-
Ο χρήστης gauguin έγραψε:
Πραγματικά σας πειράζει που πέφτει το ΧΑΑ; Ο scandinavian το βλέπει σαν κατάρρευση. Κανείς δεν το βλέπει σαν ευκαιρία για αγορές;Όποιος έχει ρευστό αυτή τη στιγμή έχει δικαίωμα να χαίρεται. Όποιος έχει μπει σε υψηλότερη τιμή από την τρέχουσα λογικά πρέπει να τον πειράζει λίγο. (αν μάλιστα δεν έχει και ρευστό να κατεβάσει το μέσο όρο του... )
-
η ETE έπεσε σήμερα 8.5%!
κλείνοντας στα 12,9 με αύξηση ΜΚ το καλοκαίρι στα 11,3
που σημαίνει, για εμένα πάντα, οτι είτε το τέλος της πτώσης πλησιάζει είτε οτι αν ξεπεραστούν κάποια σημεία καμπής έχει άλλο -50%
προσωπικά θεωρώ οτι δεν έχει πολύ ξύλο ακόμα.
το πιο σημαντικό όμως είναι τι έπεται?
θα δούμε ξανά το περσινό ράλυ? δύσκολο, πολύ δύσκολο θα έλεγα. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εγώ πάντως έχω μερικά €€€ που περιμένουν αλλά κάτσε ρε παιδί μου να πιάσει πάτο, πέφτει 4% τη μέρα.Δεν ξέρω αν πρέπει να χαίρομαι σε προσωπικό επίπεδο ή να λυπάμαι για το χάλι της χώρας και της οικονομίας
Υπάρχει περίπτωση να ξέρεις πού βρίσκεται ο πάτος;
Για τα χάλια της οικονομίας μας κι εγώ λυπάμαι. Τα προσωπικά μου οικονομικά είναι που προσπαθώ να βελτιώσω με το ΧΑΑ, όχι πάντα με επιτυχία. -
Δε με πολυνοιάζει που ακριβώς είναι ο πάτος γιατί με ενδιαφέρει σαν μακρόχρονη επένδυση, οπότε και να μπω στις 1500 και να πάει 1200 δε με πειράζει και τόσο (ΟΚ προφανώς θα έχω χάσει κάτι) γιατί σκοπός μου είναι να πουλήσω σε πχ. 5 χρόνια στις πχ. 3500 οπότε δεν θα έχει και τόση σημασία.
Βέβαια προς το παρόν περιμένω...
-
Δεν υπάρχει 'πάτος' τον οποίο να γνωρίζει κάποιος εκ των προτέρων...Τον πάτο θα τον μάθουμε πολύ αργότερα, άμα μπορούσαμε να τον 'δούμε' real time
Άραγε τα χαμηλά του Μαρτίου 2009 ήταν ο πάτος ή όχι ; Τον Οκτώβριο του 2009 όλοι ήταν πεπεισμένοι ότι 'ναι ήταν, 1457 μονάδες δεν θα ξαναδούμε', σήμερα πλέον οι περισσότεροι περιμένουν ότι θα τα ξαναφτάσουμε και μάλιστα θα τα σπάσουμε...Στις 9 Μαρτίου του 2009 όποιον και να ρώταγες θα σου έλεγε ότι ήρθε το τέλος των χρηματιστηρίων και του καπιταλισμού, μόνο οι τρελοί βάζαν λεφτά στο χρηματιστήριο, στις 9 Απριλίου (μόλις 1 μήνα μετά και 22 συνεδριάσεις) ο ΓΔ ήταν 30% ψηλότερα και ακολούθησε ξέφρενη πορεία με κέρδη 100% σε 8 μήνες....Τώρα πάλι τα ίδια, άραγε τώρα θα καταστραφούμε ; Ίσως, γιατί όχι ;
Εγώ αν και τρέμει το χεράκι μου θεωρώ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ μου να βάζω λεφτά στο χρηματιστήριο τέτοιες μέρες και το κάνω, ξεροκαταπίνω και το κάνω...Με μέτρο, σταδιακά και χωρίς να γνωρίζω ΤΙΠΟΤΑ : ούτε αν θα πάει 1500 ή 1000 μονάδες, ούτε πάτους, ούτε κορυφές...
Προσέχω να μην εξαντλώ τη ρευστότητά μου και αλλάζω τις αναλογίες μετρητού - μετοχών προς όφελος των μετοχών όσο πάμε και παρακάτω... -
Ο χρήστης gauguin έγραψε:
Εγώ πάντως έχω μερικά €€€ που περιμένουν αλλά κάτσε ρε παιδί μου να πιάσει πάτο, πέφτει 4% τη μέρα.
Δεν ξέρω αν πρέπει να χαίρομαι σε προσωπικό επίπεδο ή να λυπάμαι για το χάλι της χώρας και της οικονομίας
Υπάρχει περίπτωση να ξέρεις πού βρίσκεται ο πάτος;
Για τα χάλια της οικονομίας μας κι εγώ λυπάμαι. Τα προσωπικά μου οικονομικά είναι που προσπαθώ να βελτιώσω με το ΧΑΑ, όχι πάντα με επιτυχία.Παιδες, το καλο με το χρηματιστηριο ειναι ακριβως αυτο: Οτι ξερεις που ειναι ο πατος...
......στο 0!!!!!
-
when all hope is lost
comes the humorous post -
Για την ακρίβεια ο θεωρητικός 'πάτος' είναι το 100, όχι το 0. Ο δείκτης του ΧΑΑ ξεκινάει από εκεί. Αν (λέμε αν) κάνει πως κατεβαίνει πιο κάτω κι από τις 100 μονάδες, κλείνει το μαγαζί.
@ nass Εσύ έγραψες 'κάτσε ρε παιδί μου να πιάσει πάτο'. Μετά δήλωσες ότι δεν σε πολυνοιάζει, μακροχρόνια επένδυση κτλ.
-
Ναι αλλά εννοούσα 'κάτσε να σταματήσει να πέφτει 4% τη μέρα'...
-
.... και εγω που νομιζα ότι μονο 2 πραγματα δεν εχουν πάτο. Το ένα ειναι το χρηματιστηριο , το άλλο
-
ΟΚ. Άντε να δούμε πότε θα φρενάρει. Προσωπικά πάντως ακόμα και +4% να κάνει σήμερα δεν θα θεωρήσω ότι είναι τέλος της πτώσης. Ίδωμεν.
-
Τώρα τα χθεσινά τα δίνεις ή δεν τα δίνεις στο +9% ;
Με βλέπω να τα κρατάω... -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Με βλέπω να τα κρατάω...Μάζευε κι ας είναι και ρώγες......
Η μάνα του χωσέ δεν έκλαψε ποτέ......
Κάλλιο 5 και στο χέρι παρά 10 και καρτέρι....
-
Με βλέπω να τα κρατάω...κρατάς τουλάχιστον μέχρι αύριο.
καλά την Α πόσο την είχανε σορτάρει οι π δες?
-
+16 % σε μια μέρα και δεν πούλησα
Το ADR της ΕΤΕ αυτή τη στιγμή στη Ν. Υόρκη είναι στο +22% και του ΟΤΕ +14% -
Άντε και με πόρσε
-
+16 % σε μια μέρα και δεν πούλησα
Το ADR της ΕΤΕ αυτή τη στιγμή στη Ν. Υόρκη είναι στο +22% και του ΟΤΕ +14%Φημες οτι παιρνετε πακετακι 20 δις. Παλι την γλυτωσατε τελευταια στιγμη...Αν ειναι αληθεια το χρηματιστηριο θα παρει ενα +30%.
-
Πακετο 20 δις απο ποιον;Δεν υπαρχουν τετοια πραγματα.
Και προσοχη,μεχρι στιγμης δεν υπαρχει κανενα θετικο νεο χειροπιαστο,καποιες αοριστες δηλωσεις στηριξης εκλήφθησαν ως...ολικη σωτηρια της Ελλαδος. -
Διαβασε λιγο τα νεα. Απο οτι φαινεται η βοηθεια ειναι στην μορφη εγγυησης Ελληνικων ομολογων απο την Γερμανια ή απο την ΕΚΤ (δεν ειμαι σιγουρος πως ακριβως θα γινει). Θα μαθουμε λεπτομερειες συντομα. Αντε και σε καλη μερια.
-
ενταξει, σημερα μαθαμε οτι λυθηκανε ολα τα προβληματα της Ελληνικης οικονομιας και οτι βλεπουμε φως στο τουνελ...
αγοραστε αφοβα...
Χρηματιστήριο: Η υποστροφή (ισχύος) [#2]