-
Για το 99% των παιδιων που δε ζουν ετσι ομως,νοημα 0 να τρως την κλανια του διπλανου.
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Για το 99% των παιδιων που δε ζουν ετσι ομως,νοημα 0 να τρως την κλανια του διπλανου.Το 99% δε ζει ετσι??
Στην Καλκούτα ισως.Αυτο που περιγραφει ο Διας ειναι μια τραβηγμενη (για λογους αποδοσης του νοηματος) κατασταση της πραγματικοτητας.
Αν εργαζεσαι και πληρωνεις νοικι και ολα τα εξοδα σου, παω πασο.
Αν εισαι φοιτητης που παιρνει το αυτοκινητο της μαμας, με πληρωμενες βενζινες, κινητα, πλυσιμο/σιδερωμα/καθαρισμα, τροφη κλπ γιατι 'σου αξιζει' επειδη εισαι φοιτητης, δες καλυτερα γυρω σου. -
Το 99% των φοιτητων ζει με αυτοκινητο μαμας?Διαφωνω καθετα.Οι περισσοτεροι φοιτητες σημερα ειναι πολυ πιο σοβαροι απ οτι 5 χρονια πριν και διαχειριζονται μια χαρα τα (ετοιμα οκ) λεφτα τους και κοιτανε να κοψουν απ οπου μπορουν..
Mια μερα να ζησεις σα φοιτητης με λιγα λεφτα και μερικους λογαριασμους να πληρωσεις απο το μηνιατικο,μια χαρα μαθημα ειναι(στο πλαισιο του δεν ειναι ολα ευκολα και δεν ειναι παντα η μαμα κ ο μπαμπας μια πορτα μακρια.).Με αποσταση 200 km απο τη μανα μου,ουτε τιποτα σιδερωμενο βρηκα,ουτε τιποτα πλυμενο,ουτε φαγητο μαγειρεμενο.Btw ο γονιος οφειλει να στηριζει τα παιδια του οταν αυτα ειναι υπευθυνα και ειλικρηνη απεναντι του.Την ειρωνεια στο ''σου αξιζει'' τη θεωρω λαθος.Οταν το παιδι δειχνει και αποδεικνυει καθημερινα πως ξερει τι του γινεται ειναι καπως ο γονιος να μπορει να βοηθησει και να μη βοηθαει για να δημιουργησει μια τεχνιτη προσομοιωση σκληρης ζωης.Εξισου αστειο ειναι να ειναι ο ρολος του στρατου να κανει αντρες τα κακομαθημενα παιδια.Να τον ονομασουν αλλιως αν ειναι.
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Το 99% των φοιτητων ζει με αυτοκινητο μαμας?Διαφωνω καθετα.Οι περισσοτεροι φοιτητες σημερα ειναι πολυ πιο σοβαροι απ οτι 5 χρονια πριν και διαχειριζονται μια χαρα τα (ετοιμα οκ) λεφτα τους και κοιτανε να κοψουν απ οπου μπορουν..Mια μερα να ζησεις σα φοιτητης με λιγα λεφτα και μερικους λογαριασμους να πληρωσεις απο το μηνιατικο,μια χαρα μαθημα ειναι(στο πλαισιο του δεν ειναι ολα ευκολα και δεν ειναι παντα η μαμα κ ο μπαμπας μια πορτα μακρια.).Με αποσταση 200 km απο τη μανα μου,ουτε τιποτα σιδερωμενο βρηκα,ουτε τιποτα πλυμενο,ουτε φαγητο μαγειρεμενο.Btw ο γονιος οφειλει να στηριζει τα παιδια του οταν αυτα ειναι υπευθυνα και ειλικρηνη απεναντι του.Την ειρωνεια στο ''σου αξιζει'' τη θεωρω λαθος.Οταν το παιδι δειχνει και αποδεικνυει καθημερινα πως ξερει τι του γινεται ειναι καπως ο γονιος να μπορει να βοηθησει και να μη βοηθαει για να δημιουργησει μια τεχνιτη προσομοιωση σκληρης ζωης.Εξισου αστειο ειναι να ειναι ο ρολος του στρατου να κανει αντρες τα κακομαθημενα παιδια.Να τον ονομασουν αλλιως αν ειναι.
Δεν ειπα πουθενα οτι το 99% των φοιτητων εχει αυτοκινητο μαμας. Λεω οτι πολυ μεγαλυτερο ποσοστο απο το 1% που περιγράφεις εχει αυτοκινητο μαμας και το θεωρει δεδομενο. Οσο για τα χρηματα, ανεκαθεν το μεγαλυτερο ποσοστο φοιτητων λειτουργουσε με λεφτα γονεων, αυτο δεν ειναι απο μονο του κακο, ουτε θα αλλαξει.
Για να μη ξεφυγουμε απο το θεμα, ο στρατος σαν ορισμος καλυπτει τις αναγκες της χωρας σε αμυνα. Εκπαιδευει τους πολιτες για να μπορουν να λειτουργησουν κατω απο καποιους κανονες, αν και οταν αυτο απαιτηθει. Οταν προβαλλεται το 'προσωπικο' καλο (αχ, διακοπηκε η καριερα μου, λες και ολων των αλλων δε διακοπηκε) σε σχεση με το κοινο καλο (αναγκη αμυνας της χωρας ολοκληρης), εκει χανεται για εμενα καθε επαφη με την πραγματικοτητα αυτου που το προβαλλει.
Η φραση 'θα γινεις αντρας' εχει να κανει με την αλλαγη περιβαλλοντος που επαιζε αρκετα παλιοτερα, οταν οι ανθρωποι ηταν αρκετα πιο απομονωμενοι και δε γνωριζαν πως ειναι τα πραγματα περα απο το 3ο στενο απο το σπιτι τους, ουτε ειχαν τοσοι πολλοι ευκαιρια να σπουδασουν και να μπορεσουν να εχουν αυτο το παραθυρο στον εξω κοσμο. Ειχε να κανει με το οτι επιστρεφοντας απο το στρατο, εμπαινες αυτοματα απο την κοινωνια στη διαδικασια να κανεις οικογενεια, να εργαστεις για αυτη κλπ, αρα ηταν το μεταβατικο σταδιο πριν την ενηλικη ζωη και τις ευθυνες και τις αποφασεις της. (Αντρας=αποφασεις και ευθυνες), + τις ευθυνες και καθηκοντα που θα ειχε ως στρατευσιμος σε οποιοδηποτε οπλο η σωμα και θα επρεπε να φερει ακεραιες εις περας, αλλιως ειχε επιπτωσεις, οπως και στην πραγματικη ζωη εκτος οικογενειας.
Υπαρχουν και αλλοι βεβαια, που λενε 'δε χρειαζομαστε το στρατο' ή 'πρεπει να ειναι επαγγελματικος'. Χωριζονται σε 2 κυριες υποκατηγοριες: Αυτους που νομιζουν οτι 'δεν εχουμε αναγκη στρατο γιατι δεν εχουμε εχθρους', και εξ αυτου βεβαιουν οτι ειναι ηλιθιοι, αυτους που λενε 'να βαλουμε επαγγελματικο στρατο' που υποδεικνυει οτι δεν εχουν σχεση με την πραγματικοτητα, και μια μικρη υποκατηγορια που δε θελει στρατο γιατι 'δε βολευει να με διακοπτει στην πορεια της ζωης' που θεωρουν οτι ειναι καλυτεροι απο τους αλλους. ΓΤΠΚ που λενε και στο στρατο.
-
Διαβάζω αυτά που γράφεται και νομίζω ότι είμαι σε διαφορετικό θεσμό απο τον ΕΣ
Απο τις 3 ελεύθερες ώρες που έχω σαν εκπαιδευτής την 1 την περνάω στο γυμναστήριο του κέντρου
Μετά την πρώτη εβδομάδα όσοι προερχομασταν απο εδ ψάχναμε εναγωνίως τροπο να μπούμε στο γυμναστήριοΠεριττό να πω πόση εκπαίδευση διαβιβαστων έχουμε κανει
-
Αν μου λεγατε οτι χαλασε ο στρατος επειδη κανει ευκολιες οικογενειακου τυπου στα φανταρια θα σας εδινα επαινους.Εδω με αυτα που λετε προσβαλλετε τους εαυτους σας. Ολα αυτα τα ασχημα που νιωθουν η αντιμετωπιζουν τα παιδια ειναι αναποφευκτα. Ανεφερα πιο πανω ενα περιστατικο που τα συναισθηματα ενος αγαπημενου μονοχογιου με ενα βιοπαλαιστη ορφανο Χ ειναι τελειως διαφορετικα και αυτο γιατι ο ενας εκμεταλευτηκε την αδυναμια να φτιαχτει του αλλου. Ο ενας θα πει ααα καλα ηταν κ μπορουσε και καλυτερα και ο αλλος θα πει ανταρα.Χαρη κανει ο στρατος παρα την αθλια του κατασταση που λενε καποιοι και φερεται ετσι.Δεν θα επρεπε.Αλλα μετα θα λεγατε αλλα η και τιποτα. Δεν ειναι ασυλο οικογενειακο ουτε κλειστο πανεπιστημιο. Παρ'ολα αυτα τουλαχιστον υπαρχει βοηθεια εκει που χρειαζεται και παντα στα πλαισια των Διαταγων (απαραδεκτων η μη ,τι σημασια εχει .Ειπα γιατι.) και ακομα περισσοτερη.
Υπαρχουν γονεις που ζητουν πολλα περισσοτερα απο αγαπη φυσικα δε λεω.Ομως δεν πρεπει να υπαρχει διακρισ η στον ορφανο φανταρο που δουλευει και δεν ξερω ποιον. Δεν ειναι θεμα πορωσης των στελεχων.Αν τηρουσε αυστηρα τους κανονες του ομως τωρα δεν θα κουβεντιαζατε.Θα λεγατε ετσι ειναι τι να κανουμε και τελος.
Δεν ειναι ομως ετσι γιατι παντα βοηθαει οταν πρεπει.Εστω κ αι οταν δεν φτανει να βοηθησει παντα και παντου.Ευχαριστω να λετε.
Χτυπατε τωρα!
Αν δεν συνεβαινε κοκκινο τερας δεν θα το ελεγες γελωντας τωρα. Καλη καρδια λοιπον. -
Το παράδειγμα του Δια θα περάσει στο στρατό κάπως έτσι.
Το παιδάκι που θα φάει στη μάπα άπειρες ώρες σκοπιάς στον Έβρο δεν θα βρει τα παραπάνω ποστ καθόλου αστεία γιατί ο στρατός δεν θα του προσφέρει τίποτα εκτός από ένα άγριο μάθημα της ελληνικής πραγματικότητας (ο μη έχω βύσμα τον τρώει).
-
'Γιατι εσεις μας το ζητησατε.' Ωραια εκπομπη ηταν!
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
αυτους που λενε 'να βαλουμε επαγγελματικο στρατο' που υποδεικνυει οτι δεν εχουν σχεση με την πραγματικοτητα.με προφανη ιδιοτελη χαρακτηριστικα στην σκεψη τους.
σχετικο ή ασχετο -δεν ξερω- πανω σ΄αυτο, αλλα εχω ακουσει καναδυο μπαμπαδες με γιους(πιτσιρικια ακομα) οι οποιοι πανω στην κουβεντα, θεωρουν οτι μεχρι τα βλασταρια τους να φτασουν σε ηλικια στρατευσης, ο ΕΣ απλα δεν θα υπαρχει! με θεωριες μαλιστα οτι η εφεδρια οσο παει και φθινει μεχρι να εξαληφθει πληρως!!
και το πιστευουν!
ή μαλλον θελουν να το πιστευουν... -
Και όμως Έντυ, γνωρίζω προσωπικά τέτοια 'καμάρια' του μπαμπά και της μαμάς που επειδή αποφάσισαν να τον 'κάνουν άντρα' δεν τον καβάντζωσαν στον Στρατό και πέρασε σκατά μέσα. Στρατηγός μου είπε μάλιστα να μην τολμήσω να βολέψω τον κανακάρη του λόγω ονόματος. Του είχε μαζεμένα πολλά φαίνεται...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Το παιδάκι που θα φάει στη μάπα άπειρες ώρες σκοπιάς στον Έβρο δεν θα βρει τα παραπάνω ποστ καθόλου αστεία γιατί ο στρατός δεν θα του προσφέρει τίποτα εκτός από ένα άγριο μάθημα της ελληνικής πραγματικότητας (ο μη έχω βύσμα τον τρώει).σωστος.
απο προσωπικη εμπειρια, στην παραμεθοριο (Μυτιληνη) περασα 7 μηνες ζαχαρες.(χωρις βυσμα ετσι? )
την αντιθετη ακριβως αποψη ειχαν αρκετοι φανταροι με τους οποιους ειχα φτασει στο νησι ιδια μερα και εφυγα την ιδια ακριβως. 2 ηταν και συμμαθητες μου, ετσι ειχα και 2 κουβεντες παραπανω.
οταν σηκωθηκε ο καταπελτης του πλοιου καμια 10αρια μαζεμενοι τραγουδουσαν ρυθμικα 'πουτ@να γκασμαδία, δεν εμεινε καμία..' -
Κουπεα , αδύνατο να καταλάβω τι θες να πεις...
Που κολλάει η τελευταία σου πρόταση με αυτα που γράφω εγω ;;;
Ύπνο τώρα γιατί αύριο τη πρωί έχω υπηρεσία
-
@red_monster δουλευω απο τα 15 μου σε λαστιχαδικα και ντελιβερι (οχι στην επιχειρηση του μπαμπα)
για να βγαζω τα προσωπικα μου εξοδα αλλα ομως ο 'στρατος' μου εμαθε πραγματα.@socratesn αν θυμαμε σωστα σπουδαζεις στη θεσσαλονικη. πηγενε μια βολτα στο τει της
σινδου και τα δεις τι γινεται στο παρκινγκ. χαος απο αυτοκινητα. οι 8/10 φοιτητες εχουν το δικο τους
αυτοκινητο και παει στο τει ο καθενας μονος του. αυτο γινοτανε πριν 1.5 χρονο παντως. σημερα δεν ειμαι
σιγουρος αν εχει αλλαξει κατι. -
Ενα ποσοστο των στρατευσιμων καθε σειρας, δε θα πατησει το ποδι του σε στρατοπεδο και θα γαμει τη Τζουλια και θα του ερθει στο σπιτι το απολυτηριο. Ο γιος του Σαμαρα, ο Τσιπρας και ενα σωρο αλλοι επωνυμοι και γονοι επωνυμων, θα ειναι σε αυτη τη φαση και αυτο δεν μπορουμε να το αλλαξουμε. Λιγο καιρο μετα, τα παιδια αυτα θα εχουν στρωμενο δρομο ο καθενας και λαμπρο μελλον, εχοντας ως δεδομενα πραγματα που εμεις ή θα ιδρωσουμε για να δουμε, ή δε θα δουμε ποτε.
Ο coupeas ομως περιεγραψε και ενα αλλο ιδιοτυπο παιχνιδι που γινεται μεταξυ ανθρωπων που ειναι περιπου στο ιδιο επιπεδο. Το εχω δει και εγω, πιθανα και εσυ. Αυτο πρεπει να αλλαξει, και χρειαζεται τη συνδρομη και των στελεχων και των ιδιων των στρατευσιμων για να αλλαξει και εχει να κανει με την παιδεια φυσικα. Οσο ο εγωισμος που περιεγραψε ενας αλλος φορουμιτης εδω ειναι στα μεγιστα, τοσο θα γαμιεται το στρατευμα και οι 'φτωχοι ορφανοι' θα τον πινουν ενω οι αλλο θα γλεντάνε. Οσο η πανηλιθια μανα του μαλακοπίτουρα νομιζει οτι το παιδι της ειναι καλυτερο απο τα αλλα παιδια και θα παιρνει τηλεφωνο κλαιγοντας, τοσο θα συνεχιζεται το πραγμα.
Ειχα την τυχη να ειμαι σε μοναδα με ελαχιστα ατομα αντε 5-6 στους 100 ηταν ας πουμε 'υπερανω' (και αυτοι λογω μερικων σαπιων αξιωματικων) και ολοι οι υπολοιποι εβραζαν στο ιδιο καζανι. Ολοι μαγειρια/εστιατορια/καλλιοπη με τη σειρα τους, σκοπιες, περιπολα κλπ. Ειχαμε τρεξιμο πολυ, αλλα για αυτο ακους και δεν εχω ιδαιτερο παραπονο, δε μαχαιρωνε ο ενας τον αλλον πισωπλατα. Επεφε η κοροιδία 'παλι μαγειρια θα πας ρε μπόζο' αλλα ηξερες οτι ερχεται και η ωρα σου. Ενα υπερβυσμα πηγε με το που ηρθε οδηγος ταξιαχου, αλλα ζητημα να εμφανστηκε στο λοχο 3 φορες στους 13 μηνες, οποτε ηταν εντελως εκτος εξισωσης.
Πιο λογικο πιστευω να γινοταν υποχρεωτικη στρατευση στα 18, αμεσως μετα το τελος της υποχρεωτικης εκπαιδευσης, ωστε να μην υπαρχει γκρινια απο κανενα,και κανεις να μην νομιζει οτι ειναι 'ανωτερος' απο τους αλλους επειδη εβγαλε το ΕΜΠ παρεα με αλλους 150 σε μια χρονια. Αν εχεις περασει σε σχολη, θα σε περιμενει η θεση, μολις την τελειωσεις βγαινεις στην αγορα ή αν θες πας να σπουδασεις εξωτερικο η να γινεις σουβλατζης. Ασε που οι 18χρονοι ειναι πιο εκπαιδευσιμοι απο τους μεγαλυτερους.
[Χ.Α.mode on] ....και οι αντιρρησιες/αρνητες/whatever, χωρις δικαιωματα εκλεγειν/εκλεγεσθαι ή προσληψης στο Δημοσιο σε καμμια θεση. Ουτε αμισθοι ανθυποσκουπιδιαρηδες. Κατιθα κερδιζεις, κατι θα χανεις. Να δεις πως θα πεσουν τα ποσοστα κατευθειαν [Χ.Α. mode off]
-
Απο τα συμφραζομενα συμπαιρενω ότι ακόμα και οι μόνιμοι θεωρούν τον σύγχρονο ελληνικό στρατο
Στρωσιμο κρεβατιου
Πρωινό ξύπνημα
Απογαλακτισμος
Καθάρισμα χεστρωνΚατασκήνωση δηλαδή ...
3τη φορά που πάω κατασκήνωση λοιπόν ...
-
οι αντιρρησιες* btw ο ΕΣ τους παραπεμπει σε κοινωφελη υπηρεσια ή πως διαολο λεγεται αυτο.
ναι μεν κανουν διπλη χρονικα θητεια, αλλα σε πληρωμενο σπιτι με ενα μικρο μισθο.
ουτε χακι βεβαια ουτε οτιδηποτε που να θυμιζει πως εισαι σε καποιο 'καθεστως'.- απο θρησκευτικης πλευρας τουλαχιστον, λογω διαφορετικων θρησκευτικων πεποιθησεων (ιεχωβαδες κλπ.)
-
Για σημερα λενε: 'Μηπως εχεις κανα γνωστο εκει στο στρατοπεδο ταδε να τον βοηθησουμε να αποφυγει τα δυσκολα και να εχει καλυτερη μεταχειρηση! '
Και οταν το καταφερει ο γιος του θα πει οτι δεν λειτουργει τιποτα στο στρατο. Και θα εχει και δικιο . Θα φταιει μετα και ο επαγγελματιας -σχολης η μη σχολης- και η νοοτροπια της αδικιας.Ως διαπιστωση και φιλοσοφια ολα αυτα σε φορουμ και συζητησεις. Ολα εκ του ασφαλους και συμφεροντος πανω απ'ολα.
Αλλα και αυτος που δεν θα περασει καλα σαν αυτον που λεει ο Eddy παλι θα εχει δικιο να λεει οτι υπηρχαν κατι βυσματα που τον εχωναν και καποιοι ταλαιπωροι επαγγελματιες που τους βοηθουσαν .
Ναι οκ .Ας αλλαξει ονομα ο στρατος . Συμφωνω κυριοι. Ας φροντισουν ομως αυτοι που περασαν καλα τις οικογενειες τους στο στρατευμα στη θητεια να δωσουν μαχη με αυτους που δεν περασαν καλα για το ποιος θα το δωσει τελικα. -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Για να μη ξεφυγουμε απο το θεμα, ο στρατος σαν ορισμος καλυπτει τις αναγκες της χωρας σε αμυνα. Εκπαιδευει τους πολιτες για να μπορουν να λειτουργησουν κατω απο καποιους κανονες, αν και οταν αυτο απαιτηθει. Οταν προβαλλεται το 'προσωπικο' καλο (αχ, διακοπηκε η καριερα μου, λες και ολων των αλλων δε διακοπηκε) σε σχεση με το κοινο καλο (αναγκη αμυνας της χωρας ολοκληρης), εκει χανεται για εμενα καθε επαφη με την πραγματικοτητα αυτου που το προβαλλει.
Περι slk, δεν ειναι ολοι κακομαθημενοι,αρα δε χρειαζεται ολοι να γινουν αντρες στο στρατο.
Θεωρω μη εχοντας παει οτι με τη σημερινη του μορφη εν ετει 2013 δε προσφερει ο στρατος κατι ιδιαιτερο στο κοινο καλο,παρα μονο εξοδα για να ταϊζει φανταρους που δε θελουν να ειναι εκει που το κρατος τους επιβαλλει να ειναι.
Το οτι και των αλλων η καριερα διακοπηκε,δε καθιστα και τοσο αποδεκτο το να διακοπει η καριερα σου ή να χασεις ευκαιριες ζωης στην πιο παραγωγικη σου ηλικια (συνηθως 23 και πανω πανε οι πτυχιουχοι).Μακαρι να παω και να δω με τα ματια μου πως ειναι αλλιως.
Στην παρουσα φαση ομως,το βλεπω οπως ο eddie παρακατω :Το παιδάκι που θα φάει στη μάπα άπειρες ώρες σκοπιάς στον Έβρο δεν θα βρει τα παραπάνω ποστ καθόλου αστεία γιατί ο στρατός δεν θα του προσφέρει τίποτα εκτός από ένα άγριο μάθημα της ελληνικής πραγματικότητας (ο μη έχω βύσμα τον τρώει).
@vaggo,ευρωπαϊκη χωρα ειμαστε,λογικο να υπαρχουν αυτοκινητα.Μη ξεροντας ομως ποσοι δουλεψαν για να τα παρουν/συντηρουν και ποσοι τα πηραν/συντηρουν με χρηματα του μπαμπα δε μπορουμε να βγαλουμε συμπερασμα.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Απο τα συμφραζομενα συμπαιρενω ότι ακόμα και οι μόνιμοι θεωρούν τον σύγχρονο ελληνικό στρατοΣτρωσιμο κρεβατιου
Πρωινό ξύπνημα
Απογαλακτισμος
Δυστυχώς κατά 70% αυτό είναι πια. Πριν 10 χρόνια όμως περνούσες Στίβο Μάχης, Εκπαίδευση ΠΖ με Πυρ και Κίνηση με πραγματικά πυρά, εφ' όπλου λόγχη και την ιαχή ΑΕΡΑ στην τελική εφόρμηση, κανονικές βολές με τυφέκια, πολυβόλα, πιστόλια, χειροβομβίδες, οπλοβομβίδες από όλες τις προβλεπόμενες θέσεις. Αυτά για αρχή μόνο! Επιπλέον, ο Στρ των ΤΘ εκπαιδεύονταν στην ειδικότητα του, ο ΟΔΜΑ ήξερε να οδηγεί και να αλλάζει μέχρι και ερπύστρια, ο ΠΑΜΑ να βάλλει με όλα τα πυρ/κα και ο ΑΠΜΑ βασικά τα πάντα όλα. Ο Στρ του ΠΒ ήξερε να κινεί τα αυτοκινούμενα, να τάσσει το πυροβόλο και να γεμίζει, ενώ μάθαινε και για συντεταγμένες, πυρά μηδενισμού και κανονικά πυρά. Ο Στρ τον Ειδ. Δυν. μάθαινε από μάχη αόπλου μέχρι CQB. Μετά η πολιτική ηγεσία αποφάσισε πως δεν θα πρέπει να ξέρει τόσα πολλά ο κάθε στρατεύσιμος. Ειλικρινά μου κάνει μέχρι και παρεξηγήσιμο αυτό. Μάλλον δεν θέλουν εκπαιδευμένο λαό μπας και τους πάρει γιουρούσι.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Απο τα συμφραζομενα συμπαιρενω ότι ακόμα και οι μόνιμοι θεωρούν τον σύγχρονο ελληνικό στρατοΣτρωσιμο κρεβατιου
Πρωινό ξύπνημα
Απογαλακτισμος
Δυστυχώς έχει καταντήσει έτσι, να γίνεται 'μάχη' για τα αυτονόητα.
Όταν άλλος βάζει βύσμα για να αποφύγει κάτι από τα παραπάνω πως μετά να του πεις σκάψε όρυγμα, ζήσε 2 βδομάδες κάτω από ένα καραβόπανο, ανέβα το βουνό φορτωμένος με 20 κιλά, οδήγα άρμα, στόχευσε πυροβόλο των 155 κλπ κλπ
Για να μην μιλήσουμε για όπλα και πυρομαχικά που η ιδέα και μόνο ότι τέτοιοι νεαροί πρόκειται να έρθουν σε επαφή μαζί τους φέρνει τρόμο στους περισσότερους μόνιμους.
Έχουμε καταντήσει η ΕΙδ. Δυν να έχουν την εκπαίδευση που κανονικά θα έπρεπε να έχει το ΠΖ και να λέμε και 'ουαου είναι κομάντα'
Το βασικό πρόβλημα (πέρα από τα οργανωτικά) είναι ο εγωισμός, η φυγοπονία και η έλλειψη ενδιαφέροντος πλέον, τόσο από τους μεν (στρ) όσο και από τους δε (μόνιμους). Στο φινάλε γιατί να κάθετε να ακούει ο καθένας την μάνα, τον πατέρα ή το βύσμα του κάθε κακομαθημένου όταν έχει δικά του προβλήματα (επαγγελματικά και προσωπικά) να αντιμετωπίσει. Θα προσπαθήσει να τον απομακρύνει από τα πόδια του για να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Με αυτά και αυτά φτάσαμε στον σημερινό ΕΣ.
Περί Θητείας [#3]