-
Οι πωλήσεις suv το 2015...στην πρώτη θέση με χαώδη διαφορά το Qashqai και ακολουθον GLA,Vitara,Q3,Mokka,SX.,Renegade,Χ1 κ τα υπόλοιπα.
Βέβαια κάποια από τα μοντέλα της λίστας ξεκίνησαν την εμπορική τους πορεία όχι από την αρχή του περσινού έτους αλλά αργότερα. Πηγή -
Βρήκα μια στατιστική που αφορά τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Γερμανία το 2015. Συνολικά πουλήθηκαν περίπου τρία εκατομμύρια διακόσιες χιλάδες στην συγκεκριμένη χωρα που είναι και η μεγαλύτερη αγορά νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση είναι οι πολύ χαμηλές πωλήσεις των ιταλικών αυτοκινήτων!!
Fiat ....70.719 αυτοκίνητα. Αντε εδώ λες καλά!!
Alfa Romeo....2.800
Lancia...648
Τι γίνετε με την Alfa Romeo και την Lancia. Εγώ σαν ιταλόφιλος λυπάμαι πολύ για τις δυο μάρκες λόγο των χαμηλών τους πωλήσεων γενικά στην Ευρώπη!!
Η ιστοσελίδα παρακάτω είναι στα Γερμανικά αλλα εύκολα αντιληπτή σε ότι έχει σχέση τους αριθμούς
http://de.statista.com/statistik/daten/ ... utschland/
Και πληροφοριακά το 2015 πουλήθηκαν 659 Ferrari
http://www.amz.de/kba-zahlen/158/1737 -
Πανευρωπαϊκα τι θεσεις έχουν τα άνω ιταλικά;
Όχι τίποτα αλλα αλλα εδώ μέσα εκθειάζονται αλλα δεν βλέπω να συγκινούν ιδιαίτερα το κοινό..... -
Ο χρήστης alter100 έγραψε:
Fiat ....70.719 αυτοκίνητα. Αντε εδώ λες καλά!!
Alfa Romeo....2.800
Lancia...648
Τι γίνετε με την Alfa Romeo και την Lancia.Με μια Mito και μια Giuletta και ένα Ypsilon τι περιμένουν?
Αλλά και από πέντε μοντέλα να είχε ο καθένας τους πάλι έτσι θα ήταν. Σε χώρα με δικές της αυτοκινητοβιομηχανίες λογικό τα εισαγόμενα να πουλάνε λιγότερο. -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Πανευρωπαϊκα τι θεσεις έχουν τα άνω ιταλικά;
Όχι τίποτα αλλα αλλα εδώ μέσα εκθειάζονται αλλα δεν βλέπω να συγκινούν ιδιαίτερα το κοινό.....Οταν ξεκολλησει το μυαλο ορισμενων οτι οι πωλησεις δε σημαινουν σε μεγαλο βαθμο τιποτα σχετικα με το ποσο καλο ειναι κατι θα παμε παρακατω...
Στην Ιταλια πουλαν τα ιταλικα, στη Γαλλια τα γαλλικα και στην Γερμανια τα γερμανικα... Οταν ο ενας εχει χ πληθυσμο και οικονομια και ο αλλος 6χ πληθυσμο και οικονομια μετα ειναι μαθηματικα... -
Τι αυτό ρώτησα πανευρωπαϊκά τι γίνεται.... Όχι μόνο στη Γερμανία.
Κατα τα λοιπά στα έγραψε και ο Adriver στο αλλο θέμα ...
Αυτό που εσένα προκαλεί χαμόγελα, αν συμβεί στο μέσο οδηγο θα τον οδηγήσει σε ατύχημα μαλλον και άντε να κανει μόνος του τη μαλακια και να φάει το κεφάλι του, μην φάει κάνα ταλαίπωρο απο το αντίθετο ρεύμα.... Πετάγματα ουράς, κλείσιμο esp και λοιπές ανεύθυνοτητες.... Μπείτε σε πιστα και κάντε οτι θέλετε ... Όχι ομως μαλακιες στους δρόμους ....
Δεν ειναι κάτι προσωπικό και μην με παρεξηγείς, αλλα 2 χρονια τώρα έχω βαρεθεί να διαβάζω για το περιβόητο κριτήριο της διασκέδασης ή ενδιαφέρουσας οδήγησης και δίνονται συμβουλές για μη εμπορικά και αναξιόπιστα οχήματα σε ανθρώπους που ούτε καν γνωρίζουμε αν και πως οδηγούν, λες και ένα αμάξι θα σε κανει σουμαχερ...... -
Οχι δε τα γραψε ο Adriver ,ο Realzeus τα εγραψε... Ασχετα βεβαια ολα αυτα με το θεμα ,με αυτο που γραφω, με ολα... Εχεις κανει βεβαια μια πληρη διαστρεβλωση των πραγματων θεωρωντας οταν υπαρχουν 2 κατηγοριες οδηγων, συντηρητικα κουλαδια και καγκουρες.. Ε δεν ειναι ετσι! Μπορεις να φχαριστιεσαι υπευθυνα!
Σου απαντησα πολυ συγκεκριμενα δε για τις πωλησεις. Ο γερμανος αγοραζει γερμανικο.- Για να μην αναφερω πιθανες εμπορικες σχεσεις μεταξυ χωρων που ευνοουν πραγματα. Απο εκει και περα ομως στο γενικευσα κιολας! για να καταλαβεις κι λιγο περι των αγαπημενων σου πωλησεων.
Και στη τελικη θα μπορουσα εντελως ψυχρα να πω οτι και οι μυγες σκατα και λουλουδια να βαλεις διπλα ,μαντεψε που θα πανε ολες -
Εινια γεμάτοι οι δρόμοι απο ξερόλες χεραδες που προκαλούν ένα σωρό ατυχήματα και μετα κάνουν και τους καμπόσους. Ασχολούμαι και εγω επαγγελματικά με το χώρο του αυτοκινήτου, έστω και ως δικηγόρος ασφαλιστικης και έχουν δει πολλά τα μάτια μου. Προφανώς εξίσου επικίνδυνοι ειναι και παππούδες και κοριτσάκια αλλα αυτούς αν εισαι συνειδητοποιημένος οδηγός θα τους δεις και θα προβλέψεις.
-
Και σου ξαναλεω λοιπον δεν υπαρχει μονο ασπρο και μαυρο.. τι αλλο να σου πω πια, ειναι γελοιο αυτο που γραφω..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Και σου ξαναλεω λοιπον δεν υπαρχει μονο ασπρο και μαυρο.. τι αλλο να σου πω πια, ειναι γελοιο αυτο που γραφω..Τα προφανή λες αλλα δεν σε βλέπω να συμβουλεύουεις εξίσου στρογγυλά. Μόνο πάντα υπέρ απολαύσεων οδηγικών εισαι και χαμογελων σε υπέρστροφές και πετάγματα κολου, χωρίς να ξέρεις αν ο άνθρωπος που τα γράφεις ξέρει ή όχι να οδηγεί.
-
Κανεις πολυ μεγαλο λαθος..! Γραμμενα 6 χρονια τωρα ολα ειναι εντωμεταξυ...
Εκτος αν θεωρεις οτι το να μπεις σ ενα θεμα που καποιος ζηταει κατι περιποιημενο 10-15 ετιας και να προτεινεις να δανειστει ή να μεινει χωρις αμαξι μεχρι να παρει καινουργιο ειναι προσαρμογη στα θελω του αλλου... -
Εγω μια πρόταση κάνω να τα αξιολογήσει ελεύθερα ο άλλος.
Μπορεί και να μην το ειχε σκεφτεί. -
Το περιμενα....
Εκτος λοιπον απ το οτι ,αποδεδειγμενα, αδικα χαρακτηρισες μεσες ακρες οτι εγω 'λεω τα δικα μου' οταν ερχεται η ωρα να προσαρμοστω σε κατι που ζηταει ο συνομιλητης, τωρα παρουσιαζεις οτι εχωντας ο ιδιος κανει αυτο που κατηγορεις απλα λες κατι διαφορετικο ως προταση και οχι τα 'δικα σου'...
Μονο ζυγα δικα σου δηλαδη... -
Εσύ λες τα ίδια παντού και σου έχω εξηγήσει οτι προτεινεις σε όλους τα ίδια δήθεν χαμογελαστά αυτοκίνητα χωρίς να ξέρεις αν όλοι μπορούν να τα κουμαντάρουν και δη σε δημόσιους δρόμους και όχι σε πίστες.
-
Στα καλυψα ολα αυτα τα γραφικα που λες παραπανω.. το να θεωρεις καποιο απο αυτα τ αμαξια οτι θελουν πιλοτους F1 για να οδηγηθουν με ξεπερναει παντως
-
Είστε
-
Toyota,Nissan,Opel,VW και Peugeot οι 5 πρώτες σε ταξινομήσεις για το πρώτο 7μηνο του έτους.
Μοιρασμένες οι πωλήσεις βενζινοκίνητων-πετρελαιοκίνητων και γενικός νικητής το yaris.
Στα ψηλά πρώτο με διαφορά το qq(το οποίο για κάποιο λόγο το κατατάσσουν στα μικρομεσαία) με 1605 ταξινομήσεις και δευτερο το vitara με 899.
Ως προς τις κατηγορίες, υπερέχουν τα supermini με 37,2%.
Περισσότερα εδώ -
To Top-20 των μοντέλων στις πωλήσεις της ελληνικής αγοράς για το διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2016.
TOYOTA YARIS 5081OPEL CORSA 3482
NISSAN MICRA 2926
FIAT PANDA 2573
VOLKSWAGEN POLO 2337
PEUGEOT 208 2335
NISSAN QASHQAI 2221
RENAULT CLIO 2132
OPEL ASTRA 1993
TOYOTA AURIS 1650
VOLKSWAGEN GOLF 1582
FORD FIESTA 1558
TOYOTA AYGO 1524
MERCEDES A-SERIES 1320
FORD FOCUS 1222
CITROEN C3 1199
PEUGEOT 108 1179
SUZUKI VITARA 1138
BMW 1-SERIES 1090
Και εδώ τα τρία πρώτα σε πωλήσεις σε κάθε κατηγορία(το qashqai κλασικά ως μικρομεσαίο!) και οι συνολικές πωλήσεις των 38 εταιρειών που πούλησαν έστω και ένα όχημα(βλέπε Maserati) στη χώρα μας κατά το 11μηνο αυτό.
-
Δικές μου παρατηρήσεις.
Hyundai-KIA γεια σας... Τέλος εποχής.Fiat Panda ... τα πήρε σβάρνα όλα το 'κουβαδάκι' ...
-
Κάποιες μάρκες χαντακώνονται λόγω αντιπροσώπου Hyundai - Kia, Honda - Mitsubishi, Mazda που δεν έχει) και σε κάποιες ο αντιπρόσωπος κάνει θαύματα (Fiat, Dacia).
Σε ποιά κατηγορία είναι το κάθε αμάξι το αποφασίζει ο αντιπρόσωπος?? Κατά δήλωση δηλαδή??
Είναι κουφό αυτό με το QQ
ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΕΙΣ (+ τιμές & προσφορές) [#2]