-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Θέλω να σε δω πως θα τον μετακινεις, για να σκουπισεις απο κάτω...Οβερλάιτ για τον χωρο κατω απο το τραπεζακι!
-
Πιο δύσκολο (θέλει καλούπι) αλλά πιο όμορφο και πρακτικό θα ήταν αν μπορεί η εμπρός πλευρά να έχει πόδια και ο χώρος από κάτω να είναι κενός για να αποθηκεύεις πχ ξύλα για τζάκι ή υλικά κήπου κλπ.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Πιο δύσκολο (θέλει καλούπι) αλλά πιο όμορφο και πρακτικό θα ήταν αν μπορεί η εμπρός πλευρά να έχει πόδια και ο χώρος από κάτω να είναι κενός για να αποθηκεύεις πχ ξύλα για τζάκι ή υλικά κήπου κλπ.Σωστά, να μην χτυπάνε και τα πόδια όταν κάθεσαι και να μπαίνουν μέσα.
-
Για τον τσιμεντένιο καναπέ:
Πάρε ένα κουτί αποθήκευσης πλαστικό για εξωτερικό χώρο, κοντά στις διαστάσεις που θες τον καναπέ, και χτίσε τον γύρω του, ώστε να εφαρμόζει σχετικά το κουτί με τον καναπέ. Φρόντισε να μπορείς να αφαιρείς το κουτί από τον καναπέ, πχ για τον χειμώνα.Για το βάθρο μου, τα ροδάκια είναι ακριβά (12 ευρώ το ένα).
Σκεφτόμουν τα καδρόνια της μεγάλης πλευράς να τα βάλω πάνω από αυτά της μικρής πλευράς (σαν Jenga) και να βάλω τα ροδάκια στης μεγάλης, κολλητά με της μικρής. Το mdf θα μπει πάνω στα μεγάλα καδρόνια.Υπάρχει κάποιο εύκολο πρόγραμμα να σχεδιάσω ιδέες;
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Τρυπες στο πατωμα και κομματια μπετοβεργας για να δεσει;
βέβαια, εξαρτάται και απο τη χρήση .....
πονηρά μυαλά
Μάλλον θα κάνω χαρακιές με τον τροχό, στα σημεία που θα 'κάτσει' πάνω το τουβλάκι (όχι τσιμεντόλιθο στο σπίτι ωρέ). Κάτσε να καλοκαιριάσει λίγο και θα ξεκινήσω -με το ανάλογο φωτοσούτινγκ.
-
Σήμερα που είχα τη γιορτή μου (τρομάρα μου) βρήκε να τρυπήσει ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας...Βρίσκεται τοποθετημένος οριζόντια σε μικρό πατάρι πάνω από το μπάνιο και εδώ και μέρες είχε νοτίσει το ταβάνι του μπάνιου. Σήμερα δε, έσταζε σταγόνες από το ταβάνι, οπότε μια επίσκεψη στο πατάρι επιβεβαίωσε τους φόβους μου...νερό έτρεχε από τα 2 άκρα του θερμοσίφωνα. Έκανα τα προφανή, κλείσιμο βάνας παροχής θερμοσίφωνα, εκκένωση από νερά του θερμοσίφωνα και μάζεμα με σφουγγαρόπανο του νερού από το δάπεδο του παταριού. Κι ερχόμαστε στα δύσκολα τώρα. Ο παλιός θερμοσίφωνας ήταν 100 λίτρων (μήκος περί τα 95 εκ.). Ο νέος σκέφτομαι να είναι 80 λίτρων. Εϊμαστε 2 άτομα στο σπίτι. Νομίζω πως είναι ΟΚ. Από μάρκες έχετε κάτι να προτείνετε; Ο κλασικός ELCO duroglass εξακολουθεί να είναι καλή επιλογή; O παλιός ήταν μάρκα μ έκαψες αλλά πρέπει να κράτησε 22 ολόκληρα χρόνια! (από κατασκευής του σπιτιού). Ο Elco από τιμές παίζει γύρω στα 120 ευρώ. Άλλες μάρκες που θα προτείνατε; Επίσης, εργατικά πόσο χρεώνουν για αντικατάσταση; Παρακαλώ τα φώτα σας...
-
Εγώ θα σου πρότεινα ταχυθερμαντήρα. Ρίξε μια ματιά, έχω πρακτικά καταργήσει τον ηλ. θερμοσίφωνα εδώ και 4-5 χρόνια, δεν πρέπει να έχει ανάψει ούτε μια φορά. Η 'πολυτέλεια' να έχεις ζεστό νερό στη θερμοκρασία που αγαπάς μέσα σε 10' είναι σπουδαία υπόθεση, χώρια που (λένε ότι) είναι τελικά οικονομικότεροι σε ρεύμα και νερό. Οι 'καλοί' κοστίζουν κανα 150άρι με την τοποθέτηση, ΑΝ θυμάμαι καλά.
Μόνο θέμα, ότι πρέπει να τραβηχτεί γραμμή από τον πίνακα (συνήθως κρυμμένο με 'καναλάκι', αν δεν μπορεί να κρυφτεί σε κανένα πατάρι και να κατέβει από τρύπα στο ταβάνι) μέχρι τη μπανιέρα/ντουζιέρα. -
Μη πάρεις ELCO.
Είχα τον απλό με 5 χρόνια εγγύηση και τρύπησε στα 6. Χειρότερο θερμοσίφωνο δεν έχω δει. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μόνο θέμα, ότι πρέπει να τραβηχτεί γραμμή από τον πίνακα (συνήθως κρυμμένο με 'καναλάκι', αν δεν μπορεί να κρυφτεί σε κανένα πατάρι και να κατέβει από τρύπα στο ταβάνι) μέχρι τη μπανιέρα/ντουζιέρα.
Αφού υπάρχει η γραμμή του θερμοσίφωνα συνήθως στο μπάνιο μπορείς να πάρεις από εκεί. Εκτός αν δεν φτάνει το καλώδιο αυτό...
-
ιλιλια η εργαλειοθήκη σου γαμεί, κυριολεκτικά και μεταφορικά
-
Δεν κατάλαβα δλδ, τι περίμενες? Απ' τ' άγια χώματα είναι, δεν αστειευόμαστε εμείς εδώ χάμου, εκεί πέρα να πούμε.
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Σήμερα που είχα τη γιορτή μου (τρομάρα μου) βρήκε να τρυπήσει ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας...Βρίσκεται τοποθετημένος οριζόντια σε μικρό πατάρι πάνω από το μπάνιο και εδώ και μέρες είχε νοτίσει το ταβάνι του μπάνιου. Σήμερα δε, έσταζε σταγόνες από το ταβάνι, οπότε μια επίσκεψη στο πατάρι επιβεβαίωσε τους φόβους μου...νερό έτρεχε από τα 2 άκρα του θερμοσίφωνα. Έκανα τα προφανή, κλείσιμο βάνας παροχής θερμοσίφωνα, εκκένωση από νερά του θερμοσίφωνα και μάζεμα με σφουγγαρόπανο του νερού από το δάπεδο του παταριού. Κι ερχόμαστε στα δύσκολα τώρα. Ο παλιός θερμοσίφωνας ήταν 100 λίτρων (μήκος περί τα 95 εκ.). Ο νέος σκέφτομαι να είναι 80 λίτρων. Εϊμαστε 2 άτομα στο σπίτι. Νομίζω πως είναι ΟΚ. Από μάρκες έχετε κάτι να προτείνετε; Ο κλασικός ELCO duroglass εξακολουθεί να είναι καλή επιλογή; O παλιός ήταν μάρκα μ έκαψες αλλά πρέπει να κράτησε 22 ολόκληρα χρόνια! (από κατασκευής του σπιτιού). Ο Elco από τιμές παίζει γύρω στα 120 ευρώ. Άλλες μάρκες που θα προτείνατε; Επίσης, εργατικά πόσο χρεώνουν για αντικατάσταση; Παρακαλώ τα φώτα σας...Έχοντας αντικαταστήσει πλέον το θερμοσίφωνα με νέο (κόστος υλικών 123 ευρώ, εργασία δικιά μου), καιρός είναι για ένα βάψιμο του ταβανιού του μπάνιου που στο 1/3 της επιφάνειάς του έχει βγάλει μαύρα σημάδια (μούχλα) λόγω της υγρασίας που τράβηξε από τη διαρροή του τρύπιου θερμοσίφωνου. Ο προβληματισμός είναι ως προς τη βαφή. Η υφιστάμενη (κακής ποιότητας) είχε γίνει προ 7ετίας με πλαστικό χρώμα. Το μπάνιο λόγω παταριού είναι χαμηλοτάβανο ( περίπου 2m) με συνέπεια να πιτσιλιέται καμιά φορά από τα ντους. Επίσης είναι μικρό σε επιφάνεια (3,5-4 τμ). Έστω ότι ξύνω όλη την παλιά μπογιά πριν βάψω με νέα. Το θέμα είναι, να χρησιμοποιήσω υδρόχρωμα που ναι μεν είναι μειωμένης αντοχής αλλά αφήνει το ταβάνι να αναπνέει, ή ειδικό αντιμουχλικό πλαστικό; Τι προτείνετε;
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
[ Έστω ότι ξύνω όλη την παλιά μπογιά πριν βάψω με νέα. Το θέμα είναι, να χρησιμοποιήσω υδρόχρωμα που ναι μεν είναι μειωμένης αντοχής αλλά αφήνει το ταβάνι να αναπνέει, ή ειδικό αντιμουχλικό πλαστικό; Τι προτείνετε;Ξυσιμο, ασταρωμα και αντιμουχλικο χρωμα,
το υδροχρωμα που το θυμηθηκες ? καθε φορα που θα θελεις να το καθαρισεις θα αφαιρεις και το μισο χρωμα. -
Ο χρήστης p_george έγραψε:
[ Έστω ότι ξύνω όλη την παλιά μπογιά πριν βάψω με νέα. Το θέμα είναι, να χρησιμοποιήσω υδρόχρωμα που ναι μεν είναι μειωμένης αντοχής αλλά αφήνει το ταβάνι να αναπνέει, ή ειδικό αντιμουχλικό πλαστικό; Τι προτείνετε;
Ξυσιμο, ασταρωμα και αντιμουχλικο χρωμα,
το υδροχρωμα που το θυμηθηκες ? καθε φορα που θα θελεις να το καθαρισεις θα αφαιρεις και το μισο χρωμα.+1
Επισεις αφου το ξυσεις, ασε μερικες μερες να περασουν πριν το ασταρωσεις να στεγνωσει ο σοβας, γιατι αλλιως σε λιγο καιρο θα φουσκωσει παλι. -
Υπάρχει ένα πανάκριβο ειδικό αστάρι και ειδικό πλαστικό για κουζίνες και μπάνια (benjamin moore).
Για ένα μπάνιο όμως το ποσό δεν είναι απαγορευτικό, 1 λίτρο και 1 λίτρο θα χρειαστεί. -
Θελω τη γνωμη σας για τα παρακατω πλυστικα:
MAKITA 100BAR 360 L/H 1300W HW102
NILFISK ALTO 105 BAR 1400WATT C105.5-5
NILFISK ALTO C110.3-5 XTRA 62C350Προοριζεται για πλυσιμο μπαλκονιων, παντζουριων και ενιοτε αυτοκινητου.
Επισης, υπαρχει καποιο εξειδικευμενο καταστημα στη Θεσσαλονικη που να εμπορευεται τα παραπανω? -
Tα ALTO τα εχει σιγουρα το καταστημα ΑΦΟΙ ΚΡΕΩΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑ Ο.Ε. στην Μοναστηριου 18 (ειναι ο αντιπροσωπος και το service των DeWALT και BLACKANDDECKER),επειδη περναω καθε ημερα απο εκει τα βλεπω στην βιτρινα.Για τα ΜΑΚΙΤΑ ξερω οτι το service για την Β.Ελλαδα ειναι στην ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΥ 1 - (ΝΤΕΠΩ) αλλα δεν ξερω και αν τα εμπορευεται,σιγουρα ομως θα ξερει που υπαρχουν(σιγουρα σε οσα καταστηματα εργαλειων εχουν εξω στην βιτρινα το σημα ΜΑΚΙΤΑ-και ειναι πολλα)
-
εγώ πήρα το alto 3.5 από amazon. μια χαρά είναι για γενικές δουλειές στο σπίτι. πήρα και το εξάρτημα για το πάτωμα,με αυτό κάνω μπαλκόνια και γκαράζ χωρίς να πιτσιλάει
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
εγώ πήρα το alto 3.5 από amazon. μια χαρά είναι για γενικές δουλειές στο σπίτι. πήρα και το εξάρτημα για το πάτωμα,με αυτό κάνω μπαλκόνια και γκαράζ χωρίς να πιτσιλάειΠόσο κόστισε? (Το βρηκα 103€ στη Θεσσαλονικη)
Αμαξι πλενει? -
Δεν υπαρχει λόγος να πας σε κάτι τόσο ακριβό.
Το Carrefur βγαζει συχνά πυκνα πλυστικά με 50 ευρώ.Έχω τέτοιο (οχι εγω, αλλα το χρησιμοποιώ περισσότερο εγώ ) και κάνει παραπάνω απο καλά την δουλειά του!
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]