-
και για να απαντήσουμε στον φίλο, προφανώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μονοφασικό μοτέρ, απλά θα το συνδέσεις όπως σου είπαν παραπάνω και θα μείνει η μία θέση κενή.
Την γείωση δεν θα την διακόψεις -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
ρε λεον τί λεςποτέ δεν διακόπτεις γείωση, ούτε ουδέτερο, είναι ξεκάθαρα τριφασικός διακόπτης
Είναι διακόπτης.
Για τη χρήση που τον θέλει είναι μονοφασικός διακόπτης. Δίνει ρεύμα έξω από το σπίτι σε αντλία.Αν η αντλία χαλάσει, πάρει νερά και βραχυκυκλώσει αν κλείνεις μόνο την φάση, δεν θα έχεις ρεύμα στο σπίτι γιατί θα πέφτει συνέχεια το αντιπληξιακό - ακόμα και με τον διακόπτη της αντλίας OFF.
(Και στο θερμοσίφωνο στο σπίτι κόβω μόνο φάση αλλά κανονικά θέλει διπλό διακόπτη να κόβει και ουδέτερο.)Η αντλία μπορεί να έχει 2 ή 3 καλώδια, δεν ξέρω ίσως έχει κάποιο ηλεκτρονικό εξάρτημα επάνω και θέλει τρία καλώδια (μονοφασικού ρεύματος).
-
με αυτά και με αυτά βλέπω τον ArrowsFA1 να μην ξαναγράφει.
φίλε Arrows οι ερωτήσεις σου είναι επικίνδυνα αφελείς. τόσο που δεν απάντησα προηγουμένως με ελπίδα οτι θα τα παρατήσεις και θα φωνάξεις κάποιον επαγγελματία ή τουλάχιστον πιο σχετικό.η γείωση, τουλάχιστον, κανονικά δεν διακόπτεται αλλά εσύ μας λες οτι έχεις πρίζα.
τι ακριβώς θα κάνεις? θα ξηλώσεις την πρίζα και θα βάλεις στη θέση της το διακόπτη ή θα κρατήσει τη πρίζα με μόνιμο βαλμένο καλώδιο στο οποίο στη συνέχεια θα παρεμβάλεις το διακόπτη?προτείνω να ξηλώσεις την πρίζα. θα ενώσεις τα τρία καλώδια, φάση-ουδέτερο-γείωση στα 1-3-5. με ένα μικρό, σε μήκος, αλλά ίσης με το καλώδιο της γείωσης διατομής καλώδιο θα ενώσεις την υποδοχή του κουτιού με το 5 (υποθέτουμε το 5 γείωση).
μετά θα ενώσεις τα αντίστοιχα 2-4-6, φάση-ουδέτερος-γείωση προς την αντλία.
θα κάνεις την προσευχή σου, θα σηκώσεις το γενικό, και μετά θα βάλεις το διακόπτη στο Ι
ελπίζω να ξαναγράψεις γιατί θέλει σύνδεση και η σόμπα του μιράγκε.
ΥΓ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ!
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
τη γειωση-κτρινο τη συνδεεις εσωτερικα στο διακοπτη στη βίδα που έχει το σασι.
Μια ερώτηση μόνο, όσο αφελής κι αν ακούγεται....συνδέω στη βίδα που έχει το σασί το καλώδιο της γείωσης (κίτρινο) τόσο από την τροφοδοσία όσο κ από το μοτέρ, σωστά;
Ναι, και διακοπτεις μονο το μπλε και το μαυρο (καφε).
-
Μου κάνει εντύπωση η σύγχυση που δημιούργησαν οι ερωτήσεις μου!
Δεν θέλω ούτε να το παίξω μέγας ηλεκτρολόγος και να κάνω πράγματα που δεν με παίρνει, ούτε να στερήσω δουλειά από άξιους επαγγελματίες. Πάντα είχα μια μικρή επαφή με τα μαστορέματα, απλά στα ηλεκτρολογικά είχα μείνει στα απολύτως βασικά. Μπορώ να αλλάξω μια πρίζα ή έναν διακόπτη δωματίου για τα φώτα, ή να περάσω ένα ντουί στα καλώδια. Υπέθεσα ότι ο διακόπτης της αντλίας θα ήταν σχετικά εύκολη υπόθεση, αλλά αποδείχθηκε ελαφρώς πιο περίπλοκη απ' ό,τι περίμενα.
Η συνδεσμολογία της παλιάς μου αντλίας ήταν: αντλία-διακόπτης-καλώδιο με φις που καταλήγει σε πρίζα, μόνιμα συνδεδεμένο.
Δούλεψε χωρίς πρόβλημα επί 15+ έτη. Η αντλία στο τέλος τα έπαιξε, η διαμόρφωση του χώρου άλλαξε, και κατέληξα με μία καινούρια αντλία που αυτή τη στιγμή λειτουργεί με φις που βγάζω/βάζω για να της δώσω ρεύμα. Επειδή όμως η πρίζα πέφτει μακριά και το βγάλε βάλε δεν είναι κ πάντα ό,τι πιο ευχάριστο, θέλω να βάλω έναν διακόπτη, και σκέφτομαι να ακολουθήσω τη διάταξη που είχα κατά το παρελθόν. Αυτό είναι όλο.
Θα προσπαθήσω, αν δω ότι δεν με παίρνει θα πάρω ηλεκτρολόγο. Απλά εδώ που είμαι δεν έχω πολλές επιλογές, η δουλειά αυτή είναι κάτι που του είχα πει 17 φορές να κάνει κ ποτέ δεν έκανε, και για κάτι άλλο τον κυνηγούσα 5 μήνες. Ο νοών νοείτω...
Θα δοκιμάσω πρώτα με μια λυχνία στη διάταξη για να μη ρισκάρω την αντλία...
Υ.Γ. Μου κάνει εντύπωση που ο διακόπτης δεν έχει κατάλληλες τρύπες για να τον κρεμάσω στον τοίχο κ θα πρέπει να κάνω πατέντα για να τον στηρίξω
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Πριν καμιά 10ριά μέρες, βαριόταν ο πατέρας μου και μετέτρεψε μια απλή βρύση στην αυλή ....
Πραγματικά εξαίρετη δουλειά για ερασιτέχνη!
Βέβαια, αφού πρόκειται για μόνιμη κατασκευή, θα μπορούσε να είχε βάλει τη βρύση πιό χαμηλά κατά 30 εκατοστά και ταυτόχρονα να τοποθετήσει ψηλά και μια 'γούρνα' , πχ: ....
ώστε με ένα μοτεράκι αντλίας (σαν αυτό που έχουν στα μικρά συντριβάνια) τοποθετημένο στον πάτο της γούρνας και καλυμμένο με λίγες πετρούλες-βότσαλα, θα έστελνε ανακυκλούμενο νερό μέσα απο ένα μικρό σωλήνα στο τοιχείο της βρύσης που θα κατέληγε λίγο πιό πάνω απο το έσω χείλος της γούρνας, δίνοντας την αίσθηση της πηγής τρεχούμενου νερού !Όλα αυτά βέβαια εφόσον η κατασκευή είναι σε 'περίοπτη θέση' στο χώρο και υπάρχει δυνατότητα να έρθει ρεύμα ως εκεί .
Edit: Αν και ο Dodger δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεται , το ποστάρω ως 'Food for thought'
Αν σκεφτείς ότι ο πατέρας είναι 69 χρονών και γιατρός στο επάγγελμα, έκανε καλή δουλειά. Γενικώς πιάνουν τα χέρια του σε ό,τι δουλειά και να κάνει. Όσον αφορά τη γούρνα, δε το ήθελε, αν και η μάνα μου έριξε την ιδέα. Είναι καλή σαν σκέψη πάντως.
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Μου κάνει εντύπωση η σύγχυση που δημιούργησαν οι ερωτήσεις μου!Δεν ξέρω...δεν είμαι και επαγγελματίας ηλεκτρολόγος, αλλά μου φαίνεται πολύ απλή η συνδεσμολογία.
Εκανα ένα πρόχειρο σχεδιάγραμμα (μια που βαριέμαι και μου περισσεύει χρόνος)
Απλά εγώ θα το εξασφάλιζα και λίιιγο παραπάνω. Δηλαδή...θα άφηνα την πρίζα, αλλά θα έβγαζα τα καλώδια της παροχής της και θα συνέδεα την γραμμή που πάει στον διακόπτη του μοτέρ, εκτός πρίζας...μάλιστα θα έβαζα και ένα απλό εξωτερικό κουτάκι με μία ασφάλεια. Παράλληλα δε, θα έδινα και ρεύμα στην πρίζα.Αλλά αφού δούλευε τόσα χρόνια με αυτόν τον τρόπο, μάλλον είναι υπερβολή αυτό που λέω.Ελπίζω να βγάζεις άκρη με το σχεδιάγραμμα...
-
Μετά από ενάμιση μήνα (πήγα και 2 βδομάδες διακοπές), τελικά χθες κατάφερα και τελείωσα τον 'ιστό' για την αιώρα.
Τη κολώνα μου την έδωσε γείτονας που του περίσσεψε από μια κατασκευή, τα κάθετα λαμάκια μου τα χάρισε ένας αλουμινάς που πήγα. Το τελικό κόστος ήταν γύρω στα 15-20 ευρώ μόνο και μόνο επειδή αγόρασα και κατάλληλα τρυπάνια και κάτι γάντζους της πλάκας. Η αιώρα και τα σχοινιά βέβαια κόστισαν 70 ευρώ.
Επίσης έμαθα να λειτουργώ τροχό και ηλεκτροκόλληση.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν οτι δεν ξέρω πως ονομάζεται τι και έτσι αναγκαζόμουν να το λέω περιγραφικά (θέλω ένα έτσι με μπόλικο απ'αυτό και στη κορυφή ένα απο'κείνα). -
Ωραίος, καλοξάπλωτη Αλήθεια, στα σημεία που τελειώνει το πανί και ξεκινάνε τα σχοινιά, δε μπορείς να βάλεις 2 ξύλα για να 'ανοίξεις' την αιώρα; Δε μπορώ να το πω καλύτερα, για να μη ξαπλώνεις και γίνεσαι σαν σακί εννοώ
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Μετά από ενάμιση μήνα (πήγα και 2 βδομάδες διακοπές), τελικά χθες κατάφερα και τελείωσα τον 'ιστό' για την αιώρα.
Τη κολώνα μου την έδωσε γείτονας που του περίσσεψε από μια κατασκευή, τα κάθετα λαμάκια μου τα χάρισε ένας αλουμινάς που πήγα. Το τελικό κόστος ήταν γύρω στα 15-20 ευρώ μόνο και μόνο επειδή αγόρασα και κατάλληλα τρυπάνια και κάτι γάντζους της πλάκας. Η αιώρα και τα σχοινιά βέβαια κόστισαν 70 ευρώ.
Επίσης έμαθα να λειτουργώ τροχό και ηλεκτροκόλληση.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν οτι δεν ξέρω πως ονομάζεται τι και έτσι αναγκαζόμουν να το λέω περιγραφικά (θέλω ένα έτσι με μπόλικο απ'αυτό και στη κορυφή ένα απο'κείνα).Λιγο το τραπεζακι αριστερα κάνε για να πιανεις τον φραπε εν κινησει
-
Έχω βολευτεί με πιο κοντό τραπεζάκι για να μη βρίσκει η αιώρα, οπότε είμαι μια χαρά.
Dodger, η αιώρα αυτή είναι για 4 άτομα (κάθετα) οπότε είναι μεγάλη. Δεν χρειάζονται τα ξύλα που λες γιατί απλώνει με το που ξαπλώσεις. Αν ξαπλώνει μόνο ένα άτομο καλό είναι να το κάνει με τη 'βραζιλιάνικη μέθοδο' (έτσι τη λένε οι οδηγίες της σκηνής), δηλαδή διαγώνια στην αιώρα και όχι κεντραρισμένα.
Και επειδή στις διακοπές την έχω δοκιμάσει μεσημέρι, αν πέφτει ήλιος, απλά ξαπλώνεις από τη μία μεριά και η άλλη σηκώνεται ψηλά λειτουργώντας σαν τέντα. -
+1
Δεν μπορείς να βολευτείς στις αιώρες με ξύλα - αδύνατον να κοιμηθείς.
Στην παραπάνω αιώρα (πρέπει να είναι πιο τεντωμένη) κοιμάσαι άνετα ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΙ αν είσαι λίγο διαγώνια. Δεν έχει μεγάλη διαφορά από ύπνο σε κρεβάτι, η μικρή καμπύλη δεν ενοχλεί. -
πήρε κανένας 'μάστορης' αυτό http://www.lidl.gr/cps/rde/xchg/lidl_gr ... _12596.htm?
πέρασα μια αλλά δεν το είδα και σαν να μου φάνηκε οτι δεν το είχαν φέρει καν.
αν το πήρε κανένας και το είδε ποιοτικό ας το πει να βγω στο κυνήγι. -
Ο σύνδεσμος δεν δείχνει κάποιο προϊόν
-
Πρέπει να έχεις 'βρει' το 'κατάστημά σου', δεξιά .
-
Πρεπει να βαλεις εναν ΤΚ (βαλε της περιοχης σου) για να ανοιξει.
Μην περιμενεις καποια ποιοτητα στα 50 ευρω( πλαστικα γραναζια,φθηνοι διακοπτες και ηλεκτροκινητηρες κλπ) για αποκλειστικη ερασιτεχνικη χρηση και σε ελαφριες δουλειες μονο. -
arrows είσαι ανεπίδεκτος με οτι είναι αγώγιμο. ._
βάλε ΤΚ ή πάτα εκεί που λέει δείξτε χωρίς ΤΚSU αυτή η μάρκα του Lidl βγάζει καλά πραγματάκια κατά καιρούς. απλά πρέπει να το δω αν όντως είναι απο τα καλά ή τα φτηνοπράματα. πάντως δεν είχε ούτε το σετ καλεμάκια στα 10ευρώ. ή τα είχαν ακριβώς και όλοι παίρναν σετάκι ή δεν τα είχαν φέρει καθόλου λοκαλυ.
-
Τα φωτα σας, παρακαλώ.
-
Σε σπιτάκι με οροφή από κεραμίδια, θέλω να κρατήσω από μέσα εμφανή την ξυλεία. Οπότε πρέπει να σηκώσω τους τοίχους των δωματίων μέχρι να συναντήσουν την οροφή. Η μέγιστη απόσταση είναι περίπου στα 70 cm. Τι προτείνεται? Αλφαμπλόκ? Γυψοσανίδα. Σημειωτέον πως πρέπει να γίνουν οι ανάλογες εγκοπές για να περάσει από τα δοκάρια και τα εγκάρσια στηρίγματα.
-
Για την τοποθέτηση λεκάνης και ντουζιέρας, απαιτείται κάτι ιδιαίτερο?
Θα προετοιμάσω ένα σπιτάκι στην επαρχία. Έχει περασμένα ηλεκτρικά και υδραυλικά, αλλά όλα τα υπόλοιπα (ντουλάπια κουζίνας, νιπτήρες, νεροχύτες, σοβατίσματα, βάψιμο, κάγκελα ξύλινα στην εξωτερική σκαλίτσα, θέλω να τα κάνω μόνος μου.
-
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Τα φωτα σας, παρακαλώ.-
Σε σπιτάκι με οροφή από κεραμίδια, θέλω να κρατήσω από μέσα εμφανή την ξυλεία. Οπότε πρέπει να σηκώσω τους τοίχους των δωματίων μέχρι να συναντήσουν την οροφή. Η μέγιστη απόσταση είναι περίπου στα 70 cm. Τι προτείνεται? Αλφαμπλόκ? Γυψοσανίδα. Σημειωτέον πως πρέπει να γίνουν οι ανάλογες εγκοπές για να περάσει από τα δοκάρια και τα εγκάρσια στηρίγματα.
-
Για την τοποθέτηση λεκάνης και ντουζιέρας, απαιτείται κάτι ιδιαίτερο?
Θα προετοιμάσω ένα σπιτάκι στην επαρχία. Έχει περασμένα ηλεκτρικά και υδραυλικά, αλλά όλα τα υπόλοιπα (ντουλάπια κουζίνας, νιπτήρες, νεροχύτες, σοβατίσματα, βάψιμο, κάγκελα ξύλινα στην εξωτερική σκαλίτσα, θέλω να τα κάνω μόνος μου.
Τη σημαία θα τη φέρω εγώ, believerά
-
-
μονωσις???
Αν η οροφη ειναι αμόνωτη τοτε το χειμωνα θα εχεις πολλες απωλειες θερμανσης κα ιτο καλοκαιρι αντιστοιχα ψύξης. Περα απο αυτό η ποιοτητα των ξύλων της οροφης κλπ είναι καλη για να τα αφήσεις ορατα?
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]