-
Συμφωνώ απόλυτα με την ψευδαίσθηση. Απλά αν δε συμπαθείς (δε λέω φοβάσαι ) το αεροπλάνο, η στατιστική μπαίνει σε δευτερη μοίρα. ops :
Sent from my SM-N9005
-
Προφανώς αλλά υπάρχουν τρόποι για να το συμπαθήσεις και ένας απο αυτούς είναι η χρήση της λογικής και της στατιστικής
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Προφανώς αλλά υπάρχουν τρόποι για να το συμπαθήσεις και ένας απο αυτούς είναι η χρήση της λογικής και της στατιστικήςΣτη στατιστική στηρίζομαι όταν είμαι υποχρεωμένος να ταξιδέψω με αεροπλάνο. Διαφορετικά, μου φαίνεται τόσο παράλογο...
Από τώρα προετοιμάζομαι για το καλοκαίρι που μάλλον θα χρειαστεί να το χρησιμοποιήσω. Και να πεις ότι δεν έχω ταξιδέψει αρκετά ή δεν έχω κάνει μακρινά ταξίδια... αλλά όταν έρχεται εκείνη η στιγμή δεν ξεκολλάει το μυαλόSent from my SM-N9005
-
Scotch... μην τους ακους ρε! Μαλακιες σου λένε! Αν μη τι αλλο η στατιστικη ειναι ο μοντερνος τροπος να πεις ψεμματα... Ασε που ένας εκ των παραπανω συμφορουμιτών έχει καθε λογο να σου πουλησει παραμύθι, μιας και απο αυτό τρώει
Αν ο θεός ηθελε να πετάμε, θα μας είχε δώσει φτερά....
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Συμφωνώ απόλυτα με την ψευδαίσθηση. Απλά αν δε συμπαθείς (δε λέω φοβάσαι ) το αεροπλάνο, η στατιστική μπαίνει σε δευτερη μοίρα. ops :Sent from my SM-N9005
Θέμα: Προτάσεις βιβλίων. Διάβασα...
Διάβασέ το σκοτσέζε κι άσε τα φιλοσοφικά
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Προφανώς αλλά υπάρχουν τρόποι για να το συμπαθήσεις και ένας απο αυτούς είναι η χρήση της λογικής και της στατιστικής
Στη στατιστική στηρίζομαι όταν είμαι υποχρεωμένος να ταξιδέψω με αεροπλάνο. Διαφορετικά, μου φαίνεται τόσο παράλογο...
Από τώρα προετοιμάζομαι για το καλοκαίρι που μάλλον θα χρειαστεί να το χρησιμοποιήσω. Και να πεις ότι δεν έχω ταξιδέψει αρκετά ή δεν έχω κάνει μακρινά ταξίδια... αλλά όταν έρχεται εκείνη η στιγμή δεν ξεκολλάει το μυαλόSent from my SM-N9005
Δεν εισαι ο μονος... Εγω οταν ειναι να ταξιδεψω, παω 3 ωρες πριν τη πτηση στο αεροδρομιο για σιγουρια!
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Αν ο θεός ηθελε να πετάμε, θα μας είχε δώσει φτερά.......αυτό που λέει ο κορcέρ, τέκνο μου Cκοτc, είναι η μία και μοναδική αλήθεια...
Καὶ εἶπεν ὁ Θεός· ἐξαγαγέτω τὰ ὕδατα ἑρπετὰ ψυχῶν ζωσῶν καὶ πετεινὰ πετόμενα ἐπὶ τῆς γῆς κατὰ τὸ στερέωμα τοῦ οὐρανοῦ. καὶ ἐγένετο οὕτως.
Καί εἶπεν ὁ Θεός· “νά βγάλουν τά ὕδατα τῶν θαλασσῶν ψάρια καί ἑρπετά καί πτηνά, τά ὁποῖα θά πετοῦν εἰς τήν ἀτμόσφαιραν μεταξύ τοῦ οὐρανίου θόλου καί τῆς γῆς”. Καί ἔγινεν ἔτσι.
καὶ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὰ κήτη τὰ μεγάλα καὶ πᾶσαν ψυχὴν ζῴων ἑρπετῶν, ἃ ἐξήγαγε τὰ ὕδατα κατὰ γένη αὐτῶν, καὶ πᾶν πετεινὸν πτερωτὸν κατὰ γένος. καὶ εἶδεν ὁ Θεός, ὅτι καλά.Βλέπειc πουθενά να αναφέρει 'καί ὁ Θεός κατεσκεύασεν τότε τὸ Κονκόρντ διά νά τὸ παίζει μάνξ πετῶν ἀπό τὸ CDG εἰς τὸ JFK';
-
Πάντως, πέρα από την πλάκα, με αεροπλάνο μου έχει τύχει να μας περιμένουν ασθενοφόρα και πυροσβεστικά να προσγειωθούμε. Με το αυτοκίνητο (φτου και ξανά φτου), ούτε προφυλακτήρα δεν έχω/μου έχουν ακουμπήσει 45 χρόνια τώρα
-
- http://www.bookdepository.co.uk/Stillne ... 1471129513
γιατί εικόνες σαν και αυτές δεν πρέπει ΑΛΛΑ θα επαναληφθουν!!
-
Προσωπικά δεν αισθάνομαι τον παραμικρό φόβο για αεροπορικά ταξίδια. Μάλιστα, τις ημέρες πριν από την πτήση συνήθως με πιάνει μια ανυπομονησία για το ταξίδι.
Αγαπημένη ασχολία κατά την πτήση, με την οποία ασχολήθηκα σχετικά πρόσφατα, το 'μάθημα γεωγραφίας' από ψηλά, η ταυτοποίηση βουνών, πόλεων, κλπ. Και το διάβασμα του 'επίσημου' περιοδικού του αεροδρομίου, όπου (π.χ. περιοδικό Ελ. Βεν.) σημείο ενδιαφέροντος αποτελούν τα κείμενα στα αγγλικά και ελληνικά.Jacob
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Αγαπημένη ασχολία κατά την πτήση, με την οποία ασχολήθηκα σχετικά πρόσφατα, το 'μάθημα γεωγραφίας' από ψηλά, η ταυτοποίηση βουνών, πόλεων, κλπ.
Jacob
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Προσωπικά δεν αισθάνομαι τον παραμικρό φόβο για αεροπορικά ταξίδια.Jacob
άγνοια κινδύνου λέγεται Ισως καλυτερα έτσι
-
εγώ τρελαίνομαι για απογειώσεις
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
εγώ τρελαίνομαι για απογειώσειςΕαν υπαρχει και στο οπτικο πεδιο ενα σετ βυζακια να κουνιουνται οτι πρεπει!
-
μου εχει κολλησει η απογειωση απο το Ελληνικο με ενα G2 (grumman) 17 θεσεων που εiχε τοτε κινητηρες απο BAC 111. Η ολη διδρομη ηταν για Τζεντα αλλα στην απογειωση ημουνα στο κοκπιτ και η αισθηση της επιταχυνσης σε ευθεια και ανεβαζμα μοναδικη, ειδικα οσο πλησιαζες το σημειο αποκολλησις απο τον διαδρομο...
-
Η χειροτερη μου πτηση ηταν μια εσωτερικη στις ΗΠΑ , απο Ν.Υ για DETROIT. Νομιζες οτι οι πιλοτοι πετουσαν με ερασιτεχνικο διπλωμα η το αεροπλανο πετουσε με τηλεκατευθυνση σπο το εδαφος..
Νομιζω εξαλλου οτι οι αμερικαν εταιρειες στις εσωτερωτ πτησεις δεν υποκεινται στις προδιαγραφες κ κανονες που ισχυουν απο τον παγκοσμιο ας πουμε φορεα αεροπλοιας.Ισχυει τελικα αυτο; -
Δεν εχω πεταξει πολυ (μονο Ελλαδα) και δεν εχω ανεση με το αεροπλανο, δυο μονο φασεις θυμαμαι καλα:
-
Επιστροφη απο Αλεξπολη με C130, κοιμαμαι, και ονειρευομαι οτι πεφτω. Ξυπναω τρομαγμενος και ΣΥΝΕΧΙΖΩ να πεφτω, γιατι το γαμηδι οταν πεσει σε κενο αερος κανει καλη βουτια. Οι προπελες να βουιζουν, να ζοριζονται, το σκατο στην καλτσα.
-
Πρωινη πτηση για Αλεξπολη παλι, πολλα πολλα χρονια αργοτερα. Μπαινουμε σε αεροπλανο της 'Ολυμπιακης' και ανακαλυπτω οτι ειναι νοικιασμενο απο την 'HOLA Airlines' του Πουθενανιστάν, και αρχιζει ο εκνευρισμος..... Περιμενουμε απειρες ωρες για να φορτωσει αποσκευες, και μολις βαζει μπρος κινητηρες και αρχιζει να τροχοδρομει προς την ακρη του διαδρομου, πεφτει κατι πανω στο χερι μου... Ηταν μια βίδα απο καπου απο πανω. ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ....
-
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Η χειροτερη μου πτηση ηταν μια εσωτερικη στις ΗΠΑ , απο Ν.Υ για DETROIT. Νομιζες οτι οι πιλοτοι πετουσαν με ερασιτεχνικο διπλωμα η το αεροπλανο πετουσε με τηλεκατευθυνση σπο το εδαφος..
Νομιζω εξαλλου οτι οι αμερικαν εταιρειες στις εσωτερωτ πτησεις δεν υποκεινται στις προδιαγραφες κ κανονες που ισχυουν απο τον παγκοσμιο ας πουμε φορεα αεροπλοιας.Ισχυει τελικα αυτο;και πως ακριβως κατέληξες σε αυτο το συμπερασμα? Τι ηταν τοσο κακο στην πτηση?
Οχι τιποτε αλλο, αλλα for all I know εισαι μαζι μας και μπορείς και γράφεις την εμπειρία σου... αρα δεν μπορεί να ηταν τοσο άσχημα.
-
Οχιιιιι τεκνον μου απ τον παραδεισο σου γραφωωωωω
Απ οτι θυμαμαι δεν εγινε επιδειξη των σωστικων κ.λ.π , οι αεροσυνοδοι στα τετοια τους αν φορουσες ζωνη κ γενικα το κλιμα ηταν σαν να πηγαιναμε 5νθημερη κ πιλοταραμε εμεις το αεροπλανο για μειωση κοστους !!
Ισχυει αυτο με τις αεροπορ. των ΗΠΑ οτι στις εσωτερ πτησεις δεν τηρουν τα διεθνη στανταρτς; -
Προσωπικά λατρεύω τα ταξίδια με αεροπλάνα. Δεν είναι μόνο η συνήθεια αλλα και ο ενθουσιασμός κάθε φορά που είσαι μέσα στο αεροπλάνο και ετοιμάζεται είτε να απογειωθεί είτε να προσγειωθεί και ταυτόχρονα γνωρίζεις ότι το 90% των αεροπορικών ατυχημάτων γίνετε στην απογείωση και στην προσγείωση ! Κατα την γνώμη μου οι ωραιότερες πτήσεις είναι αυτές που κρατάνε πάνω απο 12 ( πχ Ζυρίχη Νέα Υόρκη με κτήνος ) ή οι πτήσεις που μπορεί οποιοσδήποτε να κάνει με εκπαιδευτή στην Βαρυμπόμπη και να οδηγήσει μικρά cessna .
ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ [#2]