-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Βοήθεια καλοί μου άνθρωποι.
Η κοράκλα κόλλησε κάτι αυτοκόλητα στο τοίχο. Τα ξεκολήσαμε αλλά έμεινε σημάδι στο τοίχο. Το τρίψαμε με το 'βέτεξ' και λίγο οινόπνευμα και...φάνηκε το προηγούμενο χρώμα που είχαμε παλιά.
Να δοκιμάσω με πετρέλαιο να ελλατώσουμε τη ζημιά?
Κάτι άλλο?Αμφιβάλω αν το πετρέλαιο είναι αποτελεσματικό. Εμείς, όταν η κόρη μας έκανε τέτοιες ζημιές, την ποτίζαμε χλωροφόρμιο και καθόταν ήσυχη μέχρι αργά τη νύχτα, αν και το επόμενο πρωί ξύπναγε με λίγο πονοκέφαλο.
-
πριν καμιά δυο βδομάδες το ασανσέρ έμεινε στο ισόγειο με το κουβούκλιο ~ 50εκ πιο κάτω. ο τεχνικός αποφάνθηκε ότι πρόκειται για εξάρτημα της υδραυλικής πρέσσας το οποίο κόστισε 2.500. μην έχοντας να κάνουμε αλλιώς, σαν μεγάλη πολυκατοικία, το αλλάξαμε. σήμερα πάλι τα ίδια. δε ξέρω βέβαια τι φταίει για σήμερα γιατί έφυγα για τη δουλειά.
υπάρχει περίπτωση να μας κοροιδεύει η εταιρεία ? δλδ να ήταν κάτι άλλο και ο τεχνικός να ήξερε να το φτιάξει και να πει ας βγάλουμε κανά φράγκο απ'την ιστορία ?
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
πριν καμιά δυο βδομάδες το ασανσέρ έμεινε στο ισόγειο με το κουβούκλιο ~ 50εκ πιο κάτω. ο τεχνικός αποφάνθηκε ότι πρόκειται για εξάρτημα της υδραυλικής πρέσσας το οποίο κόστισε 2.500. μην έχοντας να κάνουμε αλλιώς, σαν μεγάλη πολυκατοικία, το αλλάξαμε. σήμερα πάλι τα ίδια. δε ξέρω βέβαια τι φταίει για σήμερα γιατί έφυγα για τη δουλειά.**υπάρχει περίπτωση να μας κοροιδεύει η εταιρεία ? δλδ να ήταν κάτι άλλο και ο τεχνικός να ήξερε να το φτιάξει και να πει ας βγάλουμε κανά φράγκο απ'την ιστορία ?
**
Αποκλειεται , στην Ελλαδα δεν συμβαινουν αυτα ,δεν γνωριζω ομως απο ποια χωρα ποσταρεις για να εχω αποψη
-
Tο βλεπω το κυριο πρόβλημα να είναι καποιο χαλασμένο τερματικο!! αξια δηλαδη 200€ με εργασία!!
ΓΙατι αν σταματαει λάθος μόνο σε ενα όροφο κατι τετοι μπορει να είναι. -
Διακοσμητικά τούβλα που ξεκόλλησαν από το εσωτερικό τζακιού, πώς μπορούν να κολληθούν ασφαλώς πίσω στη θέση τους λαμβάνοντας υπόψη τις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται; Δεν είναι ακριβώς πάνω στη φωτιά, αλλά στην εσωτερική μεριά και άρα μια ζεστούλα θα την έχει...
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Διακοσμητικά τούβλα που ξεκόλλησαν από το εσωτερικό τζακιού, πώς μπορούν να κολληθούν ασφαλώς πίσω στη θέση τους λαμβάνοντας υπόψη τις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται; Δεν είναι ακριβώς πάνω στη φωτιά, αλλά στην εσωτερική μεριά και άρα μια ζεστούλα θα την έχει...Υπάρχει ειδική κόλλα πλακιδίων για πυρότουβλα, τζάκια και λοιπές HOT καταστάσεις.
-
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Βοήθεια καλοί μου άνθρωποι.
Η κοράκλα κόλλησε κάτι αυτοκόλητα στο τοίχο. Τα ξεκολήσαμε αλλά έμεινε σημάδι στο τοίχο. Το τρίψαμε με το 'βέτεξ' και λίγο οινόπνευμα και...φάνηκε το προηγούμενο χρώμα που είχαμε παλιά.
Να δοκιμάσω με πετρέλαιο να ελλατώσουμε τη ζημιά?
Κάτι άλλο?Αμφιβάλω αν το πετρέλαιο είναι αποτελεσματικό. Εμείς, όταν η κόρη μας έκανε τέτοιες ζημιές, την ποτίζαμε χλωροφόρμιο και καθόταν ήσυχη μέχρι αργά τη νύχτα, αν και το επόμενο πρωί ξύπναγε με λίγο πονοκέφαλο.
πάλι καλά που σηκώθηκε κι έφυγε η κοπέλα
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Διακοσμητικά τούβλα που ξεκόλλησαν από το εσωτερικό τζακιού, πώς μπορούν να κολληθούν ασφαλώς πίσω στη θέση τους λαμβάνοντας υπόψη τις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται; Δεν είναι ακριβώς πάνω στη φωτιά, αλλά στην εσωτερική μεριά και άρα μια ζεστούλα θα την έχει...
Υπάρχει ειδική κόλλα πλακιδίων για πυρότουβλα, τζάκια και λοιπές HOT καταστάσεις.
Ευχαριστώ, θα το ψάξω.
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
Επαναφέρω το θέμα του σπιτιού που βάφω...
Βλέπω αυτά τα καλύμματα στον τοίχο (ροζέτες τα λένε;;;) τα οποία δεν είναι και σε τέλεια κατάσταση.
Έχει εξελιχθεί το θέμα και πουλάνε κάτι πιο όμορφο ή υπάρχουν ακόμα μόνο οι κλασικοί δίσκοι που καλύπτουν τον τοίχο ;
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
Επαναφέρω το θέμα του σπιτιού που βάφω...
Βλέπω αυτά τα καλύμματα στον τοίχο (ροζέτες τα λένε;;;) τα οποία δεν είναι και σε τέλεια κατάσταση.
Έχει εξελιχθεί το θέμα και πουλάνε κάτι πιο όμορφο ή υπάρχουν ακόμα μόνο οι κλασικοί δίσκοι που καλύπτουν τον τοίχο ;
Δε νομίζω... απλά είναι είτε μεταλλικά ή πλαστικά -τα στοκάρεις ώστε να μην ξεχωρίζουν και τα βάφεις. Αν θες, αντικαθιστάς το κάλυμμά τους με καινούριο. Αλλά, αν στοκαριστούν, δε θα φαίνεται τίποτα.
Α, έχω δει και 'εμφανή' τέτοια 'κουτιά', που δεν τα 'θάβεις' στον τοίχο, αλλά εξακολουθούν να φαίνονται. -
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Δε νομίζω... απλά είναι είτε μεταλλικά ή πλαστικά -τα στοκάρεις ώστε να μην ξεχωρίζουν και τα βάφεις.Ακόμα και έτσι συνήθως ο στόκος 'σπάει' και μετά από λίγο καιρό ξεχωρίζει άνετα το περίγραμμά τους...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Δε νομίζω... απλά είναι είτε μεταλλικά ή πλαστικά -τα στοκάρεις ώστε να μην ξεχωρίζουν και τα βάφεις.
Ακόμα και έτσι συνήθως ο στόκος 'σπάει' και μετά από λίγο καιρό ξεχωρίζει άνετα το περίγραμμά τους...
Στοκαρεις ,βαφεις κ το τοποθετεις στο τελος ειναι οτι καλυτερο ,αρκει να μην ειναι φτηνιαρικα
-
Στοκαρεις βαφεις τοποθετεις και τα περνας τα συκεγκριμενα καπακια απο τα μπουατ στο τελος για να ειναι εμφανη και προσβάσιμα!!
Για να τα εβαλε ο ηλεκτρολογος καποιο ρόλο επιτελους ( ενδειξη πορειας γραμμων και ευκολη παρεμβαση στην ΕΗΕ σε περιπτωση βαλβης-προσθηκης!) -
Ψαχνομαι για ανεμιστηρα οροφης,βρηκα εναν westinghouse που με καλυπτει,η απορια μου εχει να κανει με το οτι λεει δεν εχει τηλεχειριστηριο (αλλα δυναται να συνδεθει)
Αυτο τι σημαινει,οτι οταν αναβω το φως θα εχω και ανεμιστηρα;Οτι θα εχει κορδονι;Οτι πρεπει να εχω ξεχωριστο διακοπτη; -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ψαχνομαι για ανεμιστηρα οροφης,βρηκα εναν westinghouse που με καλυπτει,η απορια μου εχει να κανει με το οτι λεει δεν εχει τηλεχειριστηριο (αλλα δυναται να συνδεθει)
Αυτο τι σημαινει,οτι οταν αναβω το φως θα εχω και ανεμιστηρα;Οτι θα εχει κορδονι;Οτι πρεπει να εχω ξεχωριστο διακοπτη;Πρέπει να δεις τα χαρακτηριστικά του. Οι κλασσικοί έχουν δύο κορδόνια. Το ένα είναι το φως άνοιξε/κλείσε και το δεύτερο είναι το μοτεράκι του ανεμιστήρα κλειστό/1η σκάλα/2η σκάλα. Φυσικά μπορείς να τα έχεις τα κορδόνια ανοικτό φως/1η σκάλα και μόλις πατας το διακόπτη στον τοίχο θα ανάβει φως και ανεμιστήρας ταυτόχρονα. Το χειμώνα βάζεις το κορδόνι του ανεμιστήρα στο οφ και μολίς πατήσεις το διακόπτη του τοίχου θα ανάβει μόνο το φως.
Για τηλεχειρισμό δεν γνωρίζω τι ακριβώς εννοεί. Δεν έχεις μοντέλο να ψάξεις λίγο ίντερνετ για πληροφορίες?
-
θα βρω περισοτερες info,αλλα νομιζω μου εδωσες την γενικη ιδεα.
-
υπάρχουν και ανεμιστήρες οροφής που σου 'βγάζουν' ένα controller [συνήθως ενσύρματο] που καταλήγει κάπου στον τοίχο [π.χ. εκεί που θα ήταν ο διακόπτης για το 'φως'], το οποίο έχει τις λειτουργίες για το φως, την ταχύτητα του ανεμιστήρα κλπ.
Απλώς -συνήθως- είναι ακριβότερα μοντέλα από τους απλούς με τα κορδόνια.
-
Εχουμε στο σπίτι μια συρόμενη ντουλάπα με τρία φύλλα. Το αριστερό πάει δεξιά, το δεξί πάει αριστερά, και το μεσαίο πάει δεξιά και αριστερά πάνω από τα δύο ακριανά.
Ψάχνουμε κάτι είτε σε αυτοματισμό (πχ φωτοκύτταρο), είτε σε φως, το οποίο με το που ανοίγει ένα φύλλο θα ανοίγει ένα φως στο κομμάτι της ντουλάπας που 'εμφανίζεται' και κλείνοντας το φύλλο θα κλείνει και το φως.
Εχω βρει κάτι το οποίο πλησίασε πολύ κοντά σε αυτό που ήθελα (φωτοκύτταρο με ανακλαστική ταινία), αλλά δουλεύει μόνο με χρονοκαθυστέρηση. Δηλαδή θα ανοίγει το φως όταν ανοίγεις την πόρτα, αλλά όταν την κλείνεις δεν θα το κλείνει, παρά μόνο αν έχει περάσει η ώρα που το έχεις ορίσει.
Προφανώς θα πρέπει να βρούμε κάτι το οποίο δεν θα είναι γκουμούτσα, και μάλλον υπάρχει μια προτίμηση στον αυτοματισμό ώστε να βάλουμε μετά εμείς ότι φως θέλουμε (να μην μας περιορίζει δηλαδή από αισθητικής άποψης).
Καμιά ιδέα;
Εχω πάει Καυκά/Κωνσταντακάτο/Leroy, δεν έχω βρει τίποτα.
-
Υπάρχουν απλά συστήματα 'συναγερμού' τα οποία αποτελούνται από δυο κομμάτια. Το ένα το κολλάς π.χ πάνω στην πόρτα (δηλ. σε κινούμενο αντικείμενο)και το άλλο πάνω στην κάσα της πόρτας (ακίνητο). Αυτό λειτουργεί σαν κύκλωμα:
ανοιχτό κύκλωμα ---> χτυπάει, κλειστό κύκλωμα ---> Δεν χτυπάει.
Αν βρεις κάτι τέτοιο, το προσαρμόζεις αφαιρώντας το ηχείο και βάζεις την λάμπα.
Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός, πάντως αυτά τα διακοπτάκια υπάρχουν και είναι πολύ απλά. Πριν περίπου 15 χρόνια στο Γυμνάσιο, στο μάθημα της Τεχνολογίας είχα κερδίσει βραβείο με ένα τέτοιο συναγερμό!Edit: Κάτι τέτοια εννοώ, μαγνητικές επαφές.
-
Ο τροπος που αναβει κ σβηνει η πλαφονιερα του αυτοκινητου
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]