-
ξέρει κανείς που μπορώ να βρω Ελλάδα πολύ μικρά αλενάκια? θέλω 1.3 και 0.9 mm και τα περισσότερα σετ που βρίσκω σταματάνε στα 1.5mm
-
Τα αλενακια σε αυτο το μεγεθος που ζητας δεν βγαινουν στην γνωστη μορφη Γ που εχουν τα διαφορα σετ αλλα στην μορφη μικροκατσαβιδιων(κυριως για εφαρμογες ηλεκτρονικης).
Εγω εχω την σειρα 1255ES της ΒΕΤΑ και ειμαι πολυ ευχαριστημενος,ολες οι σοβαρες εταιρειες εργαλειων(facom,proxxon,Beta,Usag,Unior,Hazet,Gedore κλπ) εχουν στον καταλογο τους αναλογες σειρες.
Αυτα της ΒΕΤΑ που εχω κοστιζουν 4,75(+φπα) ευρω τοσο το 0,9mm οσο και το 1,3mm.http://img225.imageshack.us/img225/9762/betak.jpg
μπορει να ειναι ακριβα, αλλα σε αυτα τα μικρα μεγεθη τα εργαλεια πρεπει να ειναι απο σωστα υλικα.
-
Καλημέρα παιδιά. Τώρα το καλοκαίρι, μάλλον με την αυξημένη πίεση λόγω μικρότερης κατανάλωσης νερού, το καζανάκι μόλις τελειώνει το γέμισμα τρίζει και ταλαντώνονται όλες οι σωληνώσεις. Το κάνει μόνο σε αυτό και όχι όταν κλείνω κάποια βρύση ή στα πλυντήρια πιάτων και ρούχων. Υπάρχει καμιά λύση; Κάτι πήρε το μάτι μου για μειωτή(?) πίεσης. Ισχύει και, αν ναι, είναι εύκολο να τον εγκαταστήσω μόνος μου και μπαίνει στο ρολόι ή στο καζανάκι που είναι το πρόβλημα; Γιατί στο google που το έψαξα είδα κάτι ακριβά με μανόμετρα πάνω...
-
35-50 κοστίζουν οι μειωτήρες και καλό είναι να έχουν μανόμετρο πάνω για έλεγχο
πού κολλάει το σίφτυ;
-
Τα μανόμετρα έχουν και μπλε λεντάκι πάνω;
Γιατί δεν δοκιμάζεις απλά να έχεις μισάνοιχτη τη βαλβίδα της παροχής για το καζανάκι;
-
Στο σπίτι έχω για το νερό ένα πιεστικό με δοχείο αέρα. Εδώ και λίγο καιρό το μοτέρ ανοιγοκλείνει συνέχεια. Ο leonp μου είπε να κοιτάξω μήπως θέλει συμπλήρωση αέρα από την βαλβίδα στο δοχείο του αέρα. Βρήκα την βαλβίδα αλλά αυτή βγάζει νερό. Αυτό σημαίνει πως έχει τρυπήσει η μεμβράνη μέσα ή είναι νορμάλ και πρέπει να αδειάσω το νερό πριν μπορέσω να βάλω αέρα;
-
έχει τρυπήσει η μεμβράνη.
Ο χρήστης SU-30 έγραψε:
Τα αλενακια σε αυτο το μεγεθος που ζητας δεν βγαινουν στην γνωστη μορφη Γ που εχουν τα διαφορα σετ αλλα στην μορφη μικροκατσαβιδιων(κυριως για εφαρμογες ηλεκτρονικης).
Εγω εχω την σειρα 1255ES της ΒΕΤΑ και ειμαι πολυ ευχαριστημενος,ολες οι σοβαρες εταιρειες εργαλειων(facom,proxxon,Beta,Usag,Unior,Hazet,Gedore κλπ) εχουν στον καταλογο τους αναλογες σειρες.
Αυτα της ΒΕΤΑ που εχω κοστιζουν 4,75(+φπα) ευρω τοσο το 0,9mm οσο και το 1,3mm.http://img225.imageshack.us/img225/9762/betak.jpg
μπορει να ειναι ακριβα, αλλα σε αυτα τα μικρα μεγεθη τα εργαλεια πρεπει να ειναι απο σωστα υλικα.
σε ευχαριστώ για την απάντηση.
αλενάκια σε Γ βρίσκω, που αλλού, στα κινέζικα ηλεκτρονικά μαγαζιά.
έχεις δίκιο οτι τόσο μικρά μεγέθη θέλουν μεγαλύτερη προσοχή στη κατασκευή/υλικά αλλά εγώ το θέλω για ελάχιστη χρήση (όχι ηλεκτρονικά btw) και δεν ξέρω αν αξίζει να δώσω 10+ ευρώ.
θα το κοιτάξω λίγο καλύτερα. -
Οπότε θες καινούργιο δοχείο
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Οπότε θες καινούργιο δοχείοΒάλε στο ποστ μου το o rly γιατί βαριέμαι να το ψάχνω.
Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Οπότε θες καινούργιο δοχείο
Βάλε στο ποστ μου το o rly γιατί βαριέμαι να το ψάχνω.
Ευχαριστώ
Σήμερα με αυτά που ακούω γύρω μου κάνω τον cpt Obvious. Ας τον κάνω και στο forum λοιπόν
( θα μπορούσα να γράψω τρελό RANT στο δεν μου αρέσει αλλά βλέπω τις διακοπές στο βάθος και κρατιέμαι) -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Οπότε θες καινούργιο δοχείοή καινουργια μεμβρανη.Αλλα ποιος απασχολειται να την αλλαξει;
-
νομίζω φούσκα το λένε στη πιάτσα και
α. προσπάθησε να βρεις μια ίδια, είναι μεγάλη μανούρα να ξηλώνεις δοχείο ειδικά αν είναι πολυκαιρισμένο
β. για ρώτα μήπως γίνεται να μπαλωθεί με μπάλωμα για PVC φουσκωτό. -
Φαίνεται εδώ το δοχείο, δεν είναι και τόσο μανούρα να βγει. Τέσπα, θα δούμε, θα φέρω υδραυλικό γιατί δυστυχώς στην παρούσα φάση δεν παίζει χρόνος.
-
γιατι δεν βαζεις ενα presscontrol? (στα καραβια σχεδον ολοι αλλαζαν τα δοχεια με αυτα πολυ πολυ καλυτερα)
-
Δεν ξέρω, η εγκατάσταση έγινε από τον υδραυλικό πριν από καμιά 15αρια χρόνια και ήταν δική του πρωτοβουλία. To presscontrol χρειάζεται άλλο μοτέρ ή δουλεύει και με το υπάρχον;
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
35-50 κοστίζουν οι μειωτήρες και καλό είναι να έχουν μανόμετρο πάνω για έλεγχοπού κολλάει το σίφτυ;
Στο ότι το βρίσκω λίγο εξεζητημένο να έχει και μανόμετρο αυτό που θα βάλω...
Τα μανόμετρα έχουν και μπλε λεντάκι πάνω;
Γιατί δεν δοκιμάζεις απλά να έχεις μισάνοιχτη τη βαλβίδα της παροχής για το καζανάκι;
Το δοκίμασα αλλά... ατύχησα... Συνεχίζει το πρόβλημα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δεν ξέρω, η εγκατάσταση έγινε από τον υδραυλικό πριν από καμιά 15αρια χρόνια και ήταν δική του πρωτοβουλία. To presscontrol χρειάζεται άλλο μοτέρ ή δουλεύει και με το υπάρχον;με ολα δουλευουν αλλα πρεπει να μαθεις πιεσεις και μετρα στον καθετο αξονα του σωληνα (μεχρι 15 μετρα καθετου φτανει το ενα )
-
Πρέπει να δω το σχέδιο του σπιτιού, αλλά νομίζω πως συνολικά η διαδρομή (υπόγειο-ισόγειο-όροφος) πρέπει να ναι κάπου εκεί.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πρέπει να δω το σχέδιο του σπιτιού, αλλά νομίζω πως συνολικά η διαδρομή (υπόγειο-ισόγειο-όροφος) πρέπει να ναι κάπου εκεί.οχι δεν καταλαβες..
15 μετρα μονο στο καθετο οχι καθετο οριζοντια κτλ κτλ αμα το καθετο μερος ειναι 7-8 μετρα δες τι πιεσεις δινει η αντλια για να μην βρεθεις με καμια βομβα στο υπογειο -
Ναι βρε, κατάλαβα ότι αναφέρεσαι στον κάθετο άξονα, αλλά λέω πως για το κατώτερο-ανώτερο σημείο πρέπει να δω το σχέδιο, δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο είναι ο κάθε όροφος.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]