-
Ειδα οτι η εταιρεία στο σαϊτ γραφει και για ασετον (νυχιων)... ίσως να δοκιμάσω αυτό πρώτα μιας και ακουγεται πιο 'λαϊτ' και αν 'τσου', βαζω και τα νίτρα.
Θενκ γιου Λαπ -
To ασετόν για τα νύχια περιέχει λάδι και είναι σχετικά αδύνατο προϊόν φτιαγμένο ειδικά για το βερνίκι των νυχιών, μάλλον δεν είναι κατάλληλο ειδικά για κόλλες που έχουν περάσει ημέρες και έχουν πολυμεριστεί πλήρως, είναι προϊόν που εξατμίζεται σε δευτερόλεπτα και δεν μπορεί να επιδράσει σε σκληρά υλικά, υπάρχει ασετόν 99% καθαρό, όλα αυτά όπως και το διαλυτικό του νίτρου εξατμίζονται σύντομα, κλείσε την κουζίνα, άνοιξε ένα παράθυρο ή αν υπάρχει εξωτερική πόρτα σε αυτήν και κάνε τη δουλειά σου με το μωρό και τη γυναίκα σου σε άλλο δωμάτιο, δεν είναι τίποτα το τρομερό, απλά είναι ο φόβος του πρωτάρη, μη βάλεις γάντια μιας χρήσης γιατί σε λίγα λεπτά θα έχουν καταστραφεί, μη φοβάσαι τα χέρια σου δεν παθαίνεις τίποτα επειδή δεν έχεις ξαναβάλεις διαλυτικό μετά σαπούνισε τα και βάλε μια Nivea, Το white spirit είναι το παλιό κλασικό νέφτι, ούτε αυτό κάνει τίποτα στις μοντέρνες πολυουρεθανικές κόλλες. Πρόσεξε τις επιφάνειες που θα πασαλλείψεις, αν είναι πλαστικές ενδέχεται να θολώσουν, πάρε μια μικρή σε μέγεθος σπάτουλα ή ένα μαχαίρι και προσπάθησε απαλά και με προσοχή να τις αφαιρέσεις χωρίς διαλυτικά, σκέτο με μηχανική αφαίρεση, δες πως αντιδρούν οι ξεραμένες κόλλες, πάρε μια δική σου εντύπωση από το υλικό, από το πληκτρολόγιο δεν μπορούμε να βοηθήσουμε. Εγώ θα ξεκινούσα με προσεκτικό ξύσιμο να δω το υλικό, αν αφαιρείται όλο σε βάθος μέχρι την επιφάνεις που είναι κολλημένο ή αν αφήνει λίγο, τότε θα έβαζα διαλυτικό, για τα υπολείματα που θα είχε αφήξσει πχ η σπάτουλα, κάνε δοκιμή να δείς το υλικό και αποφασίζεις μετά τις επόμενες κινήσεις σου.
-
21 Quadra, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σου να γράψεις όλες αυτές τις πληροφορίες.
Θα το ξανασυζητήσω και με τη γυναίκα μου και θα περάσω και από κάποιο κατάστημα να τα δω τα προϊοντα από κοντά.
Να είσαι καλά! -
Επεσε λιγο νερο στο μαρμαρινο πατωμα και εκανε κηλιδα. Τι θελουν και βαζουν μαρμαρο στα σπιτια ενα υλικο πορωδες που γεμιζει κηλιδες αμεσως.
Ξερει κανενας αν με τριψμο θα φυγουν ολες αυτες οι κηλιδες;
Δεν προκειται προφανως να αλλαξω πατωμα, θα το τριψω μονο.
-
Επεσε λιγο νερο στο μαρμαρινο πατωμα και εκανε κηλιδα. Τι θελουν και βαζουν μαρμαρο στα σπιτια ενα υλικο πορωδες που γεμιζει κηλιδες αμεσως.
Ξερει κανενας αν με τριψμο θα φυγουν ολες αυτες οι κηλιδες;
Δεν προκειται προφανως να αλλαξω πατωμα, θα το τριψω μονο.
Για κάνε ένα τεστ με λευκό ξύδι ανάμιξη με νερό, ποτέ δε ξέρεις..
-
Ναι. Αλλά με ειδική σκόνη και λευκό σκότς μπραϊτ. Με τίποτα αλλο
Πάνε σε μαγαζί με υλικά για μαρμαρα και γρανίτες και ρώτα για την σκόνη που τα γυαλίζεις.
Προσοχή επίσης ποτε βιακαλ και αντίστοιχα καθαριστικά σε μαρμαρα. Ποτε των ποτών.
Κατά τα άλλα. Ναι είναι ηλιθια επιλογή τα μαρμαρα.
Εχουν βγει κάτι καινούργια πλακάκια με απομίμηση μαρμάρου, σούπερ γκλος και δεν καταλαβαινουν ούτε από νερά, ούτε από βιακαλ κτλ. Αυτά είναι η καλύτερη επιλογή.
Το ιδιο και τα ξύλινα πατώματα. Απομεινάρια μιας παλιάς αισθητικής και ψευτο πολυτελειας. Παλιές γενιές εργολάβων και πελατών. Το μάρμαρο στα πολυτελή μέγαρα και στα μουσεία απαιτούν ειδικό προσωπικό που τα περιποιείται. Αλλο τα πολυτελή μέγαρα άλλο τα απλα σπίτια καθημερινών ανθρώπων με χίλιες δύο ασχολίες.
Εχουν βγει και ειδικά βερνικια μαρμάρου που τα κάνουν γκλος και τονίζουν το βαθύ τους χρώμα. Με αυτά ρίχνεις ότι θέλεις πάνω τους και δεν παθαίνουν τίποτα. Απλά θέλει καλή εφαρμογή διοτι το φινίρισμα που αφήνει το πέρασμα από το βερνίκι αφήνει πίσω φουσκάλιτσες και γραμμές.
Εγω τα έχω και τα δύο. Παντού μαρμαρα σε όλο το σπίτι και στο μπαλκόνι και στις κρεβατοκαμαρες ξύλο. Ότι χειρότερο. Κάθε χρόνο επιδιορθωνω ζημιες
-
Οχι, όξινα σε μάρμαρο!!!!!!
Προσεχε
Εδω εισαι. Ελληνική εταιρία κιόλας.
Εχουν κάνει και μια αναβάθμιση. Η παλιότερη φουρνιά ήταν πιο κιτρινωπα, τώρα είναι πιο λευκά.
Σου λεε να βάλεις νερό πριν τριψεις γύρω από την χούφτα που θα ρίξεις με την σκόνη. Εγω προτείνω σπρέι σαν το dettol, να το γεμίσεις με νερό και να ψεκασεις πάνω στην χούφτα από τη σκόνη 3 με 5 φορές. Το τρίβεις αργά και με σταθερή πίεση με λευκό σκότς μπραϊτ, το καθαρίζεις με ένα πανάκι όταν τελειωσεις και γίνεται τζάμι το μάρμαρο. Αν το κάνεις δύο τρεις φορές μοιάζει τόσο γυαλισμένο σαν να έπεσε νερό πάνω του.
Βαλε γάντια μιας χρήσεως γιατί αν έχεις γδασιρματα στο χέρι θα τσούξει ελαφρά εκεί το χέρι.
Κατά τα άλλα όταν θα γίνεται σωστή δουλειά θα ακους την σκόνη να κάνει σαν αυτά που βάζαμε μικροί και έσκαγαν στο στόμα. Τσικ Τσικ θα ακους. Αλλά εσύ είσαι και μπαρμπουλης δεν ξέρω αν είχατε τέτοια μικροι .
Τότε θα καταλάβεις ότι οντως το κρυσταλοποιει το μάρμαρο. Επίσης η μυρωδιά του θυμίζει ιδρωμένη μασχάλη. Απόλαυση.
-
Τι μάρμαρο έχεις ; Επειδή ακούγεται λίγο υπερβολικό το νερό να έκανε κηλίδα που δεν φεύγει, εκτός κι αν μιλάμε για μαύρο μάρμαρο. Βάλε καμιά φωτογραφία.
-
Μένει κηλίδα ή σταμπα αν έχει αρκετά άλατα το νερό στο σπίτι. Και στα μπεζ και στα λευκά και σε όλα τα χρωματα. Έχω μεγάλη εμπειρία χρόνια τώρα, με αυτές παλεύω και τις επιδιορθωνω.
Καλα δεν μιλώ για καφέ ή ακόμα χειρότερα λεμόνι ή πορτοκαλάδα. Εκεί άστα να πάνε.
Το μάρμαρο στο σπίτι είναι το χειρότερο πάτωμα. Στα δημόσια κτήρια και τα πολυτελή μεγαρα ειναι μια χαρά. .
-
Οχι, όξινα σε μάρμαρο!!!!!!
Προσεχε
Εδω εισαι. Ελληνική εταιρία κιόλας.
Εχουν κάνει και μια αναβάθμιση. Η παλιότερη φουρνιά ήταν πιο κιτρινωπα, τώρα είναι πιο λευκά.
Σου λεε να βάλεις νερό πριν τριψεις γύρω από την χούφτα που θα ρίξεις με την σκόνη. Εγω προτείνω σπρέι σαν το dettol, να το γεμίσεις με νερό και να ψεκασεις πάνω στην χούφτα από τη σκόνη 3 με 5 φορές. Το τρίβεις αργά και με σταθερή πίεση με λευκό σκότς μπραϊτ, το καθαρίζεις με ένα πανάκι όταν τελειωσεις και γίνεται τζάμι το μάρμαρο. Αν το κάνεις δύο τρεις φορές μοιάζει τόσο γυαλισμένο σαν να έπεσε νερό πάνω του.
Βαλε γάντια μιας χρήσεως γιατί αν έχεις γδασιρματα στο χέρι θα τσούξει ελαφρά εκεί το χέρι.
Κατά τα άλλα όταν θα γίνεται σωστή δουλειά θα ακους την σκόνη να κάνει σαν αυτά που βάζαμε μικροί και έσκαγαν στο στόμα. Τσικ Τσικ θα ακους. Αλλά εσύ είσαι και μπαρμπουλης δεν ξέρω αν είχατε τέτοια μικροι .
Τότε θα καταλάβεις ότι οντως το κρυσταλοποιει το μάρμαρο. Επίσης η μυρωδιά του θυμίζει ιδρωμένη μασχάλη. Απόλαυση.
Δεν ξερω αν αναφερεσαι σε μενα, το μπαρμπουλης τι ειναι;
Προφανως δεν προκειται να κατσω να τριβω το μαρμαρο με αλχημειες. Οταν ερθει η ωρα θα φερω ενα μαστορι με μηχανημα να το τριψει. Το εκανε ο γειτονας και μου ειπε οτι καθαριζει. Βεβαια πρεπει να αδειασω το σπιτι πρωτα οποτε θα περιμενει και αυτο.
Επισης εχω δει μαρμαρα σε εμπορικα κεντρα και κτιρια γραφεια που εχουν μπει πριν δεκαδες χρονια και ακομα φαινονται σαν να μπηκαν εχτες. Φυσικα θα ειναι και διαφορετικη ποιοτητα και ξερω οτι εχουν μηχανημα και τα καθαριζουν καθε βραδυ.
-
Τι αλχημείες ρε συ. Δεκαετίες πριν τα μηχανήματα με πέτρες και τώρα με ριτινες διαμαντιών έτσι έτριβαν τα μαρμαρα. Κρύσταλλοποιηση λέγεται η μέθοδος. Για τοπικές κηλίδες δεν χρειάζεται καν μηχάνημα. Αν είναι δυνατόν!
Αν δεν θες εμπειρίες για να έχεις λύση στο πρόβλημα σου τοτε τι ρωτάς;
Σου λέω έχω μαρμαρα στο σπίτι και ετσι τα διορθώνω επί χρόνια και έχω εξαιρετικά αποτελέσματα. Καθρέφτης είναι τα μαρμαρα... Και εσύ μου λες ότι να ναι.
Υ γ Μπαρμπουλης στο ελλαντα... ειναι ο μεγάλος σε ηλικία. Από το μπάρμπας σε πιο γλυκιά Version.
-
Tριψιμο εννοουσα να φερω μαστορα με μηχανημα να το τριψει. Εγω θα καθομαι να τριβω τα μαρμαρα; Εχω καλυτερα πραγματα να κανω με τον χρονο μου. Εξαλλου εχει πολλες κηλιδες. Απλα ανεφερα ποσο ευκολα κανει τις κηλιδες. Μπορει το μαρμαρο το δικο μου να ειναι σκαρτο. Που δεν ειναι και δικο μου, εγω αγορασα ενα διαμερισμα απο κατασκευαστη χωρις να γνωριζω ποιοτητες. Για μενα ο σκαρτος ειναι ο κατασκευαστης και δεν εχει κανει λιγα στην πολυκατοικια.
Πως ξερεις την ηλικιας μου και με αποκαλεις με αυτον τον τροπο; Θα εχω δικιο να σε λεω χαζουλη;
-
Lap χεστήκαμε για τα μάρμαρα ειλικρινά.. Εγώ αραιωμένο ξύδι θα έβαζα.. Εσύ μη βάλεις
-
Εσυ μπορεί να χεστηκεςγια τα μαραμρα. Κάποιοι άλλοι όμως όχι. Μπορεί αν μην έχεις μαραμρα σπίτι σου. Μπορεί να μην έχεις καν δικό σου σπίτι. Γενικά μπορεί οτιδηποτε
Ομως σε αυτα που σε ενδιαφέρουν εσένα και δίνεις τις ωραίες συμβουλές σου, δεν σου απαντουν οι υπόλοιποι 'χεστηκαμε'
Τώρα αν εσύ θες να βάλεις και βιακαλ σε μαρμαρο. Βαλε, δικαίωμα σου είναι.
Το να προτείνεις όμως όξινο υγρό, έστω και σε διάλυμα πάνω σε μάρμαρο, είναι.... αντε να το πω φάουλ μιας και έχει τελικό σήμερα
-
This post is deleted! -
Βρε unbeatable... Όντως εχέσθην για τα μάρμαρα είναι αλήθεια, can't help it, is truth. Δεν προσπαθώ να επιβάλλω σε κανένα τις συμβουλές μου σε αντίθεση με εσένα.
Μπορεί λοιπόν αυτοί που έχουν δικό τους σπίτι, αμάξι, μάρμαρα κτλ να κρίνουν μόνοι τους τι θα κάνουν. Και εσύ μπορεί μην έχεις δικό σου σπίτι, αμάξι αλλά who cares. Μπορεί να συμβαίνουν πολλά και διάφορα στο μυαλό σου ακόμα και να ζηλέυεις αυτούς που έχουν όσα δεν έχεις εσύ, αλλά αυτό δε μας ενδιαφέρει και δε μας αφορά.
Είναι γνωστό αυτό που λές για τα όξινα και τα μάρμαρα, αλλά έγραψα τι θα έκανα εγώ και πώς θα το έκανα. Σιγά το μάρμαρο όμως, πάω να δώ μπαλά.
-
Μια φορά (τουλάχιστον, πολλές φορές το κάνει) έδωσε απλά κι ωραία 100% σωστές οδηγίες ο Λαπης, έχοντας εντρυφήσει στο θέμα και προσπαθώντας να βοηθήσει, και του το βγάλατε απ τη μύτη...
Έπεσε θύμα των κολλημάτων και σοφιστειών που με υπερβάλλοντα ζήλο χρησιμοποιεί καμιά φορά και που χω τσακωθεί και γω μαζί του.
Αλλά δεν πάει έτσι. Δε χρειάζεται profiling και καταστιχο να γράφουμε τον καθένα. Ας 'δικαζουμε' την εκάστοτε άποψη κι όχι τον άνθρωπο. Ξεχαστε για λίγο τις πολιτικές σας αρχές-πεποιθησεις. >:-)
Κι όταν έχει δίκιο καποιος να το αναγνωριζουμε, όπως και τη διάθεση για βοήθεια, ανεξαρτήτως προϋπηρεσίας.
-
Μια φορά (τουλάχιστον, πολλές φορές το κάνει) έδωσε απλά κι ωραία 100% σωστές οδηγίες ο Λαπης, έχοντας εντρυφήσει στο θέμα και προσπαθώντας να βοηθήσει, και του το βγάλατε απ τη μύτη...
Έπεσε θύμα των κολλημάτων και σοφιστειών που με υπερβάλλοντα ζήλο χρησιμοποιεί καμιά φορά και που χω τσακωθεί και γω μαζί του.
Αλλά δεν πάει έτσι. Δε χρειάζεται profiling και καταστιχο να γράφουμε τον καθένα. Ας 'δικαζουμε' την εκάστοτε άποψη κι όχι τον άνθρωπο. Ξεχαστε για λίγο τις πολιτικές σας αρχές-πεποιθησεις. >:-)
Κι όταν έχει δίκιο καποιος να το αναγνωριζουμε, όπως και τη διάθεση για βοήθεια, ανεξαρτήτως προϋπηρεσίας.
Σωστός ο πήλιος
-
Piliou θα με τρελάνεις και εσύ τώρα ? Σε ποιό σημείο του είπα ότι έχει λάθος ? Ποιός ξεκίνησε τους χαρακτηρισμούς και τα γνωστά?
'Ξεχαστε για λίγο τις πολιτικές σας αρχές-πεποιθησεις. >:-)'
Lol στο επιστρέφω αυτούσιο. Είσαι ένα topic παραδίπλα για πολιτικό οχετί παραλήρημα, πάρτο αλλιώς
-
Και εγώ Lap έφερα μάστορα ( ο Θεός να τον κάνει ) να μου φτιάξει τα μάρμαρα ( Μυκηνών ) και τα έκανε κώλο... νύχτα έφυγε αυτός. Όποτε πέσει κάτι υγρό αφήνει αμέσως θολούρα και ας σκουπιστεί σε χρόνο μηδέν . Έχω πάρει διάφορα υγρά καθαρισμού και πειραματίζεται η γυναίκα... Σε κάποια ελάχιστα σημεία έχουν ξεκινήσει και βγάζουν κάτι ραγισματάκια , αίσχος .
Οσο αρχοντικό και αν δείχνει το μάρμαρο σαν το πλακάκι δεν έχει. Αν είχα τα λεφτά θα τα έσπαγα και θα έβαζα γρανιτοπλακάκι ( δεν γινόταν-ήθελα να στρώσω πάνω από το μάρμαρο πλακάκι ), είχα βάλει στο μικρό σπίτι που μέναμε πρώτα , σκέψου έπεσε η χύτρα η Fisler υπό γωνία και δεν έπαθε τίποτα.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]