-
Αναλογικα, το φαγητό που πετιέται στα στρατόπεδα είναι πολύ λιγότερο απ ότι αυτό που πετιέται σε ένα τυπικό νοικοκυριό.
-
σωστό, αν και στα νοικοκυριά πλέον όπως και στα στρδα αυτό το φαινόμενο έχει μειωθεί αρκετά
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Αναλογικα, το φαγητό που πετιέται στα στρατόπεδα είναι πολύ λιγότερο απ ότι αυτό που πετιέται σε ένα τυπικό νοικοκυριό.Παλιά στο Τέξας. Τώρα στα νοικοκυριά δεν πετιέται τπτ (καλά στο δικό μας ούτε παλιά αλλά λέμε τώρα..).
-
Ο χρήστης vaggos111 έγραψε:
ο μαγειρας και τα 3 παιδια των μαγειριων που εκανα παρεα ηταν πολυ ξυγημενα ατομα. οσο καιρο ημασταν
μαζι στη μοναδα καναμε ζωαρα. η μοναδα ειχε αρακα για βραδυνο, εμεις οι 5 τρωγαμε 1 ταψι με πατατες
και λουκανικα φρανκφουρτης στο φουρνο. κανενας δεν ειχε παραπονο απο αυτους. καθε μερα
γραφανε ποση δυναμη εχει η μοναδα και βγενανε σωστες μεριδες. παντα πεταγανε φαγητο στα σκουπιδια
οτιδηποτε και αν ηταν. ισως να πεζει ρολο και οτι ηταν μαχημη μοναδα αλλα ηταν και ετος 2009.Βαγγο βρες άμεσα ορθογραφικά λεξικό, μας έχεις βγάλει τα ματιά
-
Kαι είπα να μη μιλήσω ο φιλόλογος....
-
124ΠΒΕ .Τρισαθλιος γερος με εξίσου τρισάθλιο αγροτικό με βαρέλια επάνω καθε δεύτερη μέρα αδειάζει με τα χερια την σκουπιδιάρα των μαγειρείων για να ταΐσει τα πρόβατα και τα γουρούνια του.
-
Μια απο τις αρμοδιότητες του σιτιστή είναι να υπολογίσει τις μερίδες βάσει της δύναμης του στρατοπέδου κάθε μέρα (και τα υλικά που θα χρειαστούν), και αυτό το κάνουν πολύ καλά.
Παλιά φαγητό πετιόταν κυρίως λόγω των εξοδούχων. Οι σιτιστές δέν μπορούσαν να ξέρουν εκ των προτέρων πόσοι είναι, αλλά ακόμα και αν ξέρανε έπρεπε να υπολογίσουν μερίδες γιατι μπορεί οι εξοδούχοι να επέλεγαν να μή βγούν απο το στρατόπεδο.
Τώρα οι εξοδούχοι φαντάζομαι είναι λίγοι και λόγω του 9μηνου και λογω οτι πολλοί δεν θα βγαίνουν για οικονομικούς λόγους και γι αυτό δέν πετιέται φαγητό.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
124ΠΒΕ .Τρισαθλιος γερος με εξίσου τρισάθλιο αγροτικό με βαρέλια επάνω καθε δεύτερη μέρα αδειάζει με τα χερια την σκουπιδιάρα των μαγειρείων για να ταΐσει τα πρόβατα και τα γουρούνια του.Στη Λαμια (ΚΕΥΠ), στα μαγειρεία είχαμε 2 ή 3 πολίτες μάγειρες. Έπεφτε ο φρεσκοκομμένος κιμας (γκοτζιλας ) στο πάτωμα και ο ένας απο αυτους* τον έπιανε και τον έριχνε πάλι στο ταψι. Επίσης έπεφτε το γιουβέτσι στο πάτωμα και το έριχνε παλι στο ταψι
Ενας άλλος οταν ανοίγαμε τα κεφτεδάκια υπηρεσιας μονολογουσε Friskies, friskies
- Ο συγκεκριμμενος είχε ταβέρνα στη Λαμια, και μας ελεγε 'ρε παιδιά, ελάτε στο μαγαζι να φάτε'
-
Με αυτά που διαβάζω εδώ μέσα, νιώθω τυχερός που το 2004 είχαμε στην Κω μάγειρες που έχουν τελειώσει σχολές για σεφ και όχι μόνο σέβονταν το φαγητό που ετοίμαζαν, αλλά ήταν λες και τρώγαμε σε ξενοδοχείων πολλών αστέρων. Στη Θήβα βέβαια, ήταν σίγουρα διαφορετικά τα πράγματα, αλλά πάλι είχαμε δικό μας άτομο (από το θάλαμό μας) στη κουζίνα και μας έλεγε τι και πως. Στα Φάρσαλα, είμασταν 4-6 στρατιώτες και μαγειρεύαμε μόνοι μας.
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Με αυτά που διαβάζω εδώ μέσα, νιώθω τυχερός που το 2004 είχαμε στην Κω μάγειρες που έχουν τελειώσει σχολές για σεφ και όχι μόνο σέβονταν το φαγητό που ετοίμαζαν, αλλά ήταν λες και τρώγαμε σε ξενοδοχείων πολλών αστέρων. Στη Θήβα βέβαια, ήταν σίγουρα διαφορετικά τα πράγματα, αλλά πάλι είχαμε δικό μας άτομο (από το θάλαμό μας) στη κουζίνα και μας έλεγε τι και πως. Στα Φάρσαλα, είμασταν 4-6 στρατιώτες και μαγειρεύαμε μόνοι μας.Όσο λιγότερα άτομα τόσο καλύτερο φαγητό ,σύμφωνα με τι εμπειρίες μου.Στην 350ΣΝ ήταν πολυ καλο το φαγητό καθώς έμεναν λίγα άτομα υπηρεσία μετά το μεσημέρι και όλοι έτρωγαν το ίδιο φαγητό,σμηνίτες και αξιωματικοί.
-
αν ο μάγειρας δεν είναι καλός δε σε σώζει τίποτα
το μόνο καλό με λίγα άτομα σε μικρή μονάδα είναι η δυνατότητα να έχετε υλικά καλύτερης ποιότητας, αν ο σιτιστής νιώθει
στη αθήνα πχ ειδικά όσο ήμασταν λίγοι (γιατί μετά που μαζεύτηκαν πολλοί έπεσε η ποιότητα), είχαμε το καλό κρεατάκι από το χασάπη , όχι υπηρεσιακό γκοτζίλα, είχαμε μαρουλάκι και ντοματούλα, όχι το βρωμολάχανο, πολύ καλή φετούλα , συμπαθητικό ελαιόλαδο για τα πάντα σχεδόν .., καλές φρέσκιες πατατούλες πολύ καλά πραγματάκια
βέβαια είχαν καταργήσει το πρωινό για να αγοράζουν καλύτερα υλικά (ή να τσεπώνουν τα φράγκα, αυτό δε μπορούμε να το ξέρουμε ακριβώς, αλλά τα υλικά ήταν σίγουρα πολύ καλά)πριν πάω εγώ είχαν έναν τύπο που δούλευε στο pasteria και έτρωγαν σαν άρχοντες (και ο τύπος είχε πάρει ένα σωρό άδειες)
όταν πήγα εγώ είχε αναλάβει ένας 19χρονος που την είχε δει μποτρίνι και έκανε μεγάλα πειράματα με το στομάχι μας
έριχνε χούφτες τα αλατοπίπερα μαζί με ξύδια και ότι άλλο έβρισκε και έλεγε (και το πίστευε κιόλας) 'ζωγραφίζω τώρα'ευτυχώς σε κάποια στιγμή έφυγε και ηρέμησε η κοιλιά μας μετά ανέλαβαν πάλι άτομα που δεν ήταν επαγγελματίες, αλλά τουλάχιστον δεν έκαναν τέτοιες μποτρινιές και τους έσωζε η καλή ποιότητα υλικών
-
Εγω θυμαμαι καποτε ενα πηρουνι καρφωμενο εξω στο υπασπιστηριο. Κριμα ο μαγειρας.
-
Εμάς είναι τόσο καλοί οι καινούριοι που όποτε μαγειρευουν έρχονται οι υπόλοιποι και μου λένε γιατί τους άφησα και δεν μαγείρεψα εγώ.
-
Το καλύτερο φαγητό το είχε η Ν.Σάντα!Τα παλικάρια εκεί μέσα κάνανε πολύ καλή δουλειά!Αργυρούπολη όταν πήγα,είχε μέτριο φαγητό.Από τα χειρότερα φαγητά που έφαγα ποτέ στον Ε.Σ, ήταν στο Αργος Ορεστικό και λίγο καλύτερο στο Κιλκίς.Βέβαια,στο Κικίς, έτυχε 1-2 φορές να φτιάξουν ένα φαγητό...μα ένα φαγητοο.....όλα τα λεφτά!Μπριαμ!Ήθελα να φάω όλο το ταψί!
-
μονο εγω εχω παιξει μπαλα με κοτοπουλο?
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
μονο εγω εχω παιξει μπαλα με κοτοπουλο?Ηταν για αξιωματικο το κοτοπουλο να υποθεσω;
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
μονο εγω εχω παιξει μπαλα με κοτοπουλο?Όχι βέβαια, μονο 5x5 δεν ειχαμε παιξει
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
μονο εγω εχω παιξει μπαλα με κοτοπουλο?
Ηταν για αξιωματικο το κοτοπουλο να υποθεσω;
Οχι, εμεις (καποιος σκαπανεας τελος παντων) το φαγαμε.
Πλυθηκε και μπηκε μαζι με τα αλλα 30 ποσα ηταν σε ταψι, κομμενο κλασικα στην κορδελα στα 4.Όχι βέβαια, μονο 5x5 δεν ειχαμε παιξει
-
Το καλύτερο φαγητό εβερ στο ΚΕΕΔ...
Καλυτερα υλικά, ακριβά προγευματα, καλομαγειρεμενες χοιρινες και μοσχαρισιες μπριζολες...
-
Καλά φαγητά τρώγαμε στα νοσοκομεία που ήμουν. Οκ, στου Διδυμοτειχου λιγοτερο καλά, αλλά Αλεξανδρούπολη και Πεντέλη τρώγαμε παρα πολύ καλα!
Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Περί Θητείας [#3]