-
Αν καταργηθει ο 14ος μισθος (λενε και για 13ο αλλα δεν το πιστευω) με τι θα εξοφλουν τα δανεια τους οι καταναλωτες την ΕΤΕ στα 8 € ή την Eurobank στα 3€;Με φιλακια και αγαπουλες γιατι απο ευρω γιοκ εμπρος στον δρομο που χαραξε η Τζούλια
-
http://www.ant1online.gr/Economy/grant/ ... 4fc9b.aspx
'Την ίδια ώρα, ο οίκος FTSE αποφάσισε να διατηρήσει την Ελληνική Χρηματιστηριακή Αγορά σε «watch list» και όχι να την υποβαθμίσει, κάτι που βάζει τέλος σε σενάρια για πιθανή υποβάθμιση του Χ.Α. που θα έφερνε σημαντικές μειώσεις θέσεων από ξένα χαρτοφυλάκια, το καταστατικό των οποίων δεν επιτρέπει τοποθετήσεις σε αναδυόμενες Αγορές.
Βέβαια από την άλλη, δεν αποκλείεται πολλά funds να αποχωρούν ή να μειώνουν τις θέσεις τους σε Ελληνικούς τίτλους, καθώς τα καταστατικά και οι εσωτερικοί κανονισμοί τους δεν τους επιτρέπουν να επενδύουν σε χώρες που εντάσσονται σε προγράμματα του ΔΝΤ. Κάτι τέτοιο πιθανότατα θα παρατείνει περαιτέρω την ταλαιπωρία που υφίσταται το Χρηματιστήριο.'
-
Ο χρήστης Af9pk στις 08/04/2010 έγραψε:
Πως πάνε οι επενδύσεις σε μετοχές του ΧΑΑ...λια για τους τολμηρούς??
Οι πιο πολλές απόψεις που διαβάζω εδώ είναι θετικές - θα πίστευε κανείς ότι το χρηματιστήριο είναι σίγουρο χρήμα.
Ε λοιπόν, εγώ που είμαι κυρίως τραπεζικά τοποθετημένος, σήμερα είμαι -9,31% και προβλέπεται να πέσει και άλλο.Μέχρι -30% θα είμαι καλά, αν πέσω περισσότερο αρχίζω και στενοχωριέμαι...
-22% και συνεχίζουμε δυνατά! Έλα να βλέπω πανικούς και πωλήσεις!
(αν είχα βέβαια κεφάλαιο για να αγοράσω κατεβάζοντας τον Μ.Ο. κτήσης θα ήταν ακόμη καλύτερα) -
Εγώ -14% and sinking!
Πες μου το σκεπτικό σου για το -30%, είναι έτσι απλά ένα νούμερο μετά το οποίο σου κακοφαίνεται ή έχει και κάποιο σκεπτικό; -
Η χρηματιστηριακή συμπεριφορά της ΑΛΦΑ είναι εξαιρετικά 'περίεργη', δε γίνεται να μην τρέχει κάτι
Αν και είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι τράπεζες ΔΕΝ αγοράζω δεν άντεξα στον πειρασμό -
Tην παρακολούθησα χτες από την αρχή, που πήγαινε κόπιες με τις κυπριακές, δηλαδή γύρω στο -1,5-2%, ενώ οι άλλοι έπαιζαν στο τουλάχιστον -3%. Τελικά κατάφερε και έκλεισε οριακά θετικά...
Ίσως να ήταν τυχαίο, ίσως να υπάρχει πληροφορία... Γενικώς, υπάρχει κάποια σπέκουλα πάντως...
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Η χρηματιστηριακή συμπεριφορά της ΑΛΦΑ είναι εξαιρετικά 'περίεργη', δε γίνεται να μην τρέχει κάτι
Αν και είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι τράπεζες ΔΕΝ αγοράζω δεν άντεξα στον πειρασμόμε σχεδία σε βλέπω να διασχίζεις τον ατλαντικό
-
Δεν ήταν μόνο χτες, είναι κάποιες μέρες, μου έχει ανακατέψει τα σωθικά με το μπρος πίσω, την αγόρασα στα 6 την Παρασκευή πρωί την έδωσα στα 6,1 (αφού πέρασε από τα 6.4) και την ξαναγόρασα την ίδια μέρα στα 6, τρικυμία στο κρανίο μου
Το κακό είναι ότι έτσι δέσμευσα πολύτιμη ρευστότητα με αποτέλεσμα να γίνω πιο δύσκαμπτος στις πτώσεις, τις οποίες πλέον δε βλέπω τόσο 'άνετος' αλλά πιέζομαι ψυχολογικά και σε αυτή την κατάσταση στο χρηματιστήριο είσαι επιρρεπής σε λάθη. Για μένα λοιπόν ο κύριος λόγος ύπαρξης ρευστότητας είναι ψυχολογικός γιατί δύσκολα την χρησιμοποιείς σε τέτοιες καταστάσεις, τουλάχιστον σε μεγάλα ποσά...Είναι πολύ δύσκολο να αγοράσεις μέσα σε αυτόν τον πανικό όταν ξέρεις ότι λίγα λεπτά μετά την αγορά σου εύκολα μπορείς να γράψεις -5%, αλλά όταν έχεις ρευστό στα χέρια 'οπλισμένο' νιώθεις αλλιώς, σχετικά άνετα και πιο χαλαρά, πράγμα που σου επιτρέπει να βλέπεις πιο ξεκάθαρα την κατάσταση...
Έτσι λοιπόν αυτό που με πιέζει δεν είναι η (όποια) ΑΛΦΑ που πέφτει αλλά το πόσο 'οπλισμένο' ρευστό έχω στα χέρια μου και τώρα δεν έχω αρκετό και νιώθω γυμνός...
Αυτά -
Σήμερα αρχίζει να ρέει αίμα... οπότε και αρχίζουμε τις τοποθετήσεις στα χαρτιά που μας ενδιαφέρουν.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Σήμερα αρχίζει να ρέει αίμα... οπότε και αρχίζουμε τις τοποθετήσεις στα χαρτιά που μας ενδιαφέρουν.Χαρά στο κουράγιο σου γενναίε Χρήστο.....εγώ ακόμα περιμένω κι άλλο 'αίμα'......
-
-
Απαραδεκτα υψηλες οι αποτιμησεις για χρεοκοπημενη χωρα...σε καμια περιπτωση δεν αποτελουν ευκαιρια...
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Σήμερα αρχίζει να ρέει αίμα... οπότε και αρχίζουμε τις τοποθετήσεις στα χαρτιά που μας ενδιαφέρουν.
Χαρά στο κουράγιο σου γενναίε Χρήστο.....εγώ ακόμα περιμένω κι άλλο 'αίμα'......
μπα πρέπει να προλάβουμε πριν έρθει το ΔΝΤ γιατί μετά ....
ΥΓ. Αληθές είναι ότι κάποια funds θα έχουν πρόβλημα και θα πρέπει να φύγουν. Σε αυτό ελπίζουμε και εμείς για να μπούμε στα πολύ βαριά παραγωγικά χαρτιά (ΔΕΗ, 3Ε, ΟΤΕ και 5 με 6 άλλες μετοχές) χαμηλά τα οποία θεωρώ ότι θα έχουν μεγάλη άνοδο για διαφορετικούς το καθένα λόγους.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Απαραδεκτα υψηλες οι αποτιμησεις για χρεοκοπημενη χωρα...σε καμια περιπτωση δεν αποτελουν ευκαιρια...Δεν αγοράζεις μετοχές του Δημοσίου αλλά εταιρειών. Σίγουρα ο Τραπεζικός τομέας θα έχει σημαντική δυσκολία αλλά η ΕΤΕ πχ στηρίζεται στη κίνηση στα Βαλκάνια και στη Τουρκία και από εκεί θα μπορεί να παραμείνει κερδοφόρος ακόμα και με 400 εκατ. ευρώ επιπλέον επισφάλειες το έτος.
Για τη ΔΕΗ καθώς οι επενδυτές οσφρίζονται ότι η εταιρεία θα πουληθεί καταλαμβάνουν θέσεις για βραχυπρόθεσμα κέρδη.
Ο ΟΤΕ ανηκει στο άρμα της DT και το προϊόν που πουλά είναι ανελαστικό και με αναμενόμενη αύξηση. Αν δε, εγκρίνει το ΕΕΤΤ τις νέες χαμηλές τιμές θα ανακτήσει μέρος της αγοράς που έχει χάσει και θα αναγκάσει και τους άλλους σε ακόμα καλύτερες τιμές.
Φεύγοντας από τα καθαρά Ελληνοστρεφη χαρτιά δεν βλέπω γιατί η 3Ε πχ να μην είναι μία καλή ευκαιρία. Η εταιρεία δεν έχει να κάνει με την Ελληνική αγορά και μόνον αλλά και αγορές της Βαλκανικής και λοιπής Ανατολικής Ευρώπης. Ομοίως και άλλες εταιρείες παραγωγικού ενδιαφέροντος.
Εκεί όπου θα γίνει μεγάλη σφαγή είναι το κλάδο των κατασκευαστικών, στα ΜΜΕ και σε άλλες καθαρά κρατικοδίαιτες εταιρείες για τις οποίες ο ερχομός του ΔΝΤ θα σημάνει πρόβλημα.
Αυτά προσωπικές εκτιμήσεις για να μην πάρω στο λαιμό μου κανέναν. Δεν θέλω να το παίζω παπαγαλάκι και δεν μου αρέσει. Απλά θεωρώ ότι υπάρχουν ευκαιρίες. Εννοείται ότι παίζω ένα μικρό ποσό (περί το 10% του συνολικού μου κεφαλαίου) το οποίο από το να κάθεται με 0.6% στη τράπεζα και να απαξιώνεται με ρυθμό 3% το έτος ελπίζω ότι θα μου παράγει κάτι.
-
Η εκθεση στα Βαλκανια δεν ειναι πια το κελεπουρι που νομιζαμε...μια χαρα κριση εχουν και εκει και θα βαθυνει κι αλλο...πχ Ρουμανια πτωση στα γαλακτομικα περιπου 30% και ακομα δεν εχουν γινει απολυσεις ΔΥ.
Η εκθεση της ΕΤΕ στην Τουρκια θελει ψαξιμο...εκ πρωτης οψεως ακουγεται καλη περιπτωση αλλα πρεπει να δεις μηπως η τραπεζα εχει προβει σε μεγαλες προσφορες για να μπει στην αγορα...και το σημαντικο ειναι οτι προσφατα οι αρχες της αρνηθηκαν εκδοση ομολογιακου,τι σημαινει αυτο για την ρευστοτητα της;
Αν ψαξω το ελληνικο ταμπλώ δεν ξερω εαν θα καταφερω να βρω 10 εταιρειες που να μην ειναι αυτοκτονια η αγορα τους ειδικα στα τωρινα επιπεδα...για τις τραπεζες δεν το συζηταω καν,ειναι αυτοκτονια ολες αφου θα εχουν βιαιες και αρνητικες εξελιξεις στον κλαδο,ακομα και οι κυπριακες εχουν τεραστιο ρισκο.
ΙΜΟ ο γενικος πρεπει να παει στις 700 μοναδες για να αρχισουμε να βλεπουμε ευκαιριες.
-
περί ΔΕΗ
αν, με κάποιο τρόπο τη γλιτώσουμε, η ενέργεια θα είναι είδος εν ανεπάρκεια στην οικονομία της επόμενης μέρας.
αν δεν την γλιτώσουμε τελείως αναίμακτα (χλωμό) θα είναι απο τα κομμάτια που θα πουληθούν
either or λοιπόν αξίζει η αγορά (γενικά, δεν εννοώ στο σημερινό επίπεδο τιμών. ο καθένας κρίνει που πρέπει να αγοράσει)για τις υπόλοιπες που λέει ο Δήμου δεν έχω κατασταλάξει αλλά ειδικά για τον ΟΤΕ έχω αρνητική προδιάθεση.
-
-6,6% , !! τι γίνεται στο χρηματιστήριο σήμερις;
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
-6,6% , !! τι γίνεται στο χρηματιστήριο σήμερις;τιποτα σπουδαιο, παιρνουμε μια εικονα για το ποσο ισχυρη ειναι η οικονομια μας και ποσο καλες ειναι οι προοπτικες της
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
-6,6% , !! τι γίνεται στο χρηματιστήριο σήμερις;
τιποτα σπουδαιο, παιρνουμε μια εικονα για το ποσο ισχυρη ειναι η οικονομια μας και ποσο καλες ειναι οι προοπτικες της
Πολύ σωστό, το έχει πει άλλωστε και ο Σημίτης το 1999 : 'το Χρηματιστήριο είναι ο καθρέφτης της οικονομίας'
-
Tο χρηματιστηριο συχνα κινειται σε διαφορετικους χρονους απο την πραγματικη οικονομια.
Στην περιπτωση μας ειναι σημαντικο και το οτι εχει μειωθει δραματικα το βαθος του,ετσι εκλειπουν οι αντιρροπες δυναμεις (koutsan,παρε ποσοτητα ρε συ,μην εισαι ψιλικατζης ) που θα μπορουσαν να το συγκρατησουν καπως.
Χρηματιστήριο: Η υποστροφή (ισχύος) [#2]