-
το οτι καποιος αναβει φλας δεν σημαινει οτι εγω ειμαι υποχρεωμενος να τον αφησω να αλλαξει λωριδα,αμα θελω θα τον αφησω.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
pro_crossaro
ο νομος λεει οτι το φλας δεν ειναι υποχρεωτικο.
αν φοβασαι μην αλλαξει καποιος λωριδα απλως κρατα αποσταση .Το φλας είναι υποχρεωτικό πριν από αλλαγή πορείας από αυτόν που το χρησιμοποιεί. Δεσμευτικό ΔΕΝ είναι για όλους τους υπόλοιπους.
Fixed.
Κοινώς ανάβεις φλας γιατί θέλεις να αλλάξεις λωρίδα;
Μπορώ να σε γράψω στα @@ μου, αφού το οτι άναψες φλας δεν σου δίνει το δικαίωμα να το κάνεις, απλά με ενημερώνει για τη πρόθεση σου και είναι επιλογή μου αν θα σε διευκολύνω ή όχι. Δηλαδή αν από τον ελιγμό σου προκληθεί ατύχημα, εσύ θα φταίς (προφανώς σε γενικές γραμμές). -
σωστο,για ναμην νομιζουν μερικοι οτι επεδη αναψανε φλας εχουν φυγει απο την κατηγορια των ζωων.
-
Για αυτό είπα για παρανόηση.
Ναι όταν αλλάζω λωρίδα και ανάψω φλας ο άλλος δεν είναι υποχρεωμένος να με αφήσει.
Αλλά είμαι υποχρεωμένος να ανάψω φλας όταν αλλάζω λωρίδα.
Αυτό ήθελα να πω.
Και από ότι κατάλαβα και οι άλλοι μπερδεύτηκαν και νόμιζαν ότι είπες ότι δε χρειάζεται να ανάβεις φλας όταν αλλάζεις πορεία. -
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
2. Κάποιος μπορεί να βιάζεται και έχει το δικαίωμα να πάει και με 180+Δεν το έχει (βάσει του ΚΟΚ), αλλά από την άλλη ΜΟΝΟ τα αρμόδια όργανα (κοινώς τροχαία) έχουν το δικαίωμα να τον σταματήσουν - συνετίσουν και όχι ο κάθε ιππότης της ασφάλτου που νομίζει ότι η E200 SW του 1985 με αμορτισέρ που κάνουν 10 λεπτά να σταματήσουν μία απλή ταλάντωση είναι το μόνο αμάξι με δικαίωμα στην αριστερή λωρίδα και ο νόμιμος εκπρόσωπος της τροχαίας!
- ΟΔΗΓΑΜΕ ΣΤΗ ΜΕΣΣΑΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ
Τραγικό λάθος: Οδηγούμε στη ΔΕΞΙΑ και προσπερνάμε στη ΜΕΣΑΙΑ και μόνο εάν η μεσαία είναι κατηλλημένη από κάποιον άλλον που επίσης προσπερνάει πάμε στην αριστερή! Άλλος λόγος να είμαστε στη μεσαία είναι να πλησιάζουμε σε είσοδο στον αυτοκινητόδρομο και να θέλουμε να διευκολύνουμε τυχόν οδηγούς που μπαίνουν.
Πέρα από τον ΚΟΚ που το λέει ρητά (άρα η κίνηση στη μεσαία όταν δεν προσπερνάμε είναι παράνομη), αυτό είναι κάτι που διευκολύνει την κίνηση όλων μας.
Η λογική απλή: Αν αυτός που πάει με 100 πάει στη μεσαία, αυτός που πάει με 110 θα πάει στην αριστερή και αυτοί που πάνω με 120 θα δημιουργήσουν μία τεράστια ουρά, ενώ η δεξιά θα είναι άδεια. Αυτό ισχύει ανεξαρτήτως ταχύτητας...
Κατά τα άλλα συμφωνώ.
-
μηπως τα εχεις μπερδεψει λιγακι.
τραγικο λαθος η οδηγηση στην μεσαια λωριδα καλ για την αριστερη οντως ειναι λαθος αλλα και στην μεσαια;αυτο πρωτη φορα το ακουω,ουτε εχω ακουσει ποτε να γραψανε καποιον επειδη πηγαινε στην μεσαια λωριδα
-
Ο νόμος λέει οτι υποχρεούσαι να οδηγείς όσο το δυνατόν πλησιέστερα στο δειξί άκρο του οδοστρώματος. Οπότε:
-Αν η δεξιά είναι άδεια, οδηγούμε δεξιά.
-Αν η δεξιά έχει αυτοκίνητα που κινούνται με ταχύτητα Τ1, και εμείς θέλουμε να οδηγήσουμε με ταχύτητα Τ2>Τ1, τότε είμαστε στη μεσαία.
-Στην αριστερή προσπερνάμε τους υπόλοιπους (αν είναι κατηλειμμένη και η μεσαία φυσικά) και επιστρέφουμε στη δεξιά/μεσαία αναλόγως μετά. -
ενταξει φιλε ,το παμε ,το εξαντλησαμε το θεμα.ΤΕΛΟΣ
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
μηπως τα εχεις μπερδεψει λιγακι.
τραγικο λαθος η οδηγηση στην μεσαια λωριδα καλ για την αριστερη οντως ειναι λαθος αλλα και στην μεσαια;αυτο πρωτη φορα το ακουω,ουτε εχω ακουσει ποτε να γραψανε καποιον επειδη πηγαινε στην μεσαια λωριδα
Το υπογραμμισμένο δεν έπρεπε να αποτελεί κριτήριο. Ούτε για 'κατασκήνωση' στην αριστερή έχω ακούσει για κλήση, αλλά ....
Δε σου έχει τύχει ποτέ να κινείσαι σε δρόμο τριών λωρίδων, στη μεσαία να έχει 'μπαστακωθεί' ζώο με 80χαώ, να τον προσπερνούν οι λίγο πιο γρήγοροι (π.χ. 100-110χαώ) από αριστερά αλλά και από δεξιά (κάποιοι κινούνταν με αυτήν την ταχύτητα στη δεξιά λωρίδα και τον έφθασαν), με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί 'τείχος' για όσους θέλουν να κινηθούν λίγο πιο γρήγορα (120-130-...χαώ);;;
Υ.Γ.: Κι εγώ κινούμαι κάποιες φορές στη μεσαία ΑΛΛΑ με ταχύτητα που είναι μεγαλύτερη του 95% των οχημάτων. Δεν έχει χρειαστεί ποτέ να με προσπεράσουν ταυτόχρονα από δεξιά και αριστερά γιατί μόλις διακρίνω πολλούς γρήγορους να με πλησιάζουν, βγάζω φλασάκι και πηγαίνω στη λωρίδα που πρέπει. Ναι μεν είμαι κι εγώ παράνομος, όμως ΔΕΝ επιβαρύνω την κυκλοφορία.
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
- Κάποιος μπορεί να βιάζεται και έχει το δικαίωμα να πάει και με 180+
Δεν το έχει (βάσει του ΚΟΚ), αλλά από την άλλη ΜΟΝΟ τα αρμόδια όργανα (κοινώς τροχαία) έχουν το δικαίωμα να τον σταματήσουν - συνετίσουν και όχι ο κάθε ιππότης της ασφάλτου που νομίζει ότι η E200 SW του 1985 με αμορτισέρ που κάνουν 10 λεπτά να σταματήσουν μία απλή ταλάντωση είναι το μόνο αμάξι με δικαίωμα στην αριστερή λωρίδα και ο νόμιμος εκπρόσωπος της τροχαίας!
- ΟΔΗΓΑΜΕ ΣΤΗ ΜΕΣΣΑΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ
Τραγικό λάθος: Οδηγούμε στη ΔΕΞΙΑ και προσπερνάμε στη ΜΕΣΑΙΑ και μόνο εάν η μεσαία είναι κατηλλημένη από κάποιον άλλον που επίσης προσπερνάει πάμε στην αριστερή! Άλλος λόγος να είμαστε στη μεσαία είναι να πλησιάζουμε σε είσοδο στον αυτοκινητόδρομο και να θέλουμε να διευκολύνουμε τυχόν οδηγούς που μπαίνουν.
Πέρα από τον ΚΟΚ που το λέει ρητά (άρα η κίνηση στη μεσαία όταν δεν προσπερνάμε είναι παράνομη), αυτό είναι κάτι που διευκολύνει την κίνηση όλων μας.
Η λογική απλή: Αν αυτός που πάει με 100 πάει στη μεσαία, αυτός που πάει με 110 θα πάει στην αριστερή και αυτοί που πάνω με 120 θα δημιουργήσουν μία τεράστια ουρά, ενώ η δεξιά θα είναι άδεια. Αυτό ισχύει ανεξαρτήτως ταχύτητας...
Κατά τα άλλα συμφωνώ.
Προφανώς και έτσι όπως τα λες είναι...αλλά δεν μπορεί πρακτικά να ισχύσει πάντα αυτό. Καταρχάς αυτό θα μπορούσε να γίνει πράξη σε δρόμο με 3+ λωρίδες, δε συζητάμε για 2 λωρίδες που είναι αυτονόητο.
Σε 3+ λωρίδες τώρα, όταν πηγαίνεις με 140-160+ υπάρχει πάντα κόσμος στη δεξιά που πηγαίνει με 100 άρα δε μπορείς να κάνεις βόλτες αριστερά-δεξιά την Εθνική, γιατί αυτοκίνητα θα έχει και η μεσαία. Για πρακτικούς λόγους, αφού έχει κόσμο στη δεξιά, μπαίνεις στη μεσαία και προσπερνάς από την αριστερή...αυτό εννοούσα. Τώρα...εάν ο δρόμος είναι άδειος και έχει 3 λωρίδες, προφανώς και πρέπει να είσαι στη δεξιά κι ας πηγαίνεις με 180+. Προσωπικά σε δρόμο με 3 λωρίδες, ποτέ δεν έχω δει τη δεξιά με τόσο αραιή κίνηση που επιτρέπει ταχύτητες 140+.
Αλλά τι λέμε τώρα...εδώ δε κάθονται στη μεσαία...θα κάτσουν στη δεξιά?
Σχετικά με το όριο, σαφώς τα όρια είναι για να τα σεβόμαστε (αν και υπερβολικά χαμηλά σε μερικές περιπτώσεις, αλλά τέσπα) και ίσως ήμουν κι εγώ λίγο ζώο που πήγαινα με 180-200 σε κάποια σημεία, αλλά γνωρίζω ότι και το αυτοκίνητό μου μπορεί να πάει άνετα τόσο (π.χ. πριν την 147 δε την εμπιστευόμουν με 180, έτρεμε ολόκληρη) και βεβαίως μπορεί να φρενάρει άνετα και ασφαλές. Κάτι δολοφόνοι όμως με χρέπια να πηγαίνουν με τέτοιες ταχύτητες είναι απαγορευτικό νομίζω. Υπάρχει λοιπόν η τροχαία όπως λες για να επιβάλει τα όρια.
Σχετικά με το φλας...το φλας ΠΡΕΠΕΙ και ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ! Πολύ απλά, δείχνει τη ΠΡΟΘΕΣΗ σου, ο άλλος δεν είναι μέσα στο μυαλό σου. Μου έχει γίνει πλέον τόσο πολύ συνήθεια, που βγάζω φλας και για να μπω στο γκαράζ μου, που είναι σε πλακόστρωτο δρόμο κλειστού συγκροτήματος.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Σχετικά με το φλας...το φλας ΠΡΕΠΕΙ και ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ! Πολύ απλά, δείχνει τη ΠΡΟΘΕΣΗ σου, ο άλλος δεν είναι μέσα στο μυαλό σου. Μου έχει γίνει πλέον τόσο πολύ συνήθεια, που βγάζω φλας και για να μπω στο γκαράζ μου, που είναι σε πλακόστρωτο δρόμο κλειστού συγκροτήματος.
+1
Eπισης το σωστο ειναι οταν βρισκεσαι στην αριστερη λωριδα το φλας να ειναι συνεχεια ανεμμενο μιας και κανεις προσπεραση,τωρα βεβαια ποιος θα το κανει ειναι αλλα θεμα.
Και γω πλεον απο συνηθεια αναβω το φλας και οταν βγαινω απο την πυλωτη -
Ο χρήστης pittas έγραψε:
Καμμια 4/5 χλμ παρακατω και λιγο πριν τα διοδια κι αφου ειχα κοψει ταχυτητα, βλεπω το μαλακα να ερχεται πατημενος και καλα απειλητικα πανω μου , με φτανει στο μισο μετρο και του παταω κανα 2 γερα φρενα και του πηγε το σκατο στην καλτσα
Αυτό έχει τόσο λογική όσο και το να πατάς τέρμα γκάζι, αφού είδες κάποιον να περνάει παράνομα το στόπ για να τον καρφώσεις στο πλάι και να φταίει αυτός.
Seriously, γιατί να κάνεις κάτι τέτοιο;; Η ασφάλεια θα σας πληρώσει και τους δυο αν καρφωθεί από πίσω σου. -
Πιασανε τον Γεωργιου με 240 στην ΑΟ
-
Καλα, οτι να΄ναι...
Ο ενας λεει 'το φλας ειναι υποχρεωτικο' εννοωντας οτι ΠΡΕΠΕΙ να βγαζεις φλας ΚΑΘΕ φορα που αλλαζεις κατευθυνση ή λωριδα, για να βγει ο επομενος να του απαντησει 'το φλας ΔΕΝ ειναι υποχρεωτικο' εννοωντας οτι δεν υποχρεωνει να κοψεις κ να τον αφησεις να αλλαξει λωριδα μπροστα σου.
Three sing and two dance...
-
και ο εκτος την edit..... mod Bill33
-
Πριν 3-4 μέρες είδα το απολύτως απίστευτο. Μαραθώνος σε αριστερή στροφή, στην αριστερή λωρίδα γιαγια να περπατάει με ένα παιδάκι. Για να καταλάβετε η γιαγιά βρισκόταν στο μέσον της αριστερής λωρίδας. Και προχωρούσαν κατα μήκος σαν αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα. Με το καπελάκι της, την τσαντούλα της κανονικά
Ευτυχώς δεν είχε κίνηση και πέρασα στην δεξια και δεν την πάτησα
-
ΖΩΑ ολες οι μαναδες που ενω υπαρχει πεζοδρομιο 3 μετρα ελευθερο, προτιμουν να σερνουν το καροτσακι μες τον δρομο
Και οχι, δεν το κανουν επειδη θελουν να περασουν απεναντι, το κανουν επειδη ειναι ΣΤΟΚΟΙ -
Ο χρήστης After έγραψε:
ΖΩΑ ολες οι μαναδεςτσ τσ τσ τσ
μπορουσες να το διατυπωσεις καλυτερα
-
Οδηγούσα απόψε με ταχύτητα 90 χλμ (το όριο είναι 80 αν δεν κάνω λάθος) στη Βουλιαγμένης...
Είμαι στην αριστερή λωρίδα...Ένα φανάρι πριν το φανάρι όπου στρίβουμε αριστερά για Καλύμνου βρίσκεται αυτοκίνητο σταματημένο στην αριστερή άκρη του οδοστρώματος όπου υπάρχει χώρος για εκείνους που θέλουν να στρίψουν αριστερά... (υπερβολική χρήση της λέξης 'αριστερά' έκανα ).Καμιά 20αριά μέτρα πριν περάσω από δίπλα του αποφασίζει ότι δε θέλει να στρίψει αριστερά αλλά να συνεχίσει ευθεία,προφανώς χωρίς να κοιτάξει τον καθρέφτη,και ξεκινάει...
Λέω,πάει,σκοτώθηκα...Κορνάρω ενστικτωδώς αλλά συνεχίζει...Ταυτόχρονα Φρενάρω αλλά βλέπω ότι δε θα σταματήσω με τίποτα οπότε σκέφτομαι να ελιχθώ δεξιά,όμως πριν 2 δεύτερα είχα δει αμάξι δεξιά μου,το οποίο όμως πήγαινε λίγο πιο σιγά από μένα...
Αποφασίζω λοιπόν (σε κλάσματα δευτερολέπτου όλα αυτά) να ελιχθώ όσο το δυνατόν λιγότερο δεξιά γίνεται ώστε να μην πέσω πάνω σε κανένα από τα δύο αυτοκίνητα.Δόξα τω Θεώ,τα κατάφερα χωρίς να πάθει κανείς το παραμικρό,αν και η καρδιά κόντευε να σπάσει...
Το φοβερό της υπόθεσης είναι ότι ακόμα και μετά το κορνάρισμα ,ακόμα και μετά τον ήχο του φρεναρίσματος,ακόμα και μετά τα φώτα μου,ακόμα και μετά το χαμό,ΔΕ ΦΡΕΝΑΡΕ αλλά συνέχισε!Ενώ την πέρασα για χιλιοστά,αυτή δε φρέναρε αλλά συνέχιζε να κινείται!!!!!!!!!!!Τι στο διάλο,κουφή ήταν (νομίζω ότι ήταν γυναίκα αλλά δεν είμαι σίγουρος)!Κουφή και στραβή????
Θέλησα να περιμένω να έρθει να της πω δυο λογάκια αλλά θα εμπόδιζα την κυκλοφορία και συνέχισα ρίχνοντας μούντζες...
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
ΖΩΑ ολες οι μαναδες
τσ τσ τσ τσ
μπορουσες να το διατυπωσεις καλυτερα
Σου έθιξε το μητρικό σου φίλτρο;
Ζώα,Ζώα,Ζώα............. [#2]