-
Βασικά το ερώτημα αφορά πολύ καλό φίλο μου. Η αποψή μου ήταν να κάνει την κίνηση που προείπα για τους εξής λόγους:
- Πρόκειται για μικρό κεφάλαιο που ακόμα και η ολοσχερής χασούρα δεν επιφέρει την συντέλεια του κόσμου.
- Επειδή είναι λίγα τα τεμάχια, δεν πρόκειται να του αποδώσουν μεσοπρόθεσμα κέρδη (τιμή πώλησης > 4,83 € ούτε το 2025!!!!).
- Μου φαίνεται πιο ρεαλιστικό (και τζογαδόρικο φυσικά) να κάνει την κίνηση 4,83+1,71 π.χ.=6,54/2=3,27. Οπότε, ακόμα και με πώληση κοντά στα 2,50, απεγκλωβίζει το κεφάλαιό του με μικρή χασούρα...
-
Όλοι μπορούν να αλλάξουν γνώμη ακριβώς επειδή το χρηματιστήριο όπως φαίνεται λίγο στηρίζεται σε πραγματικά οικονομικά στοιχεία. Δεν είμαστε δέσμιοι για πάντα. Έτσι λοιπόν μπορεί να πω ότι είναι πολύ καλή περίπτωση η ΕΤΕ τώρα στα κάτω από 7 και σε 10-20 μέρες να πω είναι κακή περίπτωση η ΕΤΕ στα 8 αν πιστεύω ότι θα ξαναπέσει. Γενικά κάπως έτσι τη βλέπω τη δουλειά για όλες τις μετοχές, με πολλά σκαμπανεβάσματα.
Τα οποία μπορεί κάποιος τολμηρός να εκμεταλλευτεί για να μειώσει τη χασούρα του ή να βγάλει και κέρδος. Πχ έχεις κάτι που σου κόστισε 10 και τώρα κάνει 5 αγοράζεις άλλα τόσα κόστος στο 7,5. Πάει 6 πουλάς τα μισά (αυτά που αγόρασες για 5) κι έχεις ρίξει το κόστος στα 9. Το ξανακάνεις και πέφτεις στα 8 κ.ο.κ. -
Γρηγόρη δεν έχεις δίκιο για τον Tiger. Όταν όλοι έγραφαν για το αν είναι καλό να αγοράσουν μετοχές στο Ελληνικό χρηματιστήριο ήταν από τους ελάχιστους που έλεγε μακριά. Εδώ και 2 χρόνια.
-
Εγώ πάντως 'έσπασα' κάτι Alpha 1-2-3 που είχα των παιδιών και έδιναν 2% το χρόνο και τα έκανα μετοχές της ΕΤΕ με προοπτική 'διακράτηση' για 15 τουλάχιστον χρόνια.
Λέτε να βγω χαμένος ? -
Με τίποτα.... όχι σε βάθος 15 ετών αλλα σε 1 με 2 κερδιζμένος θα είσαι
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εγώ πάντως 'έσπασα' κάτι Alpha 1-2-3 που είχα των παιδιών και έδιναν 2% το χρόνο και τα έκανα μετοχές της ΕΤΕ με προοπτική 'διακράτηση' για 15 τουλάχιστον χρόνια.
Λέτε να βγω χαμένος ?Τί έγινε πήρε ο Κίκιζας αυτοκίνητο ;
-
15 χρονια;Ακουσες τον Σιοπα ε;
http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1384517&nt=103Μικροτερο ρισκο,γρηγορότερο και μεγαλυτερο κερδος θα ηταν να εχεις προθεσμιακη με 5%
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
15 χρονια;Ακουσες τον Σιοπα ε;
http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1384517&nt=103Μικροτερο ρισκο,γρηγορότερο και μεγαλυτερο κερδος θα ηταν να εχεις προθεσμιακη με 5%
Σε 15 χρόνια στην Τράπεζα μάλλον χαμένος θα ήμουν, χωρίς καν να υπολογίσω τελείως απίθανα, σχεδόν αδύνατα ενδεχόμενα όπως ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ, χρεωκοπία, υποτίμηση.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Λέτε να βγω χαμένος ?Τί έγινε πήρε ο Κίκιζας αυτοκίνητο ;
-
Τι πάθανε πάλι σήμερα;
Τράπεζα Κύπρου 5% κάτω;; με 2,6e ανα μετοχή. Θυμάμαι πέρσι τέτοια εποχή που σκεφτόμουν να αγοράσω και είχε γύρω στα 5e. !! -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Τι πάθανε πάλι σήμερα;
Τράπεζα Κύπρου 5% κάτω;; με 2,6e ανα μετοχή. Θυμάμαι πέρσι τέτοια εποχή που σκεφτόμουν να αγοράσω και είχε γύρω στα 5e. !!Ναι αλλα εκτοτε εχουν μπει μεσα πολλα περισσοτερα χαρτια
Το περιεργο ειναι οτι δεν ειχε πεσει κι αλλο -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Τι πάθανε πάλι σήμερα;
Τράπεζα Κύπρου 5% κάτω;; με 2,6e ανα μετοχή. Θυμάμαι πέρσι τέτοια εποχή που σκεφτόμουν να αγοράσω και είχε γύρω στα 5e. !!Κυκλοφόρησαν φήμες για υποβάθμιση...
Και θυμάμαι λίγο πιο πριν που ο charmak66 ρωτούσε αν μπορεί να χάσει παίρνοντάς την με 1,64 που είχε φτάσει.... Κι όμως ακόμα και τότε δεν μπορούσαμε να του πούμε με σιγουριά ναι προχώρα πάρε όσο μπορείς.... αλλά
έτσι είναι το Χρηματιστήριο
ένα μεγάλο μυστήριο
(το έβαλα σε στιχάκια μια και κάνει και ρίμα). -
άπειρο ξύλο σχεδόν απο το πουθενά* σήμερα.
το ερώτημα μου, και νομίζω και άλλων, είναι πόσο ακόμα? πόσο κάτω?*περίμενα πτώση αλλά σε καμία περίπτωση σε τέτοιο βαθμό.
-
Το αλύπητο ξύλο το τρώνε οι τράπεζες, αλλιώς υπάρχουν μετοχές οι οποίες τρώνε απλά ξύλο και κάποιες άλλες οι οποίες στέκονται αξιοπρεπώς (λαμβάνοντας υπόψη πάντα το γενικότερο ελληνικό σκηνικό)...
Δεν υπάρχει απάντηση στα ερωτήματά σου και δεν πρέπει να σε απασχολούν καν -
μεγαλη μερα η σημερινη...
σα να μην περασε μια μερα....
-
Stop loss for me
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Το αλύπητο ξύλο το τρώνε οι τράπεζες, αλλιώς υπάρχουν μετοχές οι οποίες τρώνε απλά ξύλο και **κάποιες άλλες οι οποίες στέκονται αξιοπρεπώς **(λαμβάνοντας υπόψη πάντα το γενικότερο ελληνικό σκηνικό)...
Δεν υπάρχει απάντηση στα ερωτήματά σου και δεν πρέπει να σε απασχολούν κανποιες? ο ΟΠΑΠ?
μα τη Παναγία όσο βλέπω να μένει πάνω παγιώνεται η πεποίθησή μου οτι ετοιμάζουν σπάσιμο του μονοπωλίου και κάποιοι (οι πραγματικοί γνωστοί άγνωστοι) θα βγάλουν τα άντερα τους σε shorting. -
Την Alapis πάντως την έχουν σαπίσει στο ξύλο...
Πραγματικά πόσο μαγειρεμένα μπορεί να είναι να νούμερά της;;; Οι φούσκα Λαναρά θα αποδειχτεί πταίσμα μπροστά στην Αλάπις αν όντως είναι τόσο άσκημα τα πράγματα... τουλάχιστον με το Λαναρά κάποιος που ήξερε να διαβάζει ισολογισμούς μπορούσε να δει ότι πολλά δεν πήγαιναν καλά, η Αλαπις όμως εμφανίζει συνεχή κερδοφορία, 20πλάσια καθαρή θέση από την κεφαλαιοποίησή της (πόσο φουσκωμένη να είναι;;;), μείωση δανείων στο εννιάμηνο, αύξηση καθαρής θέσης... τα δε χαστούκια έρχονται απανωτά... οκ, οι απαιτήσεις είναι άγνωστο πόσο ακριβείς είναι, ενώ και με τη μείωση της κατανάλωσης φαρμάκων θα επηρεαστεί, πόσο όμως;;;;;
Ή έχει πέσει πολύ μαγείρεμα και θα πρέπει πολύυυυυυυς κόσμος να μπει μέσα ή απλά η συμπεριφορά της είναι συμπεριφορά πανικοβλημένων επενδυτών... και με το δίκιο τους εν μέρει...
Ο ΛΛ έκανε το παιχνίδι του με τη Νεοχημική, είναι τόσο καλός που κατάφερε να το επαναλάβει και με την Alapis; Κατάφερε να φάει 1,5 δις από ΑΜΚ μέσα σε 3 χρόνια και να τα μετατρέψει σε 100- εκ € κεφαλαιοποίηση με ~3 δις ενεργητικό και ~2 δις καθαρή θέση;;;
Τι να πω... από τη μετοχή αυτή όποιος μπει τώρα ή θα χάσει κάποια χρήματα ή θα κερδίσει πολλάααα χρήματα...
-
το λαθος σου ειναι οτι προσπαθεις να σκεφτεις λογικα σε μια εποχη που η λογικη εχει παει διακοπες...
επισης, πολλοι μικροεπενδυτες ειτε ειναι σε πανικο, ειτε εχουν αναγκη ρευστου. Πουλανε οτι να'ναι.
επισης ειναι αυτονοητο οτι παιζονται παιχνιδια (απο ξενους κυριως;), που πολλοι δε μπορουν να αντιληφθουν. Αν μπορουσαν, θα ηταν ηδη πλουσιοι.
τελος, ποιος εγγυαται οτι αυριο η χωρα δεν θα βαρεσει κανονι και το Χρημ/ριο δε θα παει στις 150μοναδες;
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
τελος, ποιος εγγυαται οτι αυριο η χωρα δεν θα βαρεσει κανονι και το Χρημ/ριο δε θα παει στις 150μοναδες;Κανείς, αμα συμβεί αυτό όμως και οι καταθέσεις άκλαφτες θα πάνε, άρα γιατί να μην επενδύσεις στο ΧΑΑ όπου υπάρχουν και κάποιες μικρές πιθανότητες να βγάλεις λεφτά;;;
Εννοείται σε χαρτιά με κάποιααααααααααααααα μεγαλύτερη σιγουριά ή τέλος πάντως με μεγαλύτερο ρίσκο αλλά και πολύ περισσότερα οφέλη σε περίπτωση που επικρατήσει το καλό σενάριο...
Χρηματιστήριο: Η υποστροφή (ισχύος) [#2]