-
Αν και έχω γενικά υπ 'όψη μου αυτή την ταινία που λες, η αλήθεια είναι ότι δεν τη σκέφτηκα ως λύση στο πρόβλημά μου
Τελικώς χρησιμοποιήθηκε Pattex SP 101 με θετικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Η νεκροψία θα δείξει... -
Λοιπόν, όπως είχα γράψει και παλαιότερα, προσπαθώ να βρω έναν τρόπο να ποτίζεται 'ημιαυτόματα' το γκαζόν από το νερό της γεώτρησης, χωρίς να είμαι όλη την ώρα πάνω από το λάστιχο.
Πήρα μια βεντάλια (oscillating sprinkler), αλλά απ' ό,τι φαίνεται η πίεση της αντλίας του πηγαδιού δεν επαρκεί για να τη χρησιμοποιήσω σωστά. Οι οδηγίες του κατασκευαστή λένε 2 με 4 bar (~29 με 58 PSI)...θα κοιτάξω να βρω ένα μανόμετρο για να μετρήσω τη δική μου παροχή.
Συνεπώς...
- Μια λύση είναι να πάρω πιο δυνατή αντλία αλλά οικονομικά 'τσούζει'
- Μια δεύτερη λύση ήταν να χρησιμοποιήσω κάποιο άλλο ποτιστικό εξάρτημα - άλλου τύπου εκτοξευτήρα - που να κάνει δουλειά και με μικρότερη πίεση.
- Μια τρίτη λύση ήταν να χρησιμοποιήσω ένα πιεστικό για να αυξήσω την πίεση ειδικά για τους σκοπούς του ποτίσματος. Υπάρχουν πιεστικά που δεν χρειάζονται κάποια δεξαμενή προκειμένου να δουλέψουν; Δηλ. συνδέω το λάστιχο μιας ίντσας όπως έρχεται από το πηγάδι, και στην έξοδο συνδέω άλλο λάστιχο κ παίρνω νερό με μεγαλύτερη πίεση. Γίνεται κάτι τέτοιο χωρίς ξεχωριστή δεξαμενή;
Ευχαριστώ!
-
Θελω να ανανεωσω τα χρωματα στο σπιτι καινθελω να βαψω και τις εσωτερικες πορτες. Ειναι απο αυτες τις φλατ επιπεδες βαμενες λαδομπογια. Δυσκολευωμαι στο χρωμα. Θελω κατι ανοιχτοχρωμο, να μην θυμιζει ξυλο ομως ουτε να ειναι εντονο χρωμα.
Κατι σε σαμπανιζε κτλ πως θα ηταν? -
Άσχετα με το χρώμα που τελικά θα επιλέξεις, μπορείς να πας σε ενα κατάστημα που φτιάχνει χρώματα και να ζητήσεις ματ λαδομπογια ( σε οποιοδηποτε χρώμα). Προσωπικά βρίσκω το αποτέλεσμα στις πορτες πολύ ανώτερο από τις γυαλιστερες. Βέβαια γούστα είναι αυτά, απλά το λέω γιατί δεν ήξερα ότι υπήρχε αυτή η δυνατότητα και χάρηκα πολύ όταν βρήκα ματ λαδομπογιά στο χρώμα που ήθελα.
-
Το ματ ειναι το Ντιθετο τουσατινε? χρωμα διαλεξα στραγγαλί και δοκιμαστικα εβαψα μια πορτα.
-
Το αντίθετο του γυαλιστερου είναι. Το σατινε είναι κάπου στην μέση
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
-
http://www.lidl-hellas.gr/static_conten ... 3_11_b.jpg
Θα γινει πανικος! Χαμος θα γινει απο επαγγελματιες ή ¨επαγγελματιες¨. Αλλο ενα βεστ σελλερ! Θα το κυνηγησω κ γω!
-
Πήρα ένα vario power και μια βούρτσα για το πλυστικό μου.
Η βούρτσα είναι αυτή http://www.premiercenter.gr/p.Karcher-P ... 27387.html και λέει ότι παίρνει χημικό, αλλά από πού; -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Πήρα ένα vario power και μια βούρτσα για το πλυστικό μου.
Η βούρτσα είναι αυτή http://www.premiercenter.gr/p.Karcher-P ... 27387.html και λέει ότι παίρνει χημικό, αλλά από πού;apo to eidiko παγουρακι που εχει το πλυστικο σου για τα χημικα.
-
είδα μετά ότι έχει ένα σωληνάκι αναρρόφησης το τραβάς και το βάζεις στο χημικό. Πρέπει να είναι της Karcher ή βάζω οτιδήποτε;
Επίσης θέλω μια προέκταση για το λάστιχο που φεύγει απ'το πλυστικό προς το πιστόλι αλλά είναι πανάκριβα, υπάρχει καμιά άλλη λύση;
-
μπορεις να βαλεις και αλλης μαρκας χημικο,αρκει να ειναι για την σωστη χρηση.
Οι προεκτασεις οντως ειναι λιγο ακριβες. -
Ο χρήστης Antong έγραψε:
υποπτευομε οτι η σπιτονοικοκυρα εβαψε τα ντουλαπια με το χρωμα που εβαψει τους τοιχους.
τιθεται τι ερωτημα,
περναει λαδομπογια απο πανω ;
υπαρχε ικινδινοςς να την πεταξει μετα απο καιρο;αν το εκανε αυτο πραγματικα, πιθανων θα ξεφλουδισουν τα ντουλαπια απο την υγρασια (αν ειναι κατω απο τη βρυση)
η απο τον καιρο. αν σκοπευεις να μεινεις χρονια στο σπιτι και θες να κανεις σωστη δουλεια, τα βγαζεις ολα,
τα τριβεις καλα και τα ξαναβαφεις με χρωμα ξυλου αν ειναι ξυλινα η χρωμα πλαστικων αν ειναι πλαστικα. -
Οταν υπαρχει σε τοιχο μονωση 5 και 7 ποντους φελιζολ, τι μπορουμενα κανουμε για στηριξουμε φωτιστικα? διοτι οι κοινες βιδες ειναι κοντες και οσο αυξανει το μηκος μεγαλωνει και η διατομη κατι που δεν εινΑι συνηθως επιθυμητο.
-
H Fischer εχει πληρη και εξειδικευμενα προιοντα στηριξης με διαφορα ειδη απο βιδες και ουπα αναλογα με το υλικο του τοιχου.
http://www.fischer.gr/desktopdefault.as ... read-2448/ -
Μια απορία..τα σωληνάρια σιλικόνης και άλλων σφραγιστικών-συγκολλητικών υλικών...αυτά που εφαρμόζονται με πιστόλι.......υπάρχει κάποιος τρόπος να διατηρηθούν σε χρησιμοποιήσιμη κατάσταση ΜΕΤΑ το άνοιγμα, έστω για λίγους μήνες; Ή είναι προδιαγεγραμμένο να πήξει το υλικό στο στόμιο και να είναι για πέταμα σε λίγες μέρες μετά το άνοιγμα;
Κάποτε μου είχε πει κάποιος να βάζω μια βίδα ανάποδα στο στόμιο...μέσα στο σωληνάριο...αλλά δεν κατάφερα και πολλά, απλά κόλλησε πιο μέσα...
-
πιο πολλές πιθανότητες έχεις με το να αφήσεις τη μύτη επάνω και να ξεραθεί το υλικό εκεί. μετά απλά αλλάζεις μύτη.
ανάλογα το υλικό, πάει και το πόσο καιρό θα κρατήσει... -
Εγώ αφήνω πάνω την μύτη και κολλάω χαρτοταινία στην άκρη για να κλείσει η τρύπα. Κρατάει για πολύ καιρό. Μου έχει τύχει να έχει σκληρύνει όλη η μύτη και λίγο από το πάνω μέρος αλλά το έβγαλα με ένα μαχαίρι και ήταν από κάτω οκ το υπόλοιπο υλικό. Φυσικά δεν είναι να το έχεις έτσι μήνες.
-
Οι μεγαλες φυσιγγες, ειναι για μεγαλες δουλειες, για μικροτερες τρυπες να παιρνετε μικροτερα σωληναρια.
Αν βεβαια το μικρο κανει 2€ και το μεγαλο 4πλασιο 4€, ε δεν εχεις και καμμια τρελλη χασουρα, +την ασφαλεια του εξτρα υλικου αν γινει καμμια στραβη. -
Για μικροδουλειές παίρνω σιλικόνη σε σωληνάριο μικρό σαν της οδοντόκρεμας.
-
Έχω ξερές σιλικόνες και μαστίχες ΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΕΣ.
Οι ανοιγμένες ξεραίνονται πιο γρήγορα αλλά και οι κλειστές δεν αντέχουν πάνω από 1-2 χρόνια.Παίζει ρόλο και η μάρκα, πχ σιλικόνες Bison κρατάνε πολύ περισσότερο από φτηνές.
Οι μαστίχες κρατάνε πολύ περισσότερο από τις σιλικόνες.Τα υδατοδιαλυτά κρατάνε πολύ (μαστίχες).
Κάτι ακριβά σφραγιστικά (λάστιχο) σε αλουμινένια σωληνάρια ξεραίνονται σε μήνες όχι χρόνια.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]