-
Καλησπέρα,
Αγόρασα έναν αδιάβροχο διακόπτη εξωτερικού χώρου προκειμένου να ανοίγω με αυτόν την αντλία του πηγαδιού αντί να βγάζω/βάζω το φις στη πρίζα κάθε φορά.
Η αντλία είναι μονοφασική, ο διακόπτης είναι όπως δείχνουν οι φωτό, και εγώ δεν έχω ιδέα πώς να κάνω τη σύνδεση. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.
-
Απο την μεσα μερια του καπακιου δεν εχει σχεδιαγραμμα;Μηπως εχεις παρει λαθος διακοπτη;500V δεν ειναι για τριφασικο;
-
-edit-
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Απο την μεσα μερια του καπακιου δεν εχει σχεδιαγραμμα;Μηπως εχεις παρει λαθος διακοπτη;500V δεν ειναι για τριφασικο;Το σχεδιάγραμμα είναι αυτό αλλά δεν σκαμπάζω κ πολλά...
Είναι όντως για τριφασικό, αλλά ο τύπος μου είπε ότι κάνει και για τη δουλειά που το θέλω.Αν δεν κάνει, θα πάω να το αλλάξω. Αλλά αν κάνει, το κρατάω, δεν τους αντέχω τους τύπους εδώ στο νησί...
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Απο την μεσα μερια του καπακιου δεν εχει σχεδιαγραμμα;Μηπως εχεις παρει λαθος διακοπτη;500V δεν ειναι για τριφασικο;
Το σχεδιάγραμμα είναι αυτό αλλά δεν σκαμπάζω κ πολλά...
Είναι όντως για τριφασικό, αλλά ο τύπος μου είπε ότι κάνει και για τη δουλειά που το θέλω.Αν δεν κάνει, θα πάω να το αλλάξω. Αλλά αν κάνει, το κρατάω, δεν τους αντέχω τους τύπους εδώ στο νησί...
Το σχεδιαγραμμα ειναι για 3φασικο νομιζω.Στα μονα βαζεις της δεη και στα ζυγα του μοτερ.Περιμενε απαντηση απο ηλεκτρολογο ,υπαρχουν στο φορουμ αν δεν κανω λαθος.
-
Μονοφασικό είναι, τρία καλώδια έχει - το τριφασικό έχει πέντε καλώδια.
Στη μια πλευρά (1-3-5) θα συνδέσεις το ρεύμα και στην άλλη πλευρά (2-4-6) την αντλία.
Το ρεύμα έχει τρία καλώδια όπως και η αντλία (ΦΑΣΗ, ΟΥΔΕΤΕΡΟΣ, ΓΕΙΩΣΗ) με τα χρώματα ΚΑΦΕ, ΜΠΛΕ, ΚΙΤΡΙΝΟ.Να τα βάλεις με την ίδια σειρά και στις δύο πλευρές - δεν έχει σημασία η σειρά φτάνει να είναι ΙΔΙΑ.
Καλό θα ήταν να γειώσεις και το κουτί, σύνδεσε ένα καλώδιο από τη βίδα του κουτιού στο κίτρινο καλώδιο του ρεύματος. Αν δεν δουλεύει θέλει ηλεκτρολόγο.
-
εγώ λέω να πάρεις ηλεκτρολόγο, από τη στιγμή που δεν έχεις ιδέα, ΔΕΝ παίζεις με το ρεύμα
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μονοφασικό είναι, τρία καλώδια έχει - το τριφασικό έχει πέντε καλώδια.Στη μια πλευρά (1-3-5) θα συνδέσεις το ρεύμα και στην άλλη πλευρά (2-4-6) την αντλία.
Το ρεύμα έχει τρία καλώδια όπως και η αντλία (ΦΑΣΗ, ΟΥΔΕΤΕΡΟΣ, ΓΕΙΩΣΗ) με τα χρώματα ΚΑΦΕ, ΜΠΛΕ, ΚΙΤΡΙΝΟ.Να τα βάλεις με την ίδια σειρά και στις δύο πλευρές - δεν έχει σημασία η σειρά φτάνει να είναι ΙΔΙΑ.
Καλό θα ήταν να γειώσεις και το κουτί, σύνδεσε ένα καλώδιο από τη βίδα του κουτιού στο κίτρινο καλώδιο του ρεύματος. Αν δεν δουλεύει θέλει ηλεκτρολόγο.
τριφασικο ειναι
Τη γείωση δεν την διακόπτουμε και ουδετερος στους κινητηρες δεν απαιτηται-δεν υπάρχει.
απλα εσυ επειδη εχεις μονοφασικο κινητηρα θα συνδεσεις τοσο τη φαση αλλά κα ιτον ουδέτερο. Δηλαδη στο 1-3 φαση και ουδετερο απο πλευρα τροφοδοσιας και στο 2-4 τα αντιστοιχα απο τη πλευρα του κινητηρα. τη γειωση-κτρινο τη συνδεεις εσωτερικα στο διακοπτη στη βίδα που έχει το σασι. -
Το σχεδιάγραμμα δείχνει πως ο διακόπτης είναι για τριφασικό.
Ο ουδέτερος και η γείωση δεν διακόπτονται και διακόπτονται μόνον οι τρεις φάσεις.
Αφού εχεις μονοφασικό, μπορείς να κόψεις και τον ουδέτερο, κακό δεν κάνει, προσοχή όμως μην μπερδευτεί με την φάση!Το βάρεσα με το Defy μου.
-
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
Δυστυχώς η νοοτροπία αρκετών από τους εδώ μάστορες μας έχει κάνει να προσπαθούμε κατά το δυνατόν να αυτοεξυπηρετούμαστε, αλλά πάντα με τη δέουσα προσοχή.
Η ολοκλήρωση του έργου μάλλον αναβάλλεται για την ερχόμενη εβδομάδα, γιατί χρειάζομαι μερικά ακόμη μέτρα καλώδιο και στη Θεσ/νίκη ελπίζω να τα βρω μισοτιμής σε σχέση με εδώ.
-
-
-
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
τη γειωση-κτρινο τη συνδεεις εσωτερικα στο διακοπτη στη βίδα που έχει το σασι.Μια ερώτηση μόνο, όσο αφελής κι αν ακούγεται....συνδέω στη βίδα που έχει το σασί το καλώδιο της γείωσης (κίτρινο) τόσο από την τροφοδοσία όσο κ από το μοτέρ, σωστά;
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Πριν καμιά 10ριά μέρες, βαριόταν ο πατέρας μου και μετέτρεψε μια απλή βρύση στην αυλή σε:
..........................................Πολύ καλή προσπάθεια...Καλλιτεχνικη θα ελεγα
Ποσα σε χρεωσε
Τίποτα, δικό του το εξοχικό Στο δικό μου δε θέλω βρύσες κτλ, μου φτάνει το πηγαδίσΟ νερό
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Πριν καμιά 10ριά μέρες, βαριόταν ο πατέρας μου και μετέτρεψε μια απλή βρύση στην αυλή ....Πραγματικά εξαίρετη δουλειά για ερασιτέχνη!
Βέβαια, αφού πρόκειται για μόνιμη κατασκευή, θα μπορούσε να είχε βάλει τη βρύση πιό χαμηλά κατά 30 εκατοστά και ταυτόχρονα να τοποθετήσει ψηλά και μια 'γούρνα' , πχ: ....
ώστε με ένα μοτεράκι αντλίας (σαν αυτό που έχουν στα μικρά συντριβάνια) τοποθετημένο στον πάτο της γούρνας και καλυμμένο με λίγες πετρούλες-βότσαλα, θα έστελνε ανακυκλούμενο νερό μέσα απο ένα μικρό σωλήνα στο τοιχείο της βρύσης που θα κατέληγε λίγο πιό πάνω απο το έσω χείλος της γούρνας, δίνοντας την αίσθηση της πηγής τρεχούμενου νερού !Όλα αυτά βέβαια εφόσον η κατασκευή είναι σε 'περίοπτη θέση' στο χώρο και υπάρχει δυνατότητα να έρθει ρεύμα ως εκεί .
Edit: Αν και ο Dodger δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεται , το ποστάρω ως 'Food for thought'
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Μονοφασικό είναι, τρία καλώδια έχει - το τριφασικό έχει πέντε καλώδια.
Στη μια πλευρά (1-3-5) θα συνδέσεις το ρεύμα και στην άλλη πλευρά (2-4-6) την αντλία.
τριφασικο ειναι
Τη γείωση δεν την διακόπτουμε και ουδετερος στους κινητηρες δεν απαιτηται-δεν υπάρχει.
απλα εσυ επειδη εχεις μονοφασικο κινητηρα θα συνδεσεις τοσο τη φαση αλλά κα ιτον ουδέτερο. Δηλαδη στο 1-3 φαση και ουδετερο απο πλευρα τροφοδοσιας και στο 2-4 τα αντιστοιχα απο τη πλευρα του κινητηρα. τη γειωση-κτρινο τη συνδεεις εσωτερικα στο διακοπτη στη βίδα που έχει το σασι.Είναι διακόπτης παροχής μονοφασικού ρεύματος.
Το τριφασικό ρεύμα έχει 5 καλώδια. Ανάμεσα σε 2 φάσεις έχεις 380 βολτ και ποτέ δεν κόβεις μία ή δύο φάσεις - όλες τις φάσεις ή τίποτε - αλλιώς καίγεται ο τριφασικός κινητήρας.Μην ασχοληθείς με ηλεκτρολογικά.
-
ρε λεον τί λες
ποτέ δεν διακόπτεις γείωση, ούτε ουδέτερο, είναι ξεκάθαρα τριφασικός διακόπτης
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
ρε λεον τί λεςποτέ δεν διακόπτεις γείωση, ούτε ουδέτερο, είναι ξεκάθαρα τριφασικός διακόπτης
Για μια ξυλόσομπα που αγόρασα κάνει;
-
δεν έχει ΚΕΜΑ keur
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]