-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Πείτε μου εσείς πόσο ευγενικός έπρεπε να είμαι...Μήπως να καλούσα τα κανάλια?
........................................
ΥΓ3:Αν το σκηνικό γινόταν αντίστροφα (εγώ στη θέση του EOS και το EOS στη δική μου), σε αυτή τη 1,5 ώρα έχω απορία...διαθέσιμος γερανός θα βρισκόταν?Μιλάμε ΠΟΤΕ δεν έχει έρθει γερανός εκεί που απαιτείται..Αυτοί αλήθεια, δουλεύουν ποτέ?
γιατι δεν εμπαινες απο τη θεση του συνοδηγου?δεν ειχες χωρο απο κει?
αν ησουν εσυ στη θεση του EOS θα σου ειχαν παρει πινακιδες σιγουρα και πιθανοτατα θα στο σηκωναν, βλεπω συνεχεια γερανους στο πειραια να σηκωνουν αυτοκινητα.θυμηθηκα τωρα (μιας και ειμαστε στα ζωα) μια μερα ηταν 2 γκομενες απο αυτους του δημοτικους wannabe-μπατσους.
τις ειχαν φωναξει να γραψουν σε ενα σημειο που ειναι στενος ο δρομος και περνανε λεωφορεια.
συνηθως τα λεωφορεια μπορει να ενοχληθουν απο 2-3 'λαθος' παρκαρισμενα αυτοκινητα, αλλα αυτες τα εγραφαν ολα , γιατι υπαρχει απαγορευτικο σε ολο το μηκος του συγκεκριμενου δρομου.Οι ηλιθιες ομως ενω ειχαν πλατωμα να βαλουν το wannabe-κωλαδικο τους, διπλοπαρκαραν και δημιουργησαν μεγαλυτερο προβλημα
εκεινη την ωρα που περνουσα εγω τσακωνονταν με εναν περιπτερα γιατι ηθελαν να τον γραψουν.
αυτος δεν ενοχλουσε (γιατι σε αυτο το σημειο 'ανοιγε' ο δρομος, ειχε ομως απαγορευτικη πινακιδα) και προσπαθουσε να τους εξηγησει οτι δεν εχει που να το βαλει.
αυτες επεμεναν και εκεινος ειχε φτασει σε απογνωση και αρχισε να φωναζει γιατι δεν προλαβαινε καν να κλεισει το μαγαζι του.
απορω πώς δεν τις πλακωσετο σκηνικο εγινε ακομα πιο γελοιο οταν αρχισαν τα διερχομενα αυτοκινητα να κορναρουν στις ηλιθιες, επειδη εκλειναν τη μια λωριδα του δρομου
τελικα εφυγαν σχεδον τρεχοντας γιατι ο γυρω κοσμος αρχισε να γινεται πολυ εχθρικος απεναντι τους
όλο το χάλι που κυκλοφορεί στους δρόμους της Ελλάδας, μέσα σε δύο λέξεις ! bravo !
fiat
αυτο σκεφτηκα κι εγω !
Οι κοπελιές, όντως, ήταν ζώα εφόσον κατάφεραν να δημιουργήσουν χειρότερο πρόβλημα. Όμως, τους δίνω δίκιο για το ότι έγραψαν όλους τους παράνομα παρκαρισμένους. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να έβρισκαν τον μπελά τους*. Να στο πω αλλιώς: προσωπικά, αν κάπου είναι παρκαρισμένοι μόνο μη-ενοχλητικοί παράνομοι, δεν καλώ την τροχαία, αλλά, από τη στιγμή που θα την καλέσω για ενοχλητικούς, θεωρώ λογικό επακόλουθο να την πληρώσουν και μη-(ή έστω λιγότερο) ενοχλητικοί.
- Οι ενοχλητικά παράνομοι μπορεί να έκαναν καταγγελία αν έβλεπαν ότι οι μη-ενοχλητικοί παράνομοι δεν είχαν εισπράξει κλήση.
-
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Kacey, νομίζω είσαι πειραιώτης. Υπάρχει ένα σημείο στην αρχή της Λαμπράκη όπως έρχεσαι από παραλιακή που ποτέ και κανείς δεν σταματά. Έτσι κάνω και εγώ και το παραδέχομαι γιατί σε αυτό το σημείο το πράσινο έπρεπε να ανάβει 2 ίσως και 3 φορές στον κύκλο των φαναριών αλλά έχουν κάνει βλακεία. Ορατότητα τεράστια.Εκει το φαναρι ειναι γι αυτους που θελουν να συνεχισουν ευθεια προς Πειραιως και οχι για αυτους που στριβουν δεξια για Πειραια. Το μονο που εχεις ειναι ενα σημα παραχωρησης πρωτεραιοτητας. Αν ισχυε και για αυτη την κατευθυνση θα υπηρχε φαναρι και στην δεξια πλευρα του δρομου....
-
Aκριβώς. Κι εγώ νόμιζα στην αρχή ότι το φανάρι για ευθεία αφορά και όσους στρίβουν κοφτά δεξιά προς Λαμπράκη/Γηροκομείο, αλλά δεν είναι έτσι. Περνάς κανονικά, παραχωρώντας προτεραιότητα σε όσους έρχονται από Αθήνα ή Καμίνια.
-
-
-
Οι πεζοί τρέχουν για να σωθούν...αλα καρμάγκεντον καταστάσεις!
έλιωσα μιλάμε... -
Ο χρήστης irou37 έγραψε:
Youtube VideoΕιναι σαφες οτι βιαζοτανε το 'οχημα' για καποιο λογο..... δεν ειναι καθημερινοτης αυτη η συμπεριφορα..... Απο εκει και περα εκει παιζει να πρεπει να φτασουν γρηγορα μηπως και τους ριξουν βομβα!!! αλλωστε στρατιωτικο ειναι το οχημα.....
-
Πάντως, παρά τον λόγο της βιασύνης και τον φόβο, την κάμερα και το youtube μια χαρά ήξεραν να τα δουλεύουν.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Το ότι έχουμε διαφορετικές επιλογές στις τροχαίες παραβάσεις που θεωρούμε αποδεκτές και 'επιτρεπόμενες' δεν μας καθιστά λιγότερο απαράδεκτους από την συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών που καυτηριάζουμε σε αυτό το νήμα.
Μαλιστα...
Στην γειτονια μου εχει ενα φαναρι. Η διασταυρωση εχει ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ορατοτητα προς ολες τις μεριες. Αργα το βραδυ δεν περναει ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ κανεις, ειδικα καθημερινες (αλλα ακομα κ τωρα που περασα 1πμ Παρασκευης, κανεις). Κ αν περναει, τον βλεπεις απο τουλαχισοτν 400 μετρα μακρυα.
Ειμαι πολυ ζωον που σε αυτη την περιπτωση δεν φρεναρω καν για το φαναρι? Δηλαδη θα πρεπει να περιμενω σαν τον μαλακα στην μεση του πουθενα να γινει πρασινο?
Ειμαι το ιδιο ζωον με τον αλλο που περναει το κοκκινο 'επειδη νομιζει οτι θα προλαβει', με τον πιωμενο οδηγο που νομιζει οτι δεν τρεχει τιποτα γιατι θα πηγαινει αργα, με τον μηχανακια που θεωρει οτι μπορει να περναει απο οπουδηποτε μονο κ μονο επειδη χωραει?
Ρωταω γιατι κανω ακριβως αυτο που κατακρινεις πιο πανω.
Περισσότερο θα έλεγα γιατί έχεις σκεφτεί κάθε πιθανή συνέπεια της πράξης σου....Το αυτό και οι λοιποί που περιμένουν σε φανάρια όποτε γουστάρουν ή κρίνουν οι ίδιοι όπως ομολογούν...
Τα γμμένα τα φανάρια κρατάνε κόκκινα το πολύ 3 -5 λεπτά ( στην μικρότερη έξοδο της μεγαλύτερης λεωφόρου ). Πέντε λεπτά , είμαι βέβαιος , κάποια στιγμή όλοι φάγαμε σε φάση λαθρανάγνωσης εφημερίδων σε περίπτερο. Δεν μπορούμε να αφιερώσουμε από μερικά δευτερόλεπτα έως μερικά λεπτά ( λίγα σε κάθε περίπτωση ) στην τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας ; Εάν όχι τότε είναι σκόπιμο να παραδώσουμε τα διπλώματα και να παίρνουμε τα λεωφορεία κτλ.
Κacey ελπίζω με το ποδήλατο που κυκλοφορείς να μην παραβιάζεις επίσης προτεραιότητες , φανάρια κτλ όπως βλέπω πολλούς ποδηλάτες να κάνουν.
-
Απ'ότι φαίνεται έτσι πρέπει να κινούνται όλα τα στρατιωτικά οχήματα, αφού οι περισσότεροι δείχνουν να το ξέρουν, ότι σε επαφή από πίσω πρέπει να κάνουν στην άκρη.
-
Το φαναρι που λες ΔΕΝ αφορα αυτους που στριβουν δεξια για Λαμπρακη, οπως ειπαν οι προηγουμενοι. Εγω μιλαω για το φαναρι που ειναι εξω απο την γωνια του Κερανη, για να στριψεις μεσα στα Καμινια.
Ο χρήστης kacey έγραψε:
...Ας πουμε δηλαδη οτι εισαι στην Αθηνας με κατευθυνση προς Ομονοια κ θες να στριψεις αριστερα στα 2 στενακια που πανε μεσα στου Ψυρρη. Θα κοψεις, θα ΔΕΙΣ οτι απο απεναντι ερχεται ή δεν ερχεται κανεις, κ αντιστοιχα θα πραξεις...
Εκει δεν εχει φαναρι κ αφηνεται στην κριση του οδηγου το ποτε θα στριψει μπροστα απο τους απεναντι ερχομενους...
Ας πουμε τωρα οτι στο συγκεκριμενο σημειο εχει φαναρι επειδη το πρωι αυτοι που ερχονται απο απεναντι ειναι πολλοι. Αλλα τωρα ειναι 2 το βραδυ κ δεν ερχεται κανεις. Καθιστε εσεις να περιμενετε...
Δηλαδη ρε πανμεγιστοι, αμα αυριο το κανουν να γυρναει σε παλομενο κιτρινο οπως εδω κ χρονια θα επρεπε να ειναι (κ οπως ειναι εδω κ χρονια αλλα ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ), τι θα αλλαξει στην επικινδυνοτητα αυτου που κανω εγω? Για πειτε μου. Το ιδιο πραγμα δεν ειναι, οσον αφορα ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ του πραγματος?
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Ειναι σαφες οτι βιαζοτανε το 'οχημα' για καποιο λογο..... δεν ειναι καθημερινοτης αυτη η συμπεριφορα.....
Μπορεί άνετα να είναι καθημερινότης αυτή η 'συμπεριφορά'.
Μήπως εδώ ελέγχει κανείς τον κάθε μπάτσο που βιάζεται να πάει σπίτι του να δει το ματς και βάζει σειρήνα για να περάσει με κόκκινο?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εγω μιλαω για το φαναρι που ειναι εξω απο την γωνια του Κερανη, για να στριψεις μεσα στα Καμινια.Βέβαια θέλει προσοχή μην σου έρθει κανένας από καμίνια (διπλής δεν είναι;) προς το ρεύμα για αθήνα.
Το φαναρι που λες ΔΕΝ αφορα αυτους που στριβουν δεξια για Λαμπρακη, οπως ειπαν οι προηγουμενοι.
Τι πρώτες μέρες που είχαν γίνει τα έργα υπήρχε φανάρι δεν παίζει... Τόσο σημασία του δίνω που δεν έχω παρατηρήσει τα φανάρια εκεί...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Σεβαστά όλα όσα γράφονται υπέρ του κόκκινου σηματοδότη και εγώ ομολογώ ότι έχω κάνει αρκετές φορές τη λακαμία να περάσω κόκκινο σε κανά πεζοφάναρο που πέρασε η γιαγιά που πάτησε το κουμπί και δεν βλέπω άλλο πεζό σε απόσταση χιλιομέτρου ή σε κάποιο σημείο που έχω άπειρη ορατότητα (εκτός αν πέσω στην περίπτωση να κάνει κόντρα ο captain america με καμμιά σκνίπα).
Το βράδυ όμως (μάλλον ξημερώματα) γιατί υπάρχει το πάλον κίτρινο αντί για πράσινο ή κόκκινο; Και μάλιστα σε περιπτώσεις όπου μόνο μειωμένη δεν είναι η κίνηση. Εκεί η λογική είναι ότι αφού δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα, αντί για φανάρι αντιδράς όπως σε stop.
Δηλαδή εκεί αλλάζουν οι πιθανότητες και δεν πρόκειται να σου πέσει γύφτος, παιδάκι, αρκούδα κλπ;
Δεν υπερασπίζομαι σε καμμία περίπτωση τον kacey ούτε τον εαυτό μου αλλά από την άλλη αφήστε κάτω τις θηλειές για το λιντσάρισμα... Όλοι την έχουμε κάνει την κουτσουκέλα, όπως και εμένα πήγε να με φάει λάχανο κάποιος έτσι (με τη διαφορά ότι το έκανε σε κεντρικό φανάρι της Σπάτων και το έσφαξε στεγνά χωρίς καν να σταματήσει) οπότε ο αναμάρτητος πρώτος το λίθω βαλέτω.
Μην κάνουμε σαν κάτι γερομυστήριους που υπερασπίζονται μέχρις αισχάτων τα όρια ταχύτητας στην Ελλάδα. ('Πας με 60 στη Λαυρίου; Πρέπει να σε κλείσουν μέσα...')To πορτοκαλί στην προκειμένη δεν σε απαλλάσσει από καμία ευθύνη απλώς σου επιτρέπει να περάσεις ίσως πιο γρήγορα ( ή πιο αργά εάν περνάει μεγάλο κύμα οχημάτων , πχ σχόλασμα ξενυχτάδικου ) απ' ότι με το κόκκινο. Αλλά οι λέξεις κλειδιά είναι 'στο επιτρέπει'. Με το κόκκινο στέκεσαι και , βρε αδερφέ , λίγα δεύτερα είναι. Δεν χάθηκε ο κόσμος. Ας σε πουν μλκα που περιμένεις. Θα ξέρεις υποθέτω ότι μόνο τέτοιος δεν είσαι , τουλάχιστον για την εν λόγω περίπτωση. Αντίθετα αυτοί που θα περάσουν , είναι.
-
Α ξέχασα. Με τους αλλοδαπούς τι θα γίνει ρε παιδιά... Σήμερα σε ΚΑΘΕ φανάρι έβλεπα δύο άτομα με μαρκούτσια για τα τζάμια... Έχει γίνει ανυπόφορη η κατάσταση... Υπάρχει κανένα αυτοκόλλητο με 2 ανθρωπάκια όπου το ένα να πυροβολάει το άλλο που θα κρατάει ένα Τ να το κολλήσω στο παρπρίζ? Πραγματικά έχω αρχίσει και γίνομαι ρατσιστής...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
@ddl449Το φαναρι που λες ΔΕΝ αφορα αυτους που στριβουν δεξια για Λαμπρακη, οπως ειπαν οι προηγουμενοι. Εγω μιλαω για το φαναρι που ειναι εξω απο την γωνια του Κερανη, για να στριψεις μεσα στα Καμινια.
...
Ας πουμε δηλαδη οτι εισαι στην Αθηνας με κατευθυνση προς Ομονοια κ θες να στριψεις αριστερα στα 2 στενακια που πανε μεσα στου Ψυρρη. Θα κοψεις, θα ΔΕΙΣ οτι απο απεναντι ερχεται ή δεν ερχεται κανεις, κ αντιστοιχα θα πραξεις...
Εκει δεν εχει φαναρι κ αφηνεται στην κριση του οδηγου το ποτε θα στριψει μπροστα απο τους απεναντι ερχομενους...
Ας πουμε τωρα οτι στο συγκεκριμενο σημειο εχει φαναρι επειδη το πρωι αυτοι που ερχονται απο απεναντι ειναι πολλοι. Αλλα τωρα ειναι 2 το βραδυ κ δεν ερχεται κανεις. Καθιστε εσεις να περιμενετε...
Δηλαδη ρε πανμεγιστοι, αμα αυριο το κανουν να γυρναει σε παλομενο κιτρινο οπως εδω κ χρονια θα επρεπε να ειναι (κ οπως ειναι εδω κ χρονια αλλα ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ), τι θα αλλαξει στην επικινδυνοτητα αυτου που κανω εγω? Για πειτε μου. Το ιδιο πραγμα δεν ειναι, οσον αφορα ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ του πραγματος?
Εχω αναφερει και σε αλλη περιπτωση οτι και εγω λειτουργω οπως και εσυ στις περισσωτερες περιπτωσεις που περιγραφεις... Η λυση θα ηταν αν 'οι αρμοδιοι' εκαναν τον κοπο να ρυθμισουν μερικα φαναρια πιο σωστα!!!!!(να εχουν αισθητηρες εκει που πρεπει ωστε να ειναι πρασινη η κυρια αρτηρια), οποτε και τα παλλομενα θα ηταν πιο πολλα την νυχτα... με αναλογη ευθυνη να περναει στους οδηγους για το ποτε θα περασουν.... το ιδιο ειναι με την πληρη χρηση του ΣΤΟΠ ενω θα αρκουσε το σημα παραχωρησης προτεραιοτητας με αποτελεσμα να μην σταματαει κανεις οπως οριζει ο νομος στις πινακιδες ΣΤΟΠ (και μην μου πει καποιος εδω μεσα οτι το κανει!!!!!) αρα μην ειστε απολυτοι σε συγκεκριμενες περιπτωσεις... Αν ελεγχετε μαλιστα καθε διασταυρωση ειδικα δε οταν εχει πρασινο και μετα περνατε (στην Ελλαδα ζουμε!!!) τοτε να ειστε σιγουροι οτι δεν θα σας τυχει κακο, οταν σε ερημια και μετα απο ελεγχο περασετε καποια φορα και με κοκκινο.
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Α ξέχασα. Με τους αλλοδαπούς τι θα γίνει ρε παιδιά... Σήμερα σε ΚΑΘΕ φανάρι έβλεπα δύο άτομα με μαρκούτσια για τα τζάμια... Έχει γίνει ανυπόφορη η κατάσταση... Υπάρχει κανένα αυτοκόλλητο με 2 ανθρωπάκια όπου το ένα να πυροβολάει το άλλο που θα κρατάει ένα Τ να το κολλήσω στο παρπρίζ? Πραγματικά έχω αρχίσει και γίνομαι ρατσιστής...Μόνο δύο; Την προηγούμενη εβδομάδα πέρασα δύο φορές από την οδό Κωνσταντινουπόλεως στην Αθήνα. Σε δύο διαδοχικά φανάρια υπήρχαν τουλάχιστον 15(!) άτομα με το μαρκούτσι ανά χείρας. Με το που γινόταν κόκκινο το φανάρι έκαναν 'ντου'. Δεν μπορώ να πω ότι ένοιωθα άνετα, ήταν και πολύ πιο πιεστικοί απ' ότι συνήθως. Εγώ τους απέφυγα μόνο με φωνές και κυλώντας μπροστά. Άλλου αυτοκινήτου ο οδηγός κύλησε 3(!) φορές μπροστά κι ο πακιστανός (υποθέτω, μπορεί να κάνω και λάθος) τον ακολούθησε και του το έπλυνε με το ζόρι
-
μπορείτε απλά να τους πατήσετε/χτυπήσετε με το αμάξι αν σας ενοχλούν
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Εγω μιλαω για το φαναρι που ειναι εξω απο την γωνια του Κερανη, για να στριψεις μεσα στα Καμινια.
Βέβαια θέλει προσοχή μην σου έρθει κανένας από καμίνια (διπλής δεν είναι;) προς το ρεύμα για αθήνα.
Με μπερδεψες. Αυτοι που βγαινουν απο Καμινια εχουν το ιδιο κοκκινο που βλεπω κ εγω, με την διαφορα οτι ΔΕΝ εχουν ορατοτητα γιατι βγαινουν απο τον καθετο της Τ διασταυρωσης. Αρα κ εκεινοι εχουν κοκκινο παραλληλα με εμενα αλλα δεν παιζει να βγουν αερα-πατερα γιατι δεν βλεπουν που βγαινουν κ ποιος θα τους εμβολισει. Επισης μπορουν να στριψουν μονο προς την κατευθυνση απο την οποια ερχομαι κ οχι να βγουν μπροστα μου.
Εγω αντιθετα, ειμαι στο ενα ρευμα της Πειραιως κ θελω να στριψω αριστερα μεσα στα Καμινια κοβοντας την πορεια του απο απεναντι ερχομενου. ΑΠΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΕΡΧΟΜΕΝΟΥ σε δρομο με μια λωριδα/κατευθυνση χωρις νησιδα. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να σου ερθει 'καποιος' απο 'καπου'. Ειναι ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ.
καταλαβατε οι υπολοιποι?
Τεσπα, παω να σκοτωσω κανα μηχανακια κ καμμια πεζη γιαγια ή παιδακι κ ξαναερχομαι. Να ξελαμπικαρω λιγω...
Μόνο δύο; Την προηγούμενη εβδομάδα πέρασα δύο φορές από την οδό Κωνσταντινουπόλεως στην Αθήνα. Σε δύο διαδοχικά φανάρια υπήρχαν τουλάχιστον 15(!) άτομα με το μαρκούτσι ανά χείρας. Με το που γινόταν κόκκινο το φανάρι έκαναν 'ντου'. Δεν μπορώ να πω ότι ένοιωθα άνετα, ήταν και πολύ πιο πιεστικοί απ' ότι συνήθως. Εγώ τους απέφυγα μόνο με φωνές και κυλώντας μπροστά. Άλλου αυτοκινήτου ο οδηγός κύλησε 3(!) φορές μπροστά κι ο πακιστανός (υποθέτω, μπορεί να κάνω και λάθος) τον ακολούθησε και του το έπλυνε με το ζόρι
Καποιος απο εδω μεσα, ειχε γραψει οτι μια μερα τους κυνηγουσαν μπατσικα, μαλλον γιατι ειχε παιχτει τσαμπουκας με οδηγο. Γενικα το σημειο ειναι προς αποφυγην. Εμενα βεβαια ακομα κ εκει με ενα νευμα - ουτε καν λογια - με προσπερνανε, ακομα κ εκει που ειναι 15. Κατι πρεπει να εχει η φατσα μου . Ειδα φιλη που ειχα να την δω απο το 2000 (που ειχα κ μακρυ μαλλι τοτε) κ μου λεει οτι εχω αρχισει να μοιαζω με μπραβο
Ζώα,Ζώα,Ζώα............. [#2]