνια πίεση κτλ να μην πήγαινα ειδ.δυνάμεις!
όσο για τα υπόλοιπα είναι οι κλασσικές @@ριες που λένε οι μπαρμπάδες... 'εμείς περνάγαμε πιο δύσκολα.εμείς είχαμε μεγαλύτερα κ@υλιά, εμείς , εμείς...' να με συγχωράς αλλά πρέπει να είσαι λίγο τράγος για να λες τέτοιες χαζομάρες...
Σιγουρα, με τη διαφορα οτι πιθανοτατα εμεις τρεχαμε σε 'κανονικο στρατο' οσο ετρεχες εσυ σημερα στις Ειδ Δυναμεις...
οποτε ασε τα παραξενα αυτα.κοψε κατι γιατι βλεπω να ανοιγει θεματακι
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
οποτε ασε τα παραξενα αυτα.κοψε κατι γιατι βλεπω να ανοιγει θεματακι
Ας ανοιξει, εδω ειμαστε, αν κανω λαθος διορθωστε με.
-
οποτε ασε τα παραξενα αυτα.με υποθέσεις λίγα συμπεράσματα βγάζεις...
άλλα τα συν και άλλα τα πλην της κάθε εποχής, η ακριτη σύγκριση μόνο αστεία φαντάζει... -
αντε και σε εμάς τις ανύπατρες -
Μα πλακα κανουμε? εδω πριν λιγα χρονια δεν ηταν που ακυρωσαν ασκηση στα χιονια επειδη παραπονεθηκαν γονεις ?
-
οποτε ασε τα παραξενα αυτα.με υποθέσεις λίγα συμπεράσματα βγάζεις...
άλλα τα συν και άλλα τα πλην της κάθε εποχής, η ακριτη σύγκριση μόνο αστεία φαντάζει...μονο τη διπλασια θητεια σε διαρκεια να βαλεις, τελειωσε το πραγμα.
- τις συνεχεις ασκησεις
- την κανονικη εκπαιδευση στο κεντρο πλεον της εκπαιδευσης στη μοναδα
- τις περισσοτερες βολες, πορειες κλπ
οσο παλιοτερα τοσο πιο δυσκολα.
-
και ακόμα πιο παλιά από σας πολεμούσαν κανονικά δεν παρίσταναν περισσότερο τους στρατιώτες και ακόμα πιο παλιά υπηρετούσαν 10 χρόνια και έκαναν να δουν την οικογένεια τους σχεδόν 4 και ακόμα πιο παλιά πολεμούσαν με γιαταγάνια και είχαν προσδόκιμο ζωής τα 40 χρόνια
για κάθε εποχή και γενιά ο στρατός έχει τις δυσκολίες του και ο στρατός προσαρμόζεται στη κοινωνία
όπως θα μου φαινόταν εμένα βουνό η θητεία σου, έτσι θα σου φαινόταν κι εσένα η θητεία των πατεράδων και παππούδων σου
παρόλα αυτά επειδή μιλάμε και με παλιούς που έχουν κάποια ειλικρίνεια και επειδή η λούφα δεν είναι φρέσκια έννοια τα πράγματα δεν ήταν τόσο μαύρα ακόμα και παλιά
σε κάποια πράγματα μάλιστα ήταν και καλύτερα και δεδομένου του ότι μιλάμε για πιο σκληραγωγημένους νέους του τότε σε σχέση με τώρα και πιο εύκολα σε αρκετές περιπτώσεις
άλλο να λες σε μένα κάνε πορεία, άλλο να το έλεγες στο πατέρα μου πού περπατούσε κάθε μέρα 8 χλμ πήγαινε έλα στο σχολείο
άλλο αν κι εγώ όπως και ο πατέρας μου τη σκαπουλάραμε από κάτι τέτοια βάναυσα πράγματα με έμμεσους τρόπουςμάλιστα η μεγαλύτερη θητεία όσο απάλευτη κι αν είναι σου δίνει τη δυνατότητα να παλιώσεις πραγματικά και να μη σε αγγίζει κανείς
στο 9μηνο παλεύεις να παλιώσεις και @@ παλιώνεις στο τέλος, κοροϊδευόμαστε
αν η δική μου θητεία συνέχιζε όπως ήταν τους τελευταίους 2-3 μήνες που τα έξυνα πιο πολύ από τα περισσότερα στελέχη στη ταξιαρχία ας συνέχιζε άλλο τόσο, πέρα από το κόστος σε χρήμα δε θα με πείραζε , το πιο πριν ήταν το πρόβλημα μέχρι να φτιαχτώ -
Εγραψα, οσο παλιοτερα τοσο πιο δυσκολα. Γνωστα τα υπολοιπα που γραφεις, ο πατερας μου εκανε αν θυμαμαι καλα 28 μηνες, το 1952. BTW σε ενα φυλακιο που πηγαιναμε βρηκα κουβερτα που εγραφε ΕΣ 1952 πανω...
Εγω παλιωσα (παλι καναμε καθε μερα εκπαιδευση κλπ απλα δεν καναμε τοσες αγγαρειες) στους 15 μηνες περιπου.
- συνολικα ~52 μερες σκηνακια (ασκησεις στο υπαιθρο, οχι οτι εγινε σεισμος και επεσε το κτιριο)
Αλλοι την ιδια περιοδο ειχαν τον Τουρκο απεναντι για μηνες, τι να πουν και αυτοι, εμεις ημασταν κοντα σε πολη.
- συνολικα ~52 μερες σκηνακια (ασκησεις στο υπαιθρο, οχι οτι εγινε σεισμος και επεσε το κτιριο)
-
Εγραψα, οσο παλιοτερα τοσο πιο δυσκολα. Γνωστα τα υπολοιπα που γραφεις, ο πατερας μου εκανε αν θυμαμαι καλα 28 μηνες, το 1952. BTW σε ενα φυλακιο που πηγαιναμε βρηκα κουβερτα που εγραφε ΕΣ 1952 πανω...Εγω παλιωσα (παλι καναμε καθε μερα εκπαιδευση κλπ απλα δεν καναμε τοσες αγγαρειες) στους 15 μηνες περιπου.
Αλλοι την ιδια περιοδο ειχαν τον Τουρκο απεναντι για μηνες, τι να πουν και αυτοι, εμεις ημασταν κοντα σε πολη.
Η δικιά μου κουβέρτα έλεγε ΕΣ 1967....
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Εγραψα, οσο παλιοτερα τοσο πιο δυσκολα. Γνωστα τα υπολοιπα που γραφεις, ο πατερας μου εκανε αν θυμαμαι καλα 28 μηνες, το 1952. BTW σε ενα φυλακιο που πηγαιναμε βρηκα κουβερτα που εγραφε ΕΣ 1952 πανω...
Εγω παλιωσα (παλι καναμε καθε μερα εκπαιδευση κλπ απλα δεν καναμε τοσες αγγαρειες) στους 15 μηνες περιπου.
Η δικιά μου κουβέρτα έλεγε ΕΣ 1967....
ΕΙΣΑΙ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ!!!
Περί Θητείας [#3]