-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Μπορει να μην χαλασε καν. Να ηταν προρυθμιζμενος υψηλα ο θερμοστατης και να λειτουργησε το θερμικο του. Βγαλε το πλαινο καπακι και στο κεντρο θα δεις τη κεφαλη της αντιστασης με το θερμοστατη. Ενα χρωματιστο, τετραγωνο συνηθως, 'κουτακι'. Εχει πανω ενα ρυθμιστικο θερμοκρασιας αλλα και ενα μικροσκοπικο κουμπακι reset. Πατα το και δες μετα αν λειτουργει. Αν η θερμοκρασια ειναι πανω απο 60C ρυθμισετο στους ~60C.
+1 και απο μένα!
10% πιθανότητα δίνω σε καμμένη αντίσταση, αφού είναι καινούρια συσκευή.
Α, και κλείσε το γενικό πριν βάλεις χέρι.
Ετσι κι αλλιώς , αν έχει 'πέσει' η ασφάλεια του θερμοστάτη, με το 'reset' θα ακουστεί 'κλικ' και μετά θα δουλέψει.Και ένα παράπονο φίλε lazarefa, δεν αντέχω , θα στο πώ:
Είσαι απο εκείνα τα μέλη του φόρουμ , που αφού υποβάλλουν μιά ερώτηση και πάρουν απαντήσεις-λύσεις, σπάνια επανέρχονται με το τελικό αποτέλεσμα, προκειμένου να μαθαίνουμε και οι υπόλοιποι την τελική - σωστή λύση που δόθηκε.
Και δεν στο λέω 'εχθρικα', παράπονο διατυπώνω να το 'ακούσουν' κι άλλοι που κάνουν το ίδιο-κατ΄εμέ- λάθος!
With no offense!Τελικά όντως ήταν θερμοστάτης παιδιά. Βέβαια δε δούλεψε το reset στην περίπτωσή μου, αλλά ευτυχώς που είχα κρατήσει το θερμοστάτη από το παλιό θερμοσίφωνο που ήταν πανομοιότυπος και δούλευε. Τοποθέτησα αυτόν στη θέση του παλιού, αφού βέβαια προηγουμένως είχα τεστάρει με το buzzer του πολυμέτρου την αγωγιμότητα της αντίστασης του θερμοσίφωνου (ήταν ΟΚ). Σύνδεση, και, όλα καλά. Ήδη περιμένω το νερό να πιάσει θερμοκρασία για να κάνω μπάνιο. Ευχαριστώ θερμά για τις υποδείξεις-συμβουλές.
dbekos, δεκτό το παράπονο, έχεις δίκιο και ζητώ συγνώμη από σένα και τους άλλους φίλους των οποίων τις συμβουλές κατά καιρούς έχω υιοθετήσει. Δυστυχώς το θέμα μου με το forum είναι γενικότερο, δεδομένου ότι πλέον (για διάφορους λόγους που δεν έχουν να κάνουν με το forum και τα παιδιά που γράφουν αλλά με μένα), μπαίνω εξαιρετικά σπάνια εδώ...Κι ενώ όλα δούλεψαν καλά για 2 μέρες (Κυριακή βράδυ και Δευτέρα) την περασμένη Τρίτη κι ενώ έχω ανάψει το θερμοσίφωνο για καμιά ώρα, μπαίνω άνετος να κάνω μπάνιο και τρώω ήττα. Το νερό ήταν πολύ χλιαρό, ότι είχε απομείνει από την προηγούμενη μέρα δηλαδή και πολύ γρήγορα άρχισε να τρέχει κρύο. Με λίγα λόγια θερμοσίφωνο γιοκ. Ανεβαίνω στο πατάρι και διαπιστώνω πάλι ότι δεν άναβε το λαμπάκι που παίρνει από το θερμοστάτη. Την επόμενη αγοράζω νέο θερμοστάτη κι αναβαίνω πάλι στο πατάρι για να ελέγξω τον υφιστάμενο θερμοστάτη. Διαπιστώνω ότι είχε πεταχτεί έξω το κουμπάκι reset που έχει. Οι κλέμες του δεν είχαν μαυρίσει ούτε βρήκα ίχνη υπερθέρμανσης δικά του ή στο κοαλώδιο που καταλήγει σαυτόν. Τον μετράω στις επαφές με πολύμετρο έχοντας ανάψει το διακόπτη από κάτω μήπως και παίζει πτώση τάσης στην αντίσταση λόγω φθοράς διακόπτη στον πίνακα (μάκα από τόξα κλπ, είναι 22 ετών η εγκατάσταση), αλλά μου δείχνει κανονικά 232 βόλτ να καταλήγουν εκεί.
Εν πάση περιπτώσει, επαναφέρω το μπουτόν και ξαναθέτω σε λειτουργία το θερμοσίφωνα και όλα ΟΚ. Να πω εδώ ότι την πρώτη φορά που άλλαξα το θερμοστάτη, είχα ρυθμίσει τη θερμοκρασία ψηλά, στους 75, ενώ τώρα την πήγα στους 70. Επίσης αφού περίμενα κοντά στη 1 ώρα να σβήσει το λαμπάκι στο θερμοσίφωνα (είναι και 80 λίτρων), δοκίμασα σκόπιμα και άδειασα ανοίγοντας τη βρύση του μπάνιου αρκετή ποσότητα ζεστού νερού για να τσεκάρω ότι ο θερμοστάτης αντιλαμβάνεται την πτώση θερμοκρασίας και κλείνει επαφή, πράγμα που όντως συνέβη (δούλεψε κανονικά δηλαδή).
Το ερώτημα είναι τι μπορεί να προκάλεσε το κόψιμό του και το πέταγμα του μπουτόν του την προηγούμενη μέρα, δεδομένου ότι είχε ξαναγίνει πρόβλημα με τον μανίσιο μερικές μέρες πριν, οπότε ενδεχομένως να μη μπορεί να θεωρηθεί ως τυχαίο συμβάν...
Πάντως αυτή τη στιγμή έχω κρατήσει τον παλιό και δουλεύει, κι έχω τον καινούριο που πήρα ως εφεδρικό. Υπόψη βέβαια ότι από την τελευταία επέμβαση της Τετάρτης έχει δουλέψει μόνο 1 φορά δεδομένου ότι από Πέμπτη ως και αύριο λείπω απ το σπίτι, οπότε δε μπορώ ακόμα να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα ως προς τη σωστή λειτουργία του τωρινού τοποθετημένου θερμοστάτη.. -
Κανα βραχυκυκλωμα με την αντισταση?
-
Το θερμικό δεν είναι και απολύτου ακριβείας, ούτε και ο θερμοστάτης. Τον έβαλες στους 75 (που παρεπιπτόντως είναι υπερβολικό για θερμοσίφωνα, δεν κάνεις μπάνιο με 50 βαθμούς?), οπότε ανέβασε ελαφρά παραπάνω και πέταξε το θερμικό. Βάλε τον θερμοστάτη στους 50-55 βαθμούς, να κάνεις και οικονομία.
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Το θερμικό δεν είναι και απολύτου ακριβείας, ούτε και ο θερμοστάτης. Τον έβαλες στους 75 (που παρεπιπτόντως είναι υπερβολικό για θερμοσίφωνα, δεν κάνεις μπάνιο με 50 βαθμούς?), οπότε ανέβασε ελαφρά παραπάνω και πέταξε το θερμικό. Βάλε τον θερμοστάτη στους 50-55 βαθμούς, να κάνεις και οικονομία.Αυτο.
Εγω τους βαζω ολους 60. -
εμένα από το ζεστό βγαίνει ψιλοκίτρινο το νερό, με άλατα + σκουριά, σαν να έχει χαλάσει κάποια βαλβίδα ανεπιστροφής ή να μην έχει καν
-
Εχω ένα κλιματιστικο 24 αρι ΤΟΥΟΤΟΜΙ και το χρησιμοποιώ για θερμανση (μιας και το πετρελαιο είναι προσιτό)
Ανάβοντας το φέτος μου κάνει κάτι παυσεις στην λειτουργεια αναβοσβήνουν και τα τρια ενδεικτικα λαμπακια λ που διαθετει πάνω η μοναδα και σταματα εντελώς.κάνοντας το επανεκκίνηση δουλευει και πάλι κανονικά.
Τα εσωτερικά του φίλτρα του είναι καθαρα, και θελω να ρωτήσω πρέπει να κοιταξω κατι άλλο πρωτου καλέσω τεχνικό?
Το μηχάνημα ειναι 5ετιας -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Το θερμικό δεν είναι και απολύτου ακριβείας, ούτε και ο θερμοστάτης. Τον έβαλες στους 75 (που παρεπιπτόντως είναι υπερβολικό για θερμοσίφωνα, δεν κάνεις μπάνιο με 50 βαθμούς?), οπότε ανέβασε ελαφρά παραπάνω και πέταξε το θερμικό. Βάλε τον θερμοστάτη στους 50-55 βαθμούς, να κάνεις και οικονομία.
Αυτο.
Εγω τους βαζω ολους 60.+1. Ρύθμιση στους 60οC, με τίποτε παραπάνω. Ακόμα και το 70άρι μπορεί να σε 'ξανα-εκπλήξει' δυσάρεστα.
@ tractioner : Για αρχή, 'παίξε ' λίγο με τις θερμοκρασίες που έχεις ρυθμίσει στο κοντρόλ και δές αν οι διακοπές συνεχίζονται. Και μην ρυθμίζεις εξ΄αρχής στο max τον ανεμιστήρα.
Δούλεψέ τα σταδιακά, δοκιμάζοντας πότε αναβοσβήνει μέσα απο αυτές το κλιματιστικό, γιατί στη λειτουργία 'θέρμανση' πολλά μηχανήματα έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες-'δυσκολίες'. -
Νομίζω 65 είναι η σωστή θερμοκρασία από πλευράς υγιεινής (μικρόβια, παστερίωση κλπ).
-
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Εχω ένα κλιματιστικο 24 αρι ΤΟΥΟΤΟΜΙ και το χρησιμοποιώ για θερμανση (μιας και το πετρελαιο είναι προσιτό)
Ανάβοντας το φέτος μου κάνει κάτι παυσεις στην λειτουργεια αναβοσβήνουν και τα τρια ενδεικτικα λαμπακια λ που διαθετει πάνω η μοναδα και σταματα εντελώς.κάνοντας το επανεκκίνηση δουλευει και πάλι κανονικά.
Τα εσωτερικά του φίλτρα του είναι καθαρα, και θελω να ρωτήσω πρέπει να κοιταξω κατι άλλο πρωτου καλέσω τεχνικό?
Το μηχάνημα ειναι 5ετιαςΕχεις κανα μανιουαλ ή ψαξε στο ιντερνέτι, μπορει τα λαμπακια να σημαινουν κατι ή να εχει συνμβει και σε αλλους και να το εχουν λυσει με καποιο τροπο που δε φαντάζεσαι.
-
Έχει κανείς καμμιά ιδέα για το πως μπορώ να μονώσω στην σκεπή το σημείο που μπαίνει μέσα το τουμπόραμα από τον ηλιακό; Εννοώ κάτι εκτός από το παραδοσιακό τσιμέντο ...
-
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
Έχει κανείς καμμιά ιδέα για το πως μπορώ να μονώσω στην σκεπή το σημείο που μπαίνει μέσα το τουμπόραμα από τον ηλιακό; Εννοώ κάτι εκτός από το παραδοσιακό τσιμέντο ...Αφρο πολυουρεθανης;
-
Θέλω να βαλω LED φωτισμό στον πάγκο της κουζίνας, με φωτιστική ισχύ αρκετή για να μπορέσει να δουλέψει (όχι απλά για 'εφε'). Ενα απλό LED strip με καλύπτει (μήκος περί τα 3 m)?
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Θέλω να βαλω LED φωτισμό στον πάγκο της κουζίνας, με φωτιστική ισχύ αρκετή για να μπορέσει να δουλέψει (όχι απλά για 'εφε'). Ενα απλό LED strip με καλύπτει (μήκος περί τα 3 m)?Θες τοσο LED strip οσο και το συνολικό μήκος του πάγκου σου.... Ο φωτισμός είναι επαρκέστατος.
-
+1 το ίδιο έχω βάλει.
-
Σας ευχαριστώ αμφότερους.
Και μια ψιλο-σχετική ερώτηση: μπορώ να βρω κάπου κάποιον πίνακα που να δίνει τις αντιστοιχίες 'φωτιστικής ισχύος' (συμπαθάτε με για τον άστοχο ορισμό) μεταξύ συμβατικών λαμπτηρων, λαμπτήρων 'οικονομίας' και LED? -
1w δίνει
Πυρακτώσεως 13-14 Lumen
Οικονομίας 60-70 Lumen
LED 90-100 Lumen -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Αυτο.
Εγω τους βαζω ολους 60.+1. Ρύθμιση στους 60οC, με τίποτε παραπάνω. Ακόμα και το 70άρι μπορεί να σε 'ξανα-εκπλήξει' δυσάρεστα.
@ tractioner : Για αρχή, 'παίξε ' λίγο με τις θερμοκρασίες που έχεις ρυθμίσει στο κοντρόλ και δές αν οι διακοπές συνεχίζονται. Και μην ρυθμίζεις εξ΄αρχής στο max τον ανεμιστήρα.
Δούλεψέ τα σταδιακά, δοκιμάζοντας πότε αναβοσβήνει μέσα απο αυτές το κλιματιστικό, γιατί στη λειτουργία 'θέρμανση' πολλά μηχανήματα έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες-'δυσκολίες'.Ok θα το έχω υπ οψην μου,ευχαριστώ
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Θέλω να βαλω LED φωτισμό στον πάγκο της κουζίνας, με φωτιστική ισχύ αρκετή για να μπορέσει να δουλέψει (όχι απλά για 'εφε'). Ενα απλό LED strip με καλύπτει (μήκος περί τα 3 m)?εγώ έβαλα το πιο αραιό strip που βρήκα και είναι επαρκέστατο. τώρα ζήλεψε και η μάνα μου και παρήγγειλα και για εκεί...
-
Κατά τη διαδικασία έρευνας αγοράς για φίλτρα πόσιμου νέρου ενεργού άνθρακα για το σπίτι, ανακάλυψα αυτό:
http://www.aquafilter.com/produkt.php?l ... =64&id=948Κατά τα λεγόμενα της εταιρείας προστατεύει το πλυντήριο ρούχων από τις επικαθήσεις αλάτων λόγω νερού. Ουσιαστικά προκαλεί μερική αποσκλήρυνση του νερού πλυντηρίου. Το έχει δοκιμάσει κανένας; Υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσει θέμα εφόσον τοποθετηθεί σετην ομαλή ροή-τροφοδότηση του νερού στο πλυντήριο ρούχων κατά τα πλυσίματα;
-
Μετατρέπει τα άλατα και δεν δημιουργούν πρόβλημα.
Ισχύει μόνο για κρύο νερό - αν ζεστάνεις το νερό θα έχεις πάλι πρόβλημα με άλατα.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]