-
με ωμο που βγαινει ευκολα ή κινδυνευει να βγει μπορεις να γινεις γιωτας ξερεις , δε στο προτεινε κανεις ή δε θες ;
ενταξει οδηγος συνηθως δεν ειναι και κατι φοβερο να γινεις οποτε στα παπακια σου
-
Τον έχω βγάλει πάνω από 1,5 χρόνο στην προπόνηση... Εκτοτε συνεχίζω κανονικά προπόνηση και ότι εξετάσει έχω κάνει με δείχνουν κομπλε...
Με ρώτησε αν θέλω Ι, του είπα όχι και με έδιωξε
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Με ρώτησε αν θέλω Ι, του είπα όχι και με έδιωξε
ε αυτο σου λεω ρε συ, στο 401 δινουν το Ι για πλακα (σε αντιθεση με 424 που σε περνουν κοσκινο το ιδιο και με αναρρωτικες και ΕΥ )
και φιλος μου καπως ετσι το πηρε (αυτος βεβαια δεχτηκε αμεσως να βγει αοπλος δεν πηγε να κανει το κομμαντο) , δικαιολογειται γιατι και καλα στις ασκησεις με οπλα μπορει να σου βγει και αν δε σου βγει σιγουρα μπορει να σε πονεσει αν εχεις θεμα
μεταξυ μας παντως, εγω στη θεση σου θα το επαιρνα και θα ετρεχα, δεν ειχα ρε γαμωτο κανενα πατημα για να βγω αοπλος
ελπιζω να μη μετανιωσεις που εχασες την ευκαιρια (αν και μπορεις να το επικαλεστεις και αργοτερα, απλα στην αρχη ειναι πιο ευκολα τα πραγματα) ,γιατι η θητεια του αοπλου ειναι ουτε η μιση κουραση/ταλαιπωρια
-
Eγώ στην εξέταση φορούσα φακούς, με ρώτησε πόσο είχα στην τελευταία μέτρηση. Του είπα 3,5 και 5,5, αντί για
μέσο όρο 4,5 μου έβαλε 5,5 και ωραιότατο Ι2. Βέβαια αυτό με βόλευε, διότι δεν θα με έπαιρναν ΥΕΑ σε ΠΖ, ΤΘ ή ΠΒ,
αλλά μόνο ΔΒ, ΜΧ, ΥΠ και σώματα οπότε και παρέμεινα ΔΒ όπως παρουσιάστηκα. Δεν είχαν δηλώσει αρκετοί στην
εσσο μου για δόκιμοι ΤΘ και παίζει να την τρώγαμε μερικοί από άλλα όπλα. -
Ο χρήστης bihlas87 έγραψε:
Δεν είχαν δηλώσει αρκετοί στην εσσο μου για δόκιμοι ΤΘ και παίζει να την τρώγαμε μερικοί από άλλα όπλα.Όποιοι πήγαν, καλοπέρασαν στην 'πισίνα'.
-
Eίχαμε ακούσει ιστορίες όσο είμασταν εκεί και μας φαινόταν υπερβολικές. Μετά στο Χαϊδάρι που δεν είχαν με τι να
ασχοληθούν μερικά κωλόπαιδα βητάδες μας και φάγαμε το καψόνι της αρκούδας, μας φαινόταν και λίγα για ΤΘ -
*Σκοτώθηκε στρατιώτης από ανατροπή Μ-113 σε ΤΑΜΣ ...Κρίμα... *
Θανάσιμος Τραυματισμός Στρατευμένου
Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 05 Ιουνίου 2013, στις 05:50 περίπου, στην παράπλευρη οδό της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της περιοχής Συκάμινο, ερπυστριοφόρο όχημα Μ113, εξετράπη της πορείας του έπεσε σε χαράδρα και ανετράπη με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του Στρατιώτη (ΠΝ) Ε. Κ. Το ερπυστριοφόρο όχημα συμμετείχε σε φάλαγγα οχημάτων του 575 Τάγματος Πεζοναυτών, η οποία κινείτο με προορισμό τον Λιμένα Ωρωπού, λόγω της συμμετοχής των τμημάτων σε Εθνική Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων.Για το περιστατικό έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση και Προανάκριση από τα αρμόδια στρατιωτικά όργανα. Στον τόπο του δυστυχήματος μετέβη ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος κ. Αθανάσιος Τσέλιος για να συντονίσει τις έρευνες.
Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος.
Επίλαρχος Ιωάννης Δ. Σηφάκης
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ -
Μαλλον δεν θα μετεφερε προσωπικο.Ευτυχως δηλαδη.
-
οδηγουσε στρατιωτης Μ113?
-
Κι εγώ οδηγούσα Steyr με 22 ψυχές μέσα και από εκπαίδευση είχα κάνει καμιά 5-10χλμ εντός στρατοπέδων.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
οδηγουσε στρατιωτης Μ113?Γιατι σου κανει εντυπωση?
Στο 506 που ημουν εγω πολυβολιτης σε Μ113, οδηγοι ηταν στρατιωτες που ειχαν απλα αυτην την ειδικοτητα.(του οδηγου) και εκαναν αναλογη εκπαιδευση εκει.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Κι εγώ οδηγούσα Steyr με 22 ψυχές μέσα και από εκπαίδευση είχα κάνει καμιά 5-10χλμ εντός στρατοπέδων.Λεωφορεία με +40 ατομα μεσα πολλές φορές(έχω 100000χλμ ως οδηγος στην ΠΑ).Η κακιά στιγμή δεν ξέρεις πότε θα είναι ,εκτός αν προκαλείς συνέχεια την τύχη σου.
-
Το θέμα είναι ότι σε ξαμολάνε στους δρόμους με διαφόρων ειδών σαπάκια φορτωμένα με ψυχές και φυσικά με ελάχιστη εκπαίδευση. Δεν εξετάζω τι χαζομάρα μπορεί να κουβαλάει το κάθε κωλοφάνταρο στο κεφάλι.
-
Για φορτηγά κτλ οκ αν και όχι πάντα, αλλά ερπυστριοφορο; δεν ήξερα ότι δίνουν ακόμα, ίσως επειδή είναι πεζοναύτες
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Το θέμα είναι ότι σε ξαμολάνε στους δρόμους με διαφόρων ειδών σαπάκια φορτωμένα με ψυχές και φυσικά με ελάχιστη εκπαίδευση. Δεν εξετάζω τι χαζομάρα μπορεί να κουβαλάει το κάθε κωλοφάνταρο στο κεφάλι.Αν έβλεπες έναν επχια που είχα Λιτόχωρο, θα έκλαιγες... ψυχοπαθής κανονικός, έκανες τη προσευχή σου άκομα και άθεος να ήσουν έτσι που πήγαινε
Και το κακό είναι ότι του ανέθεταν πολλά δρομολόγια
Πως δεν έχει πάρει ακόμα κανένα στο λαιμό του είναι πραγματικά θαύμα
-
Του επ/χια είναι μέρος της δουλειάς του όμως Γιώργο. Τα φανταρια όμως δεν έχουν καμία δουλειά να παίρνουν τέτοια ευθύνη στην πλάτη τους, ειδικά από τη στιγμή που είναι εντελώς ακατάλληλα εκπαιδευμένα.
-
Κρίμα το παιδί. Βέβαια το κακό δεν είναι δύσκολο να γίνει είτε μιλάμε για στρατεύσιμους, είτε για μόνιμο προσωπικό. Όσο για το αν πρέπει να φέρουν τέτοια ευθύνη οι στρατιώτες, για εμένα ναι πρέπει καθώς αυτό θα κληθούν να κάνουν και σε περίπτωση πραγματικών επιχειρήσεων! Πρέπει βέβαια να είναι σωστά εκπαιδευμένοι.
-
Υποτιθεται οτι στην κανουν την εκπαιδευση κανονικα. Παλια ηταν 2 μηνες, τωρα δεν ξερω αν εχει μικρυνει η διαρκεια.
-
Και η κατάλληλη εκπαίδευση να υπήρχε αν κοπεί η ερπύστρια τι μπορείς να κάνεις? Βέβαια πρέπει να γίνει έλεγχος για το αν κινούνταν στο επιτρεπτό όριο ή αν η βλάβη οφείλεται σε κακή συντήρηση. Όλα αυτά βέβαια εφόσον κόπηκε η ερπύστρια πριν το ατύχημα.
-
Λογικα ερχοταν απο το ανοιγμα εκει στα δεξια και λιγο πριν βγει στην ασφαλτο τον πηρε πισω?
Περί Θητείας [#3]