-
Ο χρήστης emil έγραψε:
35-50 κοστίζουν οι μειωτήρες και καλό είναι να έχουν μανόμετρο πάνω για έλεγχο
πού κολλάει το σίφτυ;
Στο ότι το βρίσκω λίγο εξεζητημένο να έχει και μανόμετρο αυτό που θα βάλω...
μόνο περιττό δεν είναι το μανόμετρο και δεν κοστίζει πάνω από 3-4€
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δεν ξέρω, η εγκατάσταση έγινε από τον υδραυλικό πριν από καμιά 15αρια χρόνια και ήταν δική του πρωτοβουλία. To presscontrol χρειάζεται άλλο μοτέρ ή δουλεύει και με το υπάρχον;σε εμάς το μοτέρ είναι πάνω στη βάση που έχει το δοχείο, και υπέθεσα οτι έτσι θα είναι και σε εσένα. όμως έχεις αρκετό χώρο και όντως δεν φαίνεται ιδιαίτερα πολύπλοκο με αυτή τη διάταξη.
-
Δεξαμενή 100 λίτρων + περαστικά: 170+30=200 ευρώ.
Καινούριο ανοξείδωτο μοτέρ + δεξαμενή = 330 ευρώ.
Το τωρινό μοτέρ είναι μαντεμενιο λογικά, 15ετίας.
Κλείνω προς την δεύτερη λύση μάλλον, χωρίς να είναι σίγουρος.
Ένα σύστημά με pressostat ποσό πηγαίνει;
Sent from my MB860 using smoke signals.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δεξαμενή 100 λίτρων + περαστικά: 170+30=200 ευρώ.Καινούριο ανοξείδωτο μοτέρ + δεξαμενή = 330 ευρώ.
Το τωρινό μοτέρ είναι μαντεμενιο λογικά, 15ετίας.
Κλείνω προς την δεύτερη λύση μάλλον, χωρίς να είναι σίγουρος.
Ένα σύστημά με pressostat ποσό πηγαίνει;
Sent from my MB860 using smoke signals.
αναλογα τις πιεσεις που θες παει
αν ειναι να πας για νεο συστημα καλυτερα να βρεις ενα μοτερ που να εχει Press επανω του ηδη κατι σαν αυτα δηλαδη http://www.marcopumps.gr/gr/catalog/08- ... press.html -
Eυχαριστώ, μάλλον θα παίξει presscontrol στο υπάρχον μοτέρ, ξεκινάνε από τα 50 ευρώ αυτοί.
-
δεξαμενή 100 λίτρων? δεν είναι λίγο μεγάλη?
επίσης αυτό το σύστημα με το press control πως συμπεριφέρεται αν πχ πλένω τα πιάτα? (ανοίγει κάθε τρεις και λίγο?)drdino ξανακοιτάω τη φωτό σου και μου αρέσει η εγκατάσταση.για πες λίγο περισσότερα για τη διάταξη. βλέπω έχεις φίλτρα. αυτή με τι νερό τροφοδοτείται και τι καταναλώσεις τροφοδοτεί?
-
Oι μεταλλικοί σωλήνες είναι κατά βάση της εγκατάστασης του πιεστικού που έκανε ο υδραυλικός. Ναι, τα 100 λίτρα είναι αρκετά, δεν ξέρω γιατί έβαλε τέτοιο μέγεθος. Το πιεστικό έχει δεξαμενή νερού 1 κυβικού και το έχουμε γιατί παίζουν διακοπές το καλοκαίρι/περιόδους ποτίσματος.
Τα πράσινα είναι δική μου πατέντα και γιαυτό είναι λίγο μπερδεμένα στην όψη. Μπήκαν για τα φίλτρα. Αυτά φιλτράρουν την κεντρική παροχή του σπιτιού. Το πρώτο (βάθος) είναι χαλαζία (άλατα κλπ) και το άλλο σχοινένιο φίλτρο για σωματίδια και τα παράγωγα του χαλαζία. Μετά το νερό μοιράζεται στο σπίτι. Έχω βάλει μια παράκαμψη/απομόνωση του συστήματος με τα φίλτρα ώστε να μπορεί να έχει το σπίτι νερό κατά την αλλαγή των φίλτρων ή αν χαλάσει κάτι.
Η έξοδος του πιεστικού είναι με ανεπίστροφες κλπ και δεν περνάει από τα φίλτρα γιατί ήδη το νερό που έχει πάει στην δεξαμενή έχει περάσει από κει.
Τα φίλτρα μπήκαν γιατί είχαμε θέματα με άλατα και με χώματα.
-
Λοιπον δεν γράφω εδώ και καιρο στο φόρουμ διότι με πήραν αμπάριζα οι εργασίες ανακαίνισης του σπιτιού μου αναμείνατε για φώτο εντός ολίγων ημέρών.
Επέσε πολύ προσωπική εργασία καθότι ηλεκτρολογικά υδράυλικά κουζινα πάτωμα έγιναν από τα χεράκια μου.
Το λοιπόν μιά ερώτηση τα σοβατεπι (ξυλινα) πώς τα κολλάμε στον τοίχο ξέρω μια μέθοδο με κάρφωμα και κόλλα, αλλά τι καρφί πρεπεί να είναι αυτό που να μήν στραβώνει με το κάρφωμα. -
http://3.bp.blogspot.com/_RXelXTz-lIM/S ... s-horz.jpg
-
Εχει ειδικα καρφια για μπετόν , αν θυμαμαι καλα ατσαλοπροκες τις λενε , αν πας στα σιδηρικα είδη και ζητήσεις θα σου δώσουν...
-
thanx!
-
Κλιματιστικό 10ετίας (από Carrefour) άρχισε πρόσφατα να 'κελαηδάει' μετά από τα 15-20 λεπτά λειτουργίας. Ο ήχος προέρχεται από την εσωτερική μονάδα και δεν αλλάζει αν αλλάξω ταχύτητα στον ανεμιστήρα. Μετά από κάμποση ώρα 'κελαηδήματος' ο ήχος σταματάει για λίγο αλλά μετά ξαναρχίζει. Εκτιμώ ότι είναι κάποιο ρουλεμάν που τα'χει παίξει. Παίζει να είναι στα έδρανα του ανεμιστήρα; Υπάρχει αντλία στην εσωτερική μονάδα που φροντίζει να κυκλοφορεί το ψυκτικό και ο ήχος να προέρχεται από εκεί; Αν το βρω το ρουλεμάν, παίζει να πάρει παράταση ζωής με κανένα λιπαντικό σπρέι; Αν ναι, τι να χρησιμοποιήσω; Αν όχι, καμμιά εκτίμηση για το τι θα στοιχίσει η επισκευή;
-
Στην εξωτερική μονάδα μπορεί να κάνει θόρυβο ο συμπιεστής και ο ανεμιστήρας.
Αν είναι ο συμπιεστής ούτε να ασχοληθείς για επισκευή.
Αν είναι ο ανεμιστήρας ίσως να μπορείς να βάλεις λίγο λάδι (σπρέι?) στον άξονα και να αντέξει για φέτος. Αλλιώς πρέπει να έχεις κάποιο γνωστό σου ψυκτικό να βρει παλιό ανεμιστήρα που να χωράει στο δικό σου μηχάνημα - δεν χρειάζεται να είναι ολόιδιος μόνο να ταιριάζει στο ρεύμα και να χωράει.
-
εσωτερική μονάδα λέει, όχι εξωτερική...
-
ΟΚ, τελικά αφού με έστησαν τα λαμόγια της Astra Service, αποφάσισα ότι δεν αντέχω άλλο βράδυ άυπνος από τη ζέστη και προχώρησα ηρωικά να επιλύσω το πρόβλημα μόνος μου.
Έβγαλα το εμπρός μέρος της εσωτερικής μονάδας (βγάζεις δύο πλαστικά καπάκια, ξεβιδώνεις τις βίδες που βρίσκεις από κάτω και τραβάς) και στη συνέχεια το λεκανάκι απορροής των συμπυκνωμάτων. Αυτό ήθελε λίγο θάρρος γιατί έχει στην άκρη το μοτέρ του πτερυγίου και δεν βγαίνει εύκολα, άσε που στη συνέχεια κρεμιέται στον αέρα από τα καλώδια του μοτέρ (δεν βρήκα κανένα σύνδεσμο που να επιτρέπει την αφαίρεση του συγκροτήματος).
Διαπίστωσα ότι από τη μία μεριά ο ανεμιστήρας στηρίζεται σε ελαστικό παρέμβυσμα, που παρεμπιπτώντος σκίστηκε λίγο όταν πήγα να το βγάλω, προφανώς λόγω παλαιότητας και φθοράς. Έριξα λίγο λιπαντικό σιλικόνης εκεί για καλό και για κακό, καθάρισα την απίστευτη βρώμα που είχε συγκεντρωθεί σε όλο το εσωτερικό (ένα μαύρο πηχτό μείγμα σκόνης, υγρασίας και μούχλας) και είδα ότι ο ανεμιστήρας στηρίζεται από την άλλη μεριά στο ...μοτέρ του με άμεση οδήγηση. Προφανώς ο υπαίτιος είναι το ρουλεμάν του κινητήρα, αλλά για να βγει αυτός πρέπει πρώτα να αφαιρεθεί η εσωτερική μονάδα αλλά αυτό υπερβαίνει τις τεχνικές μου ικανότητες.
Τες πα, έριξα κι εκεί λίγο σπρέι μπας και πάει στο κατάλληλο σημείο και τα ξανάβαλα όλα στη θέση τους. Προς το παρόν, το κλιματιστικό δουλεύει ρολόι, ψύχει ταχύτατα και δεν κελάηδησε σε μια δίωρη δοκιμαστική περίοδο λειτουργίας. Θα δούμε απόψε τι ψάρια πιάσαμε
-
Εαν δεν ερθουν και αυριο να το επισκευασουν και συνεχιζει ο θορυβος παρε ενα ζευγαρι ωτοασπίδες και θα κοιμηθεις σαν.... [spoiler=:1dbrdn12][/spoiler:1dbrdn12]
-
Θέλω να πάρω ένα μικρό ηλεκτρικό χλοοκοπτικό.
Βρήκα αυτό το Bosch (σε μαγαζί που είναι κοντά στο γραφείο και με βολεύει).Η αυλή είναι κάτω από 200τμ και τώρα έχει αγριόχορτα αλλά την έχω κουρέψει 2-3 φορές με δανεικό βενζινοκίνητο. Αυτό το ηλεκτρικό θα αντέξει;
-
Έχω για τα 60τμ αυλής μου το αντίστοιχο 1200W της Gardena. Αντέχει, αρκεί να κουρεύεις συχνά, πριν φτάσουν τους 10 πόντους, ώστε να μην βρίσκει ψηλά χόρτα και ζορίζεται. Για 200τμ εγώ θα έπαιρνα λίγο μεγαλύτερο, με 36cm ή 42cm πλάτος κοπής, να τελειώνω σε μισή ώρα ή και πιό γρήγορα.
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Εαν δεν ερθουν και αυριο να το επισκευασουν και συνεχιζει ο θορυβος παρε ενα ζευγαρι ωτοασπίδες και θα κοιμηθεις σαν.... [spoiler=:mj07uskv][/spoiler:mj07uskv]Γιατι δεν παιρνεις ενα ηλεκτρικο ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΟ να κανεις την δουλεια σου .Ισως δυσκολευτεις λιγο στην αρχη στο ,τι υψος να κρατας το κουκουναρι ,αλλωστε ετσι κ αλλιως θα αναγκαστεις να το παρεις για να κοβεις χορτα σε σημεια που δεν μπορει να κοψει το χλλοκοπτικο
-
να παρεις ενα χορτοκοπτικο που να εχει την απαιτουμενη υσχη για την δουλεια που το θες και περισοτερη
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]