-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Πουθενα δεν ειπα οτι πρεπει ή οτι δεν πρεπει να στηριζονται,δεν κανουμε τετοια συζητηση εδω.
Απλως παρατηρω το προφανες:Το κρατος θα γινει-παρα την θεληση του-μετοχος σε πολλες απο αυτες.Σ' αυτό έχεις απόλυτα δίκιο, ευελπιστώ όμως ότι η χώρα θα βγει από το τέλμα που έχει βρεθεί και σε 2-3 χρόνια το κράτος θα μπορέσει να εξαργυρώσει τα δικαιώματά του αποκομίζοντας πολύ περισσότερα έσοδα από το κεφάλαιο που 'επένδυσε'. Άλλωστε κάτι αντίστοιχο συνέβη/συμβαίνει και στην Αμερική π.χ., όπου το κράτος βγάζει δισεκατομμύρια € από την πώληση της συμμετοχής του σε τραπεζικές μετοχές σε τιμές πολύ υψηλότερες από το κόστος κτισης.
Σε 2-3 χρονια να βγουμε απο το τελμα;Μission Impossible
Και μην συγκρινεις με ΗΠΑ,οι διαφορες ειναι τοσο πολλες που θα μπορουσαμε να νυχτωσουμε γραφοντας για αυτες. -
Με το να βγούμε από το τέλμα εννοώ να εμφανιστεί ανάπτυξη, όχι να επιστρέψουμε στην πρότερη κατάσταση
Αν δηλαδή θέσουμε ως βάση για το πώς ζούσε κανείς το 100 (άσχετα με το αν ήταν με δανεικά ή όχι) και τώρα έχουμε πέσει στο 80 με προοπτικές να πέσει στο 70, έξοδο από το τέλμα θεωρώ το να σταθεροποιηθούμε στο 70 και ν' αρχίσουμε να ανεβαίνουμε στο 72-74-κοκ...Οι επιχειρήσεις με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο θα προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες, ήτοι στα μειωμένα έσοδα, μειώνοντας το προσωπικό τους, τα γενικά έξοδα, κτλ, επιστρέφοντας σιγά σιγά σε σταθερή και αυξανόμενη κερδοφορία, έστω και σε άλλες τάξεις μεγέθους.
Το όλο ζήτημα είναι πόσο γρήγορα θα επιτευχθεί η εξισορρόπηση μεταξύ της μείωσης των εσόδων των επιχειρήσεων, της μείωσης της αγοραστικής ισχύς του κόσμου, κτλ. Είναι αναπόφευκτο ότι κάποια στιγμή θα επέλθει, το πρόβλημα όμως είναι ότι δε μπορεί να γίνει συγκεκριμένη πρόβλεψη καθώς δεν υπάρχει κάποιο case study.
-
Καλημέρα,
τι κάνουν οι επενδυτές του forum σήμερα???
-
περιμενουν τις 800 μοναδες για να τοποθετηθουν?
JP Morgan: Υποβάθμιση επτά τραπεζών
Σε μείωση της αξιολόγησής της και της τιμής – στόχου για επτά τράπεζες προχώρησε η JP Morgan, σύμφωνα με το Reuters. Πρόκειται για τις Alpha Bank, ΕFG Eurobank, Εθνική, Τράπεζα Πειραιώς, Τράπεζα Κύπρου, Τ.Τ. και ATEbank.
-
...εκτός από τις τράπεζες, υπάρχουν και άλλες φθηνές και με καλό μέρισμα......
....6-7% για παράδειγμα....
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Επιστρεφω στο παλαιο θεμα: Εχει φυγει τρελο χρημα εξω,πολλα λεφτα οχι αστεια,αυτα ως επι το πλειστον δεν διανοουνται να επιστρεψουν,ολα τα αλλα ειναι ψεμματα.
Ο Σαλλας αλλωστε ειναι γνωστος ψευτης,επι εποχες 99 εταζε 7000+ μοναδες στο ΧΑΑ.Σε οτι αφορα την ενισχυση απο το κρατος,το μερισμα οπως ξερουμε ολοι πληρωνεται απο τα κερδη.
Κερδη δεν υπαρχουν,αρα...η πληρωμη θα γινει.....ναι,με μετοχες.Και αν ειναι πολλες....τι σημαινει αυτο;Καταρχήν όσον αφορά τις καταθέσεις ιδού η Ρόδος..., ιδού και οι ισολογισμοί των τραπεζών εντός των προσεχών ημερών, οπότε και θα φανεί ακριβώς το πού βρίσκονται οι καταθέσεις συγκριτικά με πέρυσι
'Η τάση στις καταθέσεις έχει αναστραφεί και η Εθνική μέσα στο Μάιο ενίσχυσε τις καταθέσεις της κατά 1 δισ. ευρώ.'
http://www.euro2day.gr/news/enterprises ... ticle.aspx
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
...εκτός από τις τράπεζες, υπάρχουν και άλλες φθηνές και με καλό μέρισμα..........6-7% για παράδειγμα....
MOH, ΟΠΑΠ, ΛΥΚ, ΚΛΕΜ και σε πιο 'επίφοβες' ΜΙΓ, ΕΦΤΖΙ, ΜΗΧΚ, κτλ...
-
Το θέμα με τις καταθέσεις είναι λίγο μυστήριο...Απο τη μια επιχειρήσεις τραβάνε ρευστό για να επιζήσουν, κάποιοι τα τραβανε εκτός Ελλάδας ή εντος στρώματος, απο την αλλη ο κόσμος ΔΕΝ καταλώνει, οποτε δεν ξοδεύει, δυσκολο να βγει ασφαλές συμπέρασμα....
-
Eιναι ασφαλεστατο το συμπερασμα,τα λεφτα εφυγαν εξω και δεν ξαναρχονται παρα μονο υστερα απο χρονια και αν πειστουν οτι εδω δεν θα γινει της Πόπης.Εδω ανθρωποι με 3.000€ στον λογαριασμο ρωτανε που να τα πανε για να ειναι ασφαλή..
-
Το χρηματηστηριο εδω και καιρο πεφτει πεφτει που θα παει δεν θα σταματησει καπου? Σκεφτομενος μακροπροθεσμα με οριζοντα 2 ετων ειναι καλη εποχη για αγορες η θα διαλυθει εντελως;
-
Βάλτε και το Σεπτέμβριο ως μια ημερομηνία για τον τραπεζικό τομέα
-
Ο χρήστης Tsardas έγραψε:
Το χρηματηστηριο εδω και καιρο πεφτει πεφτει που θα παει δεν θα σταματησει καπου? Σκεφτομενος μακροπροθεσμα με οριζοντα 2 ετων ειναι καλη εποχη για αγορες η θα διαλυθει εντελως;Έχει να πέσει και άλλο κάτω όπως φαίνεται βάση των αποτελεσμάτων και βάση των προβλέψεων για το μέλλον. Θεωρώ ότι οι μισές+ τράπεζες θα χρειαστούν νέα ΑΜΚ για να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα βιωσιμότητας, σε 3-4 χρόνια όμως ακόμα και αυτός που αγοράζει τώρα θα βγει πολύ κερδισμένος.
Το ζήτημα είναι ότι κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα, αλλιώς όσοι ήταν μέσα θα πούλαγαν τα πάντα για να τα ξανααγοράσουν φθηνότερα
-
Eιναι ακομα αβεβαια τα πραγματα γιαυτο και το χρηματιστηριο πεφτει. Αναμενοντε χρεωκοπειες λογω της μειωσης του ΑΕΠ και φυσικα η μειωση αυτη επιρεαζει και τα μελλοντικα κερδη των επιχειρησεων που θα επιζησουν.
Ενδιαφερον ειναι να δουμε πια ειναι η αποδοση των μετρων. Εως τωρα δεν εχω ακουσει τιποτε. Πιθανων να μην εχουν καθολου αποδοση (στην μειωση του ελλειματος) οποτε να δειτε πτωση τοτε...
-
Λοιπόν , την Παρασκευή θα έχω στα χέρια μου 16,000e. Ακούω προτάσεις , είμαι ανοιχτός σε οτιδήποτε, ακόμα και στο να τα κάνω ρόδες.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Λοιπόν , την Παρασκευή θα έχω στα χέρια μου 16,000e. Ακούω προτάσεις , είμαι ανοιχτός σε οτιδήποτε, ακόμα και στο να τα κάνω ρόδες.Σου στελνω το ΙΒΑΝ μου
-
κάντα ... ταξίδια !!!
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Λοιπόν , την Παρασκευή θα έχω στα χέρια μου 16,000e. Ακούω προτάσεις , είμαι ανοιχτός σε οτιδήποτε, ακόμα και στο να τα κάνω ρόδες.Τετοια εποχη ειναι καλο να...συνεχισεις να εχεις αυτα τα 16.000€ χωρις να τα πειραξεις.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Λοιπόν , την Παρασκευή θα έχω στα χέρια μου 16,000e. Ακούω προτάσεις , είμαι ανοιχτός σε οτιδήποτε, ακόμα και στο να τα κάνω ρόδες.
Τετοια εποχη ειναι καλο να...συνεχισεις να εχεις αυτα τα 16.000€ χωρις να τα πειραξεις.
+1
Αλλιώς αν έχεις δικό σου άτομο (γιατί αλλιώς δεν...) κάν'τα χρυσό.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Τετοια εποχη ειναι καλο να...συνεχισεις να εχεις αυτα τα 16.000€ χωρις να τα πειραξεις.
+1
Αλλιώς αν έχεις δικό σου άτομο (γιατί αλλιώς δεν...) κάν'τα χρυσό.
΄Η κονσέρβες....
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ναι αλλά χάνουν συνεχώς την αξία τους ( βλέπε συνάλλαγμα) . Ακούγεται οτι η νομισματική ένωση δε θα υπάρχει σε 5 χρόνια και οτι η Γερμανία θέλει να ξαναγυρίσει στο μάρκο.
Βλεπω μετά κατι τέτοια και ανησυχώ διπλά.
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 010_340583Αγοράζει λέει δολλάρια , ποιός , το Ιράν.
Χρηματιστήριο: Η υποστροφή (ισχύος) [#2]